05/08/2021

Krympeslange og krympeformgods for dine applikasjoner!

Pålitelig kabelbeskyttelse hver gang du benytter krympeslange fra HellermannTyton!

krympeslange SA47

Ser du etter krympeslangen som passer best for dine applikasjoner? 

Krympeslange har mange bruksområder.  Derfor tilbyr HellermannTyton et stort utvalg krympeslanger for å kunne dekke alle behov innen krympeformgods så vel som krympeslange. 

HellermannTyton setter standarden for krympeslanger når det kommer til å gi beskyttelse mot mekaniske, kjemiske eller elektriske påvirkninger. 

Nøkkelfaktorer når det gjelder  våre krympeslanger er de unike og spesifike egenskaper på våre produkter. Fra valg av materiale til de strengeste krav innen de mest krevende indstriene som fly- jernbane- og transportsektoren hvor fokus er på selvslukkenhet og brannbeskyttende egenskaper.

I henhold til kravspesifikasjonene kan krympeforhold, det vil si den eksakte størrelsen som krympeslanger kan krympe, være like viktig i denne prosessen som å unngå halogeninnholdige materialer i produksjonsprosessen.

Hva er krympelslange?

Varmekrymping betyr: Tilføre varme, for eksempel ved hjelp av varmluftspistol, for å krympe krympeslange ned til sin opprinnelige størrelse. Det skilles mellom gjenopprettet dimensjon (original størrelse) og tilført dimensjon (utvidet størrelse). Varmekrymping brukes i ulike bransjer og applikasjoner - for eksempel for å isolere og beskytte kabler mot varme, kjemikalier eller vann.

Se vår video med våre krympeksperter Barry og Mark for å se hvor enkelt det er å håndtere krympeslange.

Utvalgshjelp for Krympeformgods

Den enkelte krympeslange må matche sitt spesifike bruksområde  - fra produktserier, som for eksempel for å isolere håndtak på verktøy, isolasjon av kabler eller for å vedlikeholde  underjordiske kabler som allerede er lagt og som skulle være veldig kostnadskrevende å reparere.  (Reparasjonshylser). 

Transparent limbelagt krympeslange gir en god forsegling til merking, og er også slitasjesterk og holdbar. 

HellermannTyton tilbyr alle som er involverte i produserende industri løsninger for hvert behov. HellermannTyton krympeslange krymper problemene, før de oppstår!

Produktnyhet: Krympeskritt og Endehetter med tekst

Reparasjonshylser RMS

Reparasjonshylser RMS

RMS er en krympbar reparasjonshylse som benyttes ved kabelreparasjoner og skjøtearbeider. RMS-hylsene er spesiellt anvendelige for reparasjon av lange kabler og jordkabler der det er vanskelig å komme til med konvensjonell krympeslange.  Krymping med varmluftspistol gir en fuktsikker, isolerende og varig reparasjon. Hylsen gir utmerket korrosjonsbeskyttelse, slitasje- og værbestandighet som gjør den perfekt for reparasjoner av lavspenningskabler. Det høye krympeforholdet gjør at kun seks  størrelser er nødvendig, da hver størrelse har et stort bruksområde.

Den best egnede krympeslangen for dine behov!

Krympeslange er en formstøpt plastslange som ekspanderes og som siden gjennom varming krymper ned til opprinnelig form.

Krympeslange benyttes for elektrisk isolasjon av kabler og også for mekanisk og kjemisk beskyttelse.

HellermannTyton er en global produsent innen kabeltilbehør og tilbyr kvalitetsprodukter for å bunte, feste, beskytte, merke og koble kabler for forskjellige industrier og markeder. Våre produkter er industri- og applikasjonstilpassede. Vi har produkter for alle behov:

Krympeslange Krympeslange

Krympeslange for elektrisk isolasjon og mekanisk beskyttelse.  Tynnveggede slanger, medium tykkveggede og tykkveggede slanger, med eller uten (enkel vegg) lim.  Krympeslange produsert i Polyolefin (POX) Elastomer (PES) Fluorpolymer (FPM) Polyvinylidenfluorid (PVDF) og Polytetrafluorethylen (PTFE) Finnes i forskjellige krympeforhold, fra 2:1 opp til 6:1 for forskjellige applikasjoner

Krympeformgods Krympeformgods

Krympeformgods og endehetter med og uten lim, 2-veis opp til 6-veis utgang.

90°og 45° vinkel, overganger, Y-form, VG-former.  Endehylser for lavspenningsapplikasjoner, tokomponentlim og smeltelim.

Beskyttelsesslange Beskyttelsesslange

Beskyttelsesslanger og hylser i Chloropren (CR) Polyvinylchlorid (PVC) Polyolefin (PO),
Polytetrafluoroethylen (PTFE) eller Silikon (SI) så vel som Hellerine olje for gummi- og plasthylser.

Krympeprodukter i forskjellige materialer, farger, størrelser, veggtykkelser og krympeforhold: HellermannTyton tilbyr krympeprodukter for ethvert bruksområde

Endehetter og krympeskritt med TEKST!

Nå leverer vi endehetter og krympeskritt med TEKST!

