14/05/2021

Buntebånd (strips) og festesokler / festemateriell for dine applikasjoner!

Buntebånd (strips) og festesokler fra HellermannTyton - av flere grunner:

Buntebånd

Buntebånd (strips) og festesokler for buntebånd må kunne møte de mest varierende krav når de benyttes i forskjellige applikasjoner - fra enkel bunting av kabler med buntebånd (strips) til meget spesifike bruksområder f.eks. ekstremt høye temperaturer.  Som en av de ledende produsentene av buntebånd (strips) og festesokler, setter HellermannTyton standarden for produksjon av buntebånd (strips) med innvendige og utvendige riller, åpningsbare buntebånd (strips og buntebånd (strips) uten riller. Produktutvalget kompletteres av buntebånd (strips) for direkte festing, buntebånd (strips) i syrefast rustfritt stål samt buntebånd (strips) med festeelementer - også kjent som festebånd.
Vårt produktspekter på buntebånd/strips er stort, men vil du ha en lynrask oversikt over de vanligst produktene, sjekk ut vår Topsellerkatalog

Med sine høykvalitets- buntebånd (strips) og festesokler leverer HellermannTyton systemløsninger som dekker nær sagt alle utfordinger. De ikke bare oppfyller de mest oppdaterte krav for buntebånd (strips) og kabelsystemer, HellermannTyton utvikler stadig teknikker for hva som er mulig med sine festeelementer.

På denne måten blir nye buntebåndsløsninger utviklet sammen med våre kunder. Dette er løsninger som også imøtekommer mest ekstreme miljømessige påvirkninger.

Buntebånd (strips) og festeelementer fra HellermannTyton oppfyller de høyeste kvalitetsstandarder og ligger i forkant når det gjelder utviklingen av materialstabilitet. Med et stort utvalg farger og størrelser buntebånd og festesokler og annet festemateriell,  kan kundene finne et buntebånd eller en festesokkel for ethvert bruksområde.

Det siste eksempelet på innovative systemløsninger og festemateriell fra HellermannTyton,  er den unike Q-serien, et system med buntebånd med åpne låsehoder og forlåsfunksjon, og  tilhørende festesokler.

Buntebånd

Produktspekteret omfatter også buntebånd (strips) i rustfritt stål, dette er bånd med ekstrem strekkfasthet som benyttes bl.a. i  skip- og offshhoreapplikasjoner, samt  buntebånd (strips) med innlagte metallelementer for  næringsmiddelindustrien, og doble buntebånd (strips) for parallellbunting av kabler innen bilindustrien. Spesiellt myke buntebånd (strips) med borrelås, buntebånd (strips) for tunge applikasjoner, dreibare buntebånd (strips) som kan roteres 360 grader,  buntebånd (strips) med glassfiberforsterket lås, alle typer festeelementer som brukerne trenger verden over, i forskjellige sektorer  kompletterer produktspekteret. 

Kvalitet og sikkerhet står alltid i fokus når det gjelder buntebånd (strips)  og festesokler fra HellermannTyton.  Buntebånd (strips) med innvendige eller utvendige riller, buntebånd (strips) for lave eller høye temperaturer, buntebånd (strips) som tåler sterke vibrasjoner, buntebånd (strips) i forskjellige materialer, stål, nylon, - alle imøtekommer de høyeste internasjonale standarder, som defineres av internasjonale sertifiseringsorganer.

HellermannTyton har festemateriell for enhver elektroinstallasjon. Med slike utmerkede kvalitsgarantier, holder buntebånd og festesokler fra HellermannTyton det de lover - i enhver situasjon.  Noen referanselister og godkjenninger, finner du her

Buntebånd (strips) og festesokler for dine applikasjoner!

Et buntebånd, også kjent som strips, er en type festebånd som benyttes for å binde sammen kabler eller ledninger. 

