26/01/2022

Industriell kabelmerking og selvklebende etiketter for dine applikajsoner!

Merkeprodukter av høyeste kvalitet fra HellermannTyton: Skrivbar krympeslange, selvklebende etiketter, pregede stålmerker og mye mer

Industriell kabelmerking

Holdbare og letthåndterlige merker for industrielle behov er en kritisk faktor i moderne arbeidsprosesser. Enten det gjelder kabel- eller ledningsmerking, merking av gjenstander eller sikkerhetsmerking - innen alle bruksområder fra luftfart til lagermerking: HellermannTyton tilbyr førsteklasses produkter for dine merkebehov.

HellermannTyton tilbyr forskjellige systemer fra avansert etikettdesign for serieproduksjon til produksjon av enkeltmerker i løpet av et par klikk. 

HellermannTytons mer enn 80-års erfaring i merkeindustrien og nært samarbeid med våre kunder, sikrer at våre innovative merkematerialer, skrivere og programvarer tilfredsstiller kundenes behov. Enten det er enkle fortrykte merker til selvklebende etiketter og etiketter for manuell merking, til merkesystemer som er designet for å produsere 10-tusenvis av etiketter i uken.
 

Merk med våre produkter, skreddersydde for dine behov!

Kravene til industriell kabelmerking øker stadig. Det er ikke lenger nok å bare håndskrive merking på kabler og ledninger eller benytte tape eller andre løsninger. Moderne behov krever moderne produkter, og HellermannTyton har merkeløsninger som passer forskjellige krav og applikasjoner. Vi har også de tekniske ressurser i Europa, og er i stand til å tilby kundespesifikke løsninger for spesielle behov. Bare kontakt oss hvis du har spesielle merkebehov. 

Vi kan tilby et komplett merkesystem som inkluderer programvare og termoskrivere som produserer merker raskt for deg. Våre kvalitetsetiketter sikrer god og klar utskrift av logoer og annen grafikk. Vi tilbyr også etiketter som kan benyttes på laserskriver og på matriseskriver
Våre hendige etikettprodukter i lommeforat som merkes for hånd, er ideelle for vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. 

HellermannTyton er en global produsent som tilbyr produkter innen festing, kobling, føring, beskyttelse og merking av kabler og ledninger for ethvert marked. For våre kunder utvikler vi løsninger som imøtekommer forskjellige industristandarder - reduserer installasjons- og monteringskostnader, og forbedrer kvaliteten på sluttproduktet - uansett i hvilken industri: 

Industriell kabelmerking: kabel- og ledningsmerking Industriell kabelmerking: kabel- og ledningsmerking

Produkter for merking av kabler og ledninger omfatter blant annet selvklebende etiketter, skrivbare krympehylser og -slange, selvlaminerende etiketter, RiteOn etiketter & dispenser, fortrykte kabelmerker, merkeskilt, merkeklips og merkebånd samt Helafix skiltprofiler. 

Industriell kabelmerking: Etiketter for tavlebygging Industriell kabelmerking: Etiketter for tavlebygging

Produkter for merking av tavler og rekkeklemmer: Etiketter i Vinyl (PVC), Polyester (PET) og vinylbelagt bomullsduk som merkes med termoskriver og laserskrivere så vel som for manuell merking. PVC/Vinyl etiketter for tavlebygging, Polyester (PET) eller bomullsduk for å merke bryterpaneler, tavlebygging og annet utstyr.  Egnet for termoskrivere, laserskrivere eller for håndskrift med merkepenn. 

Industriell kabelmerking Industriell kabelmerking

Produkter for industrielle applikasjoner: Selvklebende etiketter for komponentmerking, i materialene Polyester (PET) Vinyl (PVC) og berøringssikre materialer for merking med termoskrivere og laserskrivere. Selvklebende etiketter på rull er ideelle for lagermerking. Selvklebende etiketter for merking av gjenstander, sporing av gjenstander, midlertidig merking, kabel- og ledningsmerking og sikkerhetsmerking av komponenter og kretskort. 

Industriell kabelmerking: Sikkerhetsmerking Industriell kabelmerking: Sikkerhetsmerking

Produkter for sikkerhetsmerking: Selvklebende etiketter produsert i berøringssikker Polyester (PET) etterlater spor dersom de forsøkes fjernet. 

