05/08/2021

Industriell merking og selvklebende etiketter for dine applikajsoner!

Merkeprodukter av høyeste kvalitet fra HellermannTyton: Skrivbar krympeslange, selvklebende etiketter, pregede stålmerker og mye mer

Industriell kabelmerking

Holdbare og letthåndterlige merker for industrielle behov er en kritisk faktor i moderne arbeidsprosesser.  Enten det gjelder kabel- eller ledningsmerking, merking av gjenstander eller sikkerhetsmerkig - innen alle bruksområder fra luftfart til lagermerking: HellermannTyton tilbyr førsteklasses produkter for dine merkebehov. Vårt merkesystem ShrinkTrak krympemerking på bane - er designet for å lette arbeidet for brukeren og få god oversikt over merkene.

HellermannTyton tilbyr forskjellige systemer fra avansert etikettdesign for serieproduksjon til produktsjon av enkelt-merker i løpet av et par klikk.  HellermannTyton's  mer enn 80-årige  erfaring i merkeindustrien sikrer at merkematerialene, våre skrivere og programvare passer dine behov.  Våre innovative produkter blir vanligvis utviklet pga det nære samarbeidet vi har med våre kunder, og dette gjør oss i stand til å tilby løsninger som passer de fleste behov.  

HellermannTyton's industrielle merkeprodukter og kunnskap har ført til produkter som tilfredsstiller kundenes behov - dette gjelder alt fra enkle fortrykte merker til selvklebende etiketter og etiketter for manuell merking, til merkesystemer som er designet for å produsere 10-tusenvis av etiketter i uken.

NY: Termoskriver TT431

Termoskriver TT431

Denne skriveren har enkelt brukergrensesnitt og er en kostnadseffektiv løsning for utskrift på kabelmerker, krympemerker og etiketter. Betjeningen gjøres via en touchskjerm som gir rask tilgang til alle nødvendige trykke-og innstillingskommandoer. TT431 er optimalisert for en jevn og høy utskriftskvalitet på alt HellermannTytons merkemateriale. Skrivehodet er på 300dpi og er ideellt for utskrift av høyoppløselig grafikk som 2d strekkoder, logoer, tall og tekst. Utskriftshastigheten mellom 125mm/sek. og 30 mm/sek. gjør at du kan justere utskriften og tilpasse til det materialet som skal merkes. Standard selvklebende etiketter kan skrives ut i en hastighet på 125 mm/sek., og krympeslangemerking i 30 mm/sek.

Vi leverer også etiketter i manipuleringssikre materialer for kabelmerking med HellermannTyton termoskrivere.
Merk med oss. Vår erfaring, tekniske ekspertise, og nærhet til våre kunder betyr at vi er i stand til å levere de produkter og den support som dine merkebehov krever. 

Alt om våre termoskrivere og tilbehør her.

M-BOSS Compact - merkemaskin for preging på stålskilt

M-BOSS Compact

Ekstreme miljøpåvirkninger krever produkter i holdbare materialer, og HellermannTyton tilbyr blant annet en merkemaskin som preger skilt i rustfritt stål:  M-BOSS Compact  er meget enkel å betjene, og drives av vanlig strømforsyning samt en PC. Kjølesystemet sikrer kontiunuerlig driftstid 8-10 timer. M-BOSS Compact er meget stillegående, og kan derfor plasseres overalt i kontor- og produksjonsmiljøer.

Brosjyre M-BOSS Compact her (Norsk, m/El.nr. på maskin, merkeskilt etc
 

Merk med våre produkter skreddersydde for dine behov!

Kravene til industriell kabelmerking øker stadig. 

Det er ikke lenger nok å bare håndskrive merking på kabler og ledninger eller benytte tape eller andre løsninger.  Moderne behov krever moderne produkter, og HellermannTyton har merkeløsninger som passer forskjellige krav og områder 

Det er meget viktig at etikettene du benytter passer dine behov, er enkle å benytte og i god kvalitet.  Som en ledende leverandør av industriell merking, med over 60 års erfaring, er vi sikre på at vi kan tilby materialer som passer de aller fleste applikasjoner.  Vi har også de tekniske resurser i Europa, og er i stand til å tilby kundespesifike løsninger for spesielle behov.  Bare kontakt oss hvis du har spesielle merkebehov. 

Vi kan tilby et komplett merkesystem som inkluderer programvare og termoskrivere som produserer merker raskt for deg.  Våre kvalitetsetiketter sikrer god og klar utskrift av logoer og annen grafikk.  vi tilbyr også etiketter som kan benyttes på laserskriver og matriseskrivere. 
Våre hendige etikettprodukter i lommeforat som merkes for hånd, er ideelle for vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. 

