26/01/2022

Strips/ buntebånd og festesokler / festeelementer for dine applikasjoner!

Strips og festesokler til ulike applikasjoner

Strips i fargen sort, rød og gul

Buntebånd, også kjent som strips, og festesokler benyttes i en rekke forskjellige applikasjoner, og må kunne møte varierende krav - fra enkel bunting av kabler, til meget spesifikke bruksområder som f.eks. ekstremt høye temperaturer.

Som en av de ledende produsentene av buntebånd og festesokler, setter HellermannTyton standarden for produksjon av strips med innvendige riller, utvendige riller, åpningsbare strips, fargede strips for fargekoding, strips med festeelementer til montering på plater, sveisebolter, tavlevegger, eller bånd med syrefast rustfritt stål for røffe forhold.

Våre buntebånd og festeelementer oppfyller de høyeste kvalitetsstandarder og ligger i forkant når det gjelder utviklingen av materialstabilitet. Med et stort utvalg farger og størrelser, finner du noe til ethvert bruksområde. Noen referanselister og godkjenninger, finner du her

 

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfesterkabelklemmerkabelholder og kantklips.

Buntebånd og festesokler for dine applikasjoner!

Strips/ buntebånd med innvendige riller logo Strips med innvendige riller

Buntebånd i nylon egner seg for bunting og festing av kabler, rør og slanger. Båndene leveres i forskjellige utførelser, materialer, lengder og farger. 

Strips/ buntebånd med utvendige riller logo Strips med utvendige riller

Buntebånd med utvendige riller egner seg for bunting og festing av kabler med ømfiendlig insolasjon, og kabler som er sårbare ved vibrasjoner. Bånd med utvendige riller leveres i mange utførelser, materialer, lengder og farger. 

Strips/ buntebånd uten riller logo Strips uten riller

De robuste buntebåndene uten riller, i seriene KR og EL-TY har høy strekkfasthet og bruddstyrke, og er velegnet for kabler og kabelbunter med store diametre. 

Åpningsbare buntebånd/ strips logo Åpningsbare buntebånd

Åpningsbare strips er meget enkle å montere. Disse båndene er en optimal løsning for midlertidig installasjoner, og finnes i mange utførelser, materialer, lengder og farger.

Buntebånd/ strips i rustfritt stål logo Buntebånd i rustfritt stål

Strips i rustfritt stål benyttes i de mest krevende omgivelser, der hvor styrke, sikkerhet og brannhemmende egenskaper er et krav. I Norge er Offshoreindustrien et av de viktigste områdene for buntebånd i rustfritt stål. 

Buntebånd/ strips med festeelementer logo Buntebånd med festeelementer

Strips med festeelementer tilbys i forskjellige utførelser,  materialer, lengder og farger. 

Festesokler logo Festesokler

Festesokler leveres i forskjellige versjoner, for skrumontering eller selvklebende. Forskjellige størrelser og utgaver tilbyr en sikker festemetode til et stort utvalg strips. 

Festeelementer logo Festeelementer

Produktutvalget omfatter et stort utvalg festeelementer for  hull i tavler og på kanter. 

Klips og klemmer logo Klips og klemmer

Et stort utvalg klips og klemmer for buntebånd, produsert i plast, aluminium eller stål, med beskyttelsesprofil, slangeklemmer og strekkavlastere.

Produktgrupper på strips og festesokler

Standard strips, T-serien

Sorte strips T-serien


T-serien buntebånd leveres i ulike materialer. Disse båndene har riller på innsiden, noe som gir godt grep på kabelen, slangen eller kabelbunten. Båndene garanterer høy strekkfasthet og i tillegg lav innføringskraft

Kombinert med den bøyde enden av båndet, gir disse buntebåndene en enkel og rask installasjon. T-serien benyttes for kabelføring og festing av kabler, rør og slanger.

Strips i forskjellige farger, T-serien

Buntebånd/ strips i forskjellige farger


I tillegg til standard sorte og transparente buntebånd, tilbyr også HellermannTyton nylonbånd i forskjellige farger som rød, grønn, gul og blå. 

Disse festebåndene passer utmerket til fargekoding som f. eks. til å gjenkjenne deler og kabler kjapt og enkelt. Noe som er sentralt i en rekke forskjellige applikasjoner.

