17/05/2022

Krympeslange og krympeformgods for dine applikasjoner!

Pålitelig kabelbeskyttelse med våre krympestrømper

krympeslange SA47

Krympeslanger kommer med ulike egenskaper og ulike tykkelser. For å kunne dekke krympeinstallatørens behov leverer vi et bredt spekter innen krympeformgods så vel som krympestrømper. Vi leverer tynnvegget-, medium tykkvegget og tykkvegget krympeslanger med eller uten lim og annet krympetilbehør!

Våre krympeprodukter setter standarden når det kommer til isolering og beskyttelse mot mekaniske, kjemiske eller elektriske påvirkninger. Krympestrømpene leveres med ulike materialer, også for de strengeste krav innen de mest krevende industriene som luftfart-, jernbane- og transportsektoren.

Tynnvegget krympeslange

HIS krympeslange med og uten lim i dispenserboks

HIS-3 krympeslange

HIS er en serie tynnvegget krympeslange i hendige dispenserbokser. Dispenserboksen oppbevarer og holder krympeslangen ren selv etter åpnet forpakning. Krympestrømpene leveres med krympeforhold 3:1 og benyttes til en rekke ulike applikasjoner.

HIS krymp leveres i to utgaver

 

TFN krympeslange uten lim på 30 meters rull

Krympeslange TFN

Krympeslange-serien TFN er en tynnvegget hurtigkrympende og letthåndterlig krympestrømpe med et stort bruksområde. Slangen benyttes til kabelisolering og sikrer korrosjons- og mekanisk beskyttelse. TFN er UV-bestandig og benyttes ofte i elektroinstallasjoner. TFN leveres på 30 meters rull i ulike farger.

TFN krymp leveres i to utgaver

 

TA30 krympeslange med lim

TA30 tynnvegget krympeslange montert på kabel

TA30 tynnvegget krympeslange med lim beskytter utmerket mot væsker og fuktighet. Krympestrømpen benyttes bl.a. i fordelingsbokser, til beskyttelse av ledningsskjøter og kabelsko, og til ultralyd skjøting.

Se produktoversikt her

HFT-A selvslukkende krympeslange uten lim

Krympeslange HFT-A

HFT-A tynnvegget og selvslukkende krympeslange benyttes for elektrisk og mekanisk beskyttelse av ulike komponenter, og kan benyttes til fargemerking av f. eks. hylser og trådforbindelser. HFTA-serien har krympeforhold 2:1 og kommer i en rekke ulike størrelser og farger.

Se produktoversikt her

TR27 halogenfri og flammehemmende krympeslange uten lim

Krympeslange TR27

TR27 er en tynnvegget, halogenfri og selvslukkende krympestrømpe som benyttes når det er viktig å redusere utslipp av giftige gasser ved en eventuell brann. Typiske bruksområder på krympestrømpen er tunneler, offentlige bygg, og data- og kommunikasjonssentre. TR27 krympeslanger har krympeforhold 2:1.

Se produktoversikt her

 

 

 

 

 

 

Medium tykkvegget krympeslange

MA47 og MU47 krympeslange med og uten lim

MA47 krympeslange

Våre medium tykkveggede krympeslanger sørger for pålitelig isolasjon og beskyttelse for lavspennings kabelskjøter og endeavslutninger. Krympestrømpene har krympeforhold 4:1.

Vi leverer to typer medium tykkvegget krympeslange

 

 


 

Tykkvegget krympeslange

HA47 og HU47 krympeslange med og uten lim

Tykkvegget krympeslange HA47

Disse tykkveggede krympeslangene har en ekstra tykk isolasjon egnet for røffe forhold og mer utsatte applikasjoner.

Standard tykkvegget krympestrømpe kommer i to utgaver

 

 

 

SR27 halogenfri og flammehemmende krympeslange med lim

To SR27 krympeslanger med kabel plassert ved siden av hverandre

SR27 tykkvegget, halogenfri og flammehemmende krympeslange egnes til bruk i røyksensitive applikasjonsområder som f. eks. tunneler, sykehus og undergrunnsbaner. SR27 krympestrømper har krympeforhold 2:1, men kan også leveres i 3:1 krympeforhold på forespørsel.

Se produktoversikt her

 

 

 

 

 

Krympeformgods, endehetter og overganger

Endehetter med og uten lim

Endehetter fra Hellermanntyton

Våre endehetter benyttes til å forsegle kabelender og leveres som standard med lim på innsiden for utmerket isolering. Endehettene kan også leveres uten lim på forespørsel. Alle endehettene er merket med kabeldiameteren de passer til. Dette gjør det enklere å plukke rett type fra grossisthyllene. Hvis det for eksempel står 12/4 mm, betyr det at endehetten tetter fra 12mm til 4mm i diameter.

Klikk her for oversikt over typer og størrelser

Krympeskritt/ krympeformgods med lim og 1-6-veis forgrening

Krympesrkitt 3-veis

Våre krympeskritt er produsert i tverrbundet flammehemmende polyolefin og er tilgjengelig for 2, 3, 4, 5 og 6 - ledet kabler. Krympeskrittene gir utmerket elektrisk og mekanisk beskyttelse og leveres med lim på innsiden for pålitelig forsegling.

