23/04/2024

Koblingsbokser, sikringsskap, rekkeklemmebokser, automatsikringsskap

Hensel er en av Europas ledende produsenter av koblingsbokser

Hensel koblingsmateriell

 

HellermannTyton representerer Hensel i Norge. Hensel er en velkjent merkevare i det norske markedet av de som etterspør ulike koblingsbokser som standard koblingsbokser, rekkeklemmebokser, værbestandige og vanntette bokser, funksjonssikre boksereksplosjonssikre bokser mm. I tillegg leverer vi ulike typer skap og tilbehør som nipler. All utvikling og produksjon av Hensel produktene skjer på Hensels produksjonsanlegg i Tyskland. Hensel er sertifisert både iht. ISO 9001 og ISO 14001.

 

Standard koblingsbokser

DK koblingsbokser egnet for de fleste applikasjoner

ENYCASE DK Koblingsbokser

DK boksene er blant de mest anerkjente på markedet, kjent for høy kvalitet, brukervennlighet og lang levetid. Den prisberømte boksen med IP66 er ideell til bruk innendørs og til beskyttet utendørs installasjon. DK koblingsboks er veritas TAE00000EE sertifisert og produsert i flammehemmende, selvslukkende, silikonfri, halogenfri og slagfast materiale. 

DK boksene forbinder ulike tverrsnitt og ledertyper i en pol og har god plass til kabling med klemmeposisjoner på flere steder. Alle klemmer har 2 koblingspunkter pr. pol.

Last ned datablad her

RK rekkeklemmebokser

RK rekkeklemmebokser

Våre RK bokser leveres med rekkeklemmer for aluminium- og kobberledere. Kabelinngang via integrerte elastiske membraner eller mestriske "knockouts". Rekkeklemmeboksene er produsert i polypropylen termoplast, og er selvslukkende, silikon- og halogenfrie. Terminalene hindrer skade på ledere, også på fleksible ledere uten endehylse. Eksterne braketter for veggmontering er inkludert.

Se produktoversikt her

DE9321 prisgunstig koblingsboks

DE9321 koblingsboks applikasjonsbilde

Hvis du kun er ute etter en helt ordinær og tom koblingsboks er DE 9321 boksen for deg. Koblingsboksen inneholder 11 elastiske membraner for enkel montering, 2 strekkavlastere beregnet for strips opptil 6,5mm bredde (strips medfølger ikke) og 2 tetningsplugger. DE 9321 er et prisgunstig alternativ egnet for standardinstallasjoner.

Les mer her


 


Værbestandige koblingsbokser

KF slagfast og glassfiberforsterket koblingsboks

Den nye KF serien - glassfiberforsterkede koblingsbokser IP66/67

KF boksene leveres med IP66/ IP67/ IP69 og benyttes til mer krevende og utsatte applikasjoner. Koblingsboksene er produsert i slagfast Polykarbonat GFS, og benyttes bl.a. i skip-/ Offshoreinstallasjoner, tunnelarbeid, jernbane, sykehus, næringsmiddelindustri, samt til utendørs bruk. KF boksene er UV- og temperaturbestandig, regntett og halogenfri.

Last ned datablad her

WP koblingsboks med gel (vanntett)

WP vanntette koblingsbokser

WP koblingsboks er 100% vanntette etter installasjon og eliminerer risikoen for kondens. Koblingsboksene benyttes ofte til installasjoner i bakken eller utendørs applikasjoner i mer utsatte miljøer. WP serien leveres med gel som fylles i boksen etter at den elektriske koblingen er ferdig. Gelen kan enkelt fjernes ved vedlikeholdsarbeid.

WP koblingsboksene er UV- og temperaturbestandig med 5-polig tilkoblingsklemme. Elektrisk måling kan lett utføres etter at boksen er innkapslet, den elastiske massen er selv-reparerende. Gelen gir ingen strekkavlastning på kabelen med bruk av passende nipler

Last ned datablad her


 

Funksjonssikre koblingsbokser

FK koblingsboks med brannklasse E30/90

FK Funksjonssikre bokser med E30/90, IP65

FK bokser tilfredsstiller brannklasse E30/90 når det benyttes typegodkjente kabler eller festemateriell. Koblingsboksene er testet og godkjent for isolasjonsintegritet PH120 og funksjonssikkerhet i elektriske systemer E30/E60/E90. Koblingsboksene kan benyttes innendørs og utendørs, og leveres med IP65/ IP66

FK boksene er produsert i pulverlakkert stål, dvs. ingen giftige eller korroderende utslipp. Boksene leveres med flammehemmende og selvslukkende materiale og er funksjonssikker med fullstendig isolering og membrannipler.


Last ned datablad her


 

Spesialbokser

EX-sertifisert koblingsboks med IP66

KX og RX koblingsboks

Våre EX-sertifiserte ATEX koblingsbokser er designet til bruk i eksplosjonsutsatte områder (EX sone 2 og 22). Koblingsboksene leveres med synlige boremerker, fleksible braketter og praktiske klemmer som gjør det enkelt å tilpasse installasjonen. De eksplosjonssikre koblingsboksene er slagfast, UV-bestandig, regntett og temperaturbestandig. Vi leverer også AXM nipler med IP66.

