29/09/2022

Kabelfester med og uten lim

Selvklebende og skrubare kabelfester til enhver applikasjon

FMB4APT festesokler

Kabelfester benyttes i de fleste bransjer til å bunte og feste sammen kabler og ledninger. Vi leverer et bredt produktsortiment av selvklebende kabelfester for vinklede overflater, kabelfester som er både selvklebende og skrubare i en, og andre kabelfester for montering med skruer, sveisebolt og gjengebolt. Våre fester monteres ila. få sekunder for hånd, uten behov for verktøy

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for strips, kabelklemmer, kabelholder og kantklips.

Kabelfester for runde og vinklede overflater

Flextack fester med spesiallim

Fleksible selvklebende kabelfester serie FlexTack

Flextack selvklebende kabelfester med spesiallim gjør det enkelt å kabelføre på runde og vinklede overflater. Det fleksible kabelfestet kan festes på en rekke høy- og lav-energi overflater som glass, metall (inkl. malte og pulverlakkerte overflater) og plastmaterialer som polypropylen og polyetylen.

Andre fordeler med Flextack selvklebende kabelfester

  • Jevn spenningsfordeling
  • Tåler temperaturvariasjoner (velegnet for driftstemperaturer mellom -40°C og +105°C)
  • Pålitelig festeløsning der det er upraktisk å skru eller bore hull


Se produktoversikt her

 

Selvklebende og skrubare kabelfester i en

Solidtack MB fester med spesiallim for jevne overflater

Slidtack MB kabelfester applikasjonsbilde

Solidtack MB selvklebende og skrubare kabelfester med spesiallim benyttes på jevne overflater i en rekke forskjellige industrier, og der det ikke er mulig å bore hull. Kabelfestene festes godt på lav-energi overflater som PP, PE, metall, lakkerte eller malte flater. MB kabelfester kommer i fire størrelser og i sort eller hvit farge.

Se produktoversikt her

FKH fester for flatkabler

FKH fester for flatkabler applikasjonsbilde

FKH selvklebende og skrubare kabelfester passer utmerket til å installere flatkabler, både innendørs og utendørs. Typiske bruksområder er kontorlandskap, datasystemer, husholdningsapparater, tavlebygging, anleggskjøretøy mm.

FKH serien leveres i 2 ulike typer

Q-Mounts fester for Q-ties

Q-Mounts kabelfester for Q-ties applikasjonsbilde

Q-Mounts selvklebende og skrubare kabelfester passer utmerket til midlertidige installasjoner, eller applikasjoner med mye vedlikeholdsarbeid. Q-Mounts festene kan midlertidig låse og posisjonere selve kabelfestet på stripset der du ønsker, ved f. eks. loddrett installasjon som vist på bildet. Kabelfestene passer med Q-ties strips.

Q-mounts leveres i 2 ulike typer

MB fester med standard lim

Kabelfester serie MB. Fleksible og selvklebende.

MB og TY selvklebende og skrubare kabelfester med standard lim benyttes for å føre og bunte kabler i ulike diametre. De fleksible kabelfestene festes med det selvklebende limet på baksiden der det ikke er mulig bore hull, eller med skruer. MB-serien passer utmerket når du har behov for et smidig, kjapt og sikkert kabelfeste. Kabelfestene har 4-veis innføring for strips og brukes også ofte i tavlebygging og telekommunikasjon.

Se produktoversikt her

TY ekstra flate fester med standard lim

Selvklebende kabelfester TY

TY-serien kabelfester er litt smalere enn MB-serien og har 2-veis innføring for strips fremfor 4-veis. TY kabelfestene egner seg utmerket til områder med begrenset plass, og i likhet med MB-serien kan installatøren fleksibelt velge om TY-kabelfestene skal monteres med eller uten skruer.

Se produktoversikt her


 

Skrubare kabelfester

KR fester med kurvet design

3 KR kabelfester med kurvet design

KR kabelfester for skrumontering har en buet form for å enklere passe rundt en kabel og ledning. Kabelen festes enkelt med et strips rundt kabelfestet. KR kabelfester passer utmerket til tyngre kabler og områder utsatt for vibrasjoner.

KR festesokler kommer i 3 utgaver

CTAM fester med flat overflate

2 CTAM kabelfester med buet design

CTAM skrubare kabelfester har en flatere overflate som gjør festesoklene ideelle til applikasjoner med begrenset plass. Fester benyttes i ulike bransjer som tavlebygging, telekommunikasjon, kjemisk industri og næringsmiddelindustri.

CTAM festene kommer i 4 utgaver

HDM fester til tungindustri

HDM kabelfester til tungindustri applikasjonsbilde

HDM skrubare kabelfester er ekstra solide fester designet spesielt for tungindustri og bilindustrien der permanent festing er nødvendig. Festene er utstyrt med metallinnlegg for å tåle store belastninger og påkjenninger. 

HDM feste kommer i 3 ulike utgaver


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan kabelinstallere med selvklebende kabelfester?


Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


1. Overflaten må være tørr og fri for støv, oljer og annet smuss. Overflaten rengjøres ved å benytte en ren klut og isopropanol/vann (50/50). Benyttes andre vaskemidler må du forsikre deg om at dette ikke skader overflaten eller etterlater rester. La overflaten tørke etter rengjøring.
2. Ta av beskyttelsesfolien på baksiden av kabelfestet uten å berøre limet.
3. Press kabelfestet godt ned med tommelen på overflaten i noen sekunder.
4. Avhengig av type lim, vent noen minutter før kabelfestet belastes (syntetisk gummi) eller timer (acrylat) slik at limet kan herde.

Hva er forskjellen på akrylbasert- og syntetisk lim?

Limtyper selvklebende kabelfester

 

Syntetisk gummilim har utmerket umiddelbar hefteevne, og gjør at den kan belastes nesten umiddelbart etter montering. Akryllim har vanligvis mindre umiddelbar heft, men genererer til gjengjeld høyere permanent hefteevne etter at den har herdet - vanligvis etter et eks. antall timer.

Våre selvklebende kabelfester leveres med forskjellige akryl-baserte og syntetiske gummilim, for å passe alle slags applikasjoner med forskjellige driftstemperaturer og krav til hefteevne. 

Belastningstyper på en limpute


Forskjellige belastninger på limputer Forskjellige belastninger på limputer


1. Skjærekraft. Trekker limflatene i motsatte retninger langs en parallell linje.

2. Strekkfasthet. Trekkraften trekker limflatene fra hverandre vinkelrett i forhold til klebeflaten.

3. Spaltekraft. Kan oppstå dersom de limte flatene ikke er jevnt fordelt, men konsentrert langs en enkelt linje.

4. Rivebestandig. God rivekraft. Limet er fleksibelt.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 24/09/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.190) | Update: 24/09/2022 | Personverninnstillinger