26/01/2022

Spiralslange og kabelsamler

Fleksibel spiralslange og kabelsamler til hjem og industri

Finn riktig type kabelspiral og kabelsamler til ditt bruksområde

Spiralslangesett med monteringsverktøy for hurtige kabelinstallasjoner

Ved første glans kan en spiralslange/ kabelspiral eller kabelsamler se ganske like ut. Men hvis du tar en nærmere titt, vil du se at det faktisk er mange forskjellige typer.

Selv om en spiralslange ofte blir brukt i en del kontorlandskap eller fotostudioer, må kabelspiralen i spesielle omgivelser tåle mer utfordrende forhold. For eksempel må enkelte slanger være flammehemmende eller varme- og kjemikaliebestandig.

En kabelsamler kan også måtte være meget slitesterk og beskytte godt mot mekaniske påkjenninger. Andre kabelsamlere fokuserer mer på rask og enkel kabelinstallasjon med monteringsverktøy.

Dog spiralslange og kabelsamler har en ting til felles: De organiserer og beskytter kablene. Uansett hvilke krav og utfordringer din kabelinstallasjon skulle ha, har vi den riktige løsningen for deg.
 

Fleksibel kabelsamler

Med nyttig monteringsverktøy for rask og enkel installasjon

HelaWrap: like enkel som en glidelås

HelaWrap kabelsamler gir meget god beskyttelse, og er kjapt og enkelt å installere som sparer verdifull arbeidstid og penger. Monteringsverktøyet som medfølger gjør at installasjonen blir gjort innen få sekunder, like enkelt som en glidelås.

Fordeler med HelaWrap kabelsamler

 • Bunter kabler raskt og effektivt
 • Fjernes enkelt og kan gjenbrukes
 • Passer utmerket til lange kabler og ettermontering
 • Kabler kan forgrenes enkeltvis, når som helst
 • Passer spesielt til midlertidige installasjoner f.eks. kontorlandskap, fotostudio, lager og i e-verk

Se produktoversikt her

Flammehemmende spiralslange og kabelsamler for jernbaneindustri

EN45545-2 sertifisert spiralslange og kabelsamler for jernbaneindustri

EN45545-2 sertifisert spiralslange for jernbaneindustri

HellermannTyton tilbyr også halogenfri spiralslange og kabelsamler med EN 45545-2 sertifisering til bruk i jernbanesektoren. Disse gir optimal beskyttelse selv i mer krevende omgivelser og tåler ekstreme forhold. Kabelspiralene og kabelsamlerne er flammehemmende og  selvslukkende i henhold til UL94 V0.

Enten du trenger beskyttelsesslanger i nybygde jernbanevogner eller til oppgradering og vedlikehold av vognparker: Våre flammehemmende beskyttelsesslanger er spesielt tilpasset til å forlenge levetiden for rullende materiale, er oppdatert med den nyeste sikkerhetsstandarden, i tillegg til at de beskytter godt mot sjokk og vibrasjon

HellermannTyton: Foretrukket leverandør til jernbanesektoren

Våre EN45545-2 sertifiserte slanger brukes i alle typer tog:

 • EMU (Elektrisk multienhet)
 • Lettbane
 • Regionale tog
 • Høyhastighetstog
 • Lokomotiv

I tillegg til jernbanesektoren, blir også våre kabelspiraler og kabelsamlere med EN 45545-2 sertifisering brukt i andre applikasjoner, som for eksempel i offentlige bygg og tavlebygging.

Se produktoversikt her

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

Spiralslange for høye temperaturer

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

Varme- og kjemikaliebestandige SBPTFE spiralslange har den største temperaturrekkevidden av alle våre kabelspiraler. Kabelspiralen tåler permanent temperatur opp til 260°C og tåler opp til maks 350°C ved skiftende og periodisk driftstemperatur.

Takket være slangens utmerket brannbeskyttelse blir PTFE ofte brukt til kabelinstallasjoner i luftfartsindustrien og forsvarsindustrien

Med sitt selvslukkende materiale etter UL94 V0 standarden, er den fleksible SBPTFE kabelspiralen allerede designet for fremtiden. Den er ideell for fremtidig luftmobilitet, som for eksempel urban air mobility (UAM) som bymessige droneleveringsløsninger.

