20/05/2024

HelaTape elektrikertape for profesjonelt bruk

Elektrikertape HelaTape har mange fordeler

Elektrikertape HelaTape

Med HelaTape tilbyr vi et bredt spekter PVC- og gummibasert elektrikertape som er ideelle for isolasjon, festing, bunting, forsegling og merking av kabler. Vår elektrotape leveres i ulike størrelser, farger og materialer for bruk til enhver kabelinstallasjon. Enten det gjelder kabelreparasjoner, som et verktøy for isolering eller til visuell merking, samt kabelmarkør til midlertidige installasjoner.

Vårt elektrikertape sortiment består bl. a. tradisjonell PVC-tape, allværstape, ledende tape for skjerming, selvvulkaniserende tape, elektrotape for høye mekaniske krav og tekstiltape. Vår isolasjonstape karakteriseres av forskjellige mekaniske egenskaper, som høy strekkfasthet og slitestyrke, elektromagnetiske egenskaper eller luft- og vanntette egenskaper. Dette gjør at HelaTape isolasjonstape oppfyller ethvert krav som stilles til installasjonen.

Standard vinyltape

HelaTape Flex 15 allround elektrikertape

HelaTape Flex 15

Basert på Vinyl-film og belagt med en balansert kombinasjon av høykvalitets gummilim karakteriseres HelaTape Flex elektrotape av utmerket ytelse og holdbarhet. Helatape Flex 15 isolasjonstape er allrounderen blant vinyl-tapene, den har høy strekkfasthet, god hefteevne, flammeresistent og er velegnet for mekaniske- og elektroapplikasjoner opptil 1 kV. Flex 15 elektrotape kommer i ulike farger og størrelser.

15x10 mm
19x20 mm
25x25 mm


 

Allværstape

HelaTape Flex 1000+ elektrikertape

Elektrikertape: HelaTape Flex 1000+

HelaTape Flex 1000+ elektrotape er designet for nordisk klima og kan installeres i både kalde og varme temperaturer (fra -18°C til + 105°C). Allværstapen beskytter mot slitasje, fukt, kjemikalier, korrosjon og UV.  Flex 1000+ elektrotape er flammehemmende, RoHS kompatibel og sertifisert iht. IEC 60454-3-1-11/F-PVCP/105. Flex 1000+ isolasjonstape leveres i ulike farger og passer utmerket til både utendørs og innendørs installasjon.

19x6 mm
19x20 mm
19x33 mm
50x33 mm

HelaTape Flex 2000+ elektrikertape

Elektrikertape: HelaTape Flex 1000+

HelaTape Flex 2000+ elektrotape har de samme egenskapene som Flex 1000+ isolasjonstape men er hakket tykkere og gir mer mekanisk og elektrisk beskyttelse for høye mekaniske krav.

19x20 mm
38x20 mm


 

Selvvulkaniserende elektrikertape

HelaTape Shield ledende elektrikertape

Ledende tape - Helatape Shield

HelaTape Shield selvvulkaniserende elektrotape benyttes for å gjenoppbygge isolasjon på høyspentskjøter, for avslutninger og for skjerming av alle typer elektriske forbindelser. Det spesielle strikkede designet gjør Shield isolasjonstape enkel å montere, og sørger for god elektromagnetisk skjerming.

19x4,6 mm
38x9,1 mm

HelaTape Power 820 høyspenningstape

HelaTape Power 820 produktbilde

HelaTape Power 820 er en fleksibel og elastisk høyspenningstape som enkelt påføres rundt ulike former og konturer. Power 820 selvvulkaniserende isolasjonstape passer for kabler og skjøter opptil 69 Kv. Vår elektrikertape leveres med et etylengummibasert, flammehemmende og UV-bestandig materiale, og tåler opptil 90°C.

Les mer her

HelaTape Power 660 mastik tape

HelaTape Power 650 tape applikasjonsbilde

HelaTape Power 660 selvvulkaniserende elektrotape passer utmerket til å reparere og isolere skadde kabler. 660 elektrikertape har et elastisk etylen propylen gummimateriale (EPR) som kan enkelt formes og installeres på ujevne overflater. Isolasjonstapen gir et stabilt isolasjonslag og tåler opptil 90°C.

