20/05/2024

Kabelmerking og selvklebende etiketter for dine applikasjoner

Solide kabelmerker til ethvert behov

Industriell kabelmerking

Holdbare og praktiske kabelmerker er sentralt for de fleste installatører som jobber med kabelhåndtering og kabelmerking. Med over 80-års erfaring i merkeindustrien og vårt tette samarbeid med våre kunder, kan du være trygg på at våre merkemaskiner, merkeskilt, selvklebende etiketter, krympemerker, stålskilt, merkehylser og andre kabelmerker tilfredsstiller dine behov.

Enten det gjelder kabelmerking av gjenstander eller sikkerhetsmerking - innen alle bruksområder fra luftfart til lagerbeholdning tilbyr vi førsteklasses kabelmerker. Alt fra avansert etikettdesign for serieproduksjon til produksjon av enkeltmerker. I tillegg tilbyr vi kundespesifikke løsninger dersom det er behov for det.


 

Kabelmerking med merkeskilt

TIPTAG kabelmerker

TIPTAG kabelmerker

TIPTAG kabelmerker er designet for innendørs og utendørs kabelmerking, selv under tøffe forhold. Både store diametre som hydraulikkslanger og mindre kabelbunter kan enkelt merkes etter at kablene er installert. TIPTAG merker for industriell kabelmerking av trykte kretskort, sporing, lager- og logistikkmerking er noen bruksområder. Våre TIPTAG kabelmerker passer til ulike overflater som slett, pulverlakkert, ujevne flater mm. Materialene på våre kabelmerker er i høy kvalitet med lang holdbarhet.

Standard brannhemmende og halogenfrie merkeskilt
UV-bestandige og slitesterke merkeskilt
Sporbare merkeskilt

TAGPU LOOP 1-komponent kabelmerker

TAGPU LOOP applikasjonsbilde

TAGPU LOOP kabelmerker kombinerer strips og merking i en løsning og reduserer både installasjonstiden og -kostnadene. De UV-bestandige, halogenfrie og slitesterke merkeskiltene er designet for å tåle ekstreme forhold og passer til kabelmerking i ulike bransjer som bl. a. solindustri og OEM. LOOP kabelmerker monteres enkelt for hånd og leveres i ulike farger og størrelser.

Se produktoversikt her


 

Kabelmerking med selvklebende etiketter/ skiltetiketter

Helatag skiltetiketter

Industriell kabelmerking med TrakMark DS

Helatag selvklebende skiltetiketter er med sitt tykke materialet et rimelig alternativ til graverte merkeskilt. Merkeskiltene passer utmerket til våre termoprintere og er spesielt godt egnet til kabelmerking i tavler og dataskap. 

Hvite etiketter 
Etiketter i sølv 
Gule etiketter 
Blå etiketter 
Rød etikett

RiteOn manuelle og selvlaminerende etiketter

Selvklebende etiketter (selvlaminerende), manuell kabelmerking

RiteOn selvklebende og selvlaminerende etiketter leveres i 3 størrelser for kabeldiameter fra 4 til 18mm. Det klare beskyttelseslaminatet på RiteOn kabelmerker sikrer optimal beskyttelse mot fukt, smuss og mekanisk slitasje.

RiteOn kabelmerker sikrer en enkel og manuell kabelmerking uten behov for termoskrivere. Bare skriv teksten i vinduet på dispenseren, plasser etiketten rundt kabelen og surr den "halen" rundt kabelen.

Standard kit (med dispenser, penn og merker)
Påfyllingsrull med merker (2 stk størrelser)
Dispenser med merker (3 stk størrelser)
Merkepenn (sort/ rød)

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvklebende og selvlaminerende etiketter har et meget slitesterkt beskyttelseslaminat som beskytter teksten mot støv og smuss, og sikrer at merkingen forblir klar og synlig.

Helatag kabelmerker benyttes til kabelmerking i ulike bransjer og applikasjoner som bl. a. tavlebygging og solindustri. Design og utskrift av etikettene er intuitivt med våre termoskrivere og programvare. Brukeren kan bl.a. skrive ut strekkoder, serienummer, statisk tekst og grafikk.

