06/02/2023

Kabelmerking og selvklebende etiketter for dine applikasjoner

Solide merkeprodukter til ethvert behov

Industriell kabelmerking

Holdbare og letthåndterlige merker er sentralt i de fleste bransjer. Med mer enn 80-års erfaring i merkeindustrien og vårt tette samarbeid med våre kunder, kan du være trygg på at våre merkemaskiner, merkeskilt, selvklebende etiketter, krympemerker, stålskilt, merkehylser og andre krympeprodukter tilfredsstiller de dine behov.

Enten det gjelder kabelmerking, merking av gjenstander eller sikkerhetsmerking - innen alle bruksområder fra luftfart til lagermerking tilbyr vi førsteklasses produkter. Alt fra avansert etikettdesign for serieproduksjon til produksjon av enkeltmerker. I tillegg tilbyr vi kundespesifikke løsninger dersom det er behov for det.


 

Merkemaskiner til industriell kabelmerking

Brother merkemaskin og tape

Brother PTE550WVP

Våre solide Brother merkemaskiner gjør det enkelt å skrive ut profesjonelle merker til installasjonen. Brothermaskinen benyttes med Brothertape som kommer i ulike farger i 6, 9, 12, 18 og 24 mm bredde. Brother merkemaskin kommer i 3 størrelser: PTE100VP for opptil 12 mm bredd, PTE300VP for opptil 18 mm bredde og PTE550WVP for opptil 24 mm bredde


Last ned datablad med produktoversikt her

Termoskriver TT431 med programvare

Termoskriver TT431

Et lettbetjent og pålitelig system for merking er viktig når du skal skrive ut merker til installasjonen. Termoskriver TT431 er en brukervennlig og kostnadseffektiv løsning for utskrift på kabelmerker, krympemerker og etiketter. Betjening med touchskjerm som gir kjapp tilgang til alle innstillinger.

TT431 sikrer en jevn og høy utskriftskvalitet på alt av vårt merkematerialet. Skrivehodet er på 300dpi og er ideelt for utskrift av høyoppløselig grafikk som 2d strekkoder, logoer, tall og tekst. Utskriftshastigheten mellom 125mm/sek og 30 mm/sek gjør at du kan tilpasse utskriften til materialet som skal merkes.

Les mer her 

M-BOSS Compact stålmerkemaskin

Stålmerkemaskin M-BOSS Compact

Ekstreme forhold krever produkter i holdbare materialer. Vi tilbyr M-BOSS Compact stålmerkemaskin som preger skilt i rustfritt stål. M-BOSS er enkel å betjene, med standard strømforsyning og pc. Merkemaskinens kjølesystem sikrer en operasjonstid på 8 - 10 timer. Maskinen lager lite lyd og kan benyttes i kontorlandskap.

M-BOSS merkeskilt benyttes ofte i områder med krevende mekaniske og kjemiske forhold, f. eks. i offshoreindustrien, skipsbygging, petrokjemisk industri, gruvedrift mm. - kort sagt, overalt hvor permanent merking er sentralt. Den opphøyde merkingen sikrer at teksten forblir synlig ved ulike eksponeringer.

Les mer her


 

Kabelmerker/ merkeskilt

TIPTAG og stålmerker

TIPTAG kabelmerker

TIPTAG kabelmerker er utviklet for å tåle krevende forhold. Selv store diametre som hydraulikkslanger og andre kabelbunter kan merkes enkelt etter at kablene er installert. Merkeskilt for industriell kabelmerking av trykte kretskort, sporbarhet, lager- og logistikkmerking er noe av utvalget. Egnet for ulike underlag som slett, pulverlakkert, ujevnt, lav-energi plast mm. Materialer i høy kvalitet sikrer godt resultat og lang levetid.

Standard skilt (brannhemmende og halogenfrie)
Sporbare skilt (med metallpartikler)
UV-bestandige og slitesterke skilt (for røffe forhold)


 

Selvklebende etiketter/ skiltetiketter

Helatag skiltetiketter

Industriell kabelmerking med TrakMark DS

Helatag selvklebende skiltetiketter er med sitt tykke materialet et rimelig alternativ for graverte merkeskilt. Merkeskiltene passer utmerket til våre termoprintere og er spesielt godt egnet til kabelmerking i tavlebygging og dataskap. 

