06/12/2021

Kabelfester og klips med og uten lim

Selvklebende kabelfester og kabelfester med skrumontering fra HellermannTyton

FMB4APT festesokler


Enten du skal montere på sveisebolter, gjengebolt, kanter, på områder du ikke kan bore hull, eller spesielle overflater som glass og metall: HellermannTyton har riktig type kabelfeste til omtrent enhver applikasjon. De fleste festene monteres i løpet av få sekunder for hånd, uten behov for verktøy.

HellermannTyton har et bredt produktsortiment av selvklebende fester med spesiallimstandard selvklebende festerstandard selvklebende klips/ klemmer og andre kabelfester for bunting og sikring av kabler og ledninger uten behov for ekstra festelementer. 

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for strips og festesoklerkabelklemmerkabelholder og kantklips.

Selvklebende kabelfester med spesiallim, FlexTack og SolidTack

Kabelfester med spesiallim for runde og vinklede overflater, FlexTack-serien

Fleksible selvklebende kabelfester serie FlexTack

FlexTack selvklebende kabelfester er utviklet med fokus på maksimal fleksibilitet for kabelføring og er spesielt egnet for runde og vinklede overflater. Dette fleksible kabelfestet kan festes på en rekke høy- og lav-energi overflater som glass, metall (inklusive malte og pulverlakkerte overflater) og plastmaterialer som polypropylen og polyethylen.

Fordeler med FlexTack selvklebende kabelfester:

 • Større designfrihet
 • Jevn spenningsfordeling
 • Vektreduksjon og muligheter for å optimalisere prosesser
 • Tåler temperaturvariasjoner. Velegnet for driftstemperaturer mellom -40° C og +105° C
 • Pålitelig festeløsning der det er upraktisk å skru eller bore hull

 

Demonstrasjonsvideo FlexTack:

 

Det spesielle designet gjør FlexTack ideell også på underlag med konkave og konvekse former – du er ikke lenger avhengig av flatt og glatt underlag for å feste dette selvklebende kabelfestet til underlaget. Det spiller ikke lenger noen rolle om overflaten er flat, buet, eller vinklet. FlexTack selvklebende kabelfeste leveres i sort eller hvit farge og sparer installasjonstid, reduserer behovet for et stor mangfold kabelfester, og kan bidrar til vektreduksjon  i installasjonen.

Montering er enkelt: Fjern beskyttelsesfolien på baksiden, plasser kabelfestet på underlaget, og trykk festet godt ned noen sekunder for å få god heft.  Kabelbunter kan festes med strips til FlexTack omgående, ingen herding er nødvendig.  Det spesielle akrylatlimet gir en jevn lastfordeling og høy sammenhengende styrke og utmerket umiddelbar heft.

 

 

Selvklebende kabelfester med spesiallim for jevne overflater, SolidTack-serien

SolidTack selvklebende kabelfester benyttes på jevne overflater i en rekke forskjellige industrier. Disse kabelfestene fester godt på lav-energi overflater som PP, PE, metall, lakkerte eller malte flater, og har mange bruksområder, f.eks. i sikringsskap eller maskiner og kjøretøy.

Kabelfester i SolidTack-serien er den ideelle festeløsninger der det ikke er mulig;

 • å bore et hull
 • bruke et kant-klips
 • montere en sveisebolt
 • eller der slike metoder rett og slett er for tidkrevende eller kostbare

 

SolidTack MB festesokler med spesiallim

SolidTack, MB-serien

Standardserien MB kabelfester med spesiallim kommer i fire størrelser i sort eller hvit farge. Disse selvklebende kabelfestene har vist seg nyttige i mange industrier - spesielt der det ikke er mulig å føre kabler med konvensjonelle festeløsninger.

SolidTack FKH festesokler med spesiallim

SolidTack, FKH-serien

HellermannTyton kabelfester i FKH-serien med spesiallim er spesielt designet for å føre flatkabler, og de er derfor meget godt egnet for kabelføring i f.eks. datasystemer og husholdningsapparater. 

