29/09/2022

Spiralslange og kabelsamler

Fleksibel spiralslange og kabelsamler til hjem og industri

Finn riktig type kabelspiral og kabelsamler til ditt bruksområde

Spiralslangesett med monteringsverktøy for hurtige kabelinstallasjoner

Ved første glans kan en spiralslange/ kabelsamler se ganske like ut, men det finnes faktisk mange forskjellige typer. Våre spiralslanger og kabelsamlere leveres til en rekke ulike applikasjoner som kontorlandskap og til mer utsatte applikasjoner som krever flammehemmende egenskaper, varme- og kjemikaliebestandige eller slitesterke slanger som beskytter godt mot mekaniske påkjenninger. Uansett hvilke krav din kabelinstallasjon skulle ha, har vi den riktige løsningen for deg.

Fleksibel kabelsamler

Helawrap samler med nyttig monteringsverktøy

HelaWrap: like enkel som en glidelås

Helawrap kabelsamler gir utmerket beskyttelse og er utrolig enkel å installere. Monteringsverktøyet som medfølger gjør at installasjonen blir gjort innen få sekunder, like enkelt som en glidelås. Helawrap passer godt til midlertidige installasjoner f. eks. kontorlandskap, tavlebygging, lager og i e-verk.

Andre fordeler med HelaWrap kabelsamler

 • Fjernes enkelt og kan gjenbrukes
 • Passer utmerket til lange kabler og ettermontering
 • Kabler kan forgrenes enkeltvis, når som hels

Se produktoversikt her
 


 

Flammehemmende og halogenfri spiralslange og kabelsamler

HWPAVO kabelsamler og SPBPAVO spiralslange

EN45545-2 sertifisert spiralslange for jernbaneindustri

Vi tilbyr halogenfrie spiralslanger og kabelsamlere med EN 45545-2 sertifisering til bruk i jernbanesektoren. Disse gir optimal beskyttelse selv i de mest krevende omgivelser og forhold. Beskyttelsesslangene er flammehemmende og selvslukkende i henhold til UL94 V0.

Enten du trenger beskyttelsesslanger i nybygde jernbanevogner eller til oppgradering og vedlikehold av vognparker: Våre flammehemmende beskyttelsesslanger forlenger levetiden på rullende materiell, er oppdatert med den nyeste sikkerhetsstandarden, i tillegg til at de beskytter godt mot sjokk og vibrasjon. Kabelbeskyttelsene benyttes også i offentlige bygg og tavlebygging.

Se produktoversikt her


 

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

SBPTFE slange for høye temperaturer

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

SBPTFE varme- og kjemikaliebestandige spiralslanger tåler permanent temperatur opp til 260°C og opp mot 350°C ved skiftende og periodisk driftstemperatur. Takket være slangens utmerket brannbeskyttelse blir PTFE ofte brukt til kabelinstallasjoner i luftfartsindustrien og forsvarsindustrien.

Med det selvslukkende materialet etter UL94 V0 standarden, er den fleksible SBPTFE slangen allerede designet for fremtiden som f. eks. fremtidig luftmobilitet/ urban air mobility (UAM).

Se produktoversikt her


 

Spiralslange for hydraulikkslanger

SPF slitesterk og tykkvegget slange

Tykkvegget spiralslange for hydraulikkslanger i anleggsmaskiner

SPF tykkvegget spiralslange er en ideell løsning for mer risikoutsatte kabler, som for eksempel hydraulikkslanger i anleggskjøretøy, eller kabelhåndtering i skogbruk og sektoren for olje- og gass. Den slitesterke SPF beskyttelsesslangen gir utmerket beskyttelse og kan forhindre potensielle strømbrudd.

Andre fordeler med SPF slanger

 • Ideell beskyttelse mot mekanisk belastning
 • Slitesterk og oljebestandig
 • Plass til opp til 50 mm kabler

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen på en spiralslange og en kabelspiral?

En spiralslange er en kabelbeskyttelse som produseres i en fleksibel spiralform for å enklere forgrene og vedlikeholde kablene. En kabelsamler har som regel et litt stivere og mer robust materiale sammenlignet med en spiralslange. I motsetning til standard buntebånd og teip som kan kun brukes en gang, er spiralslanger og kabelsamlere designet for gjenbruk og ettermontering. Med en kabelsamler og spiralslange er det ikke behov for å dele opp og ta ut kablene da kabelbeskyttelsene enkelt kan festes på kablene i ettertid. Når kablene er installert kan kablene forgrenes enkeltvis når som helst mellom spiralene. Spiralslanger og kabelsamlere kommer i en rekke forskjellige materialer, farger og størrelser til ulike bransjer.

Hvordan velge riktig spiralslange/ kabelsamler?

For å velge riktig type kabelbeskyttelse må du vite hvilke krav beskyttelse skal oppfylle, diameteren på kabelbunten som skal samles og hvilket bruksområde slangen skal benyttes i.

 • Skal materialet på beskyttelsen f. eks. være halogenfritt, flammehemmende ,kjemikaliebestandig eller være sertifisert etter for eksempel EN45545-2 standarden?
 • Hva er buntediameteren på kabelbunten som skal samles? 
 • Trenger kabelspiralen en spesiell farge for visuell merking og identifisering?

Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig type. Kontakt oss her.

Hvordan feste og installere en spiralslange/ kabelsamler?

Våre HelaWrap kabelsamlere leveres med et monteringsverktøy som gjør at du kan installere og fjerne HelaWrap kabelsamler ila. få sekunder. En spiralslange derimot må som oftest installeres manuelt:

 • 1: Først må du vite den utvendige diameteren på kabelbunten. Kabelspiralen bør være mindre enn bunten da dette vil forhindre kablene i å gli
 • 2: Velg riktig lengde på kabelspiralen eller kutt den ned til ønsket lengde
 • 3: Begynn med å tre kabelspiralen over kablene helt til motsatt ende - på samme måte som å feste en isoleringstape. Hvis du ønsker å forgrene enkelte kabler ut av beskyttelsesslangen bør du gjøre dette mens du trer slangen over kablene. Hvis du ønsker å gjøre dette i ettertid må du tre den tilbake til ønsket område.

Desto større avstanden er mellom spiralene på kabelspiralen, jo lettere er det å bøye kablene. Desto tettere mellomrommet er, jo mindre fleksible vil kablene være- men til gjengjeld økes slitestyrken.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 24/09/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.190) | Update: 24/09/2022 | Personverninnstillinger