Samtidig finnes det også ulike industrier som foretrekker bestemte farger på sine strips, som f. eks. næringsmiddelindustrien med fargen blå, flyindustrien med rosa eller "årets farge" i Offshore-industrien som skiftes ut årlig. 

Strips med lav røyk generering, T-serien

Buntebånd/ strips med lav røyk generering


Når det er høye sikkerhetskrav, og reduksjon av røyk og farlig røyk er essensielt, er T-serien buntebånd i PA66VO materiale det ideelle alternativet. 

Det solide strips materialet reduserer utviklingen av farlige gasser og etsende syrer i tilfelle brann. Disse båndene er UL94 VO godkjent

Med sitt høye sikkerhetskrav, blir buntebåndene ofte benyttet i offentlig sektor, spesielt jernbaneindustrien, forsvarsindustrien og bygg- og annleggsindustri. 

Rustfrie stålbånd med og uten belegg, MCT-serien

Rustfrie stålbånd med og uten belegg, MBT-serien


Rustfrie stålbånd serie MBT tåler syrer og høye temperaturer. Disse buntebåndene leveres med og uten belegg (MBT FC). Låsehodet med en eller to kuler gir en ekstra viktig sikkerhetsfunksjon.

Stålbånd Serie MBT-FC med polyesterbelegg velges når det etterspørres høy strekkfasthet og høy brannsikkerhet, på kabler hvor isolasjonen må beskyttes mot slitasje fra båndet.

MBT buntebånd i rustfritt SS316 stål benyttes i mange forskjellige industrier, slik som verftsindustrien og i offshore installasjoner. Disse buntebåndene garanterer sikkerheten når de benyttes på fiberoptiske kabler så vel som i applikasjoner i teatre og messer. 

Borrelåsbånd, TEXTIE-serien

TEXTIE borrelåsbånd på iPad ledning


Disse myke TEXTIE borrelås buntebåndene er ideelle til typiske kontorapplikasjoner som festing av nettverkskabler og fiberkabler. Borrelåsbåndene passer også godt til midlertidige installasjoner og kan enkelt tas av og på. 

TEXTIE bånd egnes også til husholdningsapplikasjoner. Båndene kan enkelt festes for hånd og kan bli gjenbrukt opp til 400 ganger. Borrelåsbåndene passer både utendørs og innendørs, og er tilgjengelig i ulike farger og størrelser.

Åpningsbare strips, SpeedyTie-serien

Åpningsbare buntebånd/ strips, gule SpeedyTie


SpeedyTie åpningsbare buntebånd er den ideelle løsningen når du trenger en hjelpende hånd lett tilgjengelig, til midlertidig og sikkert feste/ bunting.

SpeedyTie strips er veldig enkle å åpne og lukke, og tåler 888 N (ca. 90kg).

De fleksible båndene er velegnet til elektroinstallasjoner, VVS, bygg og anleggs applikasjoner, utstilling eller hobby bruk.

Åpningsbare strips, SOFTFIX-serien

Åpningsbare buntebånd/ strips SOFTFIX

SOFTFIX buntebånd er elastiske, vann- og værbestandige. Dessuten kan disse båndene demonteres og benyttes flere ganger. SOFTFIX strips benyttes ofte som midlertidig festebånd i drift og vedlikehold.

SOFTFIX buntebånd er løsningen i mange applikasjoner. Det myke, fleksible materialet gjør disse spesielt godt egnet til bruk på data- og fiberoptiske kabler og ledninger.

Det elastiske materialet gjør SRT strips ideelle for å binde opp yngre trær mot stolper i tillegg til en rekke andre bruksområder innen hagebruk eller landbruksindustrien.  

Likeledes bunting av kabler i midlertidige installasjoner som konserter, teatre, etc. SOFTFIX kan leveres til mange forskjellige bransjer pga. et stort utvalget av pakningsstørrelser.

Strips med lavprofilhode

Buntebånd/ strips med lavprofilhode


LPH buntebånd med lavprofilhode tar opp liten plass og er ideelt til bruk i trange omgivelser. I tillegg passer de godt inn i områder der det er viktig å redusere risikoen for skader, som f. eks. lekeplasser og barnehager.

