02/12/2023

Kabelmerking og selvklebende etiketter for dine applikasjoner

Solide merkeprodukter til ethvert behov

Industriell kabelmerking

Holdbare og letthåndterlige merker er sentralt i de fleste bransjer. Med mer enn 80-års erfaring i merkeindustrien og vårt tette samarbeid med våre kunder, kan du være trygg på at våre merkemaskiner, merkeskilt, selvklebende etiketter, krympemerker, stålskilt, merkehylser og andre krympeprodukter tilfredsstiller de dine behov.

Enten det gjelder kabelmerking, merking av gjenstander eller sikkerhetsmerking - innen alle bruksområder fra luftfart til lagermerking tilbyr vi førsteklasses produkter. Alt fra avansert etikettdesign for serieproduksjon til produksjon av enkeltmerker. I tillegg tilbyr vi kundespesifikke løsninger dersom det er behov for det.


 

Merkeskilt

TIPTAG kabelmerker

TIPTAG kabelmerker

TIPTAG kabelmerker er utviklet for å tåle krevende forhold. Selv store diametre som hydraulikkslanger og andre kabelbunter kan merkes enkelt etter at kablene er installert. Merkeskilt for industriell kabelmerking av trykte kretskort, sporbarhet, lager- og logistikkmerking er noe av utvalget. Egnet for ulike underlag som slett, pulverlakkert, ujevnt, lav-energi plast mm. Materialer i høy kvalitet sikrer godt resultat og lang levetid.

Standard brannhemmende og halogenfrie skilt
UV-bestandige og slitesterke skilt
Sporbare skilt

TAGPU LOOP 1-komponent kabelmerker

TAGPU LOOP applikasjonsbilde

TAGPU LOOP kabelmerker kombinerer strips og merking i en løsning og reduserer både installasjonstiden og -kostnadene. De UV-bestandige, halogenfrie og slitesterke merkeskiltene er designet for å tåle ekstreme forhold og benyttes i ulike bransjer som bl.a. solindustri og OEM. Merkene monteres enkelt for hånd og leveres i ulike farger og størrelser.

Se produktoversikt her


 

Selvklebende etiketter/ skiltetiketter

Helatag skiltetiketter

Industriell kabelmerking med TrakMark DS

Helatag selvklebende skiltetiketter er med sitt tykke materialet et rimelig alternativ for graverte merkeskilt. Merkeskiltene passer utmerket til våre termoprintere og er spesielt godt egnet til kabelmerking i tavlebygging og dataskap. 

Hvite etiketter 
Etiketter i sølv 
Gule etiketter 
Blå etiketter 
Rød etikett

RiteOn manuelle og selvlaminerende etiketter

Selvklebende etiketter (selvlaminerende), manuell kabelmerking

RiteOn selvklebende og selvlaminerende etiketter leveres i 3 størrelser for kabeldiameter fra 4 til 18mm. Det klare beskyttelseslaminatet på RiteOn sikrer optimal beskyttelse mot fukt, smuss og mekanisk slitasje. Bare skriv teksten i merkevinduet på dispenseren, plasser etiketten rundt kabelen med teksten på kabeloverflaten, og surr den klare "halen" rundt kabelen.

Standard kit (med dispenser, penn og merker)
Påfyllingsrull med merker (2 stk størrelser)
Dispenser med merker (3 stk størrelser)
Merkepenn (sort/ rød)

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvklebende og selvlaminerende etiketter har et meget slitesterkt beskyttelseslaminat som sørger for at merketeksten beskyttes mot støv og smuss, og samtidig holder merkingen klar og synlig. Design og utskrift av etikettene er intuitivt ved bruk av våre termoskrivere og programvare. Brukeren kan bl.a. skrive ut strekkoder, serienummer, statisk tekst og grafikk.

