22/02/2024

Manuelle og automatiske buntebåndpistoler

Stripsverktøy for store og små volum

EVO7i manuell buntebåndpistol

Monteringsverktøy for strips kommer i ulike varianter – av gode grunner. Vi har automatiske buntebåndpistoler for bunting av større volum strips, manuelle monteringsverktøy for middels/ mindre volum strips, kutteverktøy uten risiko for skade på kabelen mm. Stripseverktøy er viktig når du trenger et rent kutt og mulighet til å justere trykket på en komfortabel og effektiv måte.

Fordeler med våre buntebåndpistoler

 • Perfekte løsninger for optimal stramming og kutting av buntebånd jevnt med båndets hode
 • Stripseverktøyene øker hastigheten på bunteprosessen 
 • Profesjonell bunting av strips i forskjellige materialer og størrelser

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. 

Manuelle buntebåndpistoler

EVO buntebåndpistoler for nylonstrips

Buntebåndpistol EVO9 i bruk

EVO-serien er markedets mest ergonomiske og holdbare manuelle verktøy for strips. Komfort og funksjon kombineres for å tilby høykvalitets bunteresultat med flere strammeinnstillinger. Med det ergonomiske og sklisikre håndtaket oppnås et komfortabelt og sikkert grep. EVO serien låser, strammer og kutter jevnt direkte ved låsehodet. I tillegg er verktøyene designet med et smalt munnstykke for å kunne enklere montere kabler og ledninger i trange omgivelser.

EVO7i for båndbredde opptil 4.8mm
EVO9 for båndbredde opptil 13.5mm

 

 

MK9SST buntebåndpistol for stålbånd

Manuelt buntebåndverktøy for buntebånd i rustfritt stål, MK9SST

Det lette ergonomiske designet gjør den manuelle stripsepistolen MK9SST til et perfekt valg for montering av stålbånd til Offshore, eller andre industrier utsatt for krevende forhold. Trykkraften kan manuelt justeres, i tillegg til andre innstillinger for å unngå skader på buntematerialet. Stålbåndet kuttes jevnt med hodet når den forhåndsinnstilte trykkraften er oppnådd. Se vår offshore referanseliste her

Les mer om MK9SST her

EVO KR buntebåndpistol for vibrasjonsbestandige strips

EVO KR monteringsverktøy applikasjonsbilde

EVO KR stripsepistol har et ergonomisk og brukervennlig design som sikrer enkel montering av vibrasjonsbestandige KR strips. Monteringsverktøyet som produseres i Tyskland kan enkelt låse og feste stripsene for hånd, og trykkraften kan justeres etter behov for konsis montering uten skader. EVO KR er meget slagfast og kjemikaliebestandig, og designet til bruk selv under de tøffeste forhold.

Les mer om EVO KR her

Andre manuelle stripsepistoler

MK 20 monteringsverktøy

 

 • MK10-SB (nylonbånd)
 • MK20 for båndbredde opptil 4,8mm (nylonbånd)
 • MK21 for båndbredde opptil 7,6mm (nylonbånd)
 • KR6/8 for KR-serien (nylonbånd)
 • KST-STG200 for MBT bånd 12,3mm båndbredde (stålbånd)
 • HDT16 for MLT, MBT og AMT (stålbånd) 
 • MST6, for MST-S serien 5,9mm båndbredde (stålbånd)
 • MST9 for MST&-M serien 8,9mm båndbredde (stålbånd)


 

Automatiske buntebåndpistoler

Autotool CPK hybrid buntebåndpistol

Automatisk buntebåndpistol i bruk

Den helautomatiske stripsepistolen CPK hybrid er det ideelle monteringsverktøyet når du trenger en prosessikker løsning som kan bunte større volum strips og serieproduksjon for applikasjoner med høye kvalitetskrav. Stripsepistolen passer for buntediameter opptil 20 mm og bunter, strammer og kutter båndene med et enkelt trykk

CPK hybrid har en syklustid fra 0.65 sekunder avhengig av kvalitet og trykkraft.  HT Data Management" programvare for dokumentering av hvert strips som bearbeides medfølger. Stripsepistolen benytter kassetter med 50 strips eller rull med 3 500 strips

Les mer om CPK hybrid her

Autotool CPK hybrid tilbehør

Tilbehør til CPK hybrid


 

ATS flex buntebåndpistol

Automatisk buntebåndpistol System 3080: leveres med tre forskjellige kjevestørrelser

ATS flex er et automatisk og fleksibelt monteringsverktøy som sikrer avfallsfri kabelbunting. Med det patenterte buntesystemet kan verktøyet velge munnstykke og hastighet automatisk, noe som forenkler og effektiviserer bunteprosessen ytterligere. ATS flex trer, strammer og kutter strips med en enkel knapp!