Industriell kabelmerking i krevende omgivelser Industriell kabelmerking i krevende omgivelser

Produkter for industriell kabelmerking i krevende omgivelser: Merkesystem i rustfritt stål M-BOSS Lite, M-BOSS printshop, Hellermark stålmerker, beskyttelseslaminat for beskyttelse mot kjemikalier, høye temperaturer og UV-stråling 

Skrivere og programvare for industriell kabelmerking Skrivere og programvare for industriell kabelmerking

Termoskrivere og skrivefolie for utskrift på krympeslange, etiketter og merkeskilt på rull. HellermannTyton programvare TagPrint Pro for å designe egne etiketter for termoskrivere, laserskriver og matriseskrivere.

Termoskriver og stålmerkemaskin til industriell kabelmerking

Termoskriver TT431 med programvare

Termoskriver TT431

Et lettbetjent og pålitelig system for merking er ekstremt viktig, både for store og små volumer. Termoskriver TT431 har et enkelt brukergrensesnitt og er en kostnadseffektiv løsning for utskrift på kabelmerker, krympemerker og etiketter. Betjeningen gjøres via en touchskjerm som gir rask tilgang til alle nødvendige trykke-og innstillingskommandoer. 

TT431 er optimalisert for en jevn og høy utskriftskvalitet på alt HellermannTytons merkemateriale. Skrivehodet er på 300dpi og er ideelt for utskrift av høyoppløselig grafikk som 2d strekkoder, logoer, tall og tekst. Utskriftshastigheten mellom 125mm/sek. og 30 mm/sek gjør at du kan justere utskriften og tilpasse til det materialet som skal merkes

TagPrinto Pro programvare

TagPrint Pro programvaren som medfølger er en kraftfull multifunksjonell programvare for design og utskrift av etiketter. TagPrint Pro er meget enkel å bruke og gir gode løsninger for industriell kabelmerking. TagPrint Pro gjør design av etiketter raskere, og tilbyr mange alternativer for en rekke forskjellige merkekrav.

“What You See Is What You Get" etikettdesign, strekkoder, seriemerking, grafikk og valgfri tekst er bare noe av kapasiteten i TagPrint Pro. TagPrint pro kan benyttes til HellermannTytons store utvalg merkematerialer, skrivere som laser, matriseskrivere og termoskrivere

Les mer om våre termoskrivere, TagPrint pro programvare og tilbehør her eller
kontakt oss for demo på våre skrivere!

M-BOSS Compact stålmerkemaskin

Stålmerkemaskin M-BOSS Compact

Ekstreme miljøpåvirkninger krever produkter i holdbare materialer. HellermannTyton tilbyr M-BOSS Compact stålmerkemaskin som preger skilt i rustfritt stål. M-BOSS er meget enkel å betjene, og drives av vanlig strømforsyning samt en PC.

Kjølesystemet sikrer kontinuerlig driftstid på 8-10 timer. M-BOSS Compact er meget stillegående, og kan derfor plasseres overalt i kontor- og produksjonsmiljøer.

M-BOSS merkeskilt blir benyttet overalt hvor det råder krevende mekaniske og kjemiske forhold, f.eks. i offshoreindustrien, skipsbygging, petrokjemisk industri, gruvedrift, undergrunnsinstallasjoner etc - kort sagt, overalt hvor permanent merking er en kritisk faktor. Den opphøyde merkingen sikrer at teksten forblir synlig, selv om den utsettes for forurensning.

 

Demonstrasjonsvideo, M-BOSS

Industriell kabelmerking med TIPTAG merkeskilt

TIPTAg merkeskilt

TIPTAG merkeskilt er utviklet spesielt for krevende omgivelser. Selv store diametre som hydraulikkslanger og andre kabelbunter kan merkes enkelt etter at kablene er installert.

Utvalget materialer og størrelser sikrer optimalt produkt for alle behov. Etiketter for industriell kabelmerking som ypeskilt, trykte kretskort, sporbarhet på gjenstander, lager- og logistikkmerking er noe av utvalget. Avhengig av underlag, slett, pulverlakkert, ujevnt, lav-energi plastmaterialer etc - vi har etiketter passende til ditt formål. Materialer i høy kvalitet sikrer godt resultat og lang levetid.

