29/05/2023

Kabelkanaler: Optimal beskyttelse for kabler og ledninger

HelaDuct kabelkanal holder kablene og ledningene på plass

Med kabelkanaler og kabelutstyr fra HelaDuct, kan den kvalitetsbevisste tavlebyggeren:

HelaDuct kabelkanaler er løsningen når du trenger PVC kanaler, halogenfrie kanaler eller annet kabelkanal tilbehør. HelaDuct serien dekker et stort utvalg av bredder (15-150 mm) og høyder (opp til 100 mm)

Fordeler med HelaDuct kabelkanal

  • Alle HelaDuct produkter har en basisperforering i henhold til DIN EN 50085
  • Mer ryddig og profesjonell kabelinstallasjon som er lett å vedlikeholde
  • Glatte og smidige kanter som forhindrer skade på kabelisolasjonen og på fingre og hender
  • Ledningskanalens forberedte knekkpunkter gjør det enkelt å fjerne kabelfingre og vegg-deler
  • Lokket holder seg på plass, selv under utfordrende forhold og ved vertikale kabelinstallasjoner 


 

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. For mer informasjon om andre kabelbeskyttelser klikk her


 

Kabelkanaler i stiv PVC

HTWD standard kabelkanal

Kabelakanal i stiv PVC med kabeholder

HTWD ledningskanaler i stiv PVC benyttes til de fleste kabelinstallasjoner når det skal kabelføres i et kontor, til hjemmet bak tv-en eller til andre bransjer som f. eks. tavlebygging, koblingssystemer og i elektriske styringssystemer. HTWD kabelkanal fås i ulike størrelser egnet for ditt bruksområde:

Kabelkanaler for tynne ledninger (HTWD-PN)
Kabelkanaler for tykke ledninger (HTWD-PW)
Kabelkanaler for DIN størrelser (HTWD-PD)


 

Halogenfrie kabelkanaler

HTWD-HF kabelkanal

Halogenfri kabelkanal, HTWD-HF-serien

HelaDuct HTWD HF halogenfri kabelkanal benyttes i tavlebygging og koblingssystemer der det stilles høye krav til personlig eller materiell sikkerhet i tilfelle det skulle oppstå brann, f. eks. i kollektivtrafikk, tuneller, databehandlingssentre eller offentlige bygg. HTWD-HF kanal er UL94 og EN 45545-2 sertifisert og leveres med smale spor som passer til ledninger med små diametre.

Se produktoversikt her


 

Kabelholdere og tilbehør til kabelkanaler

HTWD-BWR kabelholder til montering i en kabelkanal

Kabelholder til montering i kabelkanalen, HTWD-BWR-serien

HelaDuct HTWD-BWR kabelholder monteres kjapt og enkelt, og holder ledningene sikkert på plass, også loddrett i taket. Holderne er mekanisk fastsatt som gir en ekstra sikkerhet, og som ikke svekkes under varme omgivelser. Ved montering forblir festet innenfor monteringspunktet uten utbuling mot sideveggen/ på baksiden. HTWD-BWR låses på plass i ledningskanalen med et lett trykk og dreiing med en skrutrekker. Kabelholderen er tilgjengelig for kanaler med bredde og høyde fra 40 mm

Se produktoversikt her

HTWD-NFWR/ WFWR kabelholder for montering på kanalfingre i en kabelkanal

HelaDuct HTWD-NFWR and HTWD-WFWR

Kabelholder HTWD-NFWR og HTWD-WFWR monteres enkelt mellom kabelfingrene på ledningskanalen og holder ledningene fast når du fjerner dekslet. Kabelholder HTWD-NFWR passer til kabelkanal HTWD-PN, og HTWD-WFWR passer for HTWD-PW. Ledningsholderne har definerte knekkpunkter og kan enkelt festes til ønsket bredde. Holderne forhindrer at ledningene detter ut, selv ved loddrett montering. Den loddrette posisjonen på kabelfingrene kan justeres fritt.

Se produktoversikt her

HTWD-CTH/ TL monteringsklips til kabelkanal

HelaDuct HTWD-CTH monteringsklips på en kabelkanal

HTWD-CTH monteringsklips benyttes for å feste kabler sikkert på bunnen av en ledningskanal. HTWD-TL monteringsklips benyttes for å feste en monteringsblokk på en DIN-skinne i bunden av en ledningskanal. Begge klipsene holder komponenter på plass og forblir innenfor monteringspunktet uten å stikke ut på undersiden av kabelkanalen.

HTWD-CTH klips (standard)
HTWD-TL klips (via DIN-skinne)


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en kabelkanal/ ledningskanal?

En kabelkanal er en kabelbeskyttelse som benyttes for å organisere og holde på plass ledninger og kabelbunter vertikalt, horisontalt eller opp-ned, langs tak, gulv og vegger. Kabelkanaler holder i tillegg kablene rette og reduserer risikoen for at du får bøyning på kabelen. Kabelkanaler benyttes ofte til kabelføring i kontorlandskap, offentlige bygg, tavlebygging eller applikasjoner med høye krav til personal- og materialsikkerhet.
 

Hvordan bruke en kabelkanal?

En kabelkanal er som regel fleksibel til bruk og kan monteres i ulike retninger. Med våre kabelkanaler kan du bl. a. plassere kablene løst inne i kabelkanalen, feste kabler fast med en kabelholder, eller feste og frigjøre kabler via kanalveggene. I tillegg har de glatte kanter som reduserer risikoen for skader på både kabler og fingre.

Hvorfor bruke kabelkanaler til tavlebygging?

For en tavlebygger er det viktig å kunne konstruere tavler som er oversiktlige og fleksible. Det kan derfor være lurt å kombinere flere typer kabelbeskyttelse og kabelmerking. Med våre kabelkanaler kan den kvalitetsbevisste tavlebygger:

  • Installere kablene mer sikkert og effektivt
  • Bygge en mer ryddig og profesjonell tavle 
  • Gjøre enkelt vedlikeholdsarbeid

For å forenkle tavlebyggingen ytterligere, har vi laget en guide på produkter du ofte trenger til tavlebygging. Klikk her for vår produktguide

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her


 


Update: 20/05/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.206) | Update: 20/05/2023 | Personverninnstillinger