Buntebånd og festesokler blir benytter i mange industrier: i elektrisk installasjon, i tavleproduksjon, i  bygg- og anleggsindustrien, for midlertidige og faste installasjoner,  i pakkeindustrien, eller under ekstreme miljømessige forhold som i skip- og offshoreindustrien. 

HellermannTyton er en global produsent som tilbyr produkter i høy kvalitet  innen områdene bunte - merke - feste - koble og beskytte kabler og ledninger. For våre kunder utvikler vi markedsløsninger som  oppfyller industriens behov. Løser en applikasjonskrav spares kostnader for installasjon av komponenter og forbedrer kvaliteten på sluttproduktet - uansett bransje: 

Buntebånd (strips) med innvendige riller Buntebånd (strips) med innvendige riller

Buntebånd (strips) i nylon egner seg for bunting og festing av kabler, rør og slanger.  Buntebåndene leveres i forskjellige utførelser, materialer, lengder og farger. 

Buntebånd (strips) med utvendige riller Buntebånd (strips) med utvendige riller

Buntebånd (strips) med utvendige riller egner seg for bunting og festing av kabler med ømfiendlig insolasjon, og kabler som er sårbare ved vibrasjoner. Buntebånd (strips) med utvendige riller leveres i mange utførelser, materialer, lengder og farger. 

Buntebånd (strips) uten riller Buntebånd (strips) uten riller

De robuste buntebåndene uten riller, i seriene KR og EL-TY har høy strekkfasthet og bruddstyrke, og er velegnet for kabler og kabelbunter med store diametre. 

Åpningsbare buntebånd (strips) Åpningsbare buntebånd (strips)

Åpningsbare buntebånd (strips) er meget enkle å montere. Disse buntebåndene er en optimal løsning for midlertidig installasjoner. Åpningsbare buntebånd (strips) finnes i mange utførelser, materialer, lengder og farger.. 

Buntebånd (strips) i rustfritt stål Buntebånd (strips) i rustfritt stål

Buntebånd (strips) i rustfritt stål benyttes i de mest krevende omgivelser,  der hvor styrke, sikkerhet og brannhemmende egenskaper er et krav.   I Norge er offshoreindustrien et av de viktigste områdene for buntebånd (strips) i rustfritt stål. 

Buntebånd (strips) med festeelementer Buntebånd (strips) med festeelementer

Buntebånd (strips) med festeelementer tilbys i forskjellige utførelser,  materialer, lengder og farger. 

Festesokler Festesokler

Festesokler leveres i forskjellige versjoner, for skrumontering eller selvklebende. Forskjellige størrelser og utgaver tilbyr en sikker festemetode til et stort utvalg buntebånd. 

Festeelementer Festeelementer

Produktutvalget omfatter et stort utvalg festeelementer for  hull i panler og på kanter. 

Klips og klemmer Klips og klemmer

Et stort utvalg klips og klemmer for buntebånd (strips), produsert i plast, aluminium eller stål, med beskyttelsesprofil, slangeklemmer og strekkavlastere.

Med det nye buntesystemet Q-serien får man en intelligent og innovativ festeløsning med skreddersydd tilbehør - fra forlåsfunksjon til holdbar merking.

De nye Q-ties buntebånd (strips) er en unike og innovative produkter for bunting og festing av ledninger og kabler i mange applikasjoner.  Det innovative designet med det åpne låsehodet gir en enkel innføring selv under vanskelige forhold.

Forlåsfunksjonen er unik for disse båndene, og gir mulighet for både midlertidig og permanent installasjon med ett produkt. Q-ties buntebånd (strips) gir også en meget rask og enkel installasjon selv under vanskelige forhold med f.eks. begrenset sikt, eller der montøren benytter arbeidshansker.

