06/12/2021

Kabelbeskyttelse, hylser og rør for dine applikasjoner!

Kabelbeskyttelse: Stål, PVC og fleksible

Kabelbeskyttelse og tilbehør til ethvert behov

Flettet beskyttesesstrømpe Helagaine HLB

Ingen kabel kan møte de høye kravene som i dag stilles når det gjelder slitestyrke, strekkfasthet og konsistens, ei heller slagkraftighet - uten å ha riktig kabelbeskyttelse. Beskyttelsesslanger (fleksible slanger, flettet beskyttelsesstrømpe, og spiralslanger) må oppfylle disse kravene og i tillegg gi beskyttelse mot smuss og fukt eller motstand mot ekstreme temperaturer.


Våre produkter innen kabelbeskyttelse  inneholder alt fra høykvalitets plast og metallslanger, til spiralbindingFlettet beskyttelseesstrømpe som kan åpnes og lukkes igjen, og derfor benyttes flere ganger. Fra utmerket fleksibilitet til høye flammehemmende egenskaper og eksepsjonell mekanisk beskyttelse garanterer HellermannTyton høyeste kvalitet og sikkerhet innen alle områder av kabelbeskyttelse. 

 

I tillegg til de enestående materialegenskapene som de fleste fleksible beskyttelsesslanger har, vet kunder og brukere at HellermannTyton også tilbyr systemløsninger. Det finnes en rekke tilbehør for alle stålslanger og kunststoffslanger i HelaGuard serien, for eksempel:

  • Nipler / koblinger
  • Klemmer
  • Låsemuttere
  • Forseglinger

Når det gjelder installasjon av kabelbeskyttelse, fra design til ombygging, kan for eksempel flettet beskyttelsesstrømpe som kan åpnes og lukkes igjen, være den kabelbeskyttelsen du trenger. 

Kabelbeskyttelse skreddersydd for din applikasjon!

Kravene til kabelbeskyttelse blir mer og mer komplekse.  Slanger for kabelbeskyttelse må ha en rekke egenskaper for å beskytte kabelbunter optimalt under varierende forhold, f.eks:

 

  • Fleksiblilitet
  • Høy korrosjonsbestandighet
  • Høy motstand mot UV-stråling
  • Flammehemmende og selvslukkende


HellermanTyton er en global produsent som tilbyr kvalitetsprodukter innen bunte, merke, feste, koble og beskytte kabler og ledninger. Vi utvikler markedstilpassede løsninger som møter våre kunders behov, uansett bransje - å løse et applikasjonskrav, spare installasjonstid og kostnader og forbedre kvaliteten på sluttproduktet:

HelaGuard fleksible beskyttelsesslanger og nipler HelaGuard fleksible beskyttelsesslanger og nipler

Korrugert slange finnes i et stort utvalg. Slangene produseres i mange forskjellige materialer. PA6, flammehemmende PA6-FR, PA12 og PP, så vel som dobbelslissede fleksible slanger. Til dette finns et komplett utvalg av nipler / koblinger i IP66 og IP68/IP69k i mange utførelser: rette såvel som vinklede, T- og Y-former, metriske eller med PG-gjenger, faste eller med svivel, alternativt IP65 kompresjonsnipler.

HelaGuard fleksible metallslanger og nipler HelaGuard fleksible metallslanger og nipler

Fleksible slanger i galvanisert stål og rustfritt stål SS316 med høy kompresjon, strekkavlastning og slagfasthet.  Nikkelbelagte messingnipler og koblinger i rustfritt stål (SS316) med metriske eller PG-gjenger, med faste eller utvendige gjenger.

HelaGuard fleksible slanger med plastbelegg og nipler HelaGuard fleksible slanger med plastbelegg og nipler

Fleksible metallslanger med PVC, PA6 og Polyolefin (PO) belegg og meget høy kompresjon, strekkfasthet og slagfasthet. Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) så vel som IP65 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke.  Begge versjonene i forskjelige utgaver, faste eller vribare.