Hvite etiketter 
Etiketter i sølv 
Gule etiketter 
Blå etiketter 
Rød etikett

RiteOn manuelle og selvlaminerende etiketter

Selvklebende etiketter (selvlaminerende), manuell kabelmerking

RiteOn selvklebende og selvlaminerende etiketter leveres i 3 størrelser for kabeldiameter fra 4 til 18mm. Det klare beskyttelseslaminatet på RiteOn sikrer optimal beskyttelse mot fukt, smuss og mekanisk slitasje. Bare skriv teksten i merkevinduet på dispenseren, plasser etiketten rundt kabelen med teksten på kabeloverflaten, og surr den klare "halen" rundt kabelen.

Standard kit (med dispenser, penn og merker)
Påfyllingsrull med merker (3 stk størrelser)
Dispenser med merker (3 stk størrelser)
Merkepenn (sort/ rød)

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvklebende og selvlaminerende etiketter har et meget slitesterkt beskyttelseslaminat som sørger for at merketeksten beskyttes mot støv og smuss, og samtidig holder merkingen klar og synlig. Design og utskrift av etikettene er intuitivt ved bruk av våre termoskrivere og programvare. Brukeren kan bl.a. skrive ut strekkoder, serienummer, statisk tekst og grafikk.

Standard etiketter
Etiketter for høye temperaturer
Slitesterke etiketter
Etiketter på A4 ark for termoskriver
Etiketter på A4 ark for matriseskriver

Helatag 1213 etiketter for rør/ lager

Helatag 1213 på rør i et lagerområde

Helatag 1213 selvklebende skiltetiketter benyttes til kabelmerking i lagerområder og til rørmerking. Etikettene gjør det mulig å skrive ut tekster og strekkoder i store formater og kutte i ønsket lengde etter utskrift. Ved å benytte samme merkematerialet over hele området sikrer man en enhetlig og profesjonell standard.

Gule merker
Grønne merker
Andre farger

Helatag manipuleringssikre etiketter

Helatag manipuleringssikre etiketter

Det å kunne kontrollere integriteten på et produkt kan være av avgjørende betydning. Våre Helatag manipuleringssikre etiketter gjør det enkelt å se om varen har blitt manipulert/ åpnet. Etikettene etterlater et spor på underlaget, og den delen som er forsøkt fjernet oppløses i små biter.

Merker som etterlater rutemønster
Merker for utendørs bruk
Fragmenterende merker
Permanente merker (2 stk størrelser)


 

Kabelmerking med krympemerker

TULT standardmerker

Krympemerker TULT på stige

TULT 3:1 krympemerker kan benyttes på kabler og ledninger mellom 39 mm og 1 mm. Designet på krympemerket gjør at brukeren kan føre inn en kabel i det merket han trenger. 

Gule merker på rull
Hvite merker på rull
Blå merker på rull
Røde merker på rull
Sorte merker på rull

Gule merker på bane
Hvite merker på bane

TLFX DS halogenfrie merker

TLFX DS Krympehylser

TLFX DS 2:1 halogenfrie krympemerker benyttes ofte i jernbanesektoren, og dekker kabeldiametre mellom 38.1 og 1,2mm. Leveres i ferdig kuttede lengder; 50mm, 25mm og 16mm, i fargene gul og hvit. Merkes best med TTDTHOUT folie og våre termoskrivere og tilhørende programvare. 

Gule merker
Hvite merker


 

Stålskilt/ stålmerker

MBOSS-merker

M-BOSS stålskilt

M-BOSS rustfrie stålskilt forblir lesbare, selv under ekstreme forhold som i offshoreindustrien eller i signalsystemer. Merkingen preges inn i skiltene, og gjør skiltet lesbart, selv om skiltene utsettes for smuss og urenheter. De rustfrie stålskiltene fungerer utmerket med M-BOSS stålmerkemaskin. Ingen stålmerkemaskin? Vi tilbyr også merkeservice og print av stålmerker på forespørsel ved mindre bestillinger (printservice). 