Standard etiketter
Slitesterke etiketter
Etiketter for høye temperaturer
Etiketter på A4 ark for termoskriver

Helatag 1213 etiketter for rør/ lager

Helatag 1213 på rør i et lagerområde

Helatag 1213 selvklebende skiltetiketter benyttes ofte til kabelmerking i lagerområder og til rørmerking. Etikettene gjør det mulig å skrive ut tekster og strekkoder i store formater som kan kuttes til ønsket lengde etter utskrift. Ved å benytte samme merkematerialet over hele området sikrer man en enhetlig og profesjonell standard på kabelmerkingen.

Se produktoversikt her

Helatag manipuleringssikre etiketter

Helatag manipuleringssikre etiketter

Våre Helatag manipuleringssikre kabelmerker leveres i ulike varianter til kabelmerking i ulike bransjer. HelaTag 1251 som vist på bildet til venstre benyttes ofte til kabelmerking av lastebiler og kjøretøy, og er designet for å tåle tøffe utendørs forhold. HelaTag 1251 kabelmerker har et gjennomsiktige laminat lag som beskytter utmerket mot smuss og slitasje. Limfeste er også solid og holdbart over lang tid.

Merker som etterlater rutemønster
Merker for utendørs bruk


 

Kabelmerking med krympemerker

TULT standardmerker

Krympemerker TULT på stige

TULT 3:1 krympemerker kan benyttes på kabler og ledninger mellom 39 mm og 1 mm. Designet på krympemerket gjør at brukeren kan føre inn en kabel med det merket han trenger. TULT kabelmerker benyttes ofte til kabelmerking i ulike elektroinstallasjoner som bl. a. tavlebygging.

Gule kabelmerker på rullgule kabelmerker på bane
Hvite kabelmerker på rullhvite kabelmerker på bane
Blå kabelmerker på rull
Røde kabelmerker på rull
Sorte kabelmerker på rull

TLFX DS halogenfrie merker

TLFX DS Krympehylser

TLFX DS 2:1 halogenfrie krympemerker benyttes ofte til kabelmerking i jernbanesektoren, og dekker kabeldiametre mellom 38.1 og 1,2mm. Leveres i ferdig kuttede lengder; 50mm, 25mm og 16mm, i fargene gul og hvit. Merkes best med TTDTHOUT folie og våre termoskrivere med tilhørende programvare. 

Gule merker
Hvite merker


 

Kabelmerking med stålskilt/ stålmerker

MBOSS-merker

M-BOSS stålskilt

M-BOSS rustfrie stålskilt forblir lesbare, selv under ekstreme forhold og benyttes ofte til kabelmerking i offshoreindustrien eller i signalsystemer. Merkingen preges inn i stålskiltene, og gjør skiltet lesbart, selv om skiltene utsettes for smuss og urenheter.

De rustfrie stålskiltene fungerer utmerket med M-BOSS stålmerkemaskin. Ingen stålmerkemaskin? Vi tilbyr også printservice av stålmerker på forespørsel ved mindre bestillinger. 

Stålmerkeskinner
Stålmerkebokstaver, -siffer og -tegn
HT printservice


 

Kabelmerking med fortrykte merkehylser

WIC hylser

WIC merkehylser

WIC fortrykte snepp-on kabelmerker er ideelt for kabelmerking til ettermontering, og hvor systemer og strøm må stå på permanent. Ved å benytte de ergonomisk designede WIC Tool og WIC snep-on merkene kan du raskt og enkelt foreta kabelmerkingen etter at kablene er installert. WIC kabelmerker benyttes på alle 3 størrelser av WIC merkehylser. Kabelmerkene holder opptil 20 merkehylser.

TYPE BUNTEDIAMETER
 Gule WIC hylser 0.8 - 2.2 2 - 2.8 2.8 - 3.8
 Fargede WIC hylser 0.8 - 2.2 2 - 2.8 2.8 - 3.8
WIC monteringsverktøy For alle størrelser (WIC01-WIC03)

 


 

Merkemaskiner til industriell kabelmerking

Termoskriver TT431 med programvare

Termoskriver TT431

Et lettbetjent og pålitelig system er viktig når du skal skrive ut merker til industriell kabelmerking. Termoskriver TT431 er en brukervennlig og kostnadseffektiv løsning for utskrift av tekst og grafikk på kabelmerker, krympemerker og etiketter. TT431 skriveren sikrer enkel betjening med sin touchskjerm, samt hurtig tilgang til innstillingene.