HelaGuard fleksible metallslanger med vanntett deksel (IP68, IP69k) og nipler HelaGuard fleksible metallslanger med vanntett deksel (IP68, IP69k) og nipler

Fleksibel metallslange med med deksel av UV-motstandsdyktig PVC eller termoplastisk gummibelegg.   Høy kompresjon strekkavlastning og slagfasthet. Nikkelbelagte messingnipler med IP68/IP69 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke.  Dette beskyttelessystemet er velegenet for utendørs applikasjoner.

HelaGuard vanntett stålslange med plastbelegg og flettet stålbelegg HelaGuard vanntett stålslange med plastbelegg og flettet stålbelegg

Fleksible metallslanger med PVC belegg og metall belegg for høy slitestyrke og EMC stråling såvel som høy kompresjon, strekkfasthet og slagfasthethet. Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) så vel som IP65 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke og utmerkede EMC-egenskaper.

HelaGuard metallslanger med stålovertrekk og nipler HelaGuard metallslanger med stålovertrekk og nipler

Fleksibel metallslange med metall overtrekk for høy vibrasjonsresistens og EMC-skjerming, så vel som høy kompresjon, stekkfasthet og slagfasthet.  Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) faste eller vribare.

HelaGuard PSR og PSRSC spiralforsterket PVC-kabelbeskyttelseskanal HelaGuard PSR og PSRSC spiralforsterket PVC-kabelbeskyttelseskanal

Meget fleksibel kabelbeskyttelse i PVC  med stiv spiralforsterking, og glatt innerkjerne.  (PSRSC slanger også med glatt utside) Koblinger leveres i 90° PA66  (IP66 og IP67), rett og 90° nikkelbelagt messing (IP66, IP67, IP68 og IP69k) og rett og 90° rustfritt stål  (AISI 316) nipler (IP66, IP67, IP68 og IP69k).

HelaGuard tilbehør for kabelbeskyttelsesslange HelaGuard tilbehør for kabelbeskyttelsesslange

Et stort utvalg klips, koblinger, stoppmuttere, pakninger, endeavslutninger og konvertere.

Kabelbeskyttelse for ekstreme miljøer Kabelbeskyttelse for ekstreme miljøer

CTT NSA 935 kompatible PTFE slanger med ekstrem resistens mot stort sett alle kjemikalier, så vel som høy motstandsdyktighet mot høye og lave temperaturer, meget bra strekkfasthet og lang holdbarhet.  CTT slangen som er produsert i PTFE beskytter kabler mot ekstreme termperaturer, brann, fukt, korrosjon, vibrasjon og slitasje.

Helawrap kabelbeskyttelse Helawrap kabelbeskyttelse

Helawrap kabelbeskyttelsessystem er den ideelle løsningen for bunting og beskyttelse av kabler og ledninger.  Helawrap monteringsverktøy som følger med i hver pakke, gjør at du raskt og enkelt trekker Helawrap over kabelbunten etter glidelåsprinsippet.  Tilbehør som benyttes dersom man ønsker å feste Helawrap til bord, skap etc.

Kabelbeskyttelse, spiralslange Kabelbeskyttelse, spiralslange

Spiralslange benyttes for å organisere og beskytte kabler og slanger. HellermannTyton's spiralslanger er tilgjengelig i et stort utvalg størrelser, farger og materialer.

Kabelkanaler og tilbehør Kabelkanaler og tilbehør

Kabelkanaler benyttes bl.a. i apparatskap og koblingssystemer. HellermannTyton tilbyr kabelkanaler i PVC så vel som PC/ABS halogenfrie utgaver.

Kabelbeskyttelse, flettet kabelstrømpe Kabelbeskyttelse, flettet kabelstrømpe

Flettet kabelbeskyttelse produsert i Polyamid 6.6 (PA66) og Polyester (PET, PBT), og i kombinasjon med en koppertråd for EMI-skjerming. Tekstilslanger med åpning som lukkes med borrelås, Helahook. Helagaine Twist-In med selvlukkende løsning.