Last ned datablad her

Mybox koblingsboks med logo

Hensel mybox DK og KF bokser

Med Hensel mybox kan du få din egen firmalogo på våre DK industribokser og KF slagfaste bokser. Dette gir deg en rimelig reklamekanal for å markedsføre firmaet ditt og installasjonsarbeidet som er utført. 

Last ned datablad her


 

Hensel skap

ENYBOARD KV automatsikringsskap

ENYBOARD KV Automatsikringsskap IP65, IP54, IP40

ENYBOARD KV automatsikringsskap med topp kvalitet og prisbelønnet design, er produsert i flammehemmende og selvslukkende Polyester. KV skapene har tetthetsgrad IP40/54/65 og tilfredsstiller IEC 60670-24 / DIN 43871 standarden. De fleksible skapene leveres med komplette monteringsdetaljer. KV skapene er optisk optimert ved kabelinngangsdeksel med FIXCONNECT- innstikklemmer for PE og N. Skapet passer til 63 A og 3-54 moduler

Last ned datablad her

ENYSTAR påbygningsskap

ENYSTAR kombinerbart skapsystem

ENYSTAR påbygningsskap er et av markedets mest fleksible og brukervennlige påbygningsskap. Skapet kan kombineres, isolasjonskapsles og dobbeltisoleres med IP66, for konstruksjon av fordelingstavler opptil 250 A. Skapet er produsert i flammehemmende,  selvslukkende, silikon- og halogenfritt og termoplast. 

Skapene har integrert transparent/lakkert dør som enkelt kan endre slagretning til høyre eller venstre. Dør åpnes/lukkes med verktøybetjening som standard, eller håndbetjening Skapene kan leveres som tomskap og betjenes av uautorisert personell.

Last ned datablad her
3D planlegging

Mi energifordelerskap

ENYMOD MI apparatskap

Mi energifordelerskap kan kombineres, isolasjonskapsles, verneisoleres med IP65. Disse energifordelerskapene benyttes ofte til bygging av energikoblinger og kontrollanlegg (PSC) opptil 630 A etter IEC 61439-2. Mi skapen leveres med berøringsbeskyttelse i høykvalitets PC-termoplast. 

Mi skapene har store åpninger i veggene som letter kabelfremføring i sikringsskapene. Veggfester direkte fra skapene, med utvendige braketter eller med monteringsskinner. Skapene leveres også som tomskap med og uten hengslet deksel.

Last ned datablad her
3D planlegging


 

Nipler til koblingsbokser og sikringsskap

ENYFIT nipler

ENYFIT LES kabelføringssystemer

Vi leverer følgende påbyggingsnipler:

  • Membrannipler  ESM, IP 54 
  • Stegvise membrannipler STM, IP 55 
  • Membrannipler EDK , IP 65 
  • Membrannipler for rørinstallasjon EDR, IP 65 
  • Påbyggingsnipler AKM, IP 66/67 
  • Påbyggingsnipler ASS, IP 66/67 
  • Ventilasjonsnippel, IP 66/67 
  • Stegvise membrannipler, kabelinnføringsflens, strekkavlastningssystemer 
  • Påbyggingsnipler AKS, IP 65 

Se hele sortimentet her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en koblingsboks?

Koblingsbokser benyttes til elektroinstallasjoner i de fleste bransjer for å beskytte og koble sammen flere ledninger. Det finnes forskjellige typer koblingsbokser til både innendørs og utendørs installasjoner. Våre Hensel koblingsbokser leveres i ulike materialer med ulik IP-grad og størrelser avhengig av bruksområdet. Vi leverer blant annet:

Hvordan velge riktig koblingsboks

For å velge riktig koblingsboks må du vite hva boksen skal tåle, hvilken IP-grad som kreves og hvilke typer ledninger som skal brukes. IP-graden, eller tetthetsgraden består av to sifre der første siffer forteller i hvilken grad boksen beskytter mot fremmedlegemer og støv, og det andre sifferet forteller i hvilken grad boksen beskytter mot vanninntrenging. Våre DK standardbokser leveres f. eks. med IP66 som vil si at den er helt støvtett og tåler kraftig vannspyling fra alle kanter. Ved utendørs installasjon bør boksen derimot også være UV- og temperaturbestandig, tilsvarende våre KF bokser. Vår enkleste koblingsboks, DE9321 leveres med IP55 som vil si at den beskytter mot støv og driftsmessig spyling.

Les mer om de ulike IP-gradene her

Hvordan forsegle/ tette en koblingsboks?

Våre WP koblingsbokser leveres med gel slik at koblingsboksen holder seg forseglet og 100% vanntett etter installasjon. Ønsker du derimot å forsegle en standardboks tilsvarende våre DK bokser eller DE 9321 bokser så anbefaler vi å benytte vår KH 100 2-komponent gel. I videoen under viser vi deg hvordan du enkelt kan koble sammen ledninger og forsegle en koblingsboks med KH 100 gel.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her