24/07/2024

Spiralslange og kabelsamler til hjem og industri

Fleksible kabelsamlere i høy kvalitet

Finn riktig beskyttelsesslange til ditt bruksområde

Spiralslangesett med monteringsverktøy for hurtige kabelinstallasjoner

En kabelsamler kommer i ulike former og størrelser. Våre spiralslanger og kabelsamlere leveres til en rekke ulike applikasjoner som f. eks. til kontorlandskap og til mer utsatte applikasjoner som krever flammehemmende egenskaper, varme- og kjemikaliebestandige eller slitesterke slanger som beskytter godt mot mekaniske påkjenninger. Uansett hvilke krav din kabelinstallasjon skulle ha, finner du riktig kabelsamler til ditt bruksområde her.

Kabelsamler med glidelåsfunksjon

Helawrap standard kabelsamler

Helawrap beskyttelsesslange er enkel å montere, og beskytter utmerket både lange og korte kabler/ ledninger. Monteringsverktøyet som medfølger gjør at installasjonen blir gjort innen få sekunder, og like enkelt som en glidelås. Helawrap kan enkelt fjernes og gjenbrukes, og passer godt til midlertidige installasjoner f. eks. i kontorlandskap, til tavlebygging, lager og e-verk.

Se produktoversikt her

Flammehemmende og halogenfri kabelsamler/ spiralslange

HWPAVO kabelsamler og SPBPAVO spiralslange

EN45545-2 sertifisert spiralslange for jernbaneindustri

Vi tilbyr halogenfrie spiralslanger og kabelsamlere med EN 45545-2 sertifisering til bruk i jernbanesektoren. Disse gir kabler og ledninger optimal beskyttelse selv i de mest krevende omgivelser. Beskyttelsesslangene er flammehemmende og selvslukkende i henhold til UL94 V0.

Enten du trenger beskyttelsesslanger i nye jernbanevogner eller til oppgradering/ vedlikehold av vognparker: Våre flammehemmende beskyttelsesslanger forlenger levetiden på rullende materiell og beskytter utmerket mot sjokk og vibrasjon. Kabelbeskyttelsene benyttes også i offentlige bygg og i tavlebygging.

Spiralslange | Kabelsamler | Alle typer

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

SBPTFE slange for høye temperaturer

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

SBPTFE varme- og kjemikaliebestandige spiralslanger tåler permanent temperatur opptil 260°C og opptil 350°C ved skiftende og periodisk driftstemperatur. Takket være slangens utmerket brannbeskyttelse blir PTFE ofte brukt til å beskytte kabler og ledninger i luftfartsindustrien og forsvarsindustrien.

Med det selvslukkende materialet etter UL94 V0 standarden, er den fleksible SBPTFE slangen allerede designet for fremtiden som f. eks. fremtidig luftmobilitet/ urban air mobility (UAM).

Se produktoversikt her

Spiralslange for hydraulikkslanger

SPF slitesterk og tykkvegget slange

Tykkvegget spiralslange for hydraulikkslanger i anleggsmaskiner

SPF tykkvegget spiralslange er en ideell løsning for mer risikoutsatte kabler og ledninger, som for eksempel hydraulikkslanger i anleggskjøretøy, eller kabelhåndtering i skogbruk og sektoren for olje- og gass.

Den slitesterke og oljebestandige SPF beskyttelsesslangen gir utmerket beskyttelse og kan forhindre potensielle strømbrudd. Spiralslangen beskytter godt mot mekaniske belastninger og har plass til opptil 50 mm kabler.

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen på en spiralslange og en kabelsamler?

En spiralslange har en spiralform som gjør det enklere å forgrene og vedlikeholde kabler og ledninger. En kabelsamler har som regel et litt stivere og mer robust materiale sammenlignet med en spiralslange. I motsetning til standard buntebånd og teip som kan kun brukes en gang, er spiralslanger og kabelsamlere designet for gjenbruk og ettermontering. Med en kabelsamler og spiralslange er det ikke behov for å dele opp og ta ut kablene da kabelbeskyttelsene enkelt kan festes på kablene i ettertid. Når kablene er installert kan kablene forgrenes enkeltvis når som helst mellom spiralene.

Hvordan velge riktig spiralslange/ kabelsamler?

Her er en enkel guide som kan hjelpe deg med å velge riktig spiralslange/ kabelsamler:

 • Hva er diameteren på kabelbunten?
  Skal det samles store eller små kabler? Slangen bør være litt mindre enn bunten da dette vil forhindre kablene i å gli, men pass på at den ikke blir for liten sånn at du ikke får plass til alle kablene.
   
 • Hvilke krav må oppfylles?
  Skal slangen f. eks. være halogenfri, flammehemmende eller kjemikaliebestandig? Trenger kabelbeskyttelsen en sertifisering som f. eks. EN45545-2 standarden?
   
 • Skal slangen ha en spesiell farge?
  Rent estetisk eller en fargekode for visuell merking og identifisering?

Hvordan feste og installere en spiralslange?

Våre HelaWrap kabelsamlere leveres med et monteringsverktøy som gjør at du kan installere og fjerne kabelbeskyttelsen på få sekunder. En spiralslange derimot må som oftest installeres manuelt. Først må du velge riktig størrelse avhengig av buntediameteren, samt lengden på kabelspiralen eller kutt den ned til ønsket lengde. Begynn med å tre kabelspiralen over kablene helt til motsatt ende - på samme måte som å feste en isoleringstape. Hvis du ønsker å forgrene enkelte kabler ut av beskyttelsesslangen bør du gjøre dette mens du trer slangen over kablene. Hvis du ønsker å gjøre dette i ettertid må du tre den tilbake til ønsket område.

Hvordan bøye en spiralslange/ kabelspiral?

Desto større avstanden er mellom spiralene, desto lettere er det å bøye kablene. Desto tettere mellomrommet er, jo mindre fleksible vil kablene være- men til gjengjeld forsterkes slitestyrken på slangen.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her