28/09/2023

Kabelklips for tykke og smale kanter

Solide kantklips til dine kabelinstallasjoner

EdgeClip strips med kabelklips for kanter

Våre EdgeClip kabelklips for kanter/ kantklips er små fester som i kombinasjon med strips benyttes til å montere fast kabelbunter, ledninger, vaiere og rør langs kanter. De sorte festene leveres med spesialkomponenter i plast og innebygde stålfjær for solid hold langs kanten. Vi leverer kantklips for både store og små kanttykkelser, til innendørs og utendørs bruk, alt etter ditt behov.

EdgeClip kabelklips fester kabler og ledninger:

 • Uten boring eller sveisebolter
 • Overalt hvor det ikke er mulig å bruke lim
 • For hånd uten behov for verktøy

 


 

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfester, kabelklemmer, kabelholdere og strips.

Kabelklips for tynne og smale kanter

EdgeClip Mini kantklips

Kabelklips for kanter

Markedets minste kantklips

Vår minste serie EdgeClip Mini kabelklips gjør det enkelt å feste strips i trange omgivelser og i områder der det ikke er mulig å bore hull eller bruke lim. EdgeClip Mini kantklips holder kablene sikkert på plass, til tross for at de er 30% mindre enn kantklipsene for tykkere kanter. 

Med sitt kompakte design, er EdgeClip Mini det eneste kantklipset på markedet som er designet spesielt for å feste kabler på smale flater, kanter med doble fuger, eller smale vinklede kanter. Plastbelegget på EdgeClip består av et solid og varmebestandig nylonmateriale (PA66HIRHS) som beskytter utmerket mot UV-stråling, røffe vær- og vindforhold, samt kjemiske reaksjoner og temperatursvingninger mellom -40°C og +105°C
 

Kabelklips for kanter

Tåler opptil 5 kg

Den kromfrie og galvaniserte stålklemmen gir et solid grep, er skånsom mot fingrene og fungerer godt på både harde og myke overflater. Dersom grunnmaterialet på kanten (metall eller plast) har en hardhet på mindre enn 410 HV 10, tåler festeklemmen en trekkraft på opptil 5 kg. Designet på EdgeClip Mini gjør at kabelbunten posisjoneres korrekt langs kanten, og sikrer optimal posisjonering av båndets låsehodet.

Vår minste serie EdgeClip Mini kantklips gjør det enkelt å feste i trange omgivelser og i områder der det ikke er mulig å bore eller der lim ikke vil feste seg til underlaget.

EdgeClip Mini for 0.5 til 2.5 mm tykkelse

Kabelklips for tykke og større kanter

EdgeClip kantklips

Kabelkllips for kanter

Egnet for de fleste bransjer

EdgeClip kabelklips ble i førsteomgang utviklet til bilindustrien for å enklere kabelføre i trange omgivelser og unngå slitasje på lyskabler ved å trekke kablene bak bryteren. Eksisterende kanter var optimale festepunkter da ingen kostbare produksjonsendringer var nødvendig. I dag leveres EdgeClip kantklips til en rekke ulike industrier som bl. a. til utendørs installasjon i solindustrien på grunn av materialets utmerkede UV-bestandighet og varmebestandighet, samt i produksjonslinjer som i hvitevarebransjen.

EdgeClip for 1 til 3 mm tykkelse
EdgeClip for 3 til 6 mm tykkelse
EdgeClip for 6 til 8 mm tykkelse

20 år med Edgeclip

20 år med EdgeClip kantklips

I over 20 år har alle mulige bransjer fra solindustrien til bilindustrien festet blikket mot EdgeClip kantklips for å sikre en pålitelig festeløsning av kabler og ledninger. EdgeClip har faktisk blitt levert i over 300 varianter og med over 100 forskjellige materialekombinasjoner!


 

3D modeller

3D modell av EdgeClip kabelklips

CADENAS 3D modeller

I samarbeid CADENAS får du tilgang til utvalgte EdgeClip kantklips i elektronisk 3D format. Montører og arkitekter kan laste ned ønskede spesifikasjoner fra vårt CAD-system, eller få materialeinformasjonen tilsendt på e-post, helt kostnadsfritt. PDF-databladene gir detaljeinformasjon på mål, materialer, produktegenskaper mm.

Kontakt oss for mer informasjon 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er EdgeClip kabelklips?

EdgeClip er små fester som i kombinasjon med strips benyttes for å installere kabler, ledninger og slanger langs kanter, spesielt i områder der det ikke er ønskelig å bore hull eller der limfester ikke er mulig. Kabelklipsene kan enkelt dyttes på kantene for hånd, uten behov for verktøy. Trekkraften på klemmene er designet for å tåle tyngre kabelbunter og kabler kan installeres parallelt til eller langs kanten. EdgeClip kommer i ulike former og størrelser egnet for ethvert bruksscenario.

