28/09/2023

Kabelbeskyttelser for dine applikasjoner

Kabelbeskytter i stål, PVC og fleksibelt materiale

Beskyttelsesslanger og tilbehør til ethvert behov

Flettet beskyttesesstrømpe Helagaine HLB

Kabelbeskyttelser benyttes i de fleste bransjer for å organisere og beskytte kabler og ledninger. Uavhengig om du bruker kunststoffslanger, metallslangerflettet beskyttelsesstrømpe, kabelkanaler eller annen kabelbeskytter, må de kunne tilfredsstille de ulike kravene som bransjen stiller som  f. eks. slitestyrke, strekkfasthet, slagfasthet, halogenfrie egenskaper og temperatur- og kjemikaliebestandighet.

Våre kabelbeskyttelser er av høykvalitets plast- og stål. Vi leverer beskyttelsesstrømper som kan åpnes, lukkes og gjenbrukes flere ganger. Fra utmerket fleksibilitet til høye flammehemmende egenskaper, og eksepsjonell mekanisk beskyttelse, garanterer vi høyeste kvalitet og sikkerhet med våre produkter. 

Kabelbeskyttelse i kunststoff

HG-SW PA6 standard kabelbeskytter

Kunststoffslanger HG-SW PA6 Standard

HG-SW slanger beskytter utmerket mot slitasje og kompresjon. Slangene er meget fleksible og designet for å vare over lang tid. Kunststoffslangene er også motstandsdyktig mot løsemidler og oljer. I tillegg er de halogen- svovel- og fosforfri. HG-SW beskyttelsesslanger benyttes i ulike bransjer som maskinbygging, anleggskonstruksjon, tavlebygging og kommunale bygningsprosjekter.

Se produktoversikt her

HG-LW PA6 tynnvegget og lett kabelbeskytter

HG-LW PA6 kunststoffslanger , tynnvegget, lav vekt

HG-LW tynnvegget beskyttelsesslange er lett og fleksibel, og beskytter utmerket mot slag, strekk, løsemidler og oljer. Beskyttelsesslangen er designet for å vare over lang tid og er halogenfri, svovelfri og fosforfri. HG-LW beskyttelsesslanger benyttes ofte i maskinbygging, anleggskonstruksjon, tavlebygging og offentlige bygningsprosjekter.

Se produktoversikt her

HG-FR PA6 flammehemmende kabelbeskytter

Kunststoffslanger HG-FR PA6 Flammesikker

HG-FR flammehemmende kabelbeskyttelse med EN45545-2 sertifisering har lav røykgenerering og lang levetid. Denne slangen beskytter utmerket mot vibrasjon, trykk og slag. HG-FR er i tillegg meget bestandig mot løsemidler og oljer, og er halogenfri, svovelfri og fosforfri. HG-FR beskyttelsesslanger benyttes ofte i jernbaneindustri, tunellarbeid, undergrunnsstasjoner og offentlige byggeprosjekter der høy brannbeskyttelse er påkrevd.

Se produktoversikt her

HG-DC dobbelt slisset kabelbeskytter

Kunststoffslanger HG-DC dobbel slisset

HG-DC dobbeltslisset beskyttelsslange kan åpnes og lukkes gjentatte ganger, og er meget vibrasjonsbestandig. Slangen beskytter utmerket mot slitasje, og har god slag- og strekkfasthet. Slangen er også meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer, og er halogen-, svovel- og fosforfri. Kabler legges enkelt inn sideveis. HG-DC beskyttelsesslanger benyttes ofte i tavlebygging, maskinkonstruksjon, fabrikker og overalt der retroaktiv montering er nødvendig.

Se produktoversikt her


 

Kabelbeskyttelse i stål

SC kabelbeskytter i galvanisert stål

Metallslanger for kabelbeskyttelse  Galvanisert stålslange SC

SC galvanisert stålslange beskytter utmerket mot trykk og slag, er meget fleksibel og har høy strekkfasthet. Kabelbeskyttelsen benyttes ved kabeltrekking under gulv i kontor- og datasenter, som beskyttelse av hydraulikkslanger og pneumatikkslanger.

Se produktoversikt her

SSC kabelbeskytter i rustfritt stål

Metallslanger for kabelbeskyttelse  Rustfri stålslange SSC

SSC rustfrie stålslanger beskytter utmerket mot rust og korrosjon, er fleksible og har en meget høy kompresjons-, slag- og strekkfasthet. Stålslangen benyttes som beskyttelse for hydraulikk- og luftdrevne slanger i spesielt korrosivutsatte miljøer som sykehus.

Se produktoversikt her

PCS kabelbeskytter i galvanisert stål med PVC-belegg

Metallslanger med plastbelegg PCS beskyttelseslange i galvanisert stål med PVC-belegg

PCS galvanisert stålslange med PVC-belegg sikrer høy kompresjons-, slag-, og strekkfasthet. PCS-slangen er meget fleksibel og motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier. Beskyttelsesslange benyttes ofte i maskiner og på fabrikker.

Se produktoversikt her

LTS galvanisert kabelbeskytter med vanntett PVC-belegg

Metallslanger med glatt vanntett plastbelegg LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg

LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg er vanntett med tetthetsgrad IP68, eller IP69 kombinert med LTS nipler. Stålslangen beskytter utmerket mot trykk og slag, oljer, fett, syrer og kjemikalier, har høy strekkfasthet og er meget fleksibel. Kabelbeskyttelsen er velegnet for utendørs bruk og benyttes bl. a. i maskiner og installasjoner der vanntett beskyttelse (IP68) er et krav.

