05/08/2021

Spiralslanger og kabelsamlere

Fleksible spiralslanger og kabelsamlere til hjem og industri

Finn riktig type kabelspiral og kabelsamler til ditt bruksområde

Spiralslangesett med monteringsverktøy for hurtige kabelinstallasjoner

Ved første glans kan de fleste spiralslanger og kabelsamlere se ganske like ut. Men hvis du tar en nærmere titt, vil du se at det faktisk er mange forskjellige kabelspiraler og kabelsamlere til ulike bruksområder.

Selv om spiralslanger ofte blir brukt i en del kontorlandskap eller fotostudioer, må spiralslanger i spesielle omgivelser tåle mer utfordrende forhold. For eksempel må enkelte kabelspiraler være flammehemmende eller varme- og kjemikaliebestandig.

Enkelte spiralslanger må også være meget slitesterke og beskytte godt mot mekaniske påkjenninger. Andre kabelsamlere fokuserer mer på rask og enkel kabelinstallasjon med monteringsverktøy.

Dog alle spiralslanger og kabelsamlere har en ting til felles: De organiserer og beskytter kablene. Uansett hvilke krav og utfordringer din kabelinstallasjon skulle ha, har vi den riktige løsningen for deg.

Fleksibel kabelsamler

Med nyttig monteringsverktøy for rask og enkel installasjon

HelaWrap: like enkel som en glidelås

Vår HelaWrap kabelsamler gir deg mange nyttige fordeler. I tillegg til meget god beskyttelse, setter også våre kunder pris på kabelsamlerens enkle og kjappe kabelinstallasjon som sparer verdifull arbeidstid og penger. Monteringsverktøyet som medfølger gjør at installasjonen blir gjort innen få sekunder, like enkelt som en glidelås. Ved behov kan også HelaWrap kabelsamler enkelt fjernes og gjenbrukes.
 

Fordeler med HelaWrap kabelsamler:

 • Bunter kabler raskt og effektivt
 • Fjernes enkelt og kan gjenbrukes
 • Passer utmerket til lange kabler og ettermontering
 • Kabler kan forgrenes enkeltvis, når som helst
 • Tilgjengelig i en rekke farger, størrelser og materialer

 

HelaWrap kabelsamler passer spesielt til f. eks. midlertidige installasjoner - enten det er i kontorlandskap, fotostudio, lager, i e-verk eller en rekke andre industrielle applikasjoner.

 

I denne videoen kan du se hvor enkelt det er å bruke HelaWrap kabelsamler:

Flammehemmende spiralslange og kabelsamler for jernbaneindustri

EN45545-2 sertifisert spiralslange og kabelsamler for jernbaneindustri

EN45545-2 sertifisert spiralslange for jernbaneindustri

HellermannTyton tilbyr også halogenfrie spiralslanger og kabelsamlere med EN 45545-2 sertifisering til bruk i jernbanesektoren.

Disse gir optimal beskyttelse selv i mer krevende omgivelser og tåler ekstreme forhold. Kabelspiralene og kabelsamlerne er flammehemmende og  selvslukkende i henhold til UL94 V0.

Enten du trenger spiralslanger og kabelsamlere i nybygde jernbanevogner eller til oppgradering og vedlikehold av vognparker: Våre flammehemmende kabelspiraler og kabelsamlere er spesielt tilpasset til å forlenge levetiden for rullende materiale, er oppdatert med den nyeste sikkerhetsstandarden, i tillegg til at de beskytter godt mot sjokk og vibrasjon

HellermannTyton: Foretrukket leverandør til jernbanesektoren

Våre halogenfrie spiralslanger og kabelsamlere brukes i alle typer tog:

 • EMU (Elektrisk multienhet)
 • Lettbane
 • Regionale tog
 • Høyhastighetstog
 • Lokomotiv

I tillegg til jernbanesektoren, blir også våre kabelspiraler og kabelsamlere med EN 45545-2 sertifisering brukt i andre applikasjoner, som for eksempel i offentlige bygg og tavlebygging.

Flammehemmende spiralslanger og kabelsamlere fra HellermannTyton er kun noe av det vi leverer for å forenkle installasjonsprosessen i jernbanesektoren. Vi leverer i tillegg LED lys oppgraderinger, nye strømuttak, passasjerunderholdningssystemer og mye mer.

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

Spiralslanger for høye temperaturer

Varme- og kjemikaliebestandig spiralslange

Varme- og kjemikaliebestandige SBPTFE spiralslanger har den største temperaturrekkevidden av alle HellermannTyton spiralslanger. Kabelspiralen tåler permanent temperatur opp til 260°C og tåler opp til maks 350°C ved skiftende og periodisk driftstemperatur.