De halogenfrie TIPTAG merkeskiltene egner seg for  bl.a. installasjoner der høy brannbeskyttelse er viktig, f. eks. i tunneler. TIPTAG merkeskilt leveres på rull og på stige

 

Industriell kabelmerking med M-BOSS stålskilt

M-BOSS stålskilt

M-BOSS rustfrie stålskilt forblir lesbare, selv under ekstreme forhold som i offshoreindustrien eller i signalsystemer. Merkingen preges inn i skiltene, og gjøre den lesbar, selv om skiltene utsettes for smuss og forurensning. De rustfrie stålskiltene fungerer utmerket med M-BOSS stålmerkemaskin

HellermannTyton tilbyr også merkeservice iht. våre kunders individuelle spesifikasjoner. Kontakt oss for mer informasjon.

 

 

 

 

Manuell kabelmerking med selvklebende etiketter og skiltetiketter

RiteOn selvklebende og selvlaminerende etiketter

Selvklebende etiketter (selvlaminerende), manuell kabelmerking

RiteOn selvklebende og selvlaminerende etiketter for manuell kabelmerking leveres i 3 størrelser for kabeldiameter fra 4 til 18mm. Det klare beskyttelseslaminatet på RiteOn sikrer optimal beskyttelse mot fukt, smuss og mekanisk slitasje.

Skriv teksten i merkevinduet på dispenseren, plasser etiketten rundt kabelen med med teksten på kabeloverflaten, og surr den klare "halen" rundt kabelen. Noen ganger er det enkleste det beste! 

Se kort demonstrasjonsvideo her

Helatag skiltetiketter

Industriell kabelmerking med TrakMark DS

Helatag skiltetiketter er med sitt tykke materiale et rimelig alternativ for graverte merkeskilt. Skiltetikettene passer utmerket til HellermannTytons termoprintere og er spesielt godt egnet til kabelmerking i tavler og dataskap

Helatag 1213 benyttes til kabelmerking i lagerområder og til rørmerking. Disse etikettene gjør det mulig for å skrive ut tekster og strekkoder i store formater og kutte i ønsket lengde etter utskrift. Ved å benytte samme merkematerialet over hele området sikrer man en enhetlig og profesjonell standard.

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvlaminerende etiketter er en utmerket måte å merke kabler og ledninger på. De selvlaminerende etikettene har et meget slitesterkt beskyttelseslaminat som sørger for at merketeksten beskyttes mot støv og smuss, og samtidig holder merkingen klar og synlig

Design og utskrift av etikettene er intuitiv ved bruk av vår programvare TagPrint Pro og våre termoskrivere, og brukeren kan skrive ut strekkoder, seienummer, statisk tekst og grafikk.

Helatag manipuleringssikre etiketter

Helatag manipuleringssikre etiketter

Det å kunne kontrollere integriteten på et produkt kan være av avgjørende betydning, og HellermannTyton tilbyr flere materialer som gir kundene mulighet til å se om varen har blitt manipulert/ åpnet

Manipuleringssikre etiketter etterlater et mønster på underlaget, og den delen som er forsøkt fjernet oppløses/fragmenteres i små biter. 

Vi leverer også Helatag 951 som er manipuleringssikre kabelmerker for mer røffe forhold til utendørs bruk, som består av et transparent overlaminat og en skrivbar etikett som egner seg utmerket til å merke i f. eks. i lastbiler og tilhengere.

 

 

Industriell kabelmerking med krympemerker og krympehylser

TULT krympemerker

Krympemerker TULT på stige

HellermannTytons skrivbare TULT ledningsmerker leveres i gul og hvit farge. Merking med en av våre termoskrivere vil resultere i utmerket utskriftskvalitet og kan benyttes på kabler og ledninger mellom 39mm og 1mm.

Designet på merkeskiltet gjør at brukeren kan føre inn en kabel i det merket han trenger.  "Stigedesignet" betyr at man får full oversikt over alle kabelmerkene. Benytt TT431 skriver med Tagprint Pro programvare for rask og effektiv design, og ønsket formatet for utskrift.

TLFX DS Krympehylser

TLFX DS Krympehylser

TLFX Ds krympemerker er bl.a. egnet til bruk innen jernbaneindustrien, og dekker kabeldiametre mellom 38.1 og 1,2mm. Leveres i ferdig kuttede lengder; 50mm, 25mm og 16mm, i fargene gul og hvit. 

Merkes best med folie TTDTHOUT med våre termoskrivere som TT431 og tilhørende TagPrint Pro programvare.

TDRT DS krympemerker

TDRT DS krympemerke rull

TDRT DS krympemerke i kombinasjon med folie TTDTHOUT er NF F 00-608 godkjent diesel-bestandig krympemerking, som er ferdig kuttet og levert på "stige" som gjør at det kan skrives på begge sider av merket.