 

 

 

Flere produkter

Buntebånd (strips) T-serien

Buntebånd (strips) T-serien

T-serien  leveres i mange forskjellige materialer.  Disse buntebåndene har riller på innsiden av båndet, noe som gir godt grep på kabelen, slangen eller kabelbunten. Disse buntebåndene garanterer en høy strekkfasthet, samtidig med meget lav innføringskraft.  Kombinert med den  bøyde utformingen på enden på båndet, gir disse buntebåndene en enkel og rask installasjon.Buntebånd (strips) i T-serien benyttes for føring, bunting og festing av kabler, rør og slanger.

Buntebånd (strips) SOFTFIX

Buntebånd (strips) SOFTFIX

SOFTFIX er elastiske, vann- og værbestandige. Dessuten kan disse buntebåndene demonteres og således benyttes flere ganger. Buntebånd serie SRT benyttes ofte som midlertidig festebånd i drift og vedlikehold.

SRT buntebånd (strips) er løsningen i mange applikasjoner. Det myke, fleksible materialet gjør disse buntebåndene spesiellt godt egnet til bruk på data- og fiberoptiske kabler og ledninger. Elastisiteten i materalet gjør SRT båndene ideelle for å binde opp unge trær mot stolper samt andre bruksområder innen hagebruk og hagearkitektindustrien.   Likeledes bunting av kabler i midlertidige installasjoner som konserserter, teatre, etc. SOFTFIX buntebånd kan leveres til mange forskjellige bransjer pga. det store utvalget i pakningsstørrelser.

Buntebånd / strips Serie KR

Buntebånd / strips Serie KR

Den spesielle utformingen på det buede hodet på buntebånd (strips) i KR-serien sikrer tett stramming rundt hele kabelbunten eller røret/slangen.  Den patenterte utformingen gir et smidig buntebånd som låses med en glassfiberarmert stift, og dette gir en meget sterk og vibrasjonssikker bunting.
KR-serien er foruten å være en meget sikker og sterk metode for bunting av kabler, også en ideell metode for å sikre belger på drivaksler, vannslanger og vakumslanger.

Rustfrie stålbånd serie MBT-FC

Rustfrie stålbånd serie MBT-FC

Rustfrie stålbånd serie MBT tåler syrer og høye temperaturer. Disse buntebåndene leveres i både plastbelagte og ikke plastbelagte versjoner. Det patenterte låsehodet med en eller to kuler er en viktig sikkerhetsfunksjon.

Stålbånd Serie MBT-FC  med polyesterbelegg velges når det etterspørres høy strekkfasthet og høy brannsikkerhet,  på kabler hvor isolasjonen må beskyttes mot slitasje fra båndet. Buntebånd i rustfritt stål serie MBT benyttes i mange forskjellige industrier, slik som verftsindustrien og i offshore installasjoner.
Disse buntebåndene garanterer sikkerheten når de benyttes på fiberoptiske kabler så vel som i applikasjoner i teatre og messer. 

Buntebånd (strips) serie OS

Buntebånd (strips) serie OS

De økende kravene innen bil- og dataindustrien har forårsaket problemer med konvensjonelle buntebånd med innvendige riller som kan skade kabelisolasjonen, spesiellt i områder med mye vibrasjon. Serie OS har rillene på utsiden, og eliminerer dermed disse problemene. Utformingen av OS-båndene gir høy strekkfasthet, lav innføringskraft og en slett side mot kabelisolasjonen. Den buede formen på låsehodet gjør at buntebåndet følger konturene på kabelbunten og tar opp mindre plass enn konvensjonelle buntebånd.

Opprinnelig utviklet for bilindustrien og andre applikasjoner der man har ømfiendtlige kabler. Disse buntebåndene benyttes nå i en rekke applikasjoner der tynnveggede eller mykisolerte ledninger og kabeler installeres, f.eks. i tog, fly, datainstallasjoner, elektronikk m.m.  Med buntebånd T50LOS er minste buntediameter 1,6mm mulig. Buntebånd T120ROS egner seg for tyngre kabelbunter, da båndet har en minimum strekkfasthet på 535N.