Enkelt for montører å plukke rett type i grossisthyllene!

Krympeskrittene er merket med hvilke mm2 det passer til.

Exempel: Elnr 1150100, 2x2,5-35mm2. Denne kan brukes på fra 2x2,5mm2 kabel og opp til 2x35mm2 kabel.

Endehettene er merket fra med hvilke diameter mmØ den passer til. Eksempel: Elnr 1150112, 12/4 mm, betyr at endehetten tetter fra 12mm til 4mm i diameter.

Krympeskrittene og endehettene er med lim innvendig. (kun endehette med elnr 1150117 er uten lim)
Klikk her for oversikt over typer & størrelser!

Endehetter blir benyttet for å forsegle kabel-ender ved lagring og transport.  Limet gjør at dette er en utmerket forsegling. 

ShrinKit 321, krympeslange i praktisk boks, krympeforhold 3:1

ShrinKit 321, krympeslange i praktisk boks, krympeforhold 3:1

ShrinKit 321 er krympeslange i ferdig kuttede lengder som leveres i hendige bokser. Med sitt ideelle krympeforhold 3:1 erstatter disse produktene mange forskjellige størrelser og passer nesten alle krympeslangekrav. Å velge produkt er enkelt ettersom hvert rom i boksen er merket med størrelse og lengde på krympeslangen.

HIS-3 krympeslange

HIS-3 krympeslange

HIS er en serie krympeslange i hendige dispenserbokser. Utvalget består av HIS-3 og HIS-A (med lim) med krympeforhold 3:1.  Disse produktene erstatter mange forskjellige størrelser krympeslange og benyttes til mange applikasjoner. De hendige dispenserboksene gjør lagring enkelt, og krympeslangen holdes ren selv etter åpnet forpakning.

Helashrink krympeformgods T-form 1202-1-G med lim

Helashrink krympeformgods T-form 1202-1-G med lim

Helashrink krympeformgods med lim tillater meget presis montering. Ekstremt robuste koblinger og god korrosjonsbeskyttelse på utsatte kabelinstallasjoner.

Krympeslange MA47 4:1

Krympeslange MA47 4:1

 Medium tykkvegget, med termoplastisk lim, krympeslange MA47 sørger for pålitelig isolasjon og fuktbeskyttelse for lavspennings kabelskjøter og endeavslutninger.

Krympeslange TREDUX

Krympeslange TREDUX

TREDUX tynnvegget, krympeforhold 3:1 sikrer pålitelig elektrisk isolasjon og mekanisk beskyttelse av kabler i kraftvekselrettere. 

Formgods Helashrink serie 1100

Formgods Helashrink serie 1100

Den rettvinklede støpte formgodset i Helashrink serie 1100 sørger for strekkavlastning og mekanisk beskyttelse for kabelkontakter med sirkulære koblinger.

Krympeslange TF24

Krympeslange TF24

Transparent krympeslange TF24 gir beskyttelse mot mekanisk og kjemisk påvirkning, og blir i tillegg ofte benyttet som kabelmerking.

.

Krympeslange TF og TFN

Krympeslange TFN

Krympeslange TFN 
TFN er en hurtigkrympende, letthåndterling krympeslange med et stort bruksområde. Den benyttes f.eks. for isolering, for korrosjons- og mekanisk beskyttelse. TFN er UV-bestandig, og passer i mange slangs elektriske applikasjoner.  TFN leveres på 30 meter ruller, og har ingen overflødig emballasje. Tilgjengelige farger er sort, klar, rød, blå, gul/grønn og hvit. Lagerføres i Oslo og hos mange grossister landet over.  Oversikt over størrelser og farger her

 

Heat shrink tubing TR27

Krympeslange TR27

Krympeslange  TR27er tynnvegget, halogenfri og selvslukkende og således ideell for installasjon i tunneller.

Krympeslange HFT-A

Krympeslange HFT-A

Krympeslange HFT-A blir benyttet for elektrisk og mekanisk besktytelse av komponenter, og kan også benyttes som fargemerking.

Når man skal finne den best egnede krympeslange er det viktig å ta hensyn til følgende:

Veggytykkelse på krympeslange:
Materialtykkelsen blir angitt i mm etter fullstendig krymping "Nominell" definerer dimensjonene uten toleranser.  Generellt kan man velge mellom tynnvegget, medium tykkvegget og tykkvegget krympeslange.
Krympeslanger finnes også med lim.  De kalles også dobbelveggede.  

Krympeslangens diameter:
For tynnvegget krympeslange med krympeforhold 2:1 (standard) diameteren oppgis ofte i tommer, 25,4mm tilsvarer 1 tomme. 

Krympeforhold:
Avhengig av materiale og veggtykkelse kan krympeslangene ekspanderes forskjellig.  Krympeforhold forteller hvor mye produktet krymper i forhold til gjenvunnet diameter.  Krympeforhold varierer fra 2:1 til 6:1.  Jo høyere krympeforhold jo mer varierende diametre av objektet dekkes.  Høyt krympeforhold betyr at færre størrelser er nødvendig for å dekke et stort spekter kabeldiametre.  Dette bidrar til å redusere lagerhold av mange størrelser og krever mindre plass.

