14/05/2021

Kabelfester og klips, selvklebende

Selvklebende kabelfester: fleksible og solide og med meget sterk heftevne

Kabelfester for runde og vinklede overflater: Serie FlexTack

Flexible selvklebende kabelfester serie FlexTack

FlexTack selvklebende kabelfester er utviklet med fokus på maksimal fleksibilitet for kabelføring.
Dette fleksible kabelfestet kan festes på en rekke høy- og lav-energi overflater som  

 • glass
 • metall (inklusive malte og pulverlakkerte overflater)
 • plastmaterialer som polypropylen og polyethylen.

Ved å benytte FlexTack får du en pålitelig festeløsning der det er upraktisk å skru eller bore hull. Dette selvklebende kabelfestet sørger for

 • større designfrihet
 • jevn spenningsfordeling
 • såvel som vektreduksjon og muligheter for å optimalisere prosesser. 

Brosjyre FlexTack - Unik selvklebende festesokkel

 

Så enkelt! Hvorfor har vi ikke tenkt på det tidligere?   HellermannTyton’s nye festesokkel FlexTack er fleksibel, selvklebende og man er ikke avhengig av slett overflate, og boring av hull er helt unødvendig!

The spesielle designet gjør FlexTack ideell også på underlag med konkave og konvekse former – du er ikke lenger avhengig av flatt og glatt underlag for å feste denne selvklebende kabelfestet til underlaget.

FlexTack kleber meget godt til både høy- og lavenergi oveflater, som glass, metall, plast, eller lakkerte, malte eller pulverlakkerte gjenstander.  

Montering er enkelt: Fjern den beskyttende filmen på baksiden, plasser kabelfestet på underlaget, og trykk det godt ned noen sekunder for å få god heft. 

Kabelbunter kan festes med strips til FlexTack omgående, ingen herding er nødvendig.  Det spesielle akrylatlimet gir en jevn lastfordeling og høy sammenhengende styrke og utmerket umiddelbar heft.

Fordeler med FlexTack kabelfeste:
Velegnet for montering i omgivelser med driftstemperaturer mellom  -40° C og +105° C.  For første gang kan du montere et selvklebende kabelfeste på overflater som er utstatt for store temperaturvariasjoner. 

Det spiller ikke lenger noen rolle om overflaten er flat, buet, eller vinklet. FlexTack selvklebende kabelfeste FMB4APT-I ( 28 x 28 x 6.3 mm; i sort eller hvit farge) sparer installasjonstid, reduserer behovet for et stor mangfold kabelfester, og kan bidra til vektreduksjon  i installasjonen

Ideell festeløsning uten å bore hull: Serie SolidTack

SolidTack serie MB og FKH kabelfester for strips

Disse selvklebende kabelfestene har vist seg nyttige i mange industrier - spesiellt der det ikke er mulig å føre kabler med konvensjonelle festeløsninger. 
SolidTack er den ideelle festeløsninger der det ikke er mulig

 • å bore et hull
 • bruke et kant-klips
 • montere en sveisebolt
 • eller der slike metoder rett og slett er for tidkrevende eller kostbare

Disse kabelfestene fester godt på lav-energi overflater som PP, PE, metall, lakkerte eller malte flater, og har mange bruksområder, f.eks. i sikringsskap eller maskiner og kjøretøy.

SolidTack selvklebende kabelfester benyttes på plane overflater i en rekke forskjellige industrier, og leveres i fire størrelser.  

HellermannTyton kabelfester i serie FKH er spesiellt designet for å føre flatkabler, og de er derfor meget godt egnet for kabelføring i f.eks. datasystemer og husholdningsapparater.


Kabelfester Kabelfester


SolidTack serie Q-Mounts: sparer opp til 25 % monteringstid

Q-mounts selvklebende kabelfester

Ved å benytte Q-Mounts kan du spare monteringskostnader og redusere vekt i installasjonen.  

Fordeler med Q-mounts:
Raskt: det er ikke behov for spesielle tokomponent lim og lange tørketider når du benytter våre selvklebende Q-Mounts. Kombinert med de unike Q-Tie stripsene kan installatører oppnå opptil 25% tidsbesparelse sammen liknet med konvensjonelle sokler og bånd.  

Enkelt: Q-mounts har 4-veis inngang for Q-ties.  Installasjonen er så enkel. Q-mounts holder Q-ties i vertikal posisjon, og gjør at du har hendene fri for å legge i kabler før stripset låses. I tillegg kan Q-Ties for-låses for midlertidig kabelbunting under installasjonen.

Effektivt: i kombinasjon med det spesielle SolidTacck limet kan dette Q-mounts kabelfester benyttes på lav-energi overflater eller der standard lim ikke gir godt nok feste. Det homogene akrylatlimet har god umiddelbar heftevne.  

Standard selvklebende kabelfester

Serie MB- og TY: rask og enkel festing av kabler

Kabelfester serie MB. Fleksible og selvklebende.

Våre selvklebende kabelfester i seriene MB- og TY benyttes for å føre og bunte kabler sammen med forskjellige strips for forskjellige buntediametre. Kabelfestene kan monteres enkelt uten behov for  skruer, nitter eller borehull. Dersom det forventes en meget høy belastning på kabelfestene anbefaler vi at du benytter produkter i serien SolidTack.