Buntebånd (strips) serie MCT

Buntebånd (strips) serie MCT

Buntebånd (strips) i serie MCT inneholder metallpartikler og er utviklet for bruk i næringsmiddel- og legemiddelindustrien. En unik produksjonsprosess der det tilsettes metallpigmenter gjør at selv små biter av et buntebånd vil oppdages med metalldetektor.  Serie MCT har metallpartiklene spredd i hele båndet, og disse båndene kan derfor benyttes som en del av HACCP-prosessen. Den unike blå fargen på båndet bidrar til enkel visuell inspeksjon og minsker risikoen for forurensning.
MCT båndene er utviklet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri, og er ideelle for installasjon av kabler i og rundt produksjonsprosessen. 

Buntebånd i en del, med feste, pilspisshode og skive

Buntebånd i en del, med feste, pilspisshode og skive

Disse båndene i en del er enkle bånd med integrert feste.  Når pilspisshodet trykkes gjennom et hull låser pilspissen båndet på plass og skiven mellom buntebåndhodet og pilspissen dekker hullet og reduserer inntrengning av vann, støv og smuss samtidig som den tar opp variasjoner i paneltykkelse og derigjennom sikrer festet.
Buntebånd med festeelement er ideellt i bruk i mange forskjellige applikasjoner, f.eks. i kjøretøy, fly, hvitevareproduksjon.

Buntebånd i 1 del, med festeelement med pilspisshode, med skive, forsegling for runde hull

Buntebånd i 1 del, med festeelement med pilspisshode, med skive, forsegling for runde hull

Buntebånd i 1 del, med skive som har gummitetting gir en løsning på å bunte sammen et produkt samtidig som det kan festes i f.eks. dør-kablingen i biler.

Disse båndene gir god beskyttelse mot inntrengning av vann og smuss. Testet iht. IEC 60529 -standarden, artiklene T50SOSSFT6.5E-MD og T60SOSSFT62x122-E-MD er produsert i PA66 varmestabilisert materiale, og produktene oppfyller IP67 kravene. Som en ytterligere beskyttelse mot tap av gummitettingen under transport er gummiskiven på T50SOSSFT6.5E-MD sveiset fast til skiven med en automatisk lasersveisemaskin.

2-delt buntebånd med festeelement med pilspisshode, med skive

2-delt buntebånd med festeelement med pilspisshode, med skive

PEEK buntebånd med festeelement er en kombinasjon av utprøvd design og moderne råvare. Disse 2-delte båndene med feste og skive gjør att låsehodet kan plasseres på ønsket sted for enkel montering samtidig som pilspissfestet er enkelt å trykke inn i et hull.  Dessuten tåler festet som er produsert i materialet PEEK temperaturer fra -55°C  opp til +240°C. Den kjemiske motstandskraften mot syre og gammastråling er utmerket.

Disse buntebåndene med festeelement P1SFT6,5 og P2SFT6,5 er ideelle når kravene til høy temperaturbestandighet og kjemisk motstandskraft er høye. Disse buntebåndene benyttes hovedsakelig for kabelinstallasjoner i bilindustrien.

Buntebånd i en del, med lamellfeste, med skive

Buntebånd i en del, med lamellfeste, med skive

1-dels festet gir en enkel og rask mtode for å feste flere kabler, lamellfestet gir en sikker festing i paneler med tykkelser fra 0.8mm til 7,0mm og i gjengede hull. Skiven på overdelen av lamellfestet dekker hullet og reduserer inntrengningen av vann og smuss. Disse båndene er opprinnelig utviklet for å feste og holde kabler i applikasjoner i bilindustrien. Produktets enkelhet og enkle montering har gjort at det nå også benyttes innen mange andre industrier, som fly, hvitevarer etc.