Kantbeskyttelse Kantbeskyttelse

Kantbeskyttelse for både runde og rette kanter, gjennomføringer og strekkavlastere. Produsert i materialer som Polyetylen (PE), Polyamid (PA) eller Polytetrafluoroethylen (PTFE) og blir benyttet for å beskytte kabler mot slitasje.

Kabelbeskyttelse, gjennomføringer Kabelbeskyttelse, gjennomføringer

Bøyebeskyttelse, kantbeskyttelse, strekkavlastere  i mange størrelser for en rekke applikasjoner.

HelaGuard fleksibel kabelbeskyttelsesslange og nipler:
Kunstoffslanger og metallslanger

Kunststoffslanger HG-SW PA6 Standard

Kunststoffslanger HG-SW PA6 Standard

PS: Komplett katalog, norsk, for alle HelaGuard slanger og tilbehør du ser i listen lunder, ligger i vårt Mediasenter for nedlasting.  klikk her  (168 sider Helaguard hovedkatalog)

HG-SW beskyttelsesslanger gir meget god bestandighet mot slitasje, kompresjon og ytre påvirkning, er meget fleksibel og har lang levetid. Denne slangen har også  god motstandskraft mot løsemidler og oljer, er halogen- svovel- og fosforfri.

Velegnet for maskinbygging, anleggskonstruksjon, kontrollpaneler, offentlige bygninger etc.

 

 

Kunststoffslanger HG-LW PA6, tynnvegget, lav vekt

Kunststoffslanger HG-LW PA6, tynnvegget, lav vekt

HG-LW kabelbeskyttelse er lett og meget fleksibel, med liten bøyeradius. Den har god motstanskraft mot slag og strekk, er meget fleksibel og har lang levetid. Denne slangen er også meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer, og  er halogen-, svovel-, og fosforfri.

Velegnet for generell bruk i  maskinbygging, anleggskonstruksjon, kontrollpaneler, offentlige bygninger.

Kunststoffslanger HG-FR PA6 Flammesikker

Kunststoffslanger HG-FR PA6 Flammesikker

HG-FR kabelbeskyttelse er meget flammehemmende, har lav røyk- og giftighet,  er fleksibel og har lang levetid. Denne kabelbeskyttelsen er også motstandsdyktig mot vibrasjon, trykk og slag.  Den er meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer og er halogen-, svovel-, og fosforfri.

Benyttes i jernbaneindustri, tunneller, undergrunnstasjoner og offentlige bygninger - overalt hvor høy brannbeskyttelse er påkrevet.

Kunststoffslanger HG-DC dobbel slisset

Kunststoffslanger HG-DC dobbel slisset

HG-DC beskyttelsslange kan åpnes og lukkes gjentatte ganger, og har utmerket motstand mot vibrasjon  Kabler legges enkelt inn sideveis.  Denne kabelbeskyttelsesslangen er motstandsdyktig mot slitasje, og har god slag- og strekkefasthet.  Den er også meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer, og er halogen-, svovel- og fosforfri.

Benyttes i kontrollpaneler, maskinbygging, fabrikkbygg, og overalt der retroaktiv montering er nødvendig.

Metallslanger for kabelbeskyttelse Galvanisert stålslange SC

Metallslanger for kabelbeskyttelse  Galvanisert stålslange SC

SC galvanisert stålslange har meget god motstandskraft mot trykk og slag, er meget fleksibel og har høy strekkfasthet.

Benyttes ved kabeltrekking under gulv i kontor- og datasentraler, som beskyttelse av hydraulikk- og pneumatikkslanger.  For høy mekanisk beskyttelse.

Metallslanger for kabelbeskyttelse Rustfri stålslange SSC

Metallslanger for kabelbeskyttelse  Rustfri stålslange SSC

Rustfri stålslange SSC har høy motstanskraft mot rust og korrosjon, er fleksibel og har en meget høy kompresjons-,  slag- og strekkfasthet.

Benyttes som beskyttelse av kontaktkabler, instrumenteringsrr, hydraulikk- og luftdrevne slanger i spesiellt korrosivutsatte miljøer. Benyttes også hyppig i sykehus og klinkker.

