17/05/2022

Kabelbeskyttelse, hylser og rør for dine applikasjoner!

Kabelbeskyttelse: Stål, PVC og fleksible

Kabelbeskyttelse og tilbehør til ethvert behov

Flettet beskyttesesstrømpe Helagaine HLB

Kabelbeskyttelser benyttes i de fleste bransjer for å organisere og beskytte kabler og ledninger. Uavhengig om du bruker fleksible beskyttelsesslanger, flettet beskyttelsesstrømpe eller andre kabelbeskyttelser, må slangene kunne tilfredsstille de ulike kravene som bransjen stiller, eksempelvis en bestemt slitestyrke, strekkfasthet, slagkraftighet, temperatur- og kjemikaliebestandighet.

Våre kabelbeskyttelser er av høykvalitets plast- og stål. Vi leverer beskyttelsesstrømper som kan åpnes, lukkes og gjenbrukes flere ganger. Fra utmerket fleksibilitet til høye flammehemmende egenskaper, og eksepsjonell mekanisk beskyttelse, garanterer vi høyeste kvalitet og sikkerhet med våre produkter. 
 

Kabelbeskyttelse skreddersydd for din applikasjon!

HelaGuard fleksible beskyttelsesslanger og nipler HelaGuard fleksible beskyttelsesslanger og nipler

Korrugert slange finnes i et stort utvalg. Slangene produseres i mange forskjellige materialer. PA6, flammehemmende PA6-FR, PA12 og PP, så vel som dobbelslissede fleksible slanger. Til dette finns et komplett utvalg av nipler / koblinger i IP66 og IP68/IP69k i mange utførelser: rette såvel som vinklede, T- og Y-former, metriske eller med PG-gjenger, faste eller med svivel, alternativt IP65 kompresjonsnipler.

HelaGuard fleksible metallslanger og nipler HelaGuard fleksible metallslanger og nipler

Fleksible slanger i galvanisert stål og rustfritt stål SS316 med høy kompresjon, strekkavlastning og slagfasthet.  Nikkelbelagte messingnipler og koblinger i rustfritt stål (SS316) med metriske eller PG-gjenger, med faste eller utvendige gjenger.

HelaGuard fleksible slanger med plastbelegg og nipler HelaGuard fleksible slanger med plastbelegg og nipler

Fleksible metallslanger med PVC, PA6 og Polyolefin (PO) belegg og meget høy kompresjon, strekkfasthet og slagfasthet. Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) så vel som IP65 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke.  Begge versjonene i forskjelige utgaver, faste eller vribare.

HelaGuard fleksible metallslanger med vanntett deksel (IP68, IP69k) og nipler HelaGuard fleksible metallslanger med vanntett deksel (IP68, IP69k) og nipler

Fleksibel metallslange med med deksel av UV-motstandsdyktig PVC eller termoplastisk gummibelegg.   Høy kompresjon strekkavlastning og slagfasthet. Nikkelbelagte messingnipler med IP68/IP69 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke.  Dette beskyttelessystemet er velegenet for utendørs applikasjoner.

HelaGuard vanntett stålslange med plastbelegg og flettet stålbelegg HelaGuard vanntett stålslange med plastbelegg og flettet stålbelegg

Fleksible metallslanger med PVC belegg og metall belegg for høy slitestyrke og EMC stråling såvel som høy kompresjon, strekkfasthet og slagfasthethet. Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) så vel som IP65 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke og utmerkede EMC-egenskaper.

Helawrap kabelbeskyttelse Helawrap kabelbeskyttelse

Helawrap kabelbeskyttelsessystem er den ideelle løsningen for bunting og beskyttelse av kabler og ledninger.  Helawrap monteringsverktøy som følger med i hver pakke, gjør at du raskt og enkelt trekker Helawrap over kabelbunten etter glidelåsprinsippet.  Tilbehør som benyttes dersom man ønsker å feste Helawrap til bord, skap etc.

Kabelkanaler og tilbehør Kabelkanaler og tilbehør

Kabelkanaler benyttes bl.a. i apparatskap og koblingssystemer. HellermannTyton tilbyr kabelkanaler i PVC så vel som PC/ABS halogenfrie utgaver.

HelaGuard fleksible kunstoffslanger og metallslanger

HG-SW PA6 standard kunststoffslanger

Kunststoffslanger HG-SW PA6 Standard

HG-SW slanger beskytter utmerket mot slitasje og kompresjon. Kabelbeskyttelsene er fleksible og designet for å vare over lang tid. Denne serien er også motstandsdyktig mot løsemidler og oljer. I tillegg er de halogen- svovel- og fosforfri.