Bunteklips med pilspisshode for distanseføring

Bunteklips med pilspisshode for distanseføring

Forskjellige buntingsklips er utviklet for kabelbunting. Kabelen festes på vingene med hjelp av selvklebende tape eller buntebånd som kan festes manuellt, eller med et automatisk buntesystem som Autotool 2000 og ATS3080. Disse klipsene med pilspisshode kan benyttes på mange forskjellige godstykkelser og hulldiametre. Basen på CHA-holderen kan flyttes lengdeveis for å utjevne toleranseforskjeller. Tapeklipset HCDP66 kjennetegnes av sin vertikale vinge som gjør at 2 kabler kan festes parallelt.

Opprinnelig utviklet for bilindustrien for å feste kabler i kjøretøy. De benyttes i dag i en rekke andre applikasjoner også. 

Bunteklips med lamellfeste (Festeelementer)

Bunteklips med lamellfeste (Festeelementer)

Forskjellige bunteklips er utviklet for kabelbunting. Kabelen festes på vingene ved hjelp av selvklebende tape eller eller buntebånd som kan festes manuellt, eller med et automatisk buntesystem som Autotool 2000 og ATS3080.  Disse festeelementene kan benyttes på mange forskjellige godstykkelser og hulldiametre. Basen på CHA-holderen kan flyttes lengdeveis for å utjevne toleranseforskjeller. Tapeklipset HCDP66 kjennetegnes av sin vertikale vinge som gjør at 2 kabler kan festes parallelt.

Opprinnelig utviklet for bilindustrien for å feste kabler i kjøretøy. De benyttes i dag i en rekke andre applikasjoner også. 

Buntebånd i en del, med kantklips, EdgeClip

Buntebånd i en del, med kantklips, EdgeClip

Disse buntebåndene med kantklips er ideelle å benytte der man ikke kan bore hull, eller der heller ikke selvklebende fester kan benyttes pga. høye temperaturer. Når buntebåndet er festet rundt kabelen kan festet settes på kanten. Buntebånd med integrert kantklips er enkle å trykke på plass på godstykkelser fra 1 - 3 mm. Kantklipset gir en enkel og sikker festing.

Benyttes innen bilindustrien og av skapbyggere og er både tids- og kostnadsbesparende.

Konnektorklips for runde hull

Konnektorklips for runde hull

Konnektorene monteres enkelt ved å skyve dem inn på motsvarende klips. 

Konnektoren kan tas bort uten å skades, hvilket er praktisk og kostnadseffektivt ved vedlikehold og reparasjonsarbeider. Enkelte konnektorklips har ekstra vribeskyttelse som beskytter mot rotasjon av klipset etter montering. Disse konnektorklipsene for runde hull er utviklet for elektronikk-kabler og for kabelinstallasjoner innen bilindustrien.

Festeelementer for rør og kabelbunter, med automatisk låsefunksjon Serie AHC

Festeelementer for rør og kabelbunter, med automatisk låsefunksjon Serie AHC

AHC klipsene kan monteres på panel før installasjon av kablene.  Kablene trykkes på plass, og klipset låses og aktiverer den automatiske låsefunksjonen.  Serie AHC  med prefikset "I" kan sammenkobles for å gi enda flere applikasjonsmuligheter.

En enkel og sikker metode for å feste kabler til paneler. Opprinnelig designet for bilindustrien, men disse produktene har funnet et bredt bruksområde i alle  industrier som benytter metallpaneler. 

Selvklebende festesokler og festesokler for skrumontering Serie MB

Selvklebende festesokler og festesokler for skrumontering Serie MB

Hver festesokkel er designet for å gi maksimalt feste og basen er forsynt med et spesiallimt lim som gir høy strekkfasthet. MB-festene har 4-veis innsstikk for buntebånd, og dette gir en rask og enkel installasjon.
Der hurtighet og enkelhet og en fast festebase er viktig, er disse festesoklene ideelle.
Selvklebende festesokler og festesokler for skrumontering Serie MB er spesiellt anvendelige i elskap, telecomutstyr, og også i husholdningsapparater der hull og skruer ikke er praktisk mulig eller ønskelig. 