Takket være det runde flathodedesignet, kan barn leke uten at låsehode stikker ut. Med sine utvendige riller blir det heller ikke skader på det myke skumbeslaget når buntebåndene festes.

Du kan også få strips med lavprofilhoder i ulike farger med buntebåndserien PE400, som f .eks. rød. grønn, gul og blå.

Sporbare strips, MCT-serien

Blå strips serie MCT


MCT buntebånd inneholder metallpartikler og er utviklet for bruk i næringsmiddel- og legemiddelindustrien.

Metallpigmenter tilsettes under produksjon og gjør at selv små biter av et MCT buntebånd vil oppdages med metalldetektor. Serie MCT har metallpartiklene spredd i hele båndet, og disse stripsene kan derfor benyttes som en del av HACCP-prosessen. Den unike blå fargen på båndet bidrar til enkel visuell inspeksjon og minsker risikoen for forurensning.

MCT strips er utviklet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri, og er ideelle for installasjon av kabler i og rundt produksjonsprosesser

Vibrasjonsbestandige strips, KR-serien

Vinrasjonsbestandige buntebånd/ strips Serie KR


Den spesielle utformingen på det buede låsehodet på KR buntebånd sikrer tett stramming rundt hele kabelbunten eller røret/slangen

Den patenterte utformingen gir et smidig skall som låses med en glassfiberarmert stift, og gir en meget sterk og vibrasjonssikker bunting. KR strips er foruten å være en meget sikker og sterk metode for bunting av kabler, også en ideell metode for å sikre belger på drivaksler, vannslanger og vakuumslanger.

Strips for kabler med tynn isolasjon, OS-serien

Buntebånd/ strips serie OS på kabelbunt

De økende kravene innen bil- og dataindustrien skaper utfordringer for konvensjonelle buntebånd med innvendige riller da de kan skade kabelisolasjonen, spesielt i områder med mye vibrasjon. OS strips har rillene på utsiden, og eliminerer dermed disse problemene. Utformingen av OS båndene gir høy strekkfasthet, lav innføringskraft og en glatt side mot kabelisolasjonen. Den buede formen på låsehodet gjør at buntebåndet følger konturene på kabelbunten og tar opp mindre plass enn konvensjonelle bånd.

Opprinnelig utviklet for bilindustrien og andre applikasjoner der man har ømfintlige kabler. Disse båndene benyttes nå i en rekke applikasjoner der tynnvegget eller mykisolerte ledninger og kabler installeres, f.eks. i tog, fly, datainstallasjoner, elektronikk m.m.  Med T50LOS er minste buntediameter 1,6mm mulig. T120ROS egner seg for tyngre kabelbunter, da båndet har en minimum strekkfasthet på 535N.

Strips for ekstremt høye temperaturer, PEEK-serien

Buntebånd/ strips som tåler høye temperaturer


PEEK buntebånd for høye temperaturer er spesielt designet for de mest krevende miljøer. PEEK buntebånd er populære i flyindustrien, offshore, helsesektoren og bilindustrien. Fordeler med PEEK strips: 

 • Tåler fra 55°C til 240°C
 • Kombinerer fordelene med et stålband og nylonbånd
 • Meget resistent mot stråling og kjemikalier
 • Lettvekts-alternativ for stålløsninger

Strips i en del med feste, pilspisshode og skive

Buntebånd/ strips i en del, med feste, pilspisshode og skive


Enkle buntebånd med integrert feste. Når pilspisshodet trykkes gjennom et hull, låser pilspissen båndet på plass og skiven mellom buntebåndhodet. Pilspissen dekker dermed hullet, og reduserer inntrengning av vann og urenheter, samtidig som den tar opp variasjoner i veggtykkelsen og derigjennom sikrer festet.

Strips med festeelementer er ideelt til bruk i mange forskjellige applikasjoner, f.eks. i kjøretøy, fly, hvitvareindustri.

Strips med festeelement, pilspisshode, skive og forsegling for runde hull

Buntebånd/ strips i en del, med festeelement med pilspisshode, skive og forsegling for runde hull på ledninger


Buntebånd i en del, med skive som har gummitetning gir en løsning på å bunte sammen et produkt samtidig som det kan festes i f.eks. dør-kablingen i biler.

