22/02/2024

Isolasjonsstrømpe og hylser i ulike materialer

Isolasjonsslange, isolasjonshylse og tilbehør til elektroinstallasjon

HellermannTyton isolasjonsslanger – for ethvert behov

Isolasjonsstrømper og isolasjonshylser leveres i forskjellige materialer til ulike bransjer og bruksområder. Vi leverer for eksempel neopren hylser og halogenfrie silikonhylser og PTFE slanger og PVC slanger for applikasjoner som er utsatt for mer krevende forhold. Som tilbehør til isolasjonsstrømper, gjennomføringer og hylser leverer vi hylseverktøy og hellerine olje som kan forenkle installasjonen ytterligere.

Isolasjonsstrømpe til elektroinstallasjon

PTFE tynnvegget slange

FE7: PTFE isolasjonsslange

Isolasjonsslanger i FE/ PTFE serien er produsert i høykvalitets ekstrudert PTFE materiale. Slangen er spesielt godt egnet for applikasjoner i mer kjemikalieutsatte omgivelser eller utsatt for høye temperaturer. I tillegg til de vanligst benyttede naturelle variantene, kan FE serien også leveres i fargene rød og brun. PTFE slangene fås i ulike farger og er meget temperatur-, slitasje-, og kjemikaliebestandig

 

 TYPE
Ø (mm)

 FE slange

0.33 0.51 0.71 0.89  1.02  1.14  1.27 1.4 1.58 1.73 1.91 2.16

PVC slange

PVC slange produktbilde

PVC strømper blir benyttet i mange ulike bransjer. Takket være det store utvalget av farger blir slangen ofte benyttet til industriell merking. En kvalitetsfordel å merke seg: Vi ekstruderer våre gul-grønne PVC slanger i 2 farger. Det betyr at fargene er ikke bare trykt, men permanente. PVC strømpen tåler fra -30°C til +85°C og leveres i ulike lengder og farger.

 TYPE
 Ø (mm)
 PVC slange standard 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 25
 PVC slange halogenfri 3 4 5 6 8 10 12 14  
 PVC temperaturbestandig 5 6 8 12  


 

Isolasjonshylser

Helsyn neopren hylser

Helsyn H: isolasjonsslange og hylser i kloropren

Kloropren/ neopren hylser benyttes for å isolere og beskytte kabler mot mekanisk slitasje i kabelinstallasjoner, eller i produksjon av elektro-komponenter. Takket være den høye ekspansjonsfaktoren - opp til 500%, dekker neopren hylser flere kabeldiametre med kun en størrelse.
 

 TYPE
Ø (mm)
 Helsyn standard tykkelse 1.2 1.5 2 2.5 3 4 5 7.5 10 15
 Helsyn tynnvegget 10 12 14 17  

SLP halogenfrie silikonhylser

SLP halogenfrie silikonhylser i ulike farger

Den halogenfrie isolasjonsstrømpen HELSYN SLP har gode isolerende egenskaper og er spesielt egnet for sensitivt utstyr, for eksempel i luftfarts- og jernbaneindustrien. SLP hylser kan leveres i internasjonale fargekoder eller transparent. I tillegg leverer vi silikonslanger i flere lengder og tykkelser. De elastiske slangene er temperaturbestandig opptil +250°C (kortvarig).
 

 TYPE
Ø (mm)
 SLP slange 1 1.5 2 3 4 5 7


 

Ekspansjonsverktøy og monteringsolje

NA hylseverktøy

Ekspansjonsverktøy / monteringsverktøy for hylser

NA hylseverktøy er et nyttig hjelpemiddel for enkel montering av hylser og gjennomføringer på alle typer kabler og ledninger. For ytterligere forenkling av hylseinstallasjoner, anbefaler vi vår Hellerine olje for hylsemontasje. For tyngre jobber, anbefaler vi vårt ekspansjonsverktøy VA2.5/5 i rustfritt stål. Utskiftbare spisser kan leveres til alle våre monteringsverktøy i NA-serien.

Installasjonsveiledning

1. Tre hylsen inn på de tre stiftene 
2. Klem håndtaket sammen for å ekspandere hylsen 
3. Før hylsen over kabelen eog løsne grepet på håndtaket

Les mer om NA-verktøyet her

Hellerine olje

Hellerine olje produktbilde

For å forenkle installasjonen av isolasjonshylser og gjennomføringer, anbefaler vi vår Hellerine olje. Den inneholder 99% plantebasert olje og fordamper uten rester etter kort tid. Hellerine olje misfarger ikke hylser og gjennomføringer.

0.25 liter flaske
5 liter kanne
20 liter kanne


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en isolasjonsstrømpe?

En isolasjonsslange er en type kabelbeskyttelse designet for å forhindre elektrisk strøm i å passere gjennom, eller mellom ledende komponenter, og beskytter kabler og ledninger mot potensiell kortslutning. En isolasjonsstrømpe benyttes for å bevare sikkerheten, effektiviteten og påliteligheten til systemer og komponenter på tvers av ulike sektorer, inkludert bygg og anlegg, bilindustri, luftfartsindustri, elektroinstallasjon mm. Vi leverer isolasjonsstrømper i ulike størrelser og materialegenskaper avhengig av bruksområde.

Hva er forskjellen på en krympestrømpe og en isolasjonsstrømpe?

Både en krympestrømpe og en isolasjonsstrømpe har beskyttende og isolerende egenskaper, men i motsetning til en standard isolasjonsstrømpe er en krympestrømpe designet for å kunne krympes ned i størrelse ved påføring av varme. En krympestrømpe benyttes derfor ofte når det er viktig at isolasjonsstrømpen fester seg helt tett på kablene og ledningene. Les mer om vårt utvalg av krympeslanger her

Hva er en silikonslange?

Silikonslanger og silikonhylser er sylindriske isolasjonsslanger/ rør laget av silikongummi. Silikonmaterialet er spesielt gunstig for applikasjoner der elektrisk og termisk isolering er viktig eller et krav: 

  • Silikonmaterialet er meget temperaturbestandig og tåler utmerket både lave og høye temperaturer
  • Silikonslanger beskytter utmerket mot fukt, kjemikalier, olje, løsemiddel og UV-stråling, og er velegnet for både innendørs og utendørs applikasjon
  • Det er et halogenfritt materiale som er spesielt viktig for applikasjoner med brannsikkerhetskrav
  • Materialet er meget fleksibelt og kan formes, selv under tøffe forhold
  • Silikon er et mer miljøvennlig materiale laget av naturlige stoffer (silika)

Hvilke egenskaper har en neopren slange?

Neopren slanger og hylser er laget av et syntetisk gummimateriale som gir flere fordeler for ulike applikasjoner, i tillegg til isolering og mekanisk beskyttelse:

  • Neopren er motstandsdyktig mot kjemikalier, olje og løsemidler, noe som gjør neopren isolasjonsslanger ideelt til bl. a. bilindustri og laboratorium
  • Neopren er meget værbestandig og tåler bl. a. oson, UV-stråling og oksidering, passende for de fleste utendørs applikasjoner
  • Neopren er et fleksibelt materiale som tåler å bli bøyd gjentatte ganger
  • Neopren motstår ekstreme temperaturer, både høye og lave
  • Neopren er meget vanntett

Hva er fordelen med en transparent isolasjonsstrømpe?

Fordelen med en gjennomsiktig isolasjonsslange er at man kan visuelt se innholdet eller tilstanden til kablene og ledningene uten behov for å demontere eller ødelegge kabelbeskyttelsen.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her