HellermannTyton er en global produsent som tilbyr produkter innen festing, kobling, føring, beskyttelse og merking av kabler og ledninger for enhvert marked. For våre kunder utvikler vi løsninger som imøtekommer forskjellige industristandarder - reduserer installasjons- og monteringskostnader, og forbedrer kvaliteten på sluttproduktet - uansett i hvilken industri: 

Industriell kabelmerking: kabel- og ledningsmerking Industriell kabelmerking: kabel- og ledningsmerking

Produkter for merking av kabler og ledninger omfatter blant annet selvklebende etiketter, skrivbare krympehylser og -slange, selvlaminerende etiketter, RiteOn etiketter & dispenser, fortrykte kabelmerker, merkeskilt, merkeklips og merkebånd samt Helafix skiltprofiler. 

Industriell kabelmerking: Etiketter for kontrollpaneler Industriell kabelmerking: Etiketter for kontrollpaneler

Produkter for merking av kontrollpaneler og rekkeklemmer: Etiketter i Vinyl (PVC), Polyester (PET) og vinylbelagt bomullsduk som merkes med termoskriver og laserskrivere så vel som for manuell merking.  PVC/Vinyl etiketter for kontrollpaneler, Polyester (PET) eller bomullsduk for å merke bryterpaneler, kontrollpaneler og annet utstyr.  Egnet for termoskrivere, laserskrivere eller for håndskrift med merkepenn. 

Industriell kabelmerking Industriell kabelmerking

Produkter for industrielle applikasjoner: Selvklebende etiketter for komponentmerking, i materialene Polyester (PET) Vinyl (PVC) og berøringssikre materialer for merking med termoskrivere og laserskrivere. Selvklebende etiketter på rull er ideelle for lagermerking. Selvklebende etiketter for merking av gjenstander, sporing av gjenstander, midlertidig merking, kabel- og ledningsmerking og sikkerhetsmerking av komponenter og kretskort. 

Industriell kabelmerking: Sikkerhetsmerking Industriell kabelmerking: Sikkerhetsmerking

Produkter for sikkerhetsmerking: Selvklebende etiketter produsert i berøringssikker Polyester (PET) etterlater spor dersom de forsøkes fjernet. 

Industriell kabelmerking i krevende omgivelser Industriell kabelmerking i krevende omgivelser

Produkter fo rindustriell kabelmerking i krevende omgivelser: 
Merkesystem i rustfritt stål M-BOSS Lite 
M-BOSS printshop 
Hellermark stålmerker 
Beskyttelseslaminat for beskyttelse mot kjemikalier, høye temperaturer og UV-stråling 

Skrivere og programvare for industriell kabelmerking Skrivere og programvare for industriell kabelmerking

Termoskrivere og skrivefolie for utskrift på krympeslange, etiketter og merkeskilt på rull.  HellermannTyton programvare Tagprint Pro for å designe egne etiketter for termoskrivere, laserskriver og matriseskrivere.

Utvalgte produkter

Selvklebende etiketter (selvlaminerende), manuell kabelmerking

Selvklebende etiketter (selvlaminerende), manuell kabelmerking

De selvklebende og selvlaminerende etikettene for manuell kabelmerking leveres i 3 størrelser for kabeldia. Fra 4 til 18mm.
Det klare beskyttelseslaminatet på RiteOn sikrer optimal beskyttelse mot fukt, smuss og mekanisk slitasje. Skriv teksten i merkevinduet på dispenseren, plasser etiketten rundt kabelen med med teksten på kabeloverflaten, og surr den klare "halen" rundt kabelen.  Se kort video her - noen ganger er det enkleste det beste!

Industriell kabelmerking med krympemerker TULT DS

Industriell kabelmerking med krympemerker TULT DS

HellermannTytons skrivbare ledningsmerker TULT leveres i gul og hvit farge. Merking med en av våre termoskrivere vil resultere i utmerket utskriftskvalitet og kan benyttes på kabler og ledninger mellom 39mm og 1mm.

Designet på merkeskiltet gjør at brukeren kan føre inn en kabel i det merket han trenger.  "Stigedesignet" betyr at man får full oversikt over alle kabelmerkene.
Benytt Tagprint Pro programvare for rask og effektiv design og det ønskede formatet for utskrift.

Industriell kabelmerking med krympehylser: TLFX DS

Industriell kabelmerking med krympehylser: TLFX DS

TFDX DS: 2:1 krympemerking levert på stige.
Dette spesielle materialet er bl.a. egnet til bruk innen jernbaneindustrien, og dekker kabeldiametre mellom 38.1 og 1,2mm.  Leveres i ferdig kuttede lengder  50mm, 25mm og 16mm, i fargene gul og hvit.  Merkes best med folie TTDTHOUT enten med TrakMark DS,  TT4000+ eller vår nye merkemaskin TT430.
Benytt vår programvare TagPrint Pro for å designe egne merker raskt og effektivt.

