18/06/2024

Kabelklips for tykke og smale kanter

Solide kantklips til dine kabelinstallasjoner

Våre EdgeClip kabelklips for kanter/ kantklips er små fester som i kombinasjon med strips benyttes til å montere fast kabelbunter, ledninger, vaiere og rør langs kanter. De sorte festene leveres med spesialkomponenter i plast og innebygde stålfjær for solid hold langs kanten. Vi leverer kantklips for både store og små kanttykkelser, til innendørs og utendørs bruk, alt etter ditt behov.

EdgeClip kabelklips fester kabler og ledninger:

 • Uten boring eller sveisebolter
 • Overalt hvor det ikke er mulig å bruke lim
 • For hånd uten behov for verktøy

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfester, kabelklemmer, kabelholdere og strips.

Kabelklips for tynne og smale kanter

EdgeClip Mini kabelklips

Kabelklips for kanter

Markedets minste kabelklips

Vår minste serie EdgeClip Mini kantklips gjør det enkelt å feste strips i trange omgivelser og i områder der det ikke er mulig å bore hull eller bruke lim. EdgeClip Mini kantklips holder kablene sikkert på plass, til tross for at de er 30% mindre enn kabelklips for tykkere kanter. 

EdgeClip Mini kantklips det eneste feste på markedet som er designet spesielt for å feste kabler på smale flater, kanter med doble fuger, eller smale vinklede kanter. Plastbelegget på EdgeClip kantklips består av et solid og varmebestandig nylonmateriale (PA66HIRHS) som beskytter utmerket mot UV-stråling, røffe vær- og vindforhold, samt kjemiske reaksjoner og temperatursvingninger mellom -40°C og +105°C
 

Kabelklips for kanter

Tåler opptil 5 kg

Den kromfrie og galvaniserte stålklemmen på vår kabel clips gir et solid grep, er skånsom mot fingrene og fungerer godt på både harde og myke overflater. Dersom grunnmaterialet på kanten (metall eller plast) har en hardhet på mindre enn 410 HV 10, tåler EdgeClip kabel clips en trekkraft på opptil 5 kg.

EdgeClip Mini kabel clips er designet for å posisjonere kabelbunten korrekt langs kanten for optimal posisjonering av båndets låsehodet. Vår minste serie EdgeClip Mini kabel clips gjør det enkelt å feste i trange omgivelser og i områder der det ikke er mulig å bore eller der lim ikke vil feste seg til underlaget.

EdgeClip Mini for 0.5 til 2.5 mm tykkelse

Kabelklips for tykke og større kanter

EdgeClip kabelklips

Kabelkllips for kanter

Egnet for de fleste bransjer

EdgeClip kantklips ble i førsteomgang utviklet til bilindustrien for å enklere kabelføre i trange omgivelser og unngå slitasje på lyskabler ved å trekke kablene bak bryteren. Eksisterende kanter var optimale festepunkter da ingen kostbare produksjonsendringer var nødvendig. I dag leveres EdgeClip kantklips til en rekke ulike industrier som bl. a. til utendørs installasjon i solindustrien på grunn av materialets utmerkede UV-bestandighet og varmebestandighet, samt i produksjonslinjer som i hvitevarebransjen.

EdgeClip for 1 til 3 mm tykkelse
EdgeClip for 3 til 6 mm tykkelse
EdgeClip for 6 til 8 mm tykkelse

EdgeClips kantklips 3D modeller

EdgeClips kantklips 3D modeller

CADENAS 3D modeller

I samarbeid CADENAS får du tilgang til utvalgte EdgeClip kantklips i elektronisk 3D format. Montører og arkitekter kan laste ned ønskede spesifikasjoner fra vårt CAD-system, eller få materialeinformasjonen tilsendt på e-post, helt kostnadsfritt. PDF-databladene på våre kantklips gir detaljeinformasjon på mål, materialer, produktegenskaper mm.

Se 3D modeller her

20 år med EdgeClip kabelklips

20 år med EdgeClips logo

I over 20 år har alle mulige bransjer fra solindustrien til bilindustrien festet blikket mot EdgeClip kabel clips for å sikre en pålitelig festeløsning av kabler og ledninger. EdgeClip kabel clips har faktisk blitt levert i over 300 varianter og med over 100 forskjellige materialekombinasjoner!

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er EdgeClip kabelklips?

EdgeClip kabelklips er små fester som i kombinasjon med strips benyttes for å installere kabler, ledninger og slanger langs kanter, spesielt i områder der det ikke er ønskelig å bore hull eller der limfester ikke er mulig. EdgeClip kabel clips kan enkelt dyttes på kantene for hånd, uten behov for verktøy. Trekkraften på kabel clips klemmene er designet for å tåle tyngre kabelbunter, og kabler kan installeres parallelt til eller langs kanten. EdgeClip kabel clips kommer i ulike former og størrelser egnet for ethvert bruksscenario.