Disse båndene gir god beskyttelse mot inntrengning av vann og urenheter. Testet iht. IEC 60529 -standarden, artiklene T50SOSSFT6.5E-MD og T60SOSSFT62x122-E-MD. Båndene har PA66 varmestabilisert materiale, og oppfyller tetningsgrad IP67.

Som en ytterligere beskyttelse mot tap av gummitettingen under transport er gummiskiven på T50SOSSFT6.5E-MD sveiset fast til skiven.

2-komponent strips med festeelement, pilspisshode og skive

2-delt buntebånd/ strips med festeelement med pilspisshode og skive på ledning


PEEK buntebånd med festeelement er en kombinasjon av utprøvd design og moderne råvare. Disse 2-komponent båndene med feste og skive gjør at låsehodet kan plasseres på ønsket sted for enkel montering samtidig som pilspissfestet er enkelt å trykke inn i et hull. 

Dessuten tåler festet som er produsert i materialet PEEK, temperaturer fra -55°C  opp til +240°C. Den kjemiske motstandskraften mot syre og gammastråling er utmerket.

P1SFT6,5 og P2SFT6,5 strips er ideelle når kravene til høy temperaturbestandighet og kjemisk motstandskraft er høye. Buntebåndene benyttes hovedsakelig for kabelinstallasjoner i bilindustrien.

Strips i en del, med lamellfeste og skive

Buntebånd/ strips i en del, med lamellfeste, med skive


Buntebånd med lamellfestet og skive i en del gir en enkel og rask metode for å feste flere kabler. Lamellfestet gir en sikker festing i veggtykkelser fra 0.8mm til 7,0mm og i gjengede hull. Skiven på overdelen av lamellfestet dekker hullet og reduserer inntrengningen av vann og smuss

Disse buntebåndene er opprinnelig utviklet for å feste og holde kabler i applikasjoner i bilindustrien. Produktets enkelhet og enkle montering har gjort at det nå også benyttes innen mange andre industrier, som fly, hvitevarer mm.

Selvklebende festesokler og festesokler for skrumontering, MB-serien

Selvklebende festesokler og festesokler for skrumontering Serie MB


MB selvklebende festesokler og festesokler for skrumontering er designet for å gi maksimalt feste og er forsynt med et spesiallim som gir høy strekkfasthet, i tillegg til skrumontering. MB-festene har 4-veis innstikk for buntebånd som gir en rask og enkel installasjon.

Der hurtighet og enkelhet og en fast festebase er viktig, er disse festesoklene ideelle. Festesoklene fås også for buede og vinklede overflater.

De selvklebende festesoklene er spesielt anvendelige i skap, telecomutstyr, og i husholdningsapparater der hull og skruer ikke er praktisk mulig eller ønskelig. 

Bunteklips med pilspisshode for distanseføring

Bunteklips med pilspisshode for distanseføring på kabler


Disse klipsene med pilspisshode kan benyttes på mange forskjellige godstykkelser og hulldiametre. Kabelen festes på vingene med hjelp av selvklebende tape eller strips som kan festes manuelt, eller med et automatisk buntesystem som Autotool 2000 og ATS3080

Basen på CHA-holderen kan flyttes lengdeveis for å utjevne toleranseforskjeller. Tapeklipset HCDP66 kjennetegnes av sin vertikale vinge som gjør at 2 kabler kan festes parallelt.

Opprinnelig laget for bilindustrien for å feste kabler i kjøretøy. De benyttes i dag i en rekke andre applikasjoner også. 

Bunteklips med lamellfeste (festeelementer)

Bunteklips med lamellfeste (Festeelementer)


Forskjellige bunteklips er utviklet for kabelbunting. Kabelen festes på vingene ved hjelp av selvklebende tape eller eller buntebånd som kan festes manuelt, eller med et automatisk buntesystem som Autotool 2000 og ATS3080.  Disse festeelementene kan benyttes på mange forskjellige godstykkelser og hulldiametre. Basen på CHA-holderen kan flyttes lengdeveis for å utjevne toleranseforskjeller. Tapeklipset HCDP66 kjennetegnes av sin vertikale vinge som gjør at 2 kabler kan festes parallelt.

