18/06/2024

Kabelfester med eller uten lim

Selvklebende og skrubare kabelfester til enhver applikasjon

FMB4APT festesokler

Kabelfester benyttes i de fleste bransjer til å bunte og feste sammen kabler og ledninger. Vi leverer et bredt produktsortiment av selvklebende kabelfeste for vinklede overflater, kabelfester som er både selvklebende og skrubare i en, kabelfester for montering med skruer, sveisebolt og gjengebolt eller betongfester. Våre fester monteres ila. få sekunder for hånd, uten behov for verktøy

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for strips, kabelklemmer, kabelholder og kantklips.

Kabelfester for runde og vinklede overflater

Flextack stripseputer med spesiallim

Flextack selvklebende kabelfeste med spesiallim gjør det enkelt å kabelføre på runde og vinklede overflater. Det fleksible kabelfestet kan festes på en rekke høy- og lav-energi overflater som glass, metall (inkl. malte og pulverlakkerte overflater) og plastmaterialer som polypropylen og polyetylen. Flextack stripseputer sikrer en jevn spenningsfordeling og tåler fra -40°C og +105°C. Stripseputene fungerer et godt alternativ der det er upraktisk å skru eller bore hull. 

Sort | Hvit | Alle farger

Selvklebende og skrubare kabelfester i en

Solidtack MB stripseputer med spesiallim for jevne overflater

Slidtack MB kabelfester applikasjonsbilde

Solidtack MB selvklebende og skrubar kabelfeste med spesiallim benyttes på jevne overflater/ vegger i en rekke forskjellige industrier, og der det ikke er mulig å bore hull. Kabelfestene festes godt på lav-energi overflater som PP, PE, metall, lakkerte eller malte flater. MB kabelfester kommer i fire størrelser og i sort eller hvit farge.

Sort | Hvit | Alle farger

FKH kabelfeste for flatkabler

FKH fester for flatkabler applikasjonsbilde

FKH selvklebende og skrubare kabelfester passer utmerket til å installere flatkabler, både innendørs og utendørs. Typiske bruksområder er kontorlandskap, datasystemer, husholdningsapparater, tavlebygging, anleggskjøretøy mm. 

Med spesiallim | Med standard lim | Alle typer

MB stripseputer med standard lim

Kabelfester serie MB. Fleksible og selvklebende.

MB og TY selvklebende og skrubare kabelfester med standard lim benyttes for å føre og bunte kabler i ulike diametre. De fleksible kabelfestene festes med det selvklebende limet på baksiden på vegger/ overflater der det ikke er mulig bore hull, eller med skruer. Kabelfestene har 4-veis innføring for strips og brukes også ofte i tavlebygging og telekommunikasjon.

Sort | Hvit | Alle farger

TY ekstra flate stripseputer med standard lim

Selvklebende kabelfester TY

TY-serien kabelfester er litt smalere enn MB-serien og har 2-veis innføring for strips fremfor 4-veis. TY kabelfestene egner seg utmerket til områder med begrenset plass, og i likhet med MB-serien kan installatøren fleksibelt velge om TY-kabelfestene skal monteres med eller uten skruer.

Sort | Hvit | Alle farger

Kabelfester med skruehull

KR kabelfeste med kurvet design

3 KR kabelfester med kurvet design

KR kabelfester for skrumontering har en buet form for å enklere passe rundt en kabel og ledning. Kabelen festes enkelt med et strips rundt kabelfestet. KR kabelfeste passer utmerket til tyngre kabler og områder utsatt for vibrasjoner.

Standard | Sporbar | For varierende driftstemperatur

CTAM kabelfeste med flat overflate

2 CTAM kabelfester med buet design

CTAM skrubare kabelfeste har en flatere overflate som gjør festesoklene ideelle til applikasjoner med begrenset plass. Fester benyttes i ulike bransjer som tavlebygging, telekommunikasjon, kjemisk industri og næringsmiddelindustri.

Standard | Med flat overflate | Sporbar | For temperaturer opptil +240°C 

HDM kabelfeste til tungindustri

HDM kabelfester til tungindustri applikasjonsbilde

HDM skrubart kabelfeste er et ekstra solid feste designet spesielt for tungindustri og bilindustrien der permanent festing er nødvendig. Festene er utstyrt med metallinnlegg for å tåle store belastninger og påkjenninger både innendørs og utendørs. 