Les mer her

HelaTape Power 800 elektrikertape for høye temperaturer

Tape for bruk i høye temperaturer - HelaTape Power

HelaTape Power 800 selvvulkaniserende elektrotape beskytter utmerket mot krypstrøm og benyttes til isolering av kabler i alle slags applikasjoner. Power 800 isolasjonstape er meget temperaturbestandig og når tapen utsettes for høye temperaturer smelter den innen kort tid sammen til en termisk isolerende masse som beskytter kabelen. Power 800 isolasjonstape er vann-, kjemikalie- og UV-bestandig, selvrensende og tåler opptil +180 °C

Les mer her


 

Elektrikertape for høye mekaniske krav

HelaTape Flex 20 og 25 elektrikertape

Elektrikertape: HelaTape Flex 20

HelaTape Flex 20 og 25 isolasjonstape er flammehemmende i henhold til UL 520, og er tykkere enn standardtape for raskere oppbygging av lag, samt bedre slitasjemotstand. Flex 20 og 25 elektrotape leveres med spesiallim, er egnet for utendørs og innendørs installasjon for mekaniske og elektriske applikasjoner opptil 1 kV

19x20 mm
19x33 mm
38x33 mm

HelaTape Wrap 25 elektrikertape

Elektrikertape: HelaTape Wrap 25

HelaTape Wrap 25 elektrotape beskytter utmerket mot tøffe forhold og elektriske påvirkninger, og er egnet for elektroinstallasjoner i og over bakken. Wrap 25 isolasjonstape har et ekstra sterkt lim og er motstandsdyktig mot UV-stråling, korrosjon, bakterier og soppangrep

Les mer her


 

Tekstiltape

HelaTape TEX isolasjonstape

Elektrikertape HelaTape Tex

HelaTape Tex tekstiltape er ekstremt sterk i lengderetningen, og er enkel å rive for hånd i sideretningen. De forskjellige fargene og den matte overflaten gjør Tex isolasjonstape meget anvendelig for beskyttelse, merking, festing, bunting og reparasjonsarbeid. HelaTape Tex elektrotape er værbestandig, vannavvisende og kan fjernes uten å etterlate spor, noe som gjør den meget anvendelig i en rekke applikasjoner.

19x10 mm
19x50 mm
50x50 mm


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva brukes elektrikertape til?

Elektrikertape benyttes til å isolere, feste, bunte, forsegle eller merke kabler og ledninger. Elektrotape forhindrer elektrisk strøm i å flyte gjennom ved å skape en hindring mellom ledende materiale, som ledningen og omgivelsene. Isolasjonstapen består av et materiale med høy elektrisk motstand som vinyl, PVC eller gummi materiale. Her er noen eksempler på det vi leverer:

Hva er forskjellen på elektrikertape og vanlig tape?

Elektrotape er i motsetning til vanlig tape designet for elektroinstallasjoner, for å isolere og beskytte elektriske kabler og ledninger. Elektrikertape produseres med ikke-ledende materiale og tåler elektrisk strøm uten å forårsake kortslutning. I tillegg er tilsvarende isolasjonstape varmebestandig og beskytter godt mot fukt. Limet på tapen skal også gi bedre heft, spesielt på kabler og ledninger.

Hvordan velge riktig elektrikertape?

Når du skal velge riktig elektrotape bør du tenke på ønsket bruksområde, miljøforhold, minimum spenningsnivå og materialegenskaper for riktig isolasjon og beskyttelse. I tabellen under kan du se en enkel oversikt over hvilken type tape som kan passe til ditt bruksområde:
 

 Type tape  Beskrivelse Tykkelse
(mm)
 Bredde
 (mm)
Lengde
(mm)
 Typiske bruksområder
 HelaTape
 Flex 15

