22/02/2024

Kabelfester med eller uten lim

Selvklebende og skrubare kabelfester til enhver applikasjon

FMB4APT festesokler

Kabelfester benyttes i de fleste bransjer til å bunte og feste sammen kabler og ledninger. Vi leverer et bredt produktsortiment av selvklebende kabelfeste for vinklede overflater, kabelfester som er både selvklebende og skrubare i en, kabelfester for montering med skruer, sveisebolt og gjengebolt eller betongfester. Våre fester monteres ila. få sekunder for hånd, uten behov for verktøy

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for strips, kabelklemmer, kabelholder og kantklips.

Kabelfester for runde og vinklede overflater

Flextack stripseputer med spesiallim

Fleksible selvklebende kabelfester serie FlexTack

Flextack selvklebende kabelfeste med spesiallim gjør det enkelt å kabelføre på runde og vinklede overflater. Det fleksible kabelfestet kan festes på en rekke høy- og lav-energi overflater som glass, metall (inkl. malte og pulverlakkerte overflater) og plastmaterialer som polypropylen og polyetylen. Flextack stripseputer sikrer en jevn spenningsfordeling og tåler fra -40°C og +105°C. Stripseputene fungerer et godt alternativ der det er upraktisk å skru eller bore hull. 

Sorte fester
Hvite fester

 

Selvklebende og skrubare kabelfester i en

Solidtack MB stripseputer med spesiallim for jevne overflater

Slidtack MB kabelfester applikasjonsbilde

Solidtack MB selvklebende og skrubar kabelfeste med spesiallim benyttes på jevne overflater/ vegger i en rekke forskjellige industrier, og der det ikke er mulig å bore hull. Kabelfestene festes godt på lav-energi overflater som PP, PE, metall, lakkerte eller malte flater. MB kabelfester kommer i fire størrelser og i sort eller hvit farge.

Sorte fester
Hvite fester

FKH kabelfeste for flatkabler

FKH fester for flatkabler applikasjonsbilde

FKH selvklebende og skrubare kabelfester passer utmerket til å installere flatkabler, både innendørs og utendørs. Typiske bruksområder er kontorlandskap, datasystemer, husholdningsapparater, tavlebygging, anleggskjøretøy mm. 

Fester med spesiallim
Fester med standard lim

MB stripseputer med standard lim

Kabelfester serie MB. Fleksible og selvklebende.

MB og TY selvklebende og skrubare kabelfester med standard lim benyttes for å føre og bunte kabler i ulike diametre. De fleksible kabelfestene festes med det selvklebende limet på baksiden på vegger/ overflater der det ikke er mulig bore hull, eller med skruer. Kabelfestene har 4-veis innføring for strips og brukes også ofte i tavlebygging og telekommunikasjon.

Sorte fester
Hvite fester

TY ekstra flate stripseputer med standard lim

Selvklebende kabelfester TY

TY-serien kabelfester er litt smalere enn MB-serien og har 2-veis innføring for strips fremfor 4-veis. TY kabelfestene egner seg utmerket til områder med begrenset plass, og i likhet med MB-serien kan installatøren fleksibelt velge om TY-kabelfestene skal monteres med eller uten skruer.

Sorte fester
Hvite fester


 

Kabelfester med skruehull

KR kabelfeste med kurvet design

3 KR kabelfester med kurvet design

KR kabelfester for skrumontering har en buet form for å enklere passe rundt en kabel og ledning. Kabelen festes enkelt med et strips rundt kabelfestet. KR kabelfeste passer utmerket til tyngre kabler og områder utsatt for vibrasjoner.

Standard fester i sort/ hvit
Sporbare fester
Fester for varierende driftstemperatur

CTAM kabelfeste med flat overflate

2 CTAM kabelfester med buet design

CTAM skrubare kabelfeste har en flatere overflate som gjør festesoklene ideelle til applikasjoner med begrenset plass. Fester benyttes i ulike bransjer som tavlebygging, telekommunikasjon, kjemisk industri og næringsmiddelindustri.

Standard fester i sort / hvit
Fester med ekstra flat overflate
Fester for temperaturer opptil +240°C
Sporbare fester

HDM kabelfeste til tungindustri

HDM kabelfester til tungindustri applikasjonsbilde

HDM skrubart kabelfeste er et ekstra solid feste designet spesielt for tungindustri og bilindustrien der permanent festing er nødvendig. Festene er utstyrt med metallinnlegg for å tåle store belastninger og påkjenninger både innendørs og utendørs. 

Standard fester i sort
Fester med strips
Fester med 3-veis innføring


 

Betongfester

LOK fester

LOK betongfeste applikasjosbilde

LOK betongfester er solide fester som benyttes på vegg og andre overflater av betong, mur eller treverk, til både innendørs og utendørs bruk. Betongfestene er designet med et ekstra langt hode for å unngå skade på underlaget. Festene passer fra 6 - 8 mm hull og kan kombineres med strips på opptil 9 mm bredde. 

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan kabelinstallere med selvklebende kabelfester?

1. Overflaten må være tørr og fri for støv, oljer og annet smuss. Overflaten rengjøres ved å benytte en ren klut og isopropanol/vann (50/50). Benyttes andre vaskemidler må du forsikre deg om at dette ikke skader overflaten eller etterlater rester. La overflaten tørke etter rengjøring.
2. Ta av beskyttelsesfolien på baksiden av kabelfestet uten å berøre limet.
3. Press kabelfestet godt ned med tommelen på overflaten i noen sekunder.
4. Avhengig av type lim, vent noen minutter før kabelfestet belastes (syntetisk gummi) eller timer (acrylat) slik at limet kan herde.


Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


Hva er forskjellen på akrylbasert- og syntetisk lim?

Limtyper selvklebende kabelfester

 

Syntetisk gummilim har utmerket umiddelbar hefteevne, og gjør at den kan belastes nesten umiddelbart etter montering. Akryllim har vanligvis mindre umiddelbar heft, men genererer til gjengjeld høyere permanent hefteevne etter at den har herdet - vanligvis etter et eks. antall timer.

Våre selvklebende kabelfester leveres med forskjellige akryl-baserte og syntetiske gummilim, for å passe alle slags applikasjoner med forskjellige driftstemperaturer og krav til hefteevne. 

Belastningstyper på en limpute


Forskjellige belastninger på limputer Forskjellige belastninger på limputer


1. Skjærekraft. Trekker limflatene i motsatte retninger langs en parallell linje.

2. Strekkfasthet. Trekkraften trekker limflatene fra hverandre vinkelrett i forhold til klebeflaten.

3. Spaltekraft. Kan oppstå dersom de limte flatene ikke er jevnt fordelt, men konsentrert langs en enkelt linje.

4. Rivebestandig. God rivekraft. Limet er fleksibelt.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her