Metallslanger med plastbelegg PCS beskyttelseslange i galvanisert stål med PVC-belegg

Metallslanger med plastbelegg PCS beskyttelseslange i galvanisert stål med PVC-belegg

PCS galvanisert stålslange med PVC-belegg gir en kabelbeskyttelse med meget høy kompresjons-, slag-, og strekkfasthet.  PCS-slangen er meget fleksibel og motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier.

Benyttes i maskiner og fabrikker.

Metallslanger med glatt vanntett plastbelegg LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg

Metallslanger med glatt vanntett plastbelegg LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg

LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg er vanntett (IP68, IP69 med LTS nipler) og gir meget god beskyttelse mot trykk og slag, og har høy strekkfasthet, er meget fleksibel og motstandsdyktig mot oljer, fett, syrer og kjemikalier.  Den er UV-resistent og velegnet for utendørs bruk.

Benyttes bl.a. i maskiner og installasjoner utendørs, der vanntett kabelbeskyttelse (IP68) er et krav.

Kabelbeskyttelse, flettet beskyttelsesstrømpe

Helagaine HEGMAN og HEGMANWO flettet kabelstrømpe

Helagaine HEGMAN og HEGMANWO flettet kabelstrømpe

De flettede kabelstrømpene HEGMAN og HEGMANWO er produsert i meta-aramid NOMEX®.  De er meget fleksible og har høy ekspansjonsrate for enkel installasjon, selv over lange kabelstrekk og konnektorer. 

HEGMAN og HEGMANWO gir optimal mekanisk beskyttelse for kabler og ledninger, og tåler de mest krevende miljøer.  De beskytter kabler mot vibrasjon, høye temperaturer og flammer.
Helagaine HEGMAN og HEGMANWO  benyttes i applikasjoner som krever mekanisk beskyttelse ved høye temperaturer, som f.eks. flyindustri, militære-, jernbane-,  og skipsbyggingsindustrier.

Selvlukkende vevd kabelbeskyttelse HelaGaine Twist-In

Selvlukkende vevd kabelbeskyttelse HelaGaine Twist-In

Helagaine Twist-In er en selvlukkende slisset strømpe produsert i enfibret polyester. Den selvlukkende egenskapen gir deg enkel og rask installasjon og demontering av strømpen, også på kapslede komponenter og tilkoblede kabler. Med Helagaine Twist-In er det enkelt å komme til kabler og ledninger for inspeksjon, vedlikehold og montering.  Et lite utvalg av Helagaine Twist-In dekker et stort spekter av applikasjoner og diametre.
Twist-In kabelbeskyttelse benyttes i mange applikasjoner i egnineering, elektronikk- og elektriske installasjoner.

Standard flettet kabelbeskyttelse i polyester, Helagaine HEGP

Standard flettet kabelbeskyttelse i polyester, Helagaine HEGP

Helagaine flettet kabelstrømpe HEGP gir en fleksibel kabelbeskyttelse med høy slitasjestyrke. Den er meget enkel å montere.  Strømpen er vevd etter sakseprinsippet, hvilket gir egenskapen at den utvider seg når den tyrkkes sammen, og diametermålet reduseres når man trekker i den.
HEGP har høy dekningsgrad og den gode tøybarheten gjør beskyttelsesstrømpen enkel å montere.  For å kunne tilby optimal passform finnes strømpen i 13 forskjellige størrelser, fra 1 - 66mm.
Helagaine HEGP flettet beskyttelsesstrømpe blir benyttet innen bilindustrien og i maskinkonstruksjon.  Den benyttes også for å unngå høye 

Flettet kabelbeskyttelse Helagaine HEGMIPV0

Flettet kabelbeskyttelse Helagaine HEGMIPV0

Det patenterte materialet i HEGEMIPV0 sørger for sikker kabelbunting og elektromagnetisk beskyttelse.  Den spesielle kombinasjonen av tynne kopper- og polyestertråder beskytter både mot indre og ytre slitasje.    Den er selvslukkende iht. UL94 V0 og benyttes der brannbeskyttelse er en vesentlig faktor. HEGEMIPV0 leveres med en innerslange for å forenkle innføring av kabler, samt gi beskyttelse under transport så strømpen ikke deformeres. Den er enkel å montere uten at metallet ødelegges, også på trange plasser.  Strømpen oppfyller de internasjonale EMI-normene CISPR25 (10KHz til 1GHz).