TT431 sikrer en jevn og solid utskriftskvalitet på alt av vårt merkemateriell. Skrivehodet er på 300dpi og er ideell for utskrift av høyoppløselig grafikk som 2D strekkoder, logoer, tall og tekst. Utskriftshastigheten mellom 125mm/sek og 30 mm/sek gjør at du kan tilpasse utskriften til materialet som skal merkes.

Les mer her 

Brother merkemaskin og tape

Våre solide Brother merkemaskiner gjør det enkelt å skrive ut profesjonelle kabelmerker til installasjonen. Brothermaskinen benyttes med Brothertape som kommer i ulike farger i 6, 9, 12, 18 og 24 mm bredde. Brother merkemaskin passer til kabelmerking i de fleste industrier og kommer i 3 størrelser: PTE100VP for opptil 12 mm bredd, PTE300VP for opptil 18 mm bredde og PTE550WVP for opptil 24 mm bredde

Last ned datablad med produktoversikt her

 

M-BOSS Compact stålmerkemaskin

Ekstreme forhold krever holdbare kabelmerker. M-BOSS Compact stålmerkemaskin preger merkeskilt i rustfritt stål. M-BOSS er enkel å betjene, med standard strømforsyning og pc. Maskinens kjølesystem sikrer en operasjonstid på 8-10 timer. M-BOSS lager lite lyd og kan benyttes til kabelmerking i kontorlandskap.

M-BOSS merkeskilt benyttes ofte til kabelmerking i områder med krevende mekaniske og kjemiske forhold, f. eks. i offshore, skipsbygging, petrokjemisk industri, gruvedrift og andre bransjer der permanent merking er viktig. Den opphøyde merkingen sikrer at teksten forblir synlig ved ulike eksponeringer.

Les mer her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig kabelmerke?

For å kunne velge riktig kabelmerke må du vite hvilke krav og egenskaper merket skal tåle, og kabeldiameteren du skal feste på. Dette kan for eksempel være at materialet må tåle temperaturer over 90°C, må være UV-bestandig eller at merkene må være manipuleringssikre. Her er noen guider som kan hjelpe deg:

1. Hvordan se merkets materialegenskaper

Den enkleste måten å finne ut dette på er å se på materialkoden på merket da denne forklarer merkets funksjonaliteter/ begrensninger. Se vår materialguide her

2. Hvordan velge riktig størrelse

For å kunne velge riktig størrelse må du kartlegge hvilken kabeldiameter du skal jobbe med/  ønsker å jobbe med. Se vår størrelsesguide her 

Hvordan velge riktig folie til kabelmerker?

Ikke alle folier passer til alle kabelmerker. For å gjøre det enklere for deg å velge riktig folie til kabelmerking med kabelmerker/ etiketter har vi laget en kort merkeguide for deg. Se vår guide her
 

Når bør jeg bruke selvlaminerende etiketter?

Etiketter med selvlaminerende beskyttelseslaminat benyttes ofte til kabelmerking av mindre kabeldiametre som er utsatt for fukt, smuss og mekanisk slitasje. Etikettene har et transparent laminat som holder teksten klar og synlig. Våre selvlaminerende etiketter er designet med runde hjørne for mer solid og sikkert hold. Det hvite/ fargede feltet på etikettene kan markeres med en merkepenn, eller med en skriver. Les mer om beskyttelseslaminat her

Hvordan oppstår overflatespenning?

Overflatespenning oppstår når en væske blir tvunget til å redusere overflaten dersom f. eks. væsken ikke klarer å dekke overflaten fullstendig. Væsken trekkes dermed sammen som en dråpe noe som reduserer limets klebeegenskaper. En grunnregel for selvklebende kabelmerking er at overflatespenningen i limet må være mindre enn overflatespenningen i materialet.

Overflatespenning flate dråper

Flat dråpe

  • Høy overflateenergi
  • God fuktevne
  • Gode klebeegenskaper
Overflatespenning runde dråper

Stor rund dråpe

  • Lav overflateenergi
  • Dårlig fuktevne
  • Svake klebeegenskaper


Les mer om overflatespenning her

 


 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her