18/06/2024
pictogram

Næringsmiddelindustri: Kabelløsninger for HACCP systemer

Sporbare produkter til næringsmiddelindustrien


MCT sporingsbare strips til næringsmiddelindustri MCT sporingsbare strips til næringsmiddelindustri


I næringsmiddelindustri og andre bransjer med åpne produksjonsprosesser er det viktig med løsninger som er enkle å spore for å unngå forurensning i produksjonen. Våre sporbare buntebånd, kabelbeskyttelser og merkesystemer gjør det enklere å kvalitetskontrollere produksjonsprosessen.

HACCP (Hazard analysis Critical Control Point) benyttes globalt for de fleste næringsmiddelindustrier. HACCP-prinsippet av Codex Alimentarius Of The World Health Organisation, krever at det benyttes effektive sikkerhetssystemer i produksjon av næringsmidler gjennom systematiske risikoanalyser.

Det er med andre ord strenge kvalitetskrav som må tas hensyn til i næringsmiddelindustrien. Alle våre produkter til næringsmiddelindustrien er derfor i samsvar med REACH-direktivet (EF) nr. 1907/2006, og produktene er uten DEHP (Bis(2 ethyl(hexyl)phtalat) - en plastblanding som ansees å være skadelig for reproduksjon.
 

Produktoversikt til næringsmiddelindustri

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se en liste over våre produkter, eller bla videre nedover for mer informasjon.

Sporbare strips og stålbånd til næringsmiddelindustrien

MCT nylonbånd med metallpartikler

MCT buntebånd serie

Når nye maskiner installeres, eller produksjonslinjer endres, blir kabler og ledninger buntet sammen gjennom hele produksjonslinjen. MCT-serien er produsert med en spesiell polyamidblanding som er tilsatt metallfragmenter. Disse fragmentene kan spores dersom de skulle finne veien inn i produksjonsprosessen. Selv ørsmå fragmenter er sporbar og eliminerer forurensning av avkuttede plastbiter.

MCT serien er utviklet sammen med store næringsmiddelprodusenter og imøtekommer HACCP prinsippet. I tillegg leverer vi MCTS spesialbånd som er spesielt tilpasset saltoppløsninger til bruk i saltmiljøer.

Se produktoversikt på MCT bånd her


 

E/TFE nylonbånd for strenge hygienekrav

E/TFE bånd

Hygienekravene og rengjøringsstandardene i næringsmiddelindustrien er strenge. E/TFE strips er en utmerket løsning for kvalitetsstyring pga. sin motstandsdyktighet mot kjemikalier som etsende rengjøringsmidler og desinfeksjonsmidler som hydrogenperoksid (H 2O 2). I tillegg tåler båndene opp til +150 °C. De kan enkelt monteres for hånd, eller - for å sikre fullstendig jevn stramming kan man benytte et av våre stripsepistol.

Se produktoversikt her
 

Rustfrie MBT stålbånd og SSPC stålfester

MBT buntebånd i rustfritt stål

Høye temperaturer og store mekaniske belastninger er ikke uvanlig i produksjonsprosesser i næringsmiddelindustrien. Våre MBT bånd i rustfritt stål er et sikkert valg for bunnsolid feste.

Den patenterte kulelåsen består av en eller to metallkuler (avhengig av båndtype) og en gaffelformet hale som gjør det enkelt å tre båndet inn i låsehodet. MBT bånd tåler syrer, saltvann og temperaturer opp til +538 °C. SSPC fester er det perfekte tilbehøret til MBT stålbånd.

Se produktoversikt på MBT bånd her

Kabelbeskyttelser til næringsmiddelindustrien

PSRSC spiralforsterket slange

PSRSC spiralforsterket beskyttelsesslange som er enkel å rengjøre

PSRSC beskyttelsesslange samsvarer med EU-direktiv 10/2011 for plast som kommer i kontakt med næringsmidler. Sammen med PSR plastkonnektor eller PSRSC metallkonnektor, møter de kravene i næringsmiddelindustrien til førsteklasses standarder. Den glatte ytre og indre veggen på PSRSC slangen gir rask og enkel rengjøring og enkel kabelføring.

Se produktoversikt her

Etikker og skilt til næringsmiddelindustrien

Helatag etiketter med laminat

Helatag 321 med beskyttelseslaminat

Våre Helatag etiketter med laminatbeskyttelse benyttes for å merke produksjonsutstyr i næringsmiddelindustrien på en sikker måte. Limet i materialtypene 1101, 1102, 1103, 1204, 1206, 1207, og 1210 kan trygt brukes for produksjon av etiketter til næringsmiddelindustrien iflg. ISEGA Institute. Etikettene er motstandsdyktige mot vann, alkohol, oljer og løsemidler.

Se produktoversikt her

M-BOSS stålmerker

M-BOSS merkeskilt

M-BOSS merkeskilt i syrefast rustfritt stål er ideelle til merking i områder hvor temperaturer og / eller kjemiske substanser har en ødeleggende effekt på merkingen i produksjonslokalene. M-BOSS serien beskytter utmerket mot uorganiske syrer, saltsyre og halogener.

Se produktoversikt her

 

Nedlastningsmateriell til næringsmiddelindustri