Opprinnelig utviklet for bilindustrien for å feste kabler i kjøretøy. De benyttes i dag i en rekke andre applikasjoner også. 

Strips med integrert kantklips, EdgeClip-serien

Strips og kantklips i en del, EdgeClip på kant


Disse EdgeClip buntebåndene med integrert kantklips er ideelle der man ikke kan bore hull, eller der heller ikke selvklebende fester kan benyttes pga. høye temperaturer. Når båndet er montert rundt kabelen kan festet settes på kanten.

Buntebånd med integrert kantklips er enkle å trykke på plass på godstykkelser fra 1 - 3 mm. Kantklipset gir en enkel og sikker festing. Benyttes innen bilindustrien og av tavlebyggere, og er både tids- og kostnadsbesparende.

Konnektorklips for runde hull

Konnektorklips for runde hull


Konnektorklipsene for runde hull monteres enkelt ved å skyve dem inn på motsvarende klips. Konnektoren kan tas bort uten å skades, hvilket er praktisk og kostnadseffektivt ved vedlikehold og reparasjonsarbeid.

Enkelte konnektorklips har ekstra vribeskyttelse som beskytter mot rotasjon av klipset etter montering. Disse konnektorklipsene for runde hull er utviklet for elektronikk-kabler og for kabelinstallasjoner innen bilindustrien.

Festeelementer for rør og kabelbunter, med automatisk låsefunksjon, AHC-serien

Festeelementer for rør og kabelbunter, med automatisk låsefunksjon Serie AHC på kabler


AHC klipsene kan monteres på paneler før installasjon av kablene. Kablene trykkes på plass, og klipset låses og aktiverer sin automatiske låsefunksjon. Serie AHC  med prefikset "I" kan sammenkobles for å gi enda flere applikasjonsmuligheter.

En enkel og sikker metode for å feste kabler til paneler. Opprinnelig designet for bilindustrien, men disse produktene har funnet et bredt bruksområde i alle industrier som benytter metallpaneler. 

Festesokler for skrumontering, CTAM1-serien

Festesokler for skrumontering CTAM1


CTAM1 og CTAP festesokler er velegnet for applikasjoner der det er minimalt med plass. De monteres på utstyret før kabeltrekkingen. Festesokkel CTAM1 for skrumontering har en 4-veis inngang for buntebånd og kan benyttes enten "i linje" eller i 90gr vinkel mot kablene

CTAM1 er produsert i PEEK, og tåler temperaturer fra -55°C opp til +240°C.  De er ideelle i installasjoner med høye temperaturer, som f.eks. i avgass-systemer  og i motorrom.

CTAP buntebånd gir en justerbar distansefunksjon som gjør at kablene kan posisjoneres presist. Innen elektronikkindustrien benyttes festene i testlaboratorier pga. at materialet avgir minimalt med avgasser. Med utmerket kjemisk og radioaktive motstandskraft er festene egnet for installasjoner innen medisinsk teknikk, kjemisk industri og kraftverk.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er et strips/ buntebånd?

Sort nylonbånd/ strips/ buntebånd

Et buntebånd, også kjent som strips, er et type festebånd som hovedsakelig benyttes for å binde sammen kabler eller ledninger.

Buntebånd og festesokler benyttes i mange industrier: I elektroinstallasjoner, i tavleproduksjon, i bygg- og anleggsindustrien, for midlertidige og faste installasjoner, i pakkeindustrien, eller under ekstreme miljømessige forhold som i skip- og offshoreindustrien.

HellermannTyton er en ledende produsent som tilbyr produkter i høy kvalitet innen områdene bunte - merke - feste - koble og beskytte kabler og ledninger. For våre kunder utvikler vi markedsløsninger som oppfyller industriens behov. Løses et applikasjonskrav spares kostnader for installasjon av komponenter og forbedrer kvaliteten på sluttproduktet - uansett bransje

 

 

Hvordan fungerer et strips/ buntebånd?

Buntebånd fungerer litt som et belte, der enden føres gjennom en spenne og festes med en tapp, som er satt inn gjennom et hull på stroppen. I konvensjonelle festebånd, passeres stroppen gjennom et hode med en fleksibel tunge som glir over og festes på rillene. Dette forhindrer båndet i å gli bakover, etter at den er installert.