Standard etiketter
Slitesterke etiketter
Etiketter for høye temperaturer
Etiketter på A4 ark for termoskriver
Etiketter på A4 ark for matriseskriver

Helatag 1213 etiketter for rør/ lager

Helatag 1213 på rør i et lagerområde

Helatag 1213 selvklebende skiltetiketter benyttes til kabelmerking i lagerområder og til rørmerking. Etikettene gjør det mulig å skrive ut tekster og strekkoder i store formater og kutte i ønsket lengde etter utskrift. Ved å benytte samme merkematerialet over hele området sikrer man en enhetlig og profesjonell standard.

Gule merker
Andre farger

Helatag manipuleringssikre etiketter

Helatag manipuleringssikre etiketter

Det å kunne kontrollere integriteten på et produkt kan være av avgjørende betydning. Våre Helatag manipuleringssikre etiketter gjør det enkelt å se om varen har blitt manipulert/ åpnet. Etikettene etterlater et spor på underlaget, og den delen som er forsøkt fjernet oppløses i små biter.

Merker som etterlater rutemønster
Merker for utendørs bruk
Fragmenterende merker
Permanente merker (2 stk størrelser)


 

Kabelmerking med krympemerker

TULT standardmerker

Krympemerker TULT på stige

TULT 3:1 krympemerker kan benyttes på kabler og ledninger mellom 39 mm og 1 mm. Designet på krympemerket gjør at brukeren kan føre inn en kabel i det merket han trenger. 

Gule merker på rull
Hvite merker på rull
Blå merker på rull
Røde merker på rull
Sorte merker på rull

Gule merker på bane
Hvite merker på bane

TLFX DS halogenfrie merker

TLFX DS Krympehylser

TLFX DS 2:1 halogenfrie krympemerker benyttes ofte i jernbanesektoren, og dekker kabeldiametre mellom 38.1 og 1,2mm. Leveres i ferdig kuttede lengder; 50mm, 25mm og 16mm, i fargene gul og hvit. Merkes best med TTDTHOUT folie og våre termoskrivere og tilhørende programvare. 

Gule merker
Hvite merker


 

Stålskilt/ stålmerker

MBOSS-merker

M-BOSS stålskilt

M-BOSS rustfrie stålskilt forblir lesbare, selv under ekstreme forhold som i offshoreindustrien eller i signalsystemer. Merkingen preges inn i skiltene, og gjør skiltet lesbart, selv om skiltene utsettes for smuss og urenheter. De rustfrie stålskiltene fungerer utmerket med M-BOSS stålmerkemaskin. Ingen stålmerkemaskin? Vi tilbyr også merkeservice og print av stålmerker på forespørsel ved mindre bestillinger (printservice). 

Stålmerkeskinner
Stålmerkebokstaver, -siffer og -tegn
HT printservice


 

Kabelmerking med fortrykte merkehylser

WIC hylser

WIC merkehylser

WIC fortrykte snepp-on kabelmerker er ideelt for bruk i områder der monteringen av kabler er fullført, og hvor systemer og strøm må stå på permanent. Ved å benytte de ergonomisk designede WIC Tool og WIC snep-on merkene kan du raskt og enkelt foreta merkingen etter at kablene er installert. WIC kabelmerker benyttes på alle 3 størrelser av WIC merkehylser. Kabelmerkene holder opp til 20 merkehylser.

TYPE BUNTEDIAMETER
 Gule WIC hylser 0.8 - 2.2 2 - 2.8 2.8 - 3.8
 Fargede WIC hylser 0.8 - 2.2 2 - 2.8 2.8 - 3.8
WIC monteringsverktøy For alle størrelser (WIC01-WIC03)

 


 

Merkemaskiner til industriell kabelmerking

Termoskriver TT431 med programvare

Termoskriver TT431

Et lettbetjent og pålitelig system for merking er viktig når du skal skrive ut merker til installasjonen. Termoskriver TT431 er en brukervennlig og kostnadseffektiv løsning for utskrift på kabelmerker, krympemerker og etiketter. Betjening med touchskjerm som gir kjapp tilgang til alle innstillinger.