Helagaine HEGMIPV0 benyttes for å beskytte sensitiv elektronikk i industrier hvor brannbeskyttelse er viktig, som i massekommunikasjon, luftfart og i militære kjøretøy.

Andre utvalgte kabelbeskyttelsesslanger

Spiralslange serie SPS

Spiralslange serie SPS

SPS spiralslange er meget robust, og gir od beskyttelse mot mekanisk slitasje og oljer.  I tillegg er SPS spiralslange meget god vibrasjonsbeskyttelse.  SPS leveres i større diametre (opp til 50mm) enn andre spiralslanger, og er ideell for store kabelbunter.

SPS spiralslange er spesiellt godt egnet  i områder hvor høy slitasjestyrke og store diametre er nødvendig, f.eks. i bil- og petrokjemisk industri samti tunge anleggskonstruksjoner.

Flexiform kantbeskyttelse

Kantbeskyttelse

Flexiform kantbeskyttelse monteres enkelt på hull i panel, uten bruk av lim eller spesialverktøy.  Kantbeskyttelsen sitter godt og gir et ordentlig og ryddig inntrykk, og  beskytter kabler mot slitasje fra skarpe kanter.

Flexiform kantbeskyttelse blir benyttet for å bestkytte kabler mot skarpe kanter.

VOLVOLIST kantbeskyttelse

Volvolist rundt kant

VOLVOLIST er kantbeskyttelse i fleksibel PVC med metallkjerne/ stålkjerne. De kommer i flere utførelser og har et stort bruksområde, blant annet for gjennomføringer, utsparringer i skap, tavler og skarpe kanter. 

Vi leverer standard volvolist og volvolist med kjerne i 316 rustfritt syrefast stål for bruk i mer røffe miljøer.

Last ned datablad med elnummer på våre volvolister her

Fleksibel kabelbeskyttelse, Heladuct Flex

Fleksibel kabelbeskyttelse, Heladuct Flex

Heladuct Flex fleksibel kabelbeskyttelse er et plassbesparende der kablene er fullt synlige for visuell inspeksjon og vedlikehold.  Kabler kan føres inn eller ut langs hele lengden på Heladuct Flex.  Kabelbeskyttelsen kan monteres raskt enten med skruer eller dobbeltsidig tape.

HHeladuct Flex fleksibel kabelbeskyttelse benyttes ofte i skapbygging, og er også mye brukt i møbelindustrien, og er et nyttig produkt for å holde orden på kabelbunter i kontor- og industribygg.HF RoHS UL

Helawrap HWPP fleksibel kabelbeskyttelse

Helawrap HWPP fleksibel kabelbeskyttelse

Helawrap kabelbeskyttelse er den ideelle løsningen for å bunte og beskytte kabler i industrien så vel som i hjem- og kontorapplikasjoner.

Takket være den spesielle profilen og det praktiske monteringsverktøyet, monterer du Helawrap enkelt og raskt. Det unike designet tillater brukeren å føre ut kabler hvorsomhelst langs kabelbeskyttelsen.  Helawrap kan tas på og av så ofte det er nødvendig. Helawrap produseres i to forskjellige materialer og i flere farger og størrelser for et stort bruksområde. Monteringsverktøy følger med alle pakninger.

Helawrap benyttes for å bunte og beskytte kabler innen elektrisk industri, skapbygging, maskinproduksjon og bilindustri dar bevegelse og vibrasjon ofte forekommer.  Med sine utmerkede flammebeskyttende egenskaper er Helawrap i Polyamid 6 V0 det rette produktvalget der brannbeskyttelse er viktig, f.eks. i kollektivtrafikk.  Helawrap i pratiske 2-meters lengder er spesielt godt egnet for hjem- og kontorapplikasjoner.

Hold kontakt med oss!


Update: 27/11/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.161) | Update: 27/11/2021