Monteringsverktøyet leveres med 30 mm, 50 mm og 80 mm utskiftbare munnstykker, men kan leveres med opptil en diameter på 100 mm for storskala produksjon. ATS flex kan kombinere to ulike farger på båndet og låsehodet og er designet for vanlig industristandard som gjør verktøyet enkel å integrere i automatiske bunteprosesser.

Les mer om ATS flex her
 


 

Pneumatiske/ luftdrevne buntebåndpistoler for nylonbånd

MK3PNSP2 buntebåndpistol

 

Lutdrevet buntebåndpistol

MK3PNSP2 er en luftdrevet stripsepistol som sikrer høy buntehastighet til bl.a. serieproduksjon i produksjonslinjer, og ved kabelmontering. Monteringsverktøyet benyttes på strips med bredde opptil 4.8 mm. MK3PNSP2 leveres med trinnløs strammeinnstilling og låser, strammer og kutter strips jevnt med låsehodet. Det avkuttede båndet mates automatisk ut slik at prosessen ikke avbrytes. 

Les mer om MK3PNSP2 her

Andre luftdrevne/ pneumatiske buntebåndpistoler

MK7P luftdrevet buntebåndpistol


 

Kutteverktøy for nylonstrips

 

EVO cut kutteverktøy

EVO cut - verktøy for å fjerne strips som er montert på kabelbunter

Med EVO cut fjerner du enkelt strips som er montert på kabelbunter, uten risiko for å skade kabelisolasjonen, i motsetning til bruk av tang eller saks. EVO cut passer utmerket til å fjerne strips fra sensitive kabelbunter f. eks. i tavlebygging og luftfartsindustrien

EVO cut er produsert i lettvekt glassfiberforsterket polyamid, og leveres med et ergonomisk håndtak og 3 utskiftbare munnstykker i forskjellige størrelser. De presist justerte skjæreknivene på munnstykkene sikrer en uskadet kabelinstallasjon. De tre forskjellige munnstykker passerfor ulike bredder og tykkelser (se tabell under). Alle tre munnstykkene kan enkelt festes på verktøyet

Les mer om EVO cut her

 

Munnstykke Maks båndbredde Maks båndtykkelse T-Serien OS-Serien X-Serien Q-Serien CTT-Serien PEEK
Liten 3,6 mm 1,2 mm T18
T30
T18ROS
T30ROS
X20 Q18
Q30
CTT20 PT2A
Middels 4,8 mm 1,3 mm T40
T50
T80
T50ROS X80 Q50 CTT60 PT3B
PT220
Stor 7,8 mm 1,8 mm T120
T150
T120ROS X120 Q120 / /

 

 

 

 

 


 

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hva står TLC for?

TLC står for Tension/Lock/Cut som betyr stram, lås og kutt. Denne teknologien utgjør den store forskjellen i EVO serien. Gjennom å låse det spente båndet før kappingen reduserer man den mekaniske belastningen på båndet, kuttebladet og operatørens muskler. Mangelen på rekyl bidrar til å redusere belastningskader, spesielt når operatøren skal manuelt bunte tusenvis av buntebånd. Slike fungerer det:

TLC steg 1 av 3: Først velger du strammekraft

1. Stram
Buntebåndet strammes til definert trykkraft.

TLC steg 2 av 3: Buntebåndpistolen strammer automatisk båndet

2. Lås
Når trykkraften er satt, klemmer buntebåndpistolen automatisk båndet sammen. Det behøves ikke lenger noen manuell kraft for å holdet buntebåndet stramt.

TLC steg 3 av 3: 'rent og jevnt kutt, med minimal anstrengelse for operatøren

3. Kutt
Alt montøren behøver å gjøre er å forsiktig dra spaken bakover så kuttes båndet jevnt langs låsehodet.

Hva er en automatisk buntebåndpistol/ stripsepistol?

Automatiske buntebåndpistoler som f.eks. CPK Hybrid og Autotool System 3080 benyttes når det skal buntes større mengder bånd med en bestemt trykkraft og kvalitet – f.eks. ved sammensetning av kabler i bilindustrien, industrianlegg eller i emballasjesektoren. I tillegg reduseres risikoen for personskader.

Finnes det buntebåndpistoler/ stripsepistoler for ulike håndstørrelser?

Ja. For at våre buntebåndpistoler skal være så brukervennlige som mulig, leverer vi i tillegg til standardstørrelser, stripsverktøy med forkortet grep for mindre hender (EVO7 SP og EVO9 SP).

Hvorfor bruke en buntebåndpistol/ stripsepistol?

Buntebåndpistoler benyttes for å kjapt og enkelt montere store og små mengder strips når det er viktig at stripsene blir montert med en spesiell trykkraft, eller for å få et rent kutt på kabelen for å unngå skader. Stripsverktøyet gjør det også enklere å stramme og kutte buntebånd i mer krevende områder, med begrenset plass eller i kompliserte vinkler. I tillegg er det mer ergonomisk for installatøren, og reduserer risikoen for skader, spesielt når det skal monteres store mengder av strips.

 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her