23/04/2024

Fiberboks og fiberprodukter til installasjon av fiberkabler

Fiberboks til boligområder, kontorlandskap og industrier

Fiberboks installasjon

HellermannTyton har i en årrekke utviklet kabelløsninger for nettverksinfrastrukturer, og leverer et bredt spekter av fiberprodukter og fiberbokser i høy kvalitet til store og små fiberinstallasjoner. Vårt fiberboks sortiment gir deg en komplett fiberdekning med skjøtebokser, veggbokser og annet utstyr til fiberinstallasjon under bakken, på stolper, bygningsinnganger og vegger.

Fordeler med våre fiberprodukter

 • Solid beskyttelse og forsegling
 • Kjapp og enkel installasjon
 • Romslig og plassbesparende skall som minimerer nettverksbrudd
 • Fleksibelt med modulær tilnærming for enkelt vedlikehold og tilpasning
 • Ulike størrelser og varianter til enhver applikasjon

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for produktoversikt og detaljeinformasjon, eller bla videre nedover for kort informasjon om våre fiberbokser.


 

HT Connect fiber App

HT Connect Appen er utstyrt med AR-teknologi som gjør det mulig å interaktivt plassere en fiberboks der du står. Innholdet av fiberprodukter på Appen oppdateres kontinuerlig med nyheter, informasjon, datablader, brukerveiledning mm. Appen er tilgjengelig for nedlastning på App store og Google Play.


 

Fiberboks bruksområder

Fiberboks bruksområder illustrasjon

I dag installeres det fiber omtrent overalt, enten det er fiber til hjemmet, kontorlandskap, langs motorveier eller til spesifikke industrier - Alle med ulike krav og utfordringer som må løses.

Ved eksisterende bygg må man gjerne tenke ekstra på gulvkonstruksjonen, konstruksjonen på bygget, estetikk eller historisk relevans. Ved nybygg er det ofte litt enklere og fleksibelt da infrastrukturen og fiberutbyggingen kan være planlagt tidlig i designprosessen. Vi har samlet noen eksempler på typiske bruksområder under.

Motorvei ikon HellermannTyton Motorvei

Våre motorveier og landeveier består av enorme og komplekse nettverk som kobler sammen ulike enheter med transportsentraler, gjennom hele landet. Nettverket består i stor grad av fiberoptiske kabler langs veiene som kobler sammen tusenvis av veiskilt, nødtelefoner, CCTV kameraer og overvåkningssystemer med kontrollsentralene. En fiberboks brukes til å distribuere fiber mellom sentralene og veienes overvåknings- og kommunikasjonsutstyr.

Vindkraftverk ikon HellermannTyton Fornybar energi

Vindturbiner og solcellepaneler blir ofte benyttet til fornybar energi. Vindturbiner består av et bredt spekter av sensorer som måler vindhastighet, retning og temperatur. Denne informasjonen registreres og sendes til en kontrollstasjon med hjelp av fiberkabler som distribueres og skjøtes med ulike fiberbokser. På samme måte måler og rapporterer sensorene i solcellepanelene solstyrke, forbrukt solenergi og generert elektrisitet til sine stasjoner med hjelp av fiber.

Storby ikon Hellermanntyton Storbyer

I byer og storbyer installeres det fiber til boligområder og kontorbygg, enten det gjelder oppgraderinger av nettet eller helt nye byggeprosjekter der det skal settes opp nytt fibernett. Til dette stilles det en rekke krav til hvordan type fiberboks som kan brukes. Derfor leverer vi et bredt spekter av fiberbokser i ulike størrelser, porter og fiberskjøter som kan nedgraves, monteres på vegg/ stolper i eller utenfor bygget.

Landbruk ikon HellermannTyton Hjem og landbruk

I tillegg til storbyer, installeres det fiber utenfor byene i mer landlige omgivelser til tusenvis av hjem og en rekke industrier. Her er det ofte mer lokale og uavhengige installatører, i samarbeid med lokalsamfunnet og grunneiere som setter opp fiberbokser og distribuere fiber i boligområder og bygg.

Telecom ikon HellermannTyton Telekommunikasjon

I telekommunikasjon økes stadig kravene for det trådløse data- og mobilnettverket. Fiber benyttes som en kostnadseffektiv løsning på bredbåndsutfordringen og sikrer bedre kapasitet og mer fleksible LTE-løsninger. En fiberboks benyttes til å distribuere nettet mer effektivt og raskt, spesielt til mindre områder med færre innbyggere. 

Last ned vårt datablad for fiber til telekommunikasjon her

Jernbanesektor ikon HellermannTyton Jernbanesektoren

I jernbanesektoren er det viktig at alle komponenter, signaler og sensorer snakker sammen uten problemer. Fiber benyttes som en solid og sikker kobling mellom komponentene og måler tilstanden og ytelsen på skinnene. Dette gir en trygg og flytende service for passasjerer og ansatte i jernbanesektoren. Fiberbokser benyttes til å distribuere fiber til det aktive utstyret opp og ned hele jernbanenettverket.


 

Fiberprodukter

Fiberbokser og tilbehør til skjøting av fibernett

Fiber skjøteboks FST applikasjon

En fiber skjøteboks benyttes til å skjøte og beskytte fiberkabler når det skal installeres og settes opp fiberoptiske kabler.

Våre fiberskjøterbokser leveres med:

 • Opp til 1440 fiberskjøter
 • Opp til 59 porter
 • Med IR system eller Tubed system
 • Til nedgravninger, stolpe/ vegg eller luft og kabelkummer
 • Med Cablelok forsegling for 100% portforsegling og åpningsverktøy

Les mer her

Fiberbokser til aksesspunkt og montering på vegger

Fiber veggboks CCP applikasjon

Fiber veggbokser er mindre fiberbokser som ofte benyttes som selve aksesspunktet, eller avslutningspunktet når det skal settes opp fiber. Boksene settes opp på vegger inne i bygget eller ute ved bygningsinnganger.

Våre fiber veggbokser leveres med:

 • Opp til 432 fiberskjøter
 • Opp til 96 kontaktpunkter
 • Til utendørs og innendørs applikasjon
 • Opp til IP68
 • Opp til 50 meter lagringskapasitet

Les mer her

Fiber gateskap

Fiber gateskap applikasjon

Fiber gateskap er en alternativ og komplett fiberløsning som benyttes til å distribuere, beskytte og skjøte fiberoptiske kabler. Våre fiber gateskap kommer i polykarbonat / rustfritt stål med plass til spesialdesignet bakplate for en mer modulær og fleksibel tilnærming.

Gateskapene kan tilpasses ethvert bruksområde og kommer med:

 • IR fibersystem og tilhørende kassetter
 • Mulighet for splitterkassett
 • Brakettholder i rustfritt stål
 • Kveilekurv og oppbevaring

Kontakt oss for mer informasjon


 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her