Stålmerkeskinner
Stålmerkebokstaver, -siffer og -tegn
HT printservice


 

Kabelmerking med fortrykte merkehylser

WIC hylser

WIC merkehylser

WIC fortrykte snepp-on kabelmerker er ideelt for bruk i områder der monteringen av kabler er fullført, og hvor systemer og strøm må stå på permanent. Ved å benytte de ergonomisk designede WIC Tool og WIC snep-on merkene kan du raskt og enkelt foreta merkingen etter at kablene er installert. WIC kabelmerker benyttes på alle 3 størrelser av WIC merkehylser. Kabelmerkene holder opp til 20 merkehylser.
 

 TYPE
BUNTEDIAMETER (mm)
 Gule WIC hylser 0.8 - 2.2 2 - 2.8 2.8 - 3.8
 Fargede WIC hylser 0.8 - 2.2 2 - 2.8 2.8 - 3.8
 WIC monteringsverktøy For alle størrelser (WIC01-WIC03)


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig kabelmerke/ etikett/ krympemerke?

For å kunne velge riktig merke/ etikett, må du vite hvilke krav og egenskaper merkene/ etikettene må ha/ tåle, og kabeldiameteren du skal feste på. Dette kan for eksempel være at materialet må tåle temperaturer over 90°C, må være UV-bestandig eller at de må være manipuleringssikre.

1. Merkets/ etikettens egenskaper

Den enkleste måten å finne ut dette på er å se på materialkoden på merket da denne forklarer merkets funksjonaliteter/ begrensninger. For å gjøre det enklere for deg å velge riktig løsning har vi laget en kabelmerke og etikett guide.

Se vår guide her


2. Velge riktig størrelse

For å kunne velge riktig størrelse må du først kartlegge hvilken kabeldiameter du skal bruke til din installasjon, eller hvilken kabeldiameter du ønsker å jobbe med. Vi har laget en størrelsesguide som vil gjøre denne prosessen enklere. 

Se vår størrelsesguide her 

 

Hvordan velge riktig skriver og strips for spesielle typer og ulike materialer?

Det finnes mange forskjellige systemer og printere som skriver ut forskjellige type materialer og kabelmerker. For å gjøre det enklere for deg å velge riktig printer for dine kabler, kabelmerker og etiketter, har vi laget en kort oversikt/guide for deg.

Se vår merkeguide her
 

Hvorfor benytte etiketter med beskyttelseslaminat?

Etiketter med selvlaminerende beskyttelseslaminat har et transparent laminat som gir ekstra beskyttelse på teksten mot smuss og urenheterog som holder teksten klar og synlig. Beskyttelseslaminat med runde hjørner gir et bedre limfeste, slik at du unngår at limet løsner, spesielt i applikasjoner med røffe forhold og med mindre kabeldiametre. Det hvite/ fargede feltet på etikettene kan markeres med en merkepenn, eller med en skriver.

Les mer om beskyttelseslaminat her
 

Limegenskaper på etiketter

Limegenskaper etiketter

Det viktigste kriteriet for optimal liming er kvaliteten på materialets overflate (etiketten) og krypeevnen i limet. I prinsippet er det to forskjellige stadier når etiketter festes til en overflate:
 

1. Den umiddelbare limingen som oppstår direkte etter at etiketten er festet til overflaten
2. Det endelige heft som er den permanente heftstatusen mellom etikett og overflate, som følge av bruksområde og herding av limet.

Klikk her for mer informasjon

Hva menes med overflatespenning?

Overflatespenningen forårsakes av limvæskens tendens til å redusere overflaten sin så mye som mulig, dvs. danne dråper. Når en overflate kommer i kontakt med lim er i tillegg til limblandingen, overflatekvaliteten (materiale, ujevnhet, fukt osv), en avgjørende faktor for limets hefteevne. En grunnregel er at overflatespenningen i limet må være mindre enn overflatespenningen i materialet. Limet må altså dekke overflaten fullstendig og ikke danne dråper.

Overflatespenning flate dråper

 


Flate dråper

  • Høy overflateenergi
  • God fuktevne
  • Gode klebeegenskaper
Overflatespenning runde dråper

 


Runde dråper

  • Lav overflateenergi
  • Dårlig fuktevne
  • Svake klebeegenskaper
     

Klikk her for mer informasjon om overflatespenning

 


 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 04/02/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.195.14) | Update: 04/02/2023 | Personverninnstillinger