Formgodsene med forgrening passer til både innendørs og utendørs applikasjoner. Krympeskrittene er i tillegg merket med hvilke mm2 de passer til for å gjøre det enklest mulig å velge riktig type. Hvis krympeskrittet er merket med for eksempel 2x2,5-35mm2, betyr det at denne kan brukes fra 2 x 2,5mm2 kabel og opp til 2 x 35mm2 kabel. 

Klikk her for oversikt over typer og størrelser

Helashrink krympeformgods T-form

Helashrink krympeformgods T-form

Helashrink T-skritt krympeformgods sikrer en presis og robust kobling, utmerket isolering og mekanisk beskyttelse. 

T-skritt leveres i to utgaver

Rettvinklet formgods

Rettvinklet formgods

Det rettvinklede støpte formgodset i Helashrink serie 1100 sørger for strekkavlastning, miljøvennlig forsegling og mekanisk beskyttelse for kabelkontakter i ulike industrier og applikasjoner.

Se produktoversikt her

 

 

 

 

 

 

Tilbehør til krympeslanger

CHG900 gassdrevet varmluftpistol

Varmluftpistol

CHG900 er en gassdrevet varmluftpistol for profesjonell og optimal krymping av krympestrømper og krympeformgods. Varmluftpistolen krever ingen strømforsyning og kan benyttes hvor som helst, enten du skal installere utendørs eller i spesielle områder med begrenset plass

Varmluftpistolen benyttes ofte i følgende industrier:

  • Elektroinstallasjon
  • Jernbaneindustrien
  • Offshore
  • Vindparker
Gassdrevet varmluftpistol

Andre fordeler med CHG900

  • Umiddelbar varme med 90 min operasjonstid: 3-4 ganger mer sammenlignet med batteridrevet verktøy
  • Miljøvennlig: Resirkulerbare gasspatroner i rustfritt stål
  • 360° arbeid i alle vinkler: Med håndfri betjening som følge av den integrerte foten
  • Kvalifisert til utendørs bruk: Selv i røffe forhold ned til -8°C
  • Utskiftbare deler uten behov for verktøy som bl.a.: piezo tennerengassdysen eller annet tilbehør

Les mer informasjon her

RMS reparasjonshylse

Reparasjonshylser RMS

RMS reparasjonshylse er en krympbar hylse som benyttes til kabelreparasjoner og skjøtearbeid. RMS-hylsene er spesielt anvendelige for reparasjon av lange kabler og jordkabler, spesielt der det er vanskelig å komme til med en konvensjonell krympeslange. 

Krymping med varmluftspistol gir en fuktsikker, isolerende og varig reparasjon. Hylsen gir utmerket korrosjonsbeskyttelse, slitasje- og værbestandighet som gjør den perfekt for reparasjoner av lavspenningskabler. Det høye krympeforholdet gjør at kun seks størrelser er nødvendig.

Se produktoversikt her

Helashrink HMT limtape

Helashrink limtape HMT 200A

Helashrink HMT 200A er en fleksibel limtape som benyttes til å forsegle krympeslanger og formgods. Limet smeltes under oppvarming og beskytter utmerket mot fukt og væske. 

Les mer informasjon her

Shrinkit 321 krympeskrin

Krympeskrin Shrinkit321

ShrinKit 321 er et krympeskrin med forhåndskuttede krympeslanger. Med krympeforhold 3:1 erstatter krympeproduktene mange forskjellige størrelser egnet for de fleste krympeslangekrav. Å velge riktig produkt er enkelt ettersom hvert rom i boksen er merket med størrelsen og lengden på slangen.

Les mer informasjon her

 

 

 

 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

1. Hvordan velge riktig type krympeslange/ krympestrømpe?

Med det brede produktsortimentet som finnes av krympeslanger er det ikke alltid like enkelt å finne det rette produktet. For å velge riktig krympestrømpe må du vite hvor og hva krympestrømpen skal brukes til, hvilken veggtykkelse som passer, om slangen trenger ekstra isolasjon med lim, slangens diameter og krympeforhold, og om det er spesielle krav/ egenskaper slangen må ha. Her er en liten sjekkliste:

 

Hvilken veggtykkelse trenger jeg?

Dette kommer an på hvor godt krympeslangen skal isoleres. Hvis slangen skal monteres i et mer utsatt område, eller har spesielle sikkerhetskrav, anbefales tykkveggede slanger. Medium tykkveggede krympeslanger benyttes f. eks. ofte til kabelskjøting under bakken, mens tynnveggede krympeslanger benyttes til mer standard installasjoner. En tykkere krympeslange vil naturligvis ta lengre tid å krympe enn en tynnvegget slange. 