TY-serien er mindre enn MB-serien og har 2-veis inngang for strips, i motsetning til 4-veis inngang.  MB og TY kabelfester ener seg i applikasjoner der skruer, nitter eller bolter ikke er ønskelig.

Strips Q-Serien: ganske enkelt bedre.

Standard selvklebende kabelfester Q-Serien

Standard Q-Mounts med syntetisk gummilim holder våre Q-ties på plass. Låsefunksjonen gjør formontering enkelt og sikrer at kablene ikke glir ut under vertikal montering. Standard Q-Mounts har 4-veis inngang og leveres også i skrubar versjon uten lim.

Selvklebende klips

Sammenliknet med festemetoder med skruer, gir selvklebende klips større frihet i kabelføring og reduserer også risiko for rustdannelse. HellermannTyton FKH-, RA-, RB- og SAC-seriene er ideelle for rask og enkel installasjon uten bruk av verktøy. Alle klipsene kan åpnes og benyttes igjen, dersom det er nødvendig å skifte ut kabler. Selvklebende klips er således både tids- og kostnadsbesparende.

Flatkabelholder serie FKH

FKH klips  er designet for å holde flatkabler og benyttes bl.a. i IT-utstyr eller for tilkobling av sensorer. Siden hver installasjon er unik, leveres FKH-klips i forskjellige dimensjoner,  i utførelser med eller uten lim.

Serie RA-, RB- og SAC


RA-, RB- og SAC-seriene selvklebende klips krever ikke strips for å feste kablene, dette reduserer kostnader og sparer installasjonstid.  Disse klipsene benyttes som "stand-alone" festeløsninger for å føre forskjellige typer kabelbunter.

Ledninger, kabler, slanger eller rør - våre RA og RB-klips kan feste dem alle. Disse selvklebende klipsene passer til forskjellige buntediametre, og monteres enkelt på jevne og rene overflater. Metall-fliken i Serie SAC kan bøyes for å tilpasses forskjellige buntediametre.

 


Standard selvklebende kabelfester Standard selvklebende kabelfester

Hvordan montere selvklebende kabelfester


HellermannTyton selvklebende kabelfester leveres med forskjellige akryl-baserte og syntetiske gummilim, noe som gjør at de kan benyttes i alle slags applikasjoner innen forskjellige driftstemperaturer og krav til heftevne. 

Syntetisk gummilim har utmerket umiddelbar heftevne, og gjør at de kan belastes nesten umiddelbart etter montering.

Akrylatlim har vanligvis mindre umiddelbar heft, men genererer til gjengjeld høyere permanent heftevne etter at de har herdet - vanligvis etter et antall timer.


Lim for selvklebende kabelfester

Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


1. Overflaten må være tørr og fri for støv, oljer og annen forurensning. Overflaten må rengjøres ved å benytte en ren klut og isopropanol/vann (50/50) Benyttes andre vaskemidler, forsikre deg om at de ikke skader overflaten eller etterlater rester. La overflaten tørke etter rengjøring.

2. Ta av beskyttelsesfolien på baksiden av kabelfestet og sørg for ikke berøre limflaten.

3. Trykk kabelfestet godt til underlaget med tommelen i noen sekunder.

4. Avhengig av type lim, vent noen minutter før kabelfestet belastes (syntetisk gummi) eller timer (acrylat) slik at limet kan herde til overflaten.

Fordeler ved kabelfester med akrylatlim (SolidTack/FlexTack)

 • Akryl skum tape er produsert av et homogent system akryl lim med høy ytelse
 • Meget god umiddelbar heft 
 • Høy temperaturresistens 
 • Lim muliggjør designfrihet i kabelføringen, ingen bruk av skruer eller nitter 
 • Reduserer risiko for rustdannelse, boring av hull ikke nødvendig
 • Vektreduksjon sammenliknet med mekanisk montering 
 • Mulighet for å optimalisere produsjonsprosesser og redusere monteringskostnader (lim vs skruer) 
 • Kan til en viss grad kompensere for ujevnheter
 • Spesiellt utviklet for lav-energi overflater

Forskjellige belastninger på limputer


Forskjellige belastninger på limputer Forskjellige belastninger på limputer


1. Skjærekraft. Trekker limflatene i motsatte retninger langs en parallell linje.

2. Strekkfasthet. Trekkraften trekker limfratene fra hverandre vinkelrett i forhold til klebeflaten.

3. Spaltekraft.  Kan oppstå der kreftene som virker på de limte flatene ikke er jevnt fordelt, men konsentrert langs en enkelt linje.

4. Rivebestandig. God rivekraft. Limet er fleksibelt.

Andre kabelfester for strips

I tillegg til selvklebende kabelfester tilbyr HellermannTyton et stort utvalg andre festesokler som:

Klemmer og klips for skruer eller gjengede bolter - for heavy duty applikasjoner

Heavy Duty kabelfester

Hold kontakt med oss!


Update: 08/05/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.140) | Update: 08/05/2021