 Vinyltape for generelt bruk, leveres i mange forskjellige farger 

0,15 15 10

 Beskyttelse av kabelskjøter, bunting, fargemerking

 HelaTape
 Flex 20
 Medium tykk  Vinyl isolasjonstape for generelt bruk 0,2 19 20

 Beskyttelse av kabelskjøter, bunting

 HelaTape
 Flex 1000+
 Allværstape, vinyl isolasjonstape for profesjonelt bruk, svært elastisk, mange   farger 0,18 19/ 50 6/ 10/ 20/ 33

 Primært isolasjon, beskyttelse av kabelskjøter, fargemerking

 HelaTape
 Flex 2000+

 Allværstape, vinyl isolasjonstape for profesjonelt bruk, svært elastisk, ekstra tykk

0,21 19/ 25/ 38 6/ 20/ 33  Primært isolasjon, beskyttelse av kabelskjøter, slitasjebeskyttelse
 HelaTape
 Wrap 25

 Allværstape, anti-korrosjon, vinyltape med spesial-lim 

0,25 25/ 38/ 50/ 100 30  Beskyttelse mot rust, UV, vann, olje og de fleste kjemikalier, bakterier og   sopp 
 HelaTape
 Shield 310
 Selvvulkaniserende isolasjonstape med utmerkede ledende egenskaper  0,76 19/ 38 4,6/ 9,1

 Benyttes for å bygge opp ledende lag på høyspentskjøter

 HelaTape
 Power 600
 Gummibasert selvvulkaniserende lavspenningstape, tilpasses enkelt til  uregelmessige overflater og former. 0,76 19/ 38 6,7  Isolasjon av lavspenning kabelskjøter og konnektorer
 HelaTape
 Power 650

 Selvvulkaniserende mastiktape for mellomspenning for rask oppbygging av lag.

3,20 38 1,5

 Dekke og beskytte bolter, kanter og koblinger.  Gir utmerket   fuktbeskyttelse. 

 HelaTape
 Power 800

 Selvvulkaniserende silikontape, motstandsdyktig mot overflateerosjon

0,51 25 9,1

 Isolasjon av silikonkabler for bruk i områder med høy temperatur, samt avsluttede høyspentklabler. Vær-, UV-, og oljebestandig.

 HelaTape
 Power 810

Selvvulkaniserende høyspenningstape for isolasjon og beskyttelse  

0,76 19 9,1

 Kappe for skjøter opptil 69kV

 HelaTape
 Power 820

 Selvvulkaniserende isolasjonstape uten liner, utmerkede kjemiske og fysiske egenskaper. Utmerket tøybarhet, passer de mest komplekse former og konturer

0,76 19 9,1

 Kappe for skjøter opptil 69kV

 HelaTape
 Tex
 Tekstiltape med PE-belegg og matt overflate som hindrer lysrefleksjon  0,51 12/ 15/ 19/ 25/ 50 25/ 50

 Bunting, festing, merking og slitasjebeskyttelse

Kan man isolere en skadet kabel med tape?

Hvis du ikke har en reparasjonshylse lett tilgjengelig, og ønsker å fikse en skadet kabel kan du faktisk utføre jobben med litt elektrotape! I demonstrasjonsvideoen under viser vi deg hvordan du enkelt kan isolere en skadet kabel med isolasjonstape fra HellermannTyton:

Kan elektrikertape beskytte mot sjokk/ støt?

Elektrotape kan gi et viss nivå av beskyttelse mot sjokk. Isolasjonstapen skaper en ikke-ledende barriere som hjelper til med å forhindre elektrisk strøm fra å trenge gjennom, og reduserer risikoen for uønsket kontakt og støt. Effekten avhenger imidlertid av kvaliteten på selve elektrikertapen og hvordan elektrotapen er påført.

Hva betyr fargene på elektrikertape?

Fargene på elektrotape benyttes ofte til fargekoding for å identifisere ulike typer kabler eller funksjoner/ systemer. En elektriker kan f. eks. benytte gul/ grønn isolasjonstape for å tydeliggjøre en jordet ledning (PE), det samme med blå for nøytral leder (N) og brun elektrotape for faseledere (L). Fargekodene varierer ofte avhengig av region og industri.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her