Lendeendring etter krymping: 
Krympeslanger krymper ikke bare på diameteren, men generellt også på lengden.  Denne forandringen i lengde etter krymping indikeres i prosent. 

Minimum krympetemperatur:
Krympeslange krymper ved forskjellige temperaturer avhengig av veggtykkelse og materiale.

Driftstemperatur:
Driftstemperaturen varierer med type krympeslange.  Den er avhengig av sammensetningen av materialer i krympeslangen.

Når du skal velge korrekt størrelse på krympeslange, anbefaler vi 80:20 regelen.
Krympeslangen bør krympe minst 20% og max 80% av opprinnelig diameter for å oppnå optimalt krymperesultat.


I vår applikasjonsoversikt for krympeslanger vil du finne anbefalt størrelse krympeslange for hver kabeldiameter, basert på 80:20-regelen.   UTVALGSHJELP


Krympeslange benyttes generellt for diverse montering. Bruksområdene dekker isolasjon, kabelmerking og mekanisk beskyttelse, og av estetiske grunner.

 

Finn den passende krympeslangen enda raskere. Den praktiske utvalgsguiden for krympeslange.

Finn den passende krympeslangen enda raskere.

Med det store produktutvalget krympeslange kan det noen ganger være vanskelig å velge rett produkt for din installasjon. Derfor har HellermannTyton designet en praktisk utvalgsguide for våre krympeslanger som leder deg direkte til produktet du søker.

Bestill utvalgsguide for krympeslange i dag!

Utvalgsguiden viser de viktigste egenskapene og finner raskt det riktige produktet for dine krav.

 

 

Utvalgsguiden viser de viktigste egenskapene og hjelper deg å navigere gjennom de store produktutvalget.

Symbolene indikerer hvilken krympeslange som har de egenskapene du søker.

Fargekodingen hjelper deg å fokusere på de relevante egenskapene.

Baksiden på utvalgsguiden gir deg en oversikt over de forskjellige størrelsene og hjelper deg å velge riktig størrelse.

 

Nyttig verktøy for å velge riktig størrelse krympeslange

Krympeslangekalkulator

Krympeslangekalkulator

Viser den riktige størrelse krympeslange for din applikasjon.  Angi dine data og kalkulatoren presenterer størrelser som passer iht. 80:20-regelen. 

Tips: Kalkulatoren kontrollerer også om den valgte krympeslangen virkelig passer ditt bruksområde.  Riktig krympeslange kan også velges ved å bruke produktsøket på vår hjemmeside.
www.hellermanntyton.no/site/kalkulator/krympeslange-kalkulator

 

Kalkulator for veggtykkelse

Kalkulator for veggtykkelse

Veggtykkelsen endres når krympeslangen krymper
www.hellermanntyton.no/site/kalkulator/veggtykkelse-kalkulator

Frequently Asked Questions

Krympeslange – veiledning for krymping

1: Det anbefales å starte krympingen fra midten og utover mot endene, slik unngår man at det kommer luft under krympeslangen. 

2:  Krympeslangen vil krympe også på lengden.  Det er viktig å ta hensyn til dette når man kutter krympeslangen. 

3: Det er mulig å redusere krympingen i lengderetningen ved å krympe endene først, og siden arbeide seg mot midten, men man må unngå å få luft under krympeslangen.  Alternativt kan man krympe ved å starte på den mest kritiske siden og sakte krympe seg mot den andre enden. 

4:  Hvis objektet de skal krympes over er metall eller varmeledende gjenstand, må man varme opp på forhånd for å unngå "kalde flekker" eller "frysemerker" for å sikre en god krymp over objektet. 

5: Når du kutter krympeslange må du være spesiellt nøye for å få jevne kutt på endene.  Dårlige kutt og irregulære kanter kan forårsake at krympeslangen revner ved krymping. 

6: Når man velger størrelse på krympeslange er det viktig å ta hensyn til 80:20-regelen.  Dette betyr at krympeslangen skal krympes minimum 20% og maksimum 80%.


7: Under krympeprosessen bør du påse at arbeidsplassen er godt ventilert.

Hva er krympeslange med lim?

En krympeslange med lim er en kombinasjon av en tverrgående ytterkappe (Polyolefin) og et indre lag av lim. Når krympeslangen varmes opp smelter limett og skaper et  vanntett lag  som sikrer en tett passform til lednigen, kabelen eller kontakten.

Se vår video om krympeslange med lim demonstrert av våre krympeeksperter Barry og Mark. 

Hvorfor benytte klar/transparent krympeslange?

Mange kabler er fargekodede eller har  identifikasjonsmerker trykt på dem - og benyttes for eksempel i offentlige bygninger som flyplasser og sykehus, samt  i tunneler og  jernbanevogner, skip og fly.                Transparent krympeslange brukes ofte til å isolere,  samtidig som kabelmerkingen holdes synlig.  

Lær mer om klar / transparent krympeslange i denne videoen med våre krympeeksperter Barry og Mark.

Hold kontakt med oss!


Update: 31/07/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.146) | Update: 31/07/2021