Typiske bruksområder

 • Maskinbygging
 • Anleggskonstruksjon
 • Tavlebygging
 • Kommunale bygningsprosjekter

Se produktoversikt her

HG-LW PA6 tynnveggede og lette kunststoffslanger

HG-LW PA6 kunststoffslanger , tynnvegget, lav vekt

HG-LW tynnvegget kabelbeskyttelse er lett og meget fleksibel, og beskytter utmerket mot slag, strekk, løsemidler og oljer. Beskyttelsesslangen er designet for å vare over lang tid og er halogenfri, svovelfri og fosforfri.

Typiske bruksområder 

 • Maskinbygging
 • Anleggskonstruksjon
 • Tavlebygging
 • Offentlige bygningsprosjekter

Se produktoversikt her

HG-FR PA6 flammehemmende kunststoffslanger

Kunststoffslanger HG-FR PA6 Flammesikker

HG-FR flammehemmende kabelbeskyttelse har lav røykgenerering og lang levetid. Denne slangen beskytter utmerket mot vibrasjon, trykk og slag. HG-FR er i tillegg meget bestandig mot løsemidler og oljer, og er halogenfri, svovelfri og fosforfri.

Typiske bruksområder

 • Jernbaneindustri
 • Tunellarbeid
 • Undergrunnsstasjoner
 • Offentlige byggeprosjekter der høy brannbeskyttelse er påkrevd

Se produktoversikt her

HG-DC dobbelt slissede kunststoffslanger

Kunststoffslanger HG-DC dobbel slisset

HG-DC dobbeltslisset beskyttelsslange kan åpnes og lukkes gjentatte ganger, og er meget vibrasjonsbestandig. Slangen beskytter utmerket mot slitasje, og har god slag- og strekkfasthet. Beskyttelsslangen er også meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer, og er halogen-, svovel- og fosforfri. Kabler legges enkelt inn sideveis.

Typiske bruksområder

 • Tavlebygging
 • Maskinkonstruksjon
 • Fabrikkbygg og overalt der retroaktiv montering er nødvendig

Se produktoversikt her

SC kabelbeskyttelse i galvanisert stål

Metallslanger for kabelbeskyttelse Galvanisert stålslange SC

SC galvanisert stålslange beskytter utmerket mot trykk og slag, er meget fleksibel og har høy strekkfasthet. Stålslangen benyttes ved kabeltrekking under gulv i kontor- og datasenter, som beskyttelse av hydraulikkslanger og pneumatikkslanger.

Se produktoversikt her

SSC kabelbeskyttelse i rustfritt stål

Metallslanger for kabelbeskyttelse Rustfri stålslange SSC

SSC rustfrie stålslanger beskytter utmerket mot rust og korrosjon, er fleksible og har en meget høy kompresjons-, slag- og strekkfasthet. Stålslangen benyttes som beskyttelse av hydraulikk- og luftdrevne slanger i spesielt korrosivutsatte miljøer som sykehus.

Se produktoversikt her

PCS kabelbeskyttelse i galvanisert stål med PVC-belegg

Metallslanger med plastbelegg PCS beskyttelseslange i galvanisert stål med PVC-belegg

PCS galvanisert stålslange med PVC-belegg sikrer høy kompresjons-, slag-, og strekkfasthet. PCS-slangen er meget fleksibel og motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier. Benyttes ofte i maskiner og på fabrikker.

Se produktoversikt her

LTS galvanisert stålslange med vanntett PVC-belegg

Metallslanger med glatt vanntett plastbelegg LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg

LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg er vanntett med tetthetsgrad IP68, eller IP69 kombinert med LTS nipler. Stålslangen beskytter utmerket mot trykk og slag, oljer, fett, syrer og kjemikalier, har høy strekkfasthet og er meget fleksibel. Stålslangen er UV-resistent og velegnet for utendørs bruk. Benyttes bl.a. i maskiner og installasjoner utendørs, der vanntett kabelbeskyttelse (IP68) er et krav.

Se produktoversikt her

 

 

 

 

Flettet kabelbeskyttelse

Helagaine HEGMAN og HEGMANWO flettet kabelstrømpe

Helagaine HEGMAN og HEGMANWO flettet kabelstrømpe

HEGMAN og HEGMANWO kabelstrømper er produsert i meta-aramid materialet. Slangene er meget fleksible og har høy ekspansjonsrate for enkel installasjon, selv over lange kabelstrekk. 

HEGMAN og HEGMANWO gir optimal mekanisk beskyttelse for kabler og ledninger, og tåler de mest krevende miljøer som vibrasjoner, høye temperaturer og flammer. Helagaine HEGMAN og HEGMANWO benyttes i applikasjoner med høye kvalitetskrav som f. eks. flyindustri, forsvarsindustri, jernbaneindustri og skipsbygging.

Se produktoversikt her

HelaGaine Twist-In selvlukkende kabelbeskyttelse

Selvlukkende vevd kabelbeskyttelse HelaGaine Twist-In

Helagaine Twist-In er en selvlukkende og slisset kabelstrømpe produsert i enfibret polyester. Kabelstrømpen monteres og demonteres kjapt og enkelt, også på kapslede komponenter og tilkoblede kabler.

Med Helagaine Twist-In er det enkelt å komme til kabler og ledninger for inspeksjon, vedlikehold og montering. Et lite utvalg av Helagaine Twist-In dekker et stort spekter av applikasjoner og diametre. Twist-In kabelbeskyttelse benyttes i mange applikasjoner i ingeniørvitenskap og elektroinstallasjoner.

Se produktoversikt her

Helagaine HEGP standard flettet kabelbeskyttelse i polyester

Standard flettet kabelbeskyttelse i polyester, Helagaine HEGP

Helagaine flettet kabelstrømpe HEGP er en fleksibel og slitesterk kabelbeskyttelse. Strømpen er meget enkel å montere og er vevd etter sakseprinsippet som gjør at den utvider seg når den trykkes sammen, og at diameteren reduseres når man trekker i den.

HEGP har høy dekningsgrad og den gode tøybarheten gjør beskyttelsesstrømpen enkel å montere. For å kunne tilby optimal passform finnes strømpen i 13 forskjellige størrelser, fra 1 - 66mm. Helagaine HEGP flettet beskyttelsesstrømpe benyttes ofte i tavlebygging og elektroinstallasjoner.

Se produktoversikt her

 

 

Andre utvalgte kabelbeskyttelsesslanger

SPS spiralslange

Spiralslange serie SPS

SPS spiralslange er meget robust, og beskytter utmerket mot mekanisk slitasje, oljer og vibrasjoner. Beskyttelsesslangen leveres i større diametre (opp til 50mm), og er ideell for større bunter. Spiralslangene benyttes ofte i f. eks. bil- og petrokjemisk industri, samt i tunge anleggskonstruksjoner.

Se produktoversikt her

Flexiform kantbeskyttelse

Flexiform kantbeskyttelse

Flexiform kantbeskyttelse monteres enkelt på hull langs kanten, uten lim eller spesialverktøy. Kantbeskyttelsen sitter godt og gir et ryddig preg, samtidig som at den beskytter kabler mot slitasje og skarpe kanter.

Se produktoversikt her

VOLVOLIST kantbeskyttelse

Volvolist rundt kant

VOLVOLIST kantbeskyttelse består av et fleksibelt PVC materialet og en stålkjerne. De kommer i flere utførelser og har et stort bruksområde, blant annet for gjennomføringer, utsparringer i skap, tavler og langs skarpe kanter. Vi leverer standard volvolist og volvolist med kjerne i 316 rustfritt syrefast stål for bruk i mer røffe miljøer.

Se produktoversikt her

Heladuct Flex fleksibel kabelbeskyttelse

Fleksibel kabelbeskyttelse, Heladuct Flex

Heladuct Flex kabelbeskyttelse er en plassbesparende og fleksibel kabelløsning som synliggjør kablene for visuell inspeksjon og vedlikehold. Kabler kan føres inn eller ut langs hele lengden på Heladuct Flex. Kabelbeskyttelsen kan monteres med skruer eller dobbeltsidig tape og benyttes ofte i tavlebygging, møbelindustrien, og i kontor- og industribygg.

Se produktoversikt her

Helawrap HWPP fleksibel kabelbeskyttelse

Helawrap HWPP fleksibel kabelbeskyttelse

Helawrap kabelbeskyttelse er den ideelle løsningen for å bunte og beskytte kabler i ulike industrier så vel som i hjem- og kontorapplikasjoner. Takket være den spesielle profilen og det praktiske monteringsverktøyet som medfølger, monteres Helawrap raskt og enkelt.

Det unike designet tillater brukeren å føre ut kabler hvor som helst langs kabelbeskyttelsen. Helawrap kan tas av og på så ofte som er nødvendig, og produseres i to forskjellige materialer, i flere farger og størrelser. Kabelsamleren benyttes ofte innen elektrisk industri, tavlebygging, maskinproduksjon og bilindustri.

Se produktoversikt her

 

Nedlastningsmateriell


Update: 14/05/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.172.2) | Update: 14/05/2022