Se produktoversikt her

Spiralslange for hydraulikkslanger

Slitesterk og knusebestandig kabelspiral

Tykkvegget spiralslange for hydraulikkslanger i anleggsmaskiner

SPF tykkvegget spiralslange er perfekt for kabler som er mer risikoutsatt og trenger bedre beskyttelse, som for eksempel hydraulikkslanger i anleggsmaskiner. SPF brukes til en rekke applikasjoner innen blant annet skogbruk, landbruks og anleggskjøretøy, og sektoren for olje- og gass. Den meget slitesterke SPF beskyttelsesslangen gir maskiner god beskyttelse og kan forhindre potensielle strømbrudd.

Fordeler med SPF slanger

 • Tykkvegget og meget sterk
 • Perfekt beskyttelse mot mekanisk belastning
 • Slitesterk og oljebestandig
 • Plass til mange kabler, opp til 50 mm

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en spiralslange?

Sporbar spiralslange med metallinnhold

En spiralslange, også kjent som kabelspiral er hovedsakelig designet for å samle og beskytte kabler og ledninger. I motsetning til standard buntebånd og teip som kan kun brukes en gang, er de fleksible kabelspiralene og kabelsamlerne laget for gjenbruk.

En kabelspiral er spesielt godt egnet for ettermontering. Du trenger ikke å dele opp og trekke av kablene, kabelspiralen kan enkelt festes på kablene i ettertid. Når kablene er installert kan kablene forgrenes enkeltvis når som helst mellom spiralene. 

Kabelspiraler kommer i en rekke forskjellige materialer, farger og størrelser enten du skal ha halogenfrie, varmebestandige eller andre spesielle egenskaper.

Hvordan velge riktig spiralslange?

Spiralslanger til ethvert behov: i HellermannTyton kvalitet

For å velge riktig type spiralslange og kabelsamler bør du spørre deg selv: Hvilke krav må kabelspiralen/ kabelsamleren oppfylle for min applikasjon?

 • Må materialet være halogenfritt eller for eksempel flammehemmende?
 • Trenger kabelspiralen å være sertifisert etter for eksempel EN45545-2 standarden?
 • Trenger slangen å være kjemikaliebestandig?

Omgivelsene og bruksområde er også sentralt når du skal velge riktig materiale. I tillegg finnes det ulike varianter i forskjellige farger og størrelser. Trenger kabelspiralen og kabelsamleren for eksempel en spesiell farge for visuell merking og identifisering?

Spørsmål som dette kan besvares av våre eksperter, som hjelper deg gjerne med å finne den perfekte løsningen. Kontakt oss her

Hvordan feste og installere en spiralslange?

Hvite spiralslanger for standard elektroinstallasjon og tavlebygging

Med vår HelaWrap kabelsamler medfølger det et monteringsverktøy. Dette gjør at du kan installere og fjerne HelaWrap kabelsamler ila. få sekunder, like enkelt som en glidelås. En spiralslange derimot må som oftest installeres manuelt.

 • Steg 1: Først må du vite den utvendige diameteren på kablene som skal samles, kabelspiralen bør være mindre enn kabelbunken. Dette forhindrer kablene i å gli og holder kablene tettere sammen. 
 • Steg 2: Velg riktig lengde på kabelspiralen eller kutt den ned til ønsket lengde. Begynn deretter med å tre kabelspiralen over kablene helt til motsatt ende - på samme måte som å feste en isoleringstape.
 • Steg 3: Hvis du ønsker å forgrene enkelte kabler ut av beskyttelsesslangen bør du gjøre dette mens du trer slangen over kablene. Hvis du ønsker å gjøre dette i ettertid må du tre den tilbake til ønsket område.

Desto større avstanden er mellom spiralene på kabelspiralen, jo lettere er det å bøye kablene. Desto tettere mellomrommet er, jo mindre fleksible vil kablene være- men til gjengjeld økes slitestyrken betraktelig.

Nedlastningsmateriell

Hold kontakt med oss!


Update: 22/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.163.1) | Update: 22/01/2022