I tillegg til lengden på slangen, endres også veggtykkelsen ved krymping. Materialtykkelsen blir angitt i mm. etter fullstendig krymping. "Nominell" definerer dimensjonene uten toleranser. Med vår veggtykkelse-kalkulator kan du regne ut den teoretiske veggtykkelsen etter krymping.

Test ut vår veggtykkelse-kalkulator her


 

Med eller uten lim?

Krympeslanger med lim kalles ofte for dobbelveggede krympeslanger. Disse krympestrømpene sikrer en fullstendig tetning på endene og eliminerer risikoen for at vann og andre typer væsker tres inn.


 

Hva er krympeslangens diameter og krympeforhold?

En krympeslange kan ekspanderes ulikt avhengig av materialet og veggtykkelsen. Krympeforholdet forteller hvor mye produktet krymper i forhold til gjenvunnet diameter. Krympeforholdet varierer fra 2:1 til 6:1. Jo høyere krympeforhold jo mer varierende diametre av objektet dekkes. Høyt krympeforhold betyr at færre størrelser er nødvendig for å dekke et stort spekter kabeldiametre. 

Når du skal velge korrekt størrelse på en krympeslange, anbefaler vi 80:20 regelen. Krympeslangen bør krympe minst 20% og maks 80% av opprinnelig diameter for å oppnå optimalt krymperesultat. For å finne frem til riktig størrelse har vi laget en egen krympeslangekalkulator. Kalkulatoren kan også kontrollere at den valgte krympeslangen passer bruksområdet.

Klikk her for å teste ut vår krympeslange-kalkulator


 

Riktig krympetemperatur?

Krympeslanger krympes ved forskjellige temperaturer avhengig av veggtykkelsen og materialet. Derfor er det viktig at verktøyet som benyttes til å krympe kan tilføye riktig temperatur på strømpen. Varmluftpistolen CHG900 går f. eks. opp til + 900°C.


 

Andre spesielle krav/ forhold?

Enkelte bransjer stiller ekstra sikkerhetskrav og materialegenskaper på utstyret som skal benyttes. I luftfartsindustrien og jernbanesektoren er det for eksempel viktig med halogenfrie og brannhemmende egenskaper. Hvis du fortsatt er usikker på hvilken krympeslange som passer så hjelper vi deg gjerne med å finne frem til riktig løsning.


 

2. Hva er en krympeslange/ krympestrømpe?

En krympeslange, eller en krympestrømpe, er en formstøpt plastslange som ekspanderes under produksjon, og som krympes ned til opprinnelig form ved eksponering av varme. Krympeslanger benyttes for elektrisk kabelisolering og mekanisk og kjemisk beskyttelse.

Se vår demonstrasjonsvideo her

3. Hvordan krympe en krympeslange/ krympestrømpe?

1. Sørg for at krympeslangen har et jevnt kutt på endene. Ujevne kutt og irregulære kanter kan forårsake at krympeslangen revner opp under krymping. Husk at lengden på krympeslangen reduseres når den krympes. I tillegg er det viktig at krympeslangen krympes minimum 20% og maks 80%.

2. Rengjør kabelen før du trer på krympestrømpen for å unngå at fett og smuss etterlates på kablene. I tillegg anbefales det å slipe overflaten med sandpapir sånn at kablene får en ru overflate og kan festes enklere.

3. Pass på at arbeidsplassen er godt ventilert og at du benytter riktig verneutstyr når du krymper.

4. Hvis objektet som skal krympes over er av metall eller en varmeledende gjenstand, må du varme dette opp på forhånd for å unngå "kalde flekker" eller "frysemerker". 

5. Vi anbefaler stort sett å starte krympingen fra midten og utover mot endene, for å unngå at det kommer luft under krympeslangen. Det er også mulig å redusere krympingen i lengderetningen ved å krympe endene først, og arbeide seg inn mot midten. Alternativt kan man krympe ved å starte på den mest kritiske siden og sakte krympe seg mot den andre enden, men pass på at det ikke kommer luft under slangen!
 

4. Når skal jeg bruke en krympeslange/ krympestrømpe med lim?

En krympeslange med lim er en kombinasjon av en tverrgående ytterkappe (polyolefin) og et indre lag av lim. Når krympeslangen varmes opp, smelter limet og skaper et vanntett lag som sikrer en tett passform til ledningen, kabelen eller kontakten. Krympeslanger med lim benyttes som oftest når du skal beskytte kabler og ledninger mot vann og andre væsker i mer utsatte applikasjoner.

Se vår demonstrasjonsvideo av krymp med lim her

5. Hvorfor bruke klar/transparent krympeslange/ krympestrømpe?

Mange kabler er fargekodet eller har identifikasjonsmerker trykt på, for eksempel i offentlige bygninger som flyplasser og sykehus, samt i tunneler og  jernbanevogner. Transparent krympeslange benyttes for å kabelisolere uten å eliminere synligheten på eksisterende kabelmerking.  

Se vår demonstrasjonsvideo på klar krymp her

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her

Nedlastningsmateriell


Update: 14/05/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.172.2) | Update: 14/05/2022