Standard | Med strips | Med 3-veis innføring

Betongfester

LOK fester

LOK betongfeste applikasjosbilde

LOK betongfester er solide fester som benyttes på vegg og andre overflater av betong, mur eller treverk, til både innendørs og utendørs bruk. Betongfestene er designet med et ekstra langt hode for å unngå skade på underlaget. Festene passer fra 6 - 8 mm hull og kan kombineres med strips på opptil 9 mm bredde. 

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan feste kabelfester med lim?

Det å montere stripseputer er en relativ enkel prosess som kan gjøres for hånd uten behov for verktøy:

1. Sørg for at overflaten er tørr og fri for støv, oljer og annet smuss. Overflaten kan rengjøres med en ren klut og isopropanol/vann (50/50). Benyttes andre vaskemidler må du forsikre deg om at dette ikke skader overflaten eller etterlater rester. La overflaten tørke etter rengjøring
2. Ta av beskyttelsesfolien på baksiden av kabelfestet uten å berøre limet
3. Press kabelfestet godt ned med tommelen på overflaten i noen sekunder
4. Avhengig av type lim, vent noen minutter før kabelfestet belastes (syntetisk gummi) eller timer (akrylat) slik at limet kan herde


Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


Hvordan fjerne selvklebende kabelfester uten å ødelegge overflaten?

Selvklebende kabelfester kan vanligvis fjernes, men enkelte fester kan være vanskeligere å fjerne enn andre, noe som kan skade overflaten. Dette kommer an på hva slags type kabelfeste som er brukt, hva slags type lim feste har (for eksempel standard lim eller spesiallim), samt hvor følsom overflaten som feste er montert på er. 

Kan kabelfester med lim gjenbrukes?

Selvklebende stripseputer og kabelklips er ikke designet for å bli gjenbrukt etter demontering. Selv om det fortsatt er mulig å fjerne kabelfeste uten å skade selve festet, er limet på baksiden fortsatt svekket, noe som begrenser gjenbruksverdien av kabelfeste.

Hvordan velge riktig kabelfeste?

Tenk gjennom følgende før du velger en festeløsning til din applikasjoner:

  • Applikasjonskrav/ materialkrav. Til tungindustri er det f. eks. ofte behov for fester med sterkere materiale som kan tåle større belastninger sammenlignet med stripseputer til kontorlandskap.
  • Montering. Skal de festes med lim, skruehull, i betong eller noe annet?
  • Størrelse. I enkelte bransjer som tavlebygging kan det være behov for plassbesparende fester som f. eks våre mer flate CTAM fester
  • Kapasitet. Skal det festes store kabler eller mange ledninger på en gang kan det være behov for mer solide fester, eller flere fester
  • Overflaten. Ikke alle fester egner seg like godt på alle overflater, enten det er snakk om metall, lakkerte eller malte overflater

Fortsatt usikker? Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig løsning. Kontakt oss her

Hva er forskjellen på akrylbasert- og syntetisk lim?

Limtyper selvklebende kabelfester

 

Syntetisk gummilim har utmerket umiddelbar hefteevne, og gjør at den kan belastes nesten umiddelbart etter montering. Akryllim har vanligvis mindre umiddelbar heft, men genererer til gjengjeld høyere permanent hefteevne etter at den har herdet - vanligvis etter et eks. antall timer.

Våre selvklebende kabelfester leveres med forskjellige akryl-baserte og syntetiske gummilim, for å passe alle slags applikasjoner med forskjellige driftstemperaturer og krav til hefteevne. 

Belastningstyper på en limpute


Forskjellige belastninger på limputer Forskjellige belastninger på limputer


1. Skjærekraft. Trekker limflatene i motsatte retninger langs en parallell linje.
2. Strekkfasthet. Trekkraften trekker limflatene fra hverandre vinkelrett i forhold til klebeflaten.
3. Spaltekraft. Kan oppstå dersom de limte flatene ikke er jevnt fordelt, men konsentrert langs en enkelt linje.
4. Rivebestandig. God rivekraft. Limet er fleksibelt.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her