29/05/2023

Kabelklips for tykke og smale kanter

Solide kantklips til dine kabelinstallasjoner

EdgeClip strips med kabelklips for kanter

Våre EdgeClip kabelklips for kanter/ kantklips er små fester som i kombinasjon med strips benyttes til å montere fast kabelbunter, ledninger, vaiere og rør langs kanter. De sorte festene leveres med spesialkomponenter i plast og innebygde stålfjær for solid hold langs kanten. Vi leverer kantklips for både store og små kanttykkelser, til innendørs og utendørs bruk, alt etter ditt behov.

EdgeClip kabelklips fester kabler og ledninger:

  • Uten boring eller sveisebolter
  • Overalt hvor det ikke er mulig å bruke lim
  • For hånd uten behov for verktøy

 


 

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfester, kabelklemmer, kabelholdere og strips.

Kabelklips for tynne og smale kanter

EdgeClip Mini kantklips

Kabelklips for kanter

Markedets minste kantklips

Vår minste serie EdgeClip Mini kabelklips gjør det enkelt å feste strips i trange omgivelser og i områder der det ikke er mulig å bore hull eller bruke lim. EdgeClip Mini kantklips holder kablene sikkert på plass, til tross for at de er 30% mindre enn kantklipsene for tykkere kanter. 

Med sitt kompakte design, er EdgeClip Mini det eneste kantklipset på markedet som er designet spesielt for å feste kabler på smale flater, kanter med doble fuger, eller smale vinklede kanter. Plastbelegget på EdgeClip består av et solid og varmebestandig nylonmateriale (PA66HIRHS) som beskytter utmerket mot UV-stråling, røffe vær- og vindforhold, samt kjemiske reaksjoner og temperatursvingninger mellom -40°C og +105°C
 

Kabelklips for kanter

Tåler opptil 5 kg

Den kromfrie og galvaniserte stålklemmen gir et solid grep, er skånsom mot fingrene og fungerer godt på både harde og myke overflater. Dersom grunnmaterialet på kanten (metall eller plast) har en hardhet på mindre enn 410 HV 10, tåler festeklemmen en trekkraft på opptil 5 kg. Designet på EdgeClip Mini gjør at kabelbunten posisjoneres korrekt langs kanten, og sikrer optimal posisjonering av båndets låsehodet.

Vår minste serie EdgeClip Mini kantklips gjør det enkelt å feste i trange omgivelser og i områder der det ikke er mulig å bore eller der lim ikke vil feste seg til underlaget.

EdgeClip Mini for 0.5 til 2.5 mm tykkelse

Kabelklips for tykke og større kanter

EdgeClip kantklips

Kabelkllips for kanter

Egnet for de fleste bransjer

EdgeClip kabelklips for kanter ble i førsteomgang utviklet til bilindustrien for å enklere kabelføre i trange omgivelser og unngå slitasje på lyskabler ved å trekke kablene bak bryteren. Eksisterende kanter var optimale festepunkter da ingen kostbare produksjonsendringer var nødvendig. I dag leveres EdgeClip kantklips til en rekke ulike industrier som bl. a. til utendørs installasjon i solindustrien på grunn av materialets utmerkede UV-bestandighet og varmebestandighet, samt i produksjonslinjer som i hvitevarebransjen.

EdgeClip for 1 til 3 mm tykkelse
EdgeClip for 3 til 6 mm tykkelse
EdgeClip for 6 til 8 mm tykkelse

20 år med Edgeclip

20 år med EdgeClip kabelklips

I over 20 år har alle mulige bransjer fra solindustrien til bilindustrien festet blikket mot EdgeClip kantklips for å sikre en pålitelig festeløsning av kabler og ledninger. EdgeClip har faktisk blitt levert i over 300 varianter og med over 100 forskjellige materialekombinasjoner!


 

3D modeller

CADENAS 3D

CADENAS 3D modeller

I samarbeid CADENAS får du tilgang til utvalgte EdgeClips i elektronisk 3D format. Montører og arkitekter kan laste ned ønskede spesifikasjoner fra vårt CAD-system, eller få materialeinformasjonen tilsendt på e-post, helt kostnadsfritt. PDF-databladene gir detaljeinformasjon på mål, materialer, produktegenskaper mm.

Kontakt oss for mer informasjon 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig type kantklips/ kabelklips for kanter?

Det finnes sjeldent kantklips som passer alle bruksområder da kravene og behovene er såpass ulike fra bransje til bransje. I tillegg er det store variasjoner i målene på kantene og materialet på produktet. Derfor kan det være greit å tenke gjennom dette når du skal velge riktig kabelklips:

1. Kantens tykkelse og høyde

Hvor tykk og høy er kanten som skal klipses på? EdgeClip mini er for eksempel ca. 6 mm høy, mens våre to-komponent kantklips er minst 9 mm høye. EdgeClips kommer også i fem forskjellige tykkelser fra 0.5 - 8.0 mm.

2. Kantens form

Kantens form definerer hvilken vei kablene skal trekkes enten det er vertikalt /horisontalt eller tvers over kanter. EdgeClip leveres med 4 forskjellige vinkler: 

  • Over kanten, parallelt med kantens retning 
  • Rett vinkel over kanten, 90° mot kantens retning
  • Parallelt langs kanten
  • Vertikalt og loddrett, 90° mot kantens retning
3. Bruksområdet

Bruksområdet forteller hvilke krav som stilles til produktene. I solindustrien er det f. eks. viktig at festene er UV-bestandige og kan tåle tøffe forhold, mens i hvitevarebransjen er det viktigere at feste er plassbesparende og slitesterke.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her


 


Update: 20/05/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.205.1) | Update: 20/05/2023 | Personverninnstillinger