Hvordan velge riktig type kantklips/ kabelklips for kanter?

Det finnes sjeldent kabelklips som passer alle bruksområder da kravene og behovene er såpass ulike fra bransje til bransje. I tillegg er det store variasjoner i målene på kantene og materialet på produktet. Derfor kan det være greit å tenke gjennom dette når du skal velge riktig kabelklips:

1. Kantens tykkelse og høyde

Hvor tykk og høy er kanten som skal klipses på? EdgeClip mini er for eksempel ca. 6 mm høy, mens våre to-komponent kantklips er minst 9 mm høye. EdgeClip kantklips kommer også i forskjellige utgaver for ulike tykkelser fra 0.5 - 8.0 mm.

2. Kantens form

Kantens form definerer hvilken vei kablene skal trekkes enten det er vertikalt/ horisontalt eller tvers over kanten. EdgeClip leveres med 4 forskjellige vinkler: 

 • Over kanten, parallelt med kantens retning 
 • Rett vinkel over kanten, 90° mot kantens retning
 • Parallelt langs kanten
 • Vertikalt og loddrett, 90° mot kantens retning
3. Bruksområdet

Bruksområdet forteller hvilke krav som stilles til produktene. I solindustrien er det f. eks. viktig at festene er UV-bestandige og kan tåle tøffe forhold, mens i hvitevarebransjen kan det være viktigere at festene er plassbesparende og slitesterke. Fellestrekket er behovet for en solid og enkel festeløsning som kan benyttes i applikasjoner der hull og lim ikke er ønskelig.

Hvordan fungerer EdgeClip kabelklips?

Avhengig av type EdgeClips, stemples to eller tre par klør inn i de u-formede fjærstålklipsene. Under spenning (invertert, sidevinklet eller ved aksial bevegelse under spenning) festes og låses klørne fast inn i det mykere materialet. Festene låses best når det er et gap mellom feste og kanttykkelsen. For eksempel vil en 1-3 mm EdgeClip ideelt passe på en kant som er 2 mm tykk. Hvis det ikke oppstår et gap, bør et større feste benyttes.

Hvordan montere og demontere Edgeclip kabelklips?

EdgeClip festes enkelt for hånd uten behov for verktøy. Bare skyv feste ned langs kanten når den står i ønsket posisjon. EdgeClip er designet for permanente installasjoner da klørene på feste klorer seg fast i materialet. Dersom man likevel ønsker å fjerne EdgeClip kan vi levere et spesialverktøy som gjør demonteringen til en enkel sak. Kontakt oss for mer informasjon.

Er EdgeClip kabelklips skadelig for underlaget?

Metallklemmen i våre standard EdgeClips er av sinkgalvanisert fjærstål. Dette fungerer fint på vanlig plast. Men på stålkanter kan det forekomme ugunstige kjemiske reaksjoner. Kontaktkorrosjon kan oppstå ettersom de galvaniserte stålklemmene på EdgeClip trenger seg inn i belegget og eksponerer underlaget. Risikoen for negativ korrosjon er avhengig av temperatur, fuktighet og andre miljøfaktorer som salt, UV-lys, gasser, oljer og rengjøringsmidler. Plasthuset på standard EdgeClips er ikke skadelig for kantunderlaget og produseres av slagfast og varmestabiliserende Polyamid 6.6 (PA66HIRHS) materiale som har en operativ driftstemperatur fra 40°C til 105°C. Materialegenskapene kan tilpasses etter spesifikke applikasjoner. Kontakt oss for mer informasjon.

Hvilke overflater kan EdgeClip kabelklips festes på?

Desto mykere overflaten er, desto bedre vil EdgeClip klore seg fast i materialet. Dersom overflaten er for hard vil ikke EdgeClip klipsene feste seg godt nok inn i materialet. Standard termoplast som polyoximetylen (POM) eller polyvinylklorid (PVC) materiale er ingen problem for EdgeClip festene, det samme gjelder aluminium. Med metallunderlag kan det være fordelaktig å teste klipsene først, f. eks. med Vickers hardhetstest

Hvor stor belastning tåler EdgeClips kabelklips?

Kreftene vi snakker om i forhold til EdgeClips varierer mellom 50N til 150N (ca. 5 - 15 kg). Spesifikk innføringskraft og uttrekkskraft kommer an på bruksområdet og forholdene. Vi gir deg gjerne tips og råd til dine applikasjoner, eller vareprøver som dere kan benytte til egne tester. Her er noen sentrale faktorer som ofte påvirker kabelklipsets festeevne:

 • Kantmaterialets hardhet
 • Kanttykkelsen
 • Belegg og smuss
 • Temperaturforskjeller
 • Torsjon og vibrasjon

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her


 


Update: 23/09/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.222.2) | Update: 23/09/2023 | Personverninnstillinger
Grossister Kontakt