Limfester PMB5

Limfester PMB5

PMB5 limfester er utviklet for å kunne benyttes med mange forskjelige flytende limtyper. Med flere hull i platen girs limet optimale festemuligheter. LimfesterPMB5 er produsert i vareme-resistent materiale, så den kan også benyttes i kombinasjon med smeltelim. Festet kan benyttes i kombinasjon med buntebånd opp til 4,8mm båndbredde. PMB5 limfeste er en festeløsning der skrufester ikke er tillatt.  Grunnet festets store diameter, kan det også installeres på ujevne og ru overflater.

PMB5 limfester benyttes innen togindustri, samt innen fornybar energi. Ytterligere applikasjoner er verftsindustrien, og elektroindustri og skapbygging.

Festesokler for skrumontering CTAM

Festesokler for skrumontering CTAM

CTAM og CTAP festesokler er velegnet for applikasjoner der det er minimalt med plass. De monteres på utstyret før kabeltrekkingen. Festesokkel CTAM for skrumontering har en 4-veis inngang for buntebånd og kan benyttes enten "i linje" eller i 90gr vinkel mot kablene.   CTAM  er produsert i PEEK, og tåler temperaturer fra -55°C opp til +240°C.  De er ideelle i installasjoner med høye temperaturer, som f.eks. i avgass-systemer  og i motorrom.
CTAP gir en justerbar distansefunksjon som gjør at kablene kan posisjoneres presist.
Innen elektronikkindustrien benyttes fester produser i materialet PEEK i testlaboratorier pga. at materialet avgir minimalt med avgasser. Den utmerkede kjemiske og radioaktive motstandskraften gjør dem egnet for installasjoner innen medisinsk teknikk, kjemisk industri og kraftverk.

Låseteknologi buntebånd (strips)

Buntebånd med låsetunger i plast

Buntebånd med låsetunger i plast

Denne teknologien benyttes i 90% av alle Polyamid (PA) buntebånd / strips HellermannTyton produserer.  For å dekke en rekke forskjellige applikasjoner finnes det mange varianter av denne type bånd:  f.eks. åpningsbare versjoner, in-line versjoner, bånd med åpent hode og forlåsfunksjon etc.  I disse buntebåndene er låsetungen støpt som en integrert del av båndet, og har dermed en innebygget styrke. Låsing oppnås ved at at låsetungen haker seg fast i båndets riller.

Låseteknologi buntebånd i KR-serien


Låseteknologi buntebånd i KR-serien Låseteknologi buntebånd i KR-serien


Dette buntebåndet kjennetegnes av glatt design  (ingen riller) og unike låsemekanisme.  Med det buede designet på låsehodet oppnås et spesiellt fast grep rundt hele kabelbunten.

Låseteknologi MBT stålbånd


Låseteknologi MBT stålbånd Låseteknologi MBT stålbånd


Produsert i rustfritt stål 304 eller 316  (316 er det materialet som leveres i Norge) MBT stålbånd har ingen riller på båndet og båndenden stikkes inn i låsehodet og blir under låsekulen. Båndet låses i låsehodet av låsekulen. 


Mer informasjon om våre buntebånd og festesokler finner du her: 

Teknisk informasjon bunteband og festesokler

Fastsettelse av minimum strekkfasthet på buntebånd (strips)

Minimum strekkfasthet er et viktig parameter for valg av buntebånd. Det forteller hvor mye last et bånd kan tåle. Denne minimum strekkfastheten er fastslått iht. "Military Specification and Standard of USA" Testresultatene spesifiseres i MIL-S.23190E. 
 

  • Kondisjonering av testbiten
  • Konstruksjon på testutstyr
  • Montering av buntebåndet på testproben
  • Testhastighet

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet

 

 

Buntebåndet monteres på testproben med egnet buntebåndverktøy

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet

 

 

Proben åpnes med en bestemt hastighet.