Industriell kabelmerking av kabelbunter, TIPTAG merkeskilt på rull

Industriell kabelmerking av kabelbunter, TIPTAG merkeskilt på rullG

TIPTAG merkeskilt er utviklet spesiellt for bruk i krevende omgivelser.  Selv store diametre som hydraulikkslanger og andre kabelbunter kan merkes enkelt etter at kablene er installert.  De halogenfrie TIPTAG merkeskiltene egner seg for  bl.a. installasjoner der høy brannbeskyttelse er viktig, f.eks. i tunneller.

Industriell kabelmerking med pregede stålskilt - M-BOSS Compact Printer

Industriell kabelmerking med pregede stålskilt - M-BOSS Compact Printer

M-BOSS Compact er den ideelle pregemaskinen for stålskilt ved lave og medium volumer.  Brosjyre m/El.nr. på maskin og stålskilt her.  

Printeren er enkel å plassere på de fleste steder, da den er liten, har lav vekg (35kg) og drives med en standard strømforsning.

Industriell kabelmerking: Merkesystem i rustfritt stål, M-BOSS rustfrie stålskilt

Industriell kabelmerking: Merkesystem i rustfritt stål, M-BOSS rustfrie stålskilt

M-BOSS rustfrie stålskilt forblir lesbare selv under ekstreme forhold som i offshoreindustrien eller i signalsystemer.  Merkingen preges inn i skiltene, og gjøre den lesbar, selv om skiltene utsettes for smuss og forurensning. HellermannTyton tilbyr også merkeservice iht. våre kunders individuelle spesifikasjoner.

Industriell kabelmerking: Lagermerking, for termoskriver

Industriell kabelmerking: Lagermerking, for termoskriver

For merking i lageromrråder, gir disse etikettene på rull muligheten for å skrive ut tekster og strekkoder i store formater og kutte i ønsket lengde etter utskrift.  Printer TT4000 kan leveres med kutter, velger man å benytte printer TT430 kutter man materialet for hånd.  Ved å benytte samme merkematerialet over hele området sikrer man en enhetlig og profesjonell standard.

Fortrykte kabelmerker

Fortrykte kabelmerker

Dette raske og enkle snepp-on verktøyet er ideellt for bruk i områder hvor monteringen av kabler er ferdig, og hvor systemer og strøm må stå på permanent. Ved å benytte det ergonomisk designede WIC Tool og WIC snep-on merker kan man enkelt og raskt foreta merkingen etter at kablene er installert. WIC tool er unikt og benyttes på alle 3 størrelser av WIC merkehylser.  Det holder opp til 20 merkehylser.

Industriell kabelmerking med TrakMark DS

Industriell kabelmerking med TrakMark DS

TrakMark DS er en heavy duty termoskriver designet for å skrive på begge sider av merkene samtidig. Det er mulig å skrive samme teksten på begge sidene av merket, eller skrive forskjellig tekst på hver side.
Muligheten til å skrive på to sider samtidig gjøre at arbeidskostandene reduseres da man ikke behøver å skrive 2 ganger.
Like viktig som reduserte arbeidskostander er nøyaktigheten og integreteten av utskriften.  Merkingen overføres til begge sider av materialet s

HellermannTyton's løsninger for industriell kabelmerking byr på mange fordeler:

Klar og slitesterk industriell kabelmerking

Klar og slitesterk industriell kabelmerking

Selvlaminerende etiketter betyr at merketeksten beskyttes av den transparente delen på etiketten. For enkel etikettdesign og utskrift anbefaler vi vår programvare TagPrint PRO som har innebyggede maler som gjør design og merking av etikettene til en enkel prosess og brukeren kan skrive ut strekkoder, seienummere, statisk tekst og grafikk.
Manuelle merkebehov  ivaretas med vår RiteOndispenser med selvlaminerende etiketter og HELASIGN blokkER i lommeformat.

HellermannTyton tilbyr et stort utvalg selvklebende etiketter for komponentmerking

HellermannTyton tilbyr et stort utvalg selvklebende etiketter for komponentmerking

Det er en rekke etikettmaterialer for manuell merking av komponenter, så vel som etiketter for merking med termoskrivere eller konvensjonelle laserskrivere.  Våre TT430 og TT4000+ termoskrivere kombinert med vår programvare TagPrint PRO sikrer enkelt utskrift og design av etikettene.

Etiketter for industriell kabelmerking

Etiketter for industriell kabelmerking

Utvalget materialer og størrelser sikrer optimalt produkt for alle behov.  Etiketter for industriell kabelmerking som ypeskilt, trykte kretskort, sporbarhet på gjenstander, lager- og logistikkmerking er noe av utvalget.  Avhengig av underlag, slett, pulverlakkert, ujevnt, lav-energi plastmaterialer etc - vi har en etikett til formålet.
Materialer i høy kvalitet sikrer godt resultat og lang levetid.

