24/07/2024

Kabelhåndtering for effektiv kabelinstallasjon

En sikrere og mer organisert arbeidsplass

Kabelhåndtering og kabelføring på en arbeidsplass

Kabelhåndtering er en viktig del av det daglige arbeidet til en elektriker, tavlebygger og andre kabelinstallatører. Med effektiv kabelføring kan du gjøre kablene "usynlig", redusere risikoen for skader og spare plass. I tillegg passer våre kabelløsninger godt til DIY prosjekter og kontorlandskap. Våre løsninger hjelper deg med å:

  • Kabelføre i forskjellige retninger/ avgrene kabler
  • Beskytte kabler og eliminere risiko for skader
  • Ha et ryddig og profesjonelt kabelsystem

Kabelhåndtering med strips

Kabelhåndtering med buntebånd i sort, gul og rød farge

Buntebånd benyttes av de fleste installatører til å bunte fast kabler og ledninger. Båndene vi leverer fås i ulike materialer for profesjonell kabelføring til ulike bransjer som solindustrien, Offshore-installasjoner, næringsmiddelindustrien mm.


 

Kabelhåndtering med kabelfester

Kabelhåndtering med FlexTack kabelfeste

I tillegg til våre buntebånd leverer vi fester med eller uten lim for jevne eller ujevne overflater. Våre festeløsninger benyttes til kabelføring i de fleste bransjer som kontorlandskap/ for skrivebord eller til spesielle bransjer med ekstreme/ spesielle forhold:


 

Kabelhåndtering med krympeprodukter

Kabelhåndtering med krympeslange og varmluftpistol

Våre krympeprodukter passer utmerket til kabelføring, isolering og beskyttelse av kabler og ledninger i enhver bransje og leveres i tynnvegget/ medium tykkvegget og tykkvegget kappe med/ uten lim:


 

Kabelhåndtering med kabelbeskyttelse

Kabelhåndtering med beskyttelsesslange

Kabelbeskyttelse benyttes til kabelføring, beskyttelse og organisering av kabler og ledninger omtrent overalt; i hjemmet, på kontoret eller til kabelføring i områder utsatt for mer ekstreme forhold som f. eks. vindkraftverk:


 

Kabelhåndtering til elektroinstallasjoner

Kabelhåndtering med støpeskjøt

Elektrikerens hverdag består som regel av kabelorganisering i form av kabelskjøting, tape og festing, koblinger, kabeltrekking mm. Vi leverer det elektrikeren trenger til kabelinstallasjonen:


 

Kabelhåndtering med Hensel koblingsbokser

Hensel koblingsbokser og skap

Kabelinstallering med Hensel koblingsbokser sikrer solid beskyttelse og fleksibilitet når ledningene skal kobles, uavhengig applikasjonsområde:

 


 

Kabelhåndtering med kabelmerker

Kabelhåndtering med merkesystemer

Kabelmerking er viktig for tavlebyggere, elektrikere og andre kabelinstallatører for å identifisere ulike kabler som skal jobbes eller som har blitt jobbet med. Vi leverer det du trenger av merkeutstyr:


 

Kabelhåndtering med fiberløsninger

Kabelhåndtering med fiberskjøtebokser

Når fiberinstallatøren jobber med kabelføring av fiberoptiske ledninger er det sentralt at fiberløsningene er tilpasset deres applikasjonsområde. Vi leverer et bredt spekter av produkter og tilbehør til fiberinstallatøren:


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bruke tid på kabelhåndtering?

Kabelhåndtering er kanskje litt undervurdert arbeid, men man merker fort når kabler og ledninger ikke er håndtert riktig, enten det er i hjemmet eller på arbeidsplassen. Her er noen grunner til hvorfor kabelhåndtering er viktig:

  • Et rent og ryddig uttrykk. Vi kjenner sikkert alle en rotekopp, men med mye løse kabler og ledninger hengene rundt kan man fort ende opp med å bli assosiert som en. Dette gjelder også for installatøren som utfører arbeidet, selskapet han jobber for og representerer, samt kunden som sitter igjen med det rotete og uprofesjonelle oppsettet
  • Unngår skader og uhell. Risikoen for uhell øker med løse kabler både på bakken med snuble-farer, og hengende kabler utendørs som kan kortslutte
  • Bedre oversikt. Kabelorganisering gjør det enklere å få oversikt, identifisere og få tilgang til spesifikke kabler. Samtidig spares tid når man har kontroll på kablene
  • Bedre luftstrøm. Med riktig håndtering får datamaskiner/ tilkoblet hardware bedre luftstrøm da det er mindre luftmotstand på kablene. Det gjør at hastigheten og effektiviteten øker 
  • Mindre skader og vedlikehold. Når kablene installeres riktig holdes temperaturen nede slik at man unngår kortslutninger, skader og unødvendig vedlikehold som følge av overoppheting

Hvordan kabelhåndtere bak et skrivebord?

For å få bedre oversikt over hvilke kabler og ledninger som skal håndteres er det anbefalt å begynne med å koble fra alle enheter og fjerne unødvendige kabler. Benytt borrelåsbånd eller andre åpningsbare fester for å samle og gruppere kablene. Adskill strømkabler og datakabler for å unngå forstyrrelser. Bruk stripseputer eller åpningsbare kabelklemmer for å feste kabler langs baksiden av pulten eller veggen. Er det ekstra mye kabler og ledninger som skal håndteres kan det være lurt å vurdere andre løsninger som kabelkanaler eller kabelsamlere

Hva er forskjellen på vertikal og horisontal kabelhåndtering?

Vertikal kabelhåndtering er når du organiserer og fører kabler i en vertikal posisjon (fra topp til bunn). Denne metoden benyttes ofte til å samle kabler som går opp og ned, samt ut og inn av f. eks. nettverksskap. Til vertikal kabelinstallasjon benyttes ofte kabelkanaler i kombinasjon med vertikale kabelringer.

Horisontal kabelhåndtering er når du organiserer og fører kabler i en vannrett posisjon. Denne metoden benyttes ofte til å samle og skille kabler inne i f. eks. nettverksskap, sidelengs eller fra front til bak. Til horisontal kabelinstallasjon benyttes ofte kabelkanaler, kabelpanel og børstelister.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her