TT431 sikrer en jevn og høy utskriftskvalitet på alt av vårt merkematerialet. Skrivehodet er på 300dpi og er ideelt for utskrift av høyoppløselig grafikk som 2d strekkoder, logoer, tall og tekst. Utskriftshastigheten mellom 125mm/sek og 30 mm/sek gjør at du kan tilpasse utskriften til materialet som skal merkes.

Les mer her 

Brother merkemaskin og tape

Våre solide Brother merkemaskiner gjør det enkelt å skrive ut profesjonelle merker til installasjonen. Brothermaskinen benyttes med Brothertape som kommer i ulike farger i 6, 9, 12, 18 og 24 mm bredde. Brother merkemaskin kommer i 3 størrelser: PTE100VP for opptil 12 mm bredd, PTE300VP for opptil 18 mm bredde og PTE550WVP for opptil 24 mm bredde

Last ned datablad med produktoversikt her

 

M-BOSS Compact stålmerkemaskin

Ekstreme forhold krever holdbare merker. M-BOSS Compact stålmerkemaskin preger merkeskilt i rustfritt stål. M-BOSS er enkel å betjene, med standard strømforsyning og pc. Merkemaskinens kjølesystem sikrer en operasjonstid på 8 - 10 timer. Maskinen lager lite lyd og kan benyttes i kontorlandskap.

M-BOSS merkeskilt benyttes ofte i områder med krevende mekaniske og kjemiske forhold, f. eks. i offshoreindustrien, skipsbygging, petrokjemisk industri, gruvedrift mm. - kort sagt, overalt hvor permanent merking er sentralt. Den opphøyde merkingen sikrer at teksten forblir synlig ved ulike eksponeringer.

Les mer her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig kabelmerke?

For å kunne velge riktig kabelmerke må du vite hvilke krav og egenskaper merket skal tåle, og kabeldiameteren du skal feste på. Dette kan for eksempel være at materialet må tåle temperaturer over 90°C, må være UV-bestandig eller at merkene må være manipuleringssikre. Her er noen guider som kan hjelpe deg:

1. Hvordan se merkets materialegenskaper

Den enkleste måten å finne ut dette på er å se på materialkoden på merket da denne forklarer merkets funksjonaliteter/ begrensninger. Se vår materialguide her

2. Hvordan velge riktig størrelse

For å kunne velge riktig størrelse må du kartlegge hvilken kabeldiameter du skal jobbe med/  ønsker å jobbe med. Se vår størrelsesguide her 

Hvordan velge riktig folie til kabelmerker?

Ikke alle folier passer til alle kabelmerker. For å gjøre det enklere for deg å velge riktig folie til dine kabelmerker/ etiketter har vi laget en kort merkeguide for deg. Se vår guide her
 

Når bør jeg bruke selvlaminerende etiketter?

Etiketter med selvlaminerende beskyttelseslaminat benyttes ofte for å merke mindre kabeldiametre som er utsatt for fukt, smuss og mekanisk slitasje. Etikettene har et transparent laminat som holder teksten klar og synlig.  Våre selvlaminerende etiketter er designet med runde hjørne for mer solid og sikkert hold. Det hvite/ fargede feltet på etikettene kan markeres med en merkepenn, eller med en skriver. Les mer om beskyttelseslaminat her

Hvordan oppstår overflatespenning?

Overflatespenning oppstår når en væske blir tvunget til å redusere overflaten sin dersom f. eks. væsken ikke klarer å dekke overflaten fullstendig. Væsken trekkes dermed sammen som en dråpe noe som reduserer limets klebeegenskaper. En grunnregel er at overflatespenningen i limet må være mindre enn overflatespenningen i materialet.

Overflatespenning flate dråper

Flat dråpe

  • Høy overflateenergi
  • God fuktevne
  • Gode klebeegenskaper
Overflatespenning runde dråper

Stor rund dråpe

  • Lav overflateenergi
  • Dårlig fuktevne
  • Svake klebeegenskaper


Les mer om overflatespenning her

 


 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 


Update: 25/11/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.228) | Update: 25/11/2023 | Personverninnstillinger
Grossister Kontakt