Testprosedyre for å bestemme minimum strekkfasthet

 

 

Belastningen buntebåndet tåler før det ryker fastsettes.

Verktøytest – bestemmelse av stramming av buntebånd (strips)

Verktøytest – bestemmelse av stramming av buntebånd (strips)

Hittil har det ikke eksistert en generell gjeldende testmetode på markedet. HellermannTyton  benytter en kraftmåler med minst 10.000 Hz frekvens på datasampling for å bestemme trekkkraften på et buntebåndverktøy og for å garantere kvaliteten på buntebåndverktøyet. Det er mer komplisert å teste buntebåndverktøy enn det kan se ut til ved første øyekast. Det er viktig å følge en standardisert testutførelse og gjøre dette under konstante forhold. Dette innebærer f.eks.  at størrelse og ikke kun det tverrsnitt av buntebåndet, og også innholdet av vann i buntebåndet har stor betydning. En test med forskjellige buntebånd og / eller forskjellig kondisjonering kan føre til testresultater med forskjellige verdier.

Generellt kan man si at hastigheten på kutting, posisjoneringen av verktøyet i forhold til buntebåndet, tilstand på slitedeler i verktøyet og kondisjoneringen på båndet spiller en avgjørende rolle for å bestemme trekk-kraften. 

Derfor må vi poengtere at alle verdier vi oppgir bare skal anses som retningslinjer. Verdiene kan ikke overføres i praksis.  I våre bruksanvisninger angir vi en justeringsintervall for hver type buntebånd.  Dersom trekk-kraften skal dokumenteres eller oppfylle en spesifikasjon, anbefaler vi at man justerer den ved hjelp av en kraftmåler. 

Den minste strekkfastheten er den minste kraften et buntebånd tåler før det ryker eller åpnes.  Denne styrken bestemmes ved hjelp av et låst buntebånd, følgende formel kan benyttes som en veiledning til korrekt trekk-kraft på verktøyet. 

Optimale lagringsforhold for buntebånd (strips) i Polyamid (PA)

Cirka 90% av alle buntebånd og festesokler fra HellermannTyton er produsert i det termoplastiske syntetiske materialet Polyamid 66. 

Polyamid 66 har mange egenskaper som er fordelaktige for buntebånd og festesokler som: 

  • Høy styrke, robusthet og holdbarhet
  • Høy dimensjonsstabilitet også under påvirkning av varme
  • Høy slitasjestyrke

 

Et bredt spekter av polyamider og tilsetningsstoffer muliggjør en optimal tilpassing av egenskapene i det ferdige buntebåndet eller festesokkelen for å tilpasses til de krav som stillers til produktet. 

Ekstremt resistente buntebånd / festeelementer kan produseres i Polyamid 66. Dette syntetiske materialet blir hovedakelig bli benyttet til formstøping, men kan også ekstruderes.

Polyamid er et hygroskopisk materiale. Dette innebærer at materialet absorberer og avgir vann, avhengig av luftfuktigheten. For optimal håndtering av buntebånd er det viktig at buntebåndenes har et stabilt vanninnhold på ca 2,5%.

HellermannTytons buntebånd (strips) er pakket i poser som gjør at vanninnholdet forblir konstant. 

Lagringsforhold

Oppbevar alltid buntebånd i lukkede plastposer produsert i polyetylen! Når posen er åpnet, skal buntene benyttes så snart som mulig! 

Lagringsforhold

Lagre ikke buntebånd i direkte sollys.  Oppbevar ikke buntebånd i f.eks. vinduskarmen!

Lagringsforhold

Oppbevar ikke buntebånd direkte på varmekilder,  f.eks. radiatorer!

Lagringsforhold

De ideelle lagringsforhold for buntebånd er mellomeuropeisk klima:

 

 

For optimal lagring av buntebånd er det viktig at materialet holder et konstand vanninnhold på ca 2,5%.

Hold kontakt med oss!


Update: 08/05/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.140) | Update: 08/05/2021