Brukeren kan enkelt velge og plukke det merket som skal benyttes. Merkes med HellermannTytons termoskrivere.

 


 

Industriell kabelmerking med fortrykte kabelmerker/ merkehylser

WIC merkehylser

Disse raske og enkle WIC fortrykte snepp-on kabelmerkene er ideelt for bruk i områder hvor monteringen av kabler er ferdig, og hvor systemer og strøm må stå på permanent. Ved å benytte det ergonomisk designede WIC Tool og WIC snep-on merker kan man raskt og enkelt foreta merkingen etter at kablene er installert.

WIC kabelmerker er unikt og benyttes på alle 3 størrelser av WIC merkehylser. Kabelmerkene holder opp til 20 merkehylser.

 

 

 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig type kabelmerke/ etikett?

For å kunne velge riktig type kabelmerke eller etikett, må du kartlegge hvilke krav og funksjonaliteter kabelmerkene eller etikettene må ha/ tåle. Dette kan for eksempel være at materialet må tåle temperaturer over 90°C, må være UV-bestandig eller at de må være manipuleringssikre.

Materialkoden på kabelmerket og etiketten forklarer deres funksjonaliteter/ begrensninger. Vår kabelmerke og etikett guide hjelper deg med å velge riktig type kabelmerke og etikett!
 

Hvordan velge riktig størrelse av kabelmerker, krympemerker eller etiketter?

For å kunne velge riktig størrelse må du først kartlegge hvilken kabeldiameter du skal bruke til din installasjon, eller hvilken kabeldiameter du ønsker å jobbe med. Når dette er kartlagt kan du bruke vår størrelsesguide for å finne riktig produkt til din applikasjon.
 

Hvordan bruke etiketter med beskyttelseslaminat?

Etiketter med selvlaminerende beskyttelseslaminat har et transparent laminat som gir ekstra beskyttelse på teksten og som holder teksten klar og synlig. Beskyttelseslaminat fra HellermannTyton leveres med runde hjørner som gir et bedre limfeste, slik at du unngår at limet løsner, spesielt i applikasjoner med røffe forhold og med mindre kabeldiametre. Det hvite/ fargede feltet på etikettene kan markeres med en merkepenn, eller med en skriver som f. eks. en termoskriver.

Klikk her for mer informasjon og instruksjoner om etiketter med beskyttelseslaminat
 

Hvordan velge riktig skriver og strips for spesielle typer og ulike materialer?

Det finnes mange forskjellige systemer og printere som skriver ut forskjellige type materialer og kabelmerker. For å gjøre det enklere for deg å velge riktig printer for dine kabler, kabelmerker og etiketter, har vi laget en kort oversikt/guide for deg. Sjekk ut vår guide her!
 

Hvilke limegenskaper har etiketter?

Limegenskaper etiketter

I prinsippet er det to forskjellige stadier når etiketter festes til en overflate:

1. Den umiddelbare limingen som oppstår direkte etter at etiketten er festet til overflaten

2. Det endelige heft som er den permanente heftstatusen mellom etikett og overflate, som følge av bruksområde og herding av limet.

Det viktigste kriteriet for optimal liming er kvaliteten på materialets overflate (etiketten) og krypeevnen i limetLes mer om limegenskaper for etiketter her

Hvorfor er overflatespenning viktig når du skal velge riktig type lim?

Overflatespenningen forårsakes av væskens tendens til å redusere overflaten sin så mye som mulig, dvs. danne dråper. Når en overflate kommer i kontakt med lim er i tillegg til limblandingen, overflatekvaliteten (materiale, ujevnhet, fukt osv) dvs. overflatespenningen, en avgjørende faktor for limets hefteevne.

En grunnregel er at overflatespenningen i limet må være mindre enn overflatespenningen i materialet. Limet må altså dekke overflaten fullstendig og ikke danne dråper

Overflatespenning flate dråper

 


Flate dråper

  • Høy overflateenergi
  • God fuktevne
  • Gode klebeegenskaper
Overflatespenning runde dråper

 


Runde dråper

  • Lav overflateenergi
  • Dårlig fuktevne
  • Svake klebeegenskaper

 

 


 

Klikk her for mer informasjon om effekter av overflatespenning og limegenskaper

Nedlastningsmateriell

Hold kontakt med oss!


Update: 22/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.163.1) | Update: 22/01/2022