Buntebånd/ strips med låsetunger i plast

 

Buntebånd med låsetunger i plast

Denne teknologien benyttes i 90% av alle Polyamid (PA) strips HellermannTyton produserer. For å dekke en rekke forskjellige applikasjoner finnes det mange varianter av denne type bånd:  f.eks. åpningsbare versjoner, in-line versjoner, bånd med åpent hode og forlåsfunksjon etc. 

I disse festebåndene er låsetungen støpt som en integrert del av båndet, og har dermed en innebygget styrke. Låsing oppnås ved at at låsetungen haker seg fast i båndets riller.

 

 

 

KR buntebånd

 

Buntebånd uten riller


HellermannTytons KR strips kjennetegnes av et glatt design, ingen riller og en helt unik låsemekanisme. Med det buede designet på låsehodet oppnås et spesielt fast grep rundt hele kabelbunten.

KR buntebånd passer veldig godt rundt buntematerialet og festes godt, selv under vibrasjoner.

 

 

Låseteknologi for stålbånd del 1

 

Stålbånd

Produsert i rustfritt stål 304 eller 316  (316 er det materialet som leveres i Norge), HellermannTytons MBT stålbånd har ingen riller på båndet og enden stikkes inn i låsehodet og blir under låsekulen.

Stålbåndet låses i låsehodet av låsekulen. 

Låseteknologi for stålbånd del 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva er minimum strekkfasthet på strips/ buntebånd?

Minimum strekkfasthet er et viktig parameter for valg av buntebånd. Det forteller hvor mye last et bånd kan tåle. Denne minimum strekkfastheten er fastslått iht. "Military Specification and Standard of USA" Testresultatene spesifiseres i MIL-S.23190E. 
 

 • Kondisjonering av testbiten
 • Konstruksjon på testutstyr
 • Montering av buntebåndet på testproben
 • Testhastighet

 

Testprosedyre:

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet, strips/ buntebånd del 1

 

 

Stripset monteres på testproben med egnet buntebåndverktøy

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet, buntebånd/ strips del 2

 

 

Proben åpnes med en bestemt hastighet

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet, buntebånd/ strips del 3

 

 

Belastningen stripset tåler før det ryker fastsettes

 

 

 

Hva er Polyamide PA66?

Polyamider er blant de viktigste syntetiske termoplastiske materialene. Termoplast kan omformes ved oppvarming så ofte som nødvendig uten å gjennomgå kjemisk nedbrytning eller andre negative endringer. Dette gjør polyamid ideelt for behandling via sprøytestøping til høykvalitetsprodukter. Polyamid er et hygroskopisk materiale. Dette innebærer at materialet absorberer og avgir vann, avhengig av luftfuktigheten. For optimal håndtering av buntebånd er det viktig at buntebåndenes har et stabilt vanninnhold på ca 2,5%.

Polyamid 66 fordelaktige egenskaper for buntebånd og festesokler: 

 • Høy styrke, robusthet og holdbarhet
 • Høy dimensjonsstabilitet også under påvirkning av varme
 • Høy slitasjestyrke

Cirka 90% av alle strips og festesokler fra HellermannTyton er produsert i det termoplastiske syntetiske materialet Polyamid 66. HellermannTytons buntebånd er pakket i poser som gjør at vanninnholdet forblir konstant

 

Hvordan skal jeg oppbevare strips/ buntebånd?

Buntebånd/ strips lagringsforhold, del 1

Oppbevar alltid strips i lukkede plastposer produsert i polyetylen! Når posen er åpnet, skal båndene benyttes så snart som mulig! 

Buntebånd/ strips lagringsforhold, del 2

Ikke oppbevar strips i direkte sollys eller i f.eks. vinduskarmen

Buntebånd/ strips lagringsforhold, del 3

Ikke oppbevar strips direkte på varmekilder,  f.eks. radiatorer!

Buntebånd/ strips lagringsforhold, del 4

De ideelle lagringsforhold for strips er mellomeuropeisk klima

 

 

For optimal lagring av strips er det viktig at materialet holder et konstant vanninnhold på ca 2,5%.

Nedlastningsmateriell

Hold kontakt med oss!


Update: 22/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.163.1) | Update: 22/01/2022