22/02/2024

Kabelholder og klips for fleksibel og sikker kabelhåndtering

Kabelholder til enhver bransje

kabelholder IAHC3T med push og klikk lås

Vårt kabelholder sortiment sikrer solid og enkel kabelhåndtering til ditt bruksområde. Vi hjelper deg med riktig løsning enten du trenger en kabelholder med skrue feste, selvklebende fester, ledningsholder med push og klikk lås, roterbare fester, holder egnet for vedlikeholdsarbeid eller som tåler vibrasjoner.

Fra enkeltkabler til parallellføring, for store eller små bunter, våre ledningsholdere benyttes til en rekke applikasjoner i bl. a. bilindustrien, hvitevarebransjen, tavlebygging, elektroinstallasjon og maskinteknikk.

Fordeler med våre holdere

  • Ryddig installasjon med parallelføring av forskjellige kabler og ledninger
  • Roterbare festeelementer for kabelføring i forskjellige retninger, eller for å kompensere for bevegelse 
  • Plass- tids- og vektbesparende som kan erstatte tunge metallbraketter

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfester, kabelklemmer, strips og kantklips.


 

Kabelholder med skruehull

D-klips standard ledningsholder

Kabelholder serie D-Clip tids- og kostnadsbesparende montering, kabelen skyves rett inn i holderen

Våre klassiske D-klips ledningsholdere for skrumontering festes enkelt i holderen og sparer både tid og installasjonskostnader. Klipsene gir et sikkert hold rundt rør, kabler og slanger og kan enkelt fjernes for hånd. D-klipsene kommer i ulike størrelser for ulike skruer og buntediametre.

For buntediameter opptil 10 mm
For buntediameter opptil 15 mm
For buntediameter opptil 20 mm


 

Kabelholder med push og klikk system

AHC selvlåsende ledningsholder

Kabelholder med push og klikk system, AHC-serien og IAHC-serien

Med AHC ledningsholder kan du feste kabler og ledninger raskt og enkelt der pålitelig kabelføring er et krav som f. eks. i tavlebygging og mekanisk industri. AHC holdere gir et tett og sikkert hold på kabelen med antiskli beskyttelse. Klipsene er selvlåsendeåpningsbare og egnet for vedlikeholdsarbeid. Holderne leveres med lamellfeste/ fot-del med pilspisshode for runde og ovale hull.

For buntediameter opptil 13 mm
For buntediameter opptil 20 mm
For buntediameter opptil 28 mm
For buntediameter opptil 37,5 mm
For buntediameter opptil 41,5 mm

IAHC ledningsholder for parallellføring

IAHC kabelholder som skal føres i forskjellige retninger

IAHC ledningsholder blir benyttet til å parallellføre kabler i forskjellige retninger. Holderen er dreibar og gjør det mulig å rotere opptil 360°. IAHC holdere kan sammenkobles og kombineres med hverandre, og kablene kan monteres til ett enkelt festepunkt. IAHC holderen sikrer rask montering pga. det enkle push-og-klikk systemet. Med holderen kan du i tillegg parallellføre flere kabler med få festepunkt over lange avstander.

For buntediameter opptil 20 mm
For buntediameter opptil 28 mm
For buntediameter opptil 36 mm
For buntediameter opptil 45 mm


 

Kabelholder for ettermontering

OC ledningsholder

Kabelholder for ettermontering, OC-serien

Ettermontering av ekstra kabler i avsluttede installasjoner er en konstant utfordring for montører. Omega clips (OC) ledningsholder er spesielt designet for vedlikeholdsarbeid og sikrer kjapp og enkel ettermontering av kabler og ledninger. OC holderen har en lydisolerende antisklibeskyttelse og kan roteres i 360°. OC ledningsholder passer utmerket til ettermontering av flere kabler.

For buntediameter opptil 6 mm
For buntediameter opptil 31 mm
For buntediameter opptil 35 mm
For buntediameter opptil 45 mm
For buntediameter opptil 50 mm

LOC vibrasjonsbestandig ledningsholder

LOC kabelholder applikasjon

LOC låsbare Omega Clips benyttes ofte i bilindustrien og til væskesystemer. LOC holderne har et patentert produktdesign som gir utmerket festegrep og forhindrer kabler i å løsne under vibrasjon og monteringsoperasjoner som vakuumfylling. Ledningsholderne kan kombineres med strips og passer for bunter opptil 50 mm i diameter. LOC festene kan også festes i 360° og kan åpnes og fjernes for hånd.

For buntediameter opptil 9 mm
For buntediameter opptil 14 mm
For buntediameter opptil 19 mm
For buntediameter opptil 25 mm


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan forhindre at kabler sklir ut av posisjon?

I blant annet hvitevarebransjen, bilindustrien og i tavlebygging stilles det ofte krav til at ledningsholderen må kunne holde på plass kablene uten at de sklir ut av posisjon. Våre Omega Clips og AHC/IAHC holdere har en unik fjærlås som sikrer et godt grep på kabelen og forhindrer at kablene detter ut av posisjon. Se flere løsninger i vår demonstrasjonsvideo under:
 

Hvordan feste kabler som skal føres i forskjellige retninger?

Flere av våre ledningsholdere har roterbare deler. Et eksempel er vår IAHC ledningsholder, som gjør det enkelt å koble to holdere og rotere de 360°. Se hvordan det hele fungerer i demonstrasjonsvideoen under:
 

Kan man feste en kabelholder uten å bore hull?

Ja, det finnes flere holdere som kan festes uten å bore hull. Ledningsholder for sveisebolter eller gjengede bolter kan trykkes på for hånd, uten bruk av verktøy, der det ikke er mulig eller ønskelig å bore hull. I tillegg tilbyr vi festeklips for kanterselvklebende fester og kabelklemmer som kan monteres uten å bore hull.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her