Hvordan velge riktig type kantklips/ kabelklips for kanter?

Det finnes sjeldent kabelklips som passer alle bruksområder da kravene og behovene er såpass ulike fra bransje til bransje. I tillegg er det store variasjoner i målene på kantene og materialet på produktet. Derfor kan det være greit å tenke gjennom dette når du skal velge riktig kabelklips:

1. Kantens tykkelse og høyde

Hvor tykk og høy er kanten som skal klipses på? EdgeClip mini kabel clips er for eksempel ca. 6 mm høy, mens våre to-komponent kantklips er minst 9 mm høye. EdgeClip kantklips kommer også i forskjellige utgaver for ulike tykkelser fra 0.5 - 8.0 mm.

2. Kantens form

Kantens form definerer hvilken vei kablene skal trekkes enten det er vertikalt/ horisontalt eller tvers over kanten. EdgeClip kabel clips leveres med 4 forskjellige vinkler: 

 • Over kanten, parallelt med kantens retning 
 • Rett vinkel over kanten, 90° mot kantens retning
 • Parallelt langs kanten
 • Vertikalt og loddrett, 90° mot kantens retning
3. Bruksområdet

Bruksområdet forteller hvilke krav som stilles til produktene. I solindustrien er det f. eks. viktig at et kabel clips er UV-bestandig og kan tåle tøffe forhold, mens i hvitevarebransjen kan det være viktigere at et kabel clips er plassbesparende og slitesterk. Fellestrekket er behovet for en solid og enkel festeløsning som kan benyttes i applikasjoner der hull og lim ikke er ønskelig.

Hvordan fungerer EdgeClip kabelklips?

Avhengig av type EdgeClips kabel clips, stemples to eller tre par klør inn i de u-formede fjærstålklipsene. Under spenning (invertert, sidevinklet eller ved aksial bevegelse under spenning) festes og låses klørne fast inn i det mykere materialet. Kabel clips festene låses best når det er et gap mellom festet og kanttykkelsen. For eksempel vil en 1-3 mm EdgeClip ideelt passe på en kant som er 2 mm tykk. Hvis det ikke oppstår et gap, bør et større kabel clips benyttes.

Hvordan montere og demontere Edgeclip kabelklips?

EdgeClip kabel clips festes enkelt for hånd uten behov for verktøy. Bare skyv feste ned langs kanten når den står i ønsket posisjon. EdgeClip kabel clips er designet for permanente installasjoner da klørene på feste klorer seg fast i materialet. Dersom man likevel ønsker å fjerne EdgeClip kabelklips kan vi levere et spesialverktøy som gjør demonteringen til en enkel sak. Kontakt oss for mer informasjon.

Er EdgeClip kabelklips skadelig for underlaget?

Metallklemmen i våre standard EdgeClip kabel clips er av sinkgalvanisert fjærstål. Dette fungerer fint på vanlig plast. Men på stålkanter kan det forekomme ugunstige kjemiske reaksjoner. Kontaktkorrosjon kan oppstå ettersom de galvaniserte stålklemmene på EdgeClip kabel clips trenger seg inn i belegget og eksponerer underlaget. Risikoen for negativ korrosjon er avhengig av temperatur, fuktighet og andre miljøfaktorer som salt, UV-lys, gasser, oljer og rengjøringsmidler. Plasthuset på standard EdgeClip kantklips er ikke skadelig for kantunderlaget og produseres av slagfast og varmestabiliserende Polyamid 6.6 (PA66HIRHS) materiale som har en operativ driftstemperatur fra 40°C til 105°C. Materialegenskapene kan tilpasses etter spesifikke applikasjoner. Kontakt oss for mer informasjon.

Hvilke overflater kan EdgeClip kabelklips festes på?

Desto mykere overflaten er, desto bedre vil EdgeClip kabel clips klore seg fast i materialet. Dersom overflaten er for hard vil ikke EdgeClip kantklips feste seg godt nok inn i materialet. Standard termoplast som polyoximetylen (POM) eller polyvinylklorid (PVC) materiale er ingen problem for EdgeClip kabel clips, det samme gjelder aluminium. Med metallunderlag kan det være fordelaktig å teste klipsene først, f. eks. med Vickers hardhetstest

Hvor stor belastning tåler EdgeClips kabelklips?

Kreftene vi snakker om i forhold til EdgeClip kabel clips varierer mellom 50N til 150N (ca. 5 - 15 kg). Spesifikk innføringskraft og uttrekkskraft kommer an på bruksområdet og forholdene. Vi gir deg gjerne tips og råd til dine applikasjoner, eller vareprøver av våre kantklips som dere kan benytte til egne tester. Her er noen sentrale faktorer som ofte påvirker kabelklipsets festeevne:

 • Kantmaterialets hardhet
 • Kanttykkelsen
 • Belegg og smuss
 • Temperaturforskjeller
 • Torsjon og vibrasjon

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her