Sikkerhet du kan stole på

Sikkerhet du kan stole på

Å kunne kontrollere integriteten på et produkt er av avgjørende betyning og HellermannTyton kan tilby flere materialer som gir kundene mulighet til å se om varen har blitt manipulert/åpnet.  Manipuleringssikre etiketter etterlater et mønster på underlaget, og den delen som er forsøkt fjernet oppløses/fragmenteres i små biter.  Vi leverer også en versjon for tøffe forhold, utendørs, som består av et transparent overlaminat og en skrivbar etikett som egner seg utmerket til å merke i f.eks. i lastbiler og tilhengere.

Den raske veien for å optimalisere utskriftkvaliteten for store og små serier

Den raske veien for å optimalisere utskriftkvaliteten for store og små serier

Et lettbetjent og pålitelig system for merking er ekstremt viktig, både for  store og små volumer . HellermannTytons omfattende produktprogram omfatter etiketter med egnet printerfolie, printere for store og små volumer, meget god programvare og support fra våre selgere, basert i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim.   Ta kontakt med oss for demo på våre termoskrivere!

TT 431 skriver (300 dpi)  er spesiellt godt egnet for å kjøre HellermannTyton's standardutvalg av krympeslange i "stigeform" (DS) merker, TipTags og selvklebende etiketter, skilt-etiketter etc.
TT431 passer best for små til mellomstore volumer.   

Industriell kabelmerking med profesjonell etikettutskrift

Industriell kabelmerking med profesjonell etikettutskrift

TagPrint Pro er en kraftfull multifunksjonell programvare for design og utskrift av etiketter, den er meget enkel å bruke.

Benyttes for å gi løsninger for industriell kabelmerking. TagPrint Pro gjør design av etiketter raskere, og tilbyr mange alternativer for en rekke forskjellige merkekrav.

“What You See Is What You Get" (WYSIWYG) etikettdesign, strekkoder, seriemerking, grafikk og valgfri tekst er bare noe av kapasiteten i TagPrint Pro.
TagPrint pro kan benyttes til HellermannTyton's store utvalg merkematerialer,  skrivere som laser, inkjet, matrieskrivere og termoskrivere  - og har følgende funksjoner:

 

 

 • Enkel import av mange typer grafikk til ditt etikettdesign
 • Benytt enhver Windows-font og skreddersy utseende
 • Profesjonelle layoutfunksjoner
 • Linjaler på topp og side for eksakt plassering av objekter
 • Enkelt å endre tekstfarge, fyllfarge og linjefarger
 • Tillater at teksten strekkes eller komprimeres til valgfri lengde og høyde
 • Å tegne linjer, sirkler og firkanter på etiketten er en enkel måte å gjøre at etiketten ser profesjonell ut


Takket være etikettmaler fra HellermannTyton som sparer tid og penger, er merking av kabler enkelt. På vår internasjonale hjemmeside www.hellermanntyton.com finner du gratis maler for laseretiketter for nedlasting.  Disse kan bearbeides meget enkelt i MS Word.   Benytter du allerede en etikettprogramvare, vil du finne målsatte tegninger som gir deg den informasjonen du trenger for benytte i ditt program.

Tips: Dersom du vil laste ned flere dokumenter, kan du legge dem i den nyttige download boksen og med et museklikk laster du ned alle dokumentene i en zippet mappe.

Selvklebende selvlaminerende etiketter for kabel- og ledningsmerking

Selvklebende selvlaminerende etiketter for kabel- og ledningsmerking

Selvlaminerende etiketter er en utmerket måte å merke kabler og ledninger. Beskyttelseslaminatet sørger for at merketeksten beskyttes mot støv og smuss og holder merkingen klar og synlig. Design og utskrift av etikettene er intuitiv ved bruk av vår programvare TagPrint Pro og våre termoskrivere.

Industriell kabelmerking - teknisk index

Industriell kabelmerking - teknisk index

Omfattende teknisk informasjon finner du i vår hovedkatalog. 

 

 • Flytdiagrammer for å finne riktig etikett eller merkemateriale 
 • Lim og heftevne 

Industrial identification: Bonding properties of labels 

 • Effekten overflateenergien har på heftevnen 

Industrial identification: Surface energy and bonding properties

 • Instruksjon for kabelmerking med beskyttelseslaminat 

Industrial identification: Instructions for using cable markers with protective laminate

 • Interessante fakta om termoskrivere 

Industrial identification: Thermal transfer printing

Hold kontakt med oss!


Update: 31/07/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.146) | Update: 31/07/2021