Takket være spiralslanges utmerket brannbeskyttelse blir PTFE ofte brukt til kabelinstallasjoner i luftfartsindustrien og forsvarsindustrien

Med sitt selvslukkende materiale etter UL94 V0 standarden, er den fleksible SBPTFE kabelspiralen allerede designet for fremtiden. Den er ideell for fremtidig luftmobilitet, som for eksempel urban air mobility (UAM) som bymessige droneleveringsløsninger.

Spiralslanger for hydraulikkslanger

Slitesterk og knusebestandig spiralslange

Tykkvegget spiralslange for hydraulikkslanger i anleggsmaskiner

SPF tykkvegget spiralslange er perfekt for kabler som er mer risikoutsatt og trenger bedre beskyttelse, som for eksempel hydraulikkslanger i anleggsmaskiner.

Fordeler med SPF spiralslange for hydraulikkslanger:

 • Tykkvegget og meget sterk
 • Perfekt beskyttelse mot mekanisk belastning
 • Slitesterk og oljebestandig
 • Plass til mange kabler, opp til 50 mm

SPF kabelspiral brukes til en rekke applikasjoner innen blant annet skogbruk, landbruks og anleggskjøretøyer, og sektoren for olje- og gass. Den meget slitesterke SPF spiralslangen gir maskiner god beskyttelse og kan forhindre potensielle strømbrudd.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en spiralslange og kabelsamler?

Sporbar spiralslange med metallinnhold

En spiralslange og kabelsamler er hovedsakelig designet for å samle og beskytte kabler og ledninger. I motsetning til standard buntebånd og teip som kan kun brukes en gang, er de fleksible kabelspiralene og kabelsamlerne designet til å brukes flere ganger.

Spiralslanger og kabelsamlere er ideell for ettermontering. Du trenger ikke å dele opp og trekke av kablene, kabelspiralen og kabelsamleren kan enkelt festes på kablene i ettertid. Når kablene er installert kan kablene forgrenes enkeltvis når som helst mellom spiralene. 

Spiralslanger og kabelsamlere kommer i en rekke forskjellige materialer, farger og størrelser enten du skal ha halogenfrie, varmebestandige eller andre spesielle egenskaper.

Hvordan velge riktig spiralslange og kabelsamler?

Spiralslanger til ethvert behov: i HellermannTyton kvalitet

For å velge riktig type spiralslange og kabelsamler bør du spørre deg selv: Hvilke krav må kabelspiralen og kabelsamleren oppfylle for min applikasjon?

Materialvalget er en nøkkelfaktor her. Du bør spørre deg selv:

 • Må materialet være halogenfritt eller for eksempel flammehemmende?
 • Trenger spiralslangen og kabelsamleren å være sertifisert etter for eksempel EN45545-2 standarden?
 • Trenger kabelspiralen å være kjemikaliebestandig?

Omgivelsene og bruksområde er også sentralt når du skal velge riktig materiale. I tillegg finnes det spiralslanger og kabelsamlere i forskjellige farger og størrelser. Trenger kabelspiralen og kabelsamleren for eksempel en spesiell farge for visuell merking og identifisering?

 

Spørsmål som dette kan besvares av våre HellermannTyton eksperter, som hjelper deg gjerne med å finne den perfekte løsningen. Kontakt oss her.

Hvordan feste og installere spiralslanger og kabelsamlere?

Hvite spiralslanger for standard elektroinstallasjon og tavlebygging

I motsetning til spiralslanger, medfølger det et monteringsverktøy med kabelsamleren HelaWrap. Dette gjør at du kan installere og fjerne HelaWrap ila. få sekunder, like enkelt som en glidelås. Andre spiralslanger må som oftest installeres manuelt. Dette er også enkelt, men tar lengre tid:

Steg 1: Først må du vite den utvendige diameteren på kablene som skal samles, kabelspiralen bør være mindre enn kabelbunken. Dette forhindrer kablene i å gli og holder kablene tettere sammen. 

Steg 2: Velg riktig lengde på spiralslangen eller kutt den ned til ønsket lengde. Begynn deretter med å tre kabelspiralen over kablene helt til motsatt ende - på samme måte som å feste en isoleringstape.

Steg 3: Hvis du ønsker å forgrene enkelte kabler ut av spiralslangen bør du gjøre dette mens du trer kabelspiralen over kablene. Hvis du ønsker å gjøre dette i ettertid må du tre kabelspiralen tilbake til ønsket område, med mindre du bruker HelaWrap kabelsamler.

 

Ved behov kan du også avinstallere spiralslangen og kabelsamleren og gjenbruke den på et senere tidspunkt.

Et nyttig tips: Desto større avstanden er mellom spiralene på kabelspiralen, jo lettere er det å bøye kablene i ettertid. Desto tettere mellomrommet er, jo mindre fleksible vil kablene være- men til gjengjeld økes slitestyrken betraktelig.

Hold kontakt med oss!


Update: 31/07/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.146) | Update: 31/07/2021