FKH festesokler kan benyttes til både innendørs- og utendørs applikasjoner, og passer også godt til f.eks. tavler, transport, landbruksmaskiner m.m.

FKH festesoklene leveres også med vanlig lim og skrumontering

Q-mounts selvklebende kabelfester med spesiallim

SolidTack, Q-Mounts-serien

SolidTack Q-Mounts kabelfester med spesiallim er designet til å midlertidig låse og posisjonere festet på båndet der du selv ønsker, ved f. eks. loddrett installasjon. Kabelfestene fungerer spesielt godt med Q-ties strips og du kan spare opp til 25% av monteringstiden. Q-mounts leveres også med vanlig lim og skrumontering.

Fordeler med Q-mounts kabelfester: 

 • Sparer monteringskostnader og redusere vekt i installasjonen
 • Raskt å bruke, uten behov for spesielle to-komponent lim og lange tørketider
 • Enkel og fleksibel installasjon med 4-veis inngang som gjør at du kan frigjøre hendene før stripset låses
 • Effektivt og kan benyttes på lav-energi overflater eller der standard lim ikke gir godt nok feste. Det homogene akrylatlimet har god umiddelbar hefteevne. 

Standard selvklebende kabelfester, MB- og TY-serien

Våre standard selvklebende kabelfester i seriene MB og TY benyttes for å føre og bunte kabler sammen med forskjellige strips for forskjellige buntediametre. Kabelfestene kan monteres enkelt uten behov for skruer, nitter eller hull. Dersom det forventes en meget høy belastning på kabelfestene anbefaler vi at du benytter produkter fra FlexTack eller SolidTack-serien over.
 
Kabelfester serie MB. Fleksible og selvklebende.


Standard selvklebende kabelfester, MB-serien

Festesokler i MB-serien er mer tradisjonelle selvklebende festesokler som passer der du har behov for et enkelt, raskt og sikkert feste.

MB-serien har 4-veis inngang for strips og brukes som oftest i applikasjoner hvor hull, skruer eller bolter er upraktisk eller ikke mulig. Typiske bruksområder er tavlebygging og teleutstyr.

 

 

Selvklebende kabelfester TY


Standard selvklebende kabelfester, TY-serien

TY-serien kabelfester er mindre enn MB-serien og har 2-veis inngang for strips  i motsetning til 4-veis inngang som MB-serien. TY kabelfestene egner seg derfor utmerket til områder med begrenset plass

I likhet med MB-serien er TY-kabelfester ideell til i applikasjoner der skruer, nitter eller bolter ikke er ønskelig, og benyttes ofte i tavler og teleutstyr.

 

 

 

Standard selvklebende klips, RA-, RB- og SAC-serien

Sammenliknet med festeelementer med skruer, gir selvklebende klips større frihet i kabelføring og reduserer risiko for rustdannelse. RA-, RB- og SAC selvklebende klipsseriene fra HellermannTyton er ideelle for rask og enkel installasjon uten bruk av verktøy.

Alle klipsene kan åpnes og gjenbrukes, dersom det er nødvendig å skifte ut kabler. De selvklebende klipsene krever ikke strips for å feste kablene, dette reduserer kostnader og installasjonstid. Klipsene benyttes som "stand-alone" festeløsninger for å føre forskjellige typer kabelbunter.

 

RA-serien standard selvklebende kabelklips

Selvklebende klips, RA- og RB-serien

RA- og RB- selvklebende kabelklips brukes til å feste kabler, ledninger, slanger eller rør i trange omgivelser med begrenset plass og på jevne overflater

RA-Kabelklipsene har et rundt design (illustrert til venstre i bildet) mens RB-klipsene har et mer flatt design (illustrert til høyre i bildet).

SAC-serien standard selvklebende kabelklips


Selvklebende klips, SAC-serien

SAC selvklebende kabeklips er metallfester med bøybