18/06/2024

Sikringer og sikringsmateriell etter alle normer

SIBA er Europas ledende produsent av høykvalitets sikringer

Siba sikringer sortiment


HellermannTyton har levert SIBA sikringer i Norge i mer enn 40 år! SIBA er en velkjent merkevare på det norske markedet for de som etterspør sikringer og sikringsmateriell som NH-sikringer, værbestandige sikringer, miniatyrsikringerhøyspentsikringerF-sikringer, elektronikksikringer eller halvledersikringer/ ultrakvikke sikringer.

All utvikling og produksjon skjer på SIBA-fabrikken i Tyskland og alle sikringer er sertifisert iht. ISO 9001 og ISO 14001. For å verne miljøet har SIBA utviklet et gjenvinningssystem der 100% av sikringene gjenvinnes og sparer miljøet på best mulige måte.

NH-sikringer

SIBA standard knivsikringer

Utvalg av SIBA NH-sikringer, blå bakgrunn

SIBA NH-sikringer, eller knivsikringer forhindrer skader og reduserer risikoen for brann og strømbrudd i elektriske anlegg. Sikringene reagerer umiddelbart ved feil og er kjapt og enkelt å skifte ut. Sikringene leveres i standardstørrelsene NH000, NH00, NH0, NH1, NH2, NH3, NH4 og NH4a, for 500V, 690V og 1500V i gG /aM med kombimelder på topplate og front, og gF/ GTF.

Se produktoversikt her
Last ned datablad her

SIBA værbestandige knivsikringer

Siba værbestandig NH-sikring ute på vinterhytter

SIBA værbestandige NH-sikringer er designet for nordisk klima og beskytter mot inntrenging av fuktighet for å unngå frostsprengning. I motsetning til standard sikringer, har de værbestandige sikringene indikatoren vendt nedover, og ekstra forsegling mot fukt på toppen av sikringen. De værbestandige sikringene er korrosjonssikre og designet for kaldt og fuktig klima. Sikringene leveres med Kombimelder på topplate og front i NH00, NH0, NH1 og NH2.

Se produktoversikt her
Last ned datablad her

SIBA værbestandige knivsikringer

SIBA værbestandige NH-sikringer er designet for nordisk klima og beskytter mot inntrenging av fuktighet for å unngå frostsprengning. I motsetning til standard sikringer, har de værbestandige sikringene indikatoren vendt nedover, og ekstra forsegling mot fukt på toppen av sikringen. De værbestandige sikringene er korrosjonssikre og designet for kaldt og fuktig klima. Sikringene leveres med Kombimelder på topplate og front i NH00, NH0, NH1 og NH2.

Se produktoversikt her
Last ned datablad her

SIBA NH-sikringsunderdel

NH sikringsunderdel

I tillegg til NH-sikringer leverer vi også sikringsunderdeler som kan tåle belastningene og påkjenningene i lavspenningsområdet. Vi leverer sikringsunderdeler til NH000, NH00 og NH0, NH1, NH2, NH3, NH4 og NH4a sikring.

Se produktoversikt på underdelene her


 

Miniatyrsikringer

SIBA miniatyr, glass og keramisk

SIBA miniatyrsikringer utvalg

SIBA miniatyrsikringer beskytter målenheter, sensorer, kontrollsystemer og annet utstyr som krever miniatyrløsninger. Sikringene kommuniserer tett med hverandre og sørger for at alt fungerer som det skal. SIBA miniatyrsikringer gir mykt nedslag slik at f. eks. tannhjulene i et produksjonsanlegg forblir upåvirket. Sikringene gir solid beskyttelse i miniatyrformat og leveres i 5x20mm, 5x25mm, 6x31mm i kvikke, ekstra kvikke, trege, middeltrege.

Se produktoversikt her
Last ned datablad her

SIBA sortimentskrin av glassikringer

Miniatyrsikring kretskort

SIBA glassminiatyrsikringer leveres også i sortimentskrin:

 • Miniatyrsikringer kit 5 x 20 mm, glassrør, kvikke. Elnr. 1619099
 • Miniatyrsikringer kit 5 x 20 mm, glassrør, trege. Elnr. 1619098
 • Miniatyrsikringer kit 6,35 x 32 mm, glassrør kvikke. Elnr. 1619191
 • Miniatyrsirkigner kit 6,35 x 32 mm, glassrør, trege. Elnr. 1919190


 

Høyspentsikringer

SIBA høyspent

3 SIBA høyspentsikringer

SIBA høyspentsikringer beskytter linjenettet i energianlegg, og sørger for pålitelig energi- og strømforsyning. Vi har et stort utvalg høyspentsikringer til ulike bruksområder. Alle høyspentsikringer leveres med temperaturbegrenser. Høyspentsikringene er vanntette med 6/12 og 10/24 kV for innendørs/utendørs montasje. Sikringene kan benyttes i de fleste miljøer, selv under de tøffeste forhold og tilfredsstiller tysk, internasjonal og britisk standard.

Se produktoversikt her
Last ned datablad her


 

F-sikringer

SIBA F-sikring

UR F-sikringer

F-sikringer er keramiske sikringer etter franske normer u/meldeperle i gG og aM. F-sikringene leveres i 8x32 mm (380V), 14x51 mm (660V), 10x38 mm (400V) og 22x58 mm (660V).


Se produktoversikt her


 

Halvledersikringer sikringer

SIBA ultrakvikke sikringer

Utvalg av ultrakvikke sikringer, blå bakgrunn

Når hvert tiendel av et sekund teller! SIBA ultrakvikke sikringer er designet for å fungere umiddelbart, og beskytter maskiner med hyppige og skiftende driftsbelastninger. Vi leverer ulike typer sikringer:

 • URB-sikringer med skrubare kontakter og med/uten signalbrytefeste, til mellomstore enheter
 • URE-sikringer etter Britisk standard, til små og mellomstore enheter
 • URM-sikringer med knivkontakter, til mellomstore og store enheter
 • URL kombinasjonssikringer, til halvleder og linjebeskyttelse
 • URZ sylindriske sikringer, til små og mellomstore enheter
 • URDC-sikringer for DC-applikasjoner og drivere

Se produktoversikt her


 

Elektronikksikringer

SIBA SMD-sikringer

3 elektronikksikringer

Elektronikksikringer er sikringer i mindre dimensjoner tilpasset overflatemontering innen elektroproduksjon på f. eks. et kretskort. Elektronikksikringene håndterer sterk strøm utmerket og finnes i ulike varianter til ulike applikasjoner. SMD-sikringene kommer i trege, kvikke og middeltrege.

Elektronikksikringene er selvslukkende og temperaturavledende med brytekapasitet på 50A, 250V. Sikringene har tinnbelagte pinner for kretskort (loddbar eller pluggbar). SMD-sikringene kan leveres på tape for samlebåndmontasje og for keramiske kvadratiske elektronikksikringer 125V og 250V.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Kan man bruke sikringer med lavere Volt på anlegg med høyere Volt?

Nei, men du kan bruke sikringer med høyere Volt på anlegg med mindre Volt. F. eks. kan du bruke 690V sikring på 500V anlegg, men du kan ikke bruke 500V sikring på 690V anlegg.

Hva er forskjellen på NH sikringer/ knivsikringer?

Den eneste forskjellen på NH000, NH00 og NH0 er størrelsen. Sikringen er helt lik, men selve skallet på sikringen er annerledes. Værbestandige NH sikringer er spesielt designet for å eliminere fuktinntrenging under kalde omgivelser. Se alle dimensjoner på vårt sikringsmateriell her
 

Hva betyr de ulike karakteristikkene på en sikring?

 • gG/ gL: Standard knivsikringer /NH-sikringer. Du kan som regel bruke gG sikringer i stedet for gL sikringer, og omvendt.
 • aR/ gR/ uR: Rapide sikringer som benyttes når du ikke kan få inn noe på strømnettet for å f. eks. beskytte instrumentet i maskinen. Du kan som regel bruke aR sikringer i stedet for gR eller uR sikringer, og omvendt
 • aM: Motorisk sikring som starter opp med mye kraft og som deretter går ned til normalkraft

Hva betyr karakteristikkene F, FF, M og T på miniatyrsikringer?

F, FF, M og T er karakteristikker på miniatyrsikringer som forklarer når sikringen ryker og hvor mye den tåler:

 • F = Kvikk. Sikringen tåler mindre, men bryter kvikkere
 • FF = Ekstra kvikk. Sikringen tåler litt mindre enn en F sikring, men bryter enda kvikkere
 • M = Middeltreg. Sikringen tåler mer, men bryter tregere
 • T= Treg. Sikringen tåler enda mer enn en M sikring, men bryter enda tregere

Se flere detaljer av vårt sikringsmateriell i vårt datablad

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her