Se produktoversikt her


 

Flettet kabelbeskyttelse

HEGMAN og HEGMANWO kabelbeskytter

HEGMAN og HEGMANWO flettet kabelbeskytter

HEGMAN og HEGMANWO kabelstrømper er produsert i meta-aramid materialet. Slangene er meget fleksible og har høy ekspansjonsrate for enkel installasjon, selv over lange kabelstrekk. 

HEGMAN og HEGMANWO gir optimal mekanisk beskyttelse for kabler og ledninger, og tåler de mest krevende miljøer som vibrasjoner, høye temperaturer og flammer. Helagaine HEGMAN og HEGMANWO benyttes i applikasjoner med høye kvalitetskrav som f. eks. flyindustri, forsvarsindustri, jernbaneindustri og skipsbygging.

Se produktoversikt her

Twist-In selvlåsende kabelbeskytter

Selvlukkende vevd kabelbeskyttelse HelaGaine Twist-In

Helagaine Twist-In er en selvlåsende og slisset kabelstrømpe produsert i enfibret polyester. Kabelstrømpen monteres og demonteres kjapt og enkelt, også på kapslede komponenter og tilkoblede kabler.

Med Helagaine Twist-In er det enkelt å komme til kabler og ledninger for inspeksjon, vedlikehold og montering. Et lite utvalg av Helagaine Twist-In dekker et stort spekter av applikasjoner og diametre. Twist-In benyttes ofte i ingeniørvitenskap og til elektroinstallasjoner.

Twist-In leveres i 2 typer

  • Twist-In. Til standard bruk med polyester materiale
  • Twist-In-FR. Flammehemmende og EN 45545-2 sertifisert

HEGP standardstrømpe

Standard flettet kabelbeskyttelse i polyester, Helagaine HEGP

Helagaine HEGP flettet kabelstrømpe er fleksibel og slitesterk. Strømpen er meget enkel å montere og er vevd etter sakseprinsippet som gjør at den utvider seg når den trykkes sammen, og at diameteren reduseres når man trekker i den.

Kabelbeskyttelsen har høy dekningsgrad og den gode tøybarheten gjør beskyttelsesstrømpen enkel å montere. For å kunne tilby optimal passform finnes strømpen i 13 forskjellige størrelser, fra 1 - 66mm. Helagaine HEGP flettet beskyttelsesstrømpe benyttes ofte i tavlebygging og elektroinstallasjoner.

Se produktoversikt her


 

Andre utvalgte kabelbeskyttelser

Helawrap fleksibel kabelbeskytter

Helawrap HWPP fleksibel kabelbeskyttelse

Helawrap beskyttelsesslange er den ideelle løsningen for å bunte og beskytte kabler i ulike industrier så vel som i hjem- og kontorapplikasjoner. Takket være den spesielle profilen og det praktiske monteringsverktøyet som medfølger, monteres Helawrap raskt og enkelt.

Det unike designet tillater brukeren å føre ut kabler hvor som helst langs kabelbeskyttelsen. Helawrap kan tas av og på så ofte som er nødvendig, og produseres i to forskjellige materialer, i flere farger og størrelser. Kabelsamleren benyttes ofte innen elektrisk industri, tavlebygging, maskinkonstruksjon og bilindustri.

Se produktoversikt her

SPS spiralslange

Spiralslange serie SPS

SPS spiralslange er meget robust, og beskytter utmerket mot mekanisk slitasje, oljer og vibrasjoner. Beskyttelsesslangen leveres i større diametre (opptil 50mm), og er ideell for større bunter. Spiralslangene benyttes ofte i f. eks. bil- og petrokjemisk industri, samt i tunge anleggskonstruksjoner.

Se produktoversikt her

Flexiform kantbeskyttelse

Flexiform kantbeskyttelse

Flexiform kantbeskyttelse monteres enkelt på hull langs kanten, uten lim eller spesialverktøy. Kantbeskyttelsen sitter godt og gir et ryddig preg, samtidig som at den beskytter kabler mot slitasje og skarpe kanter.

Se produktoversikt her

VOLVOLIST kantbeskyttelse

Volvolist rundt kant

VOLVOLIST kantbeskyttelse består av et fleksibelt PVC materialet og en stålkjerne. De kommer i flere utførelser og har et stort bruksområde, blant annet for gjennomføringer, utsparringer i skap, tavler og langs skarpe kanter. Vi leverer standard volvolist og volvolist med kjerne i 316 rustfritt syrefast stål for bruk i mer røffe miljøer.

Se produktoversikt her

Heladuct Flex kabelbeskytter

Fleksibel kabelbeskyttelse, Heladuct Flex

Heladuct Flex beskyttelsesslange er en plassbesparende og fleksibel kabelløsning som synliggjør kablene for visuell inspeksjon og vedlikehold. Kabler kan føres inn eller ut langs hele lengden på Heladuct Flex. Kabelbeskyttelsen kan monteres med skruer eller dobbeltsidig tape og benyttes ofte i tavlebygging, møbelindustrien, og i kontor- og industribygg.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig kabelbeskyttelse?

Kabelbeskyttelser kommer i mange ulike former, størrelser og materialer. Noen kabelbeskyttelser er designet for å tåle ekstreme forhold som f. eks. korrosjonsbestandige stålslanger på en oljeplattform eller gnagebestandige kabelbeskyttelser mot rotter i hjemmet/ jernbanesektoren. I tillegg finnes det mer enkle varianter designet for kjapp og fleksibel kabelbeskyttelse i kontorlandskap eller bak tv-en i hjemmet. For å velge riktig kabelbeskyttelse må du tenke nøye gjennom hva kabelbeskyttelsen skal brukes til, hva den skal tåle og hvilke størrelser/ farger du trenger. Her er en oversikt over noe av det vi leverer:

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 


Update: 23/09/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.222.2) | Update: 23/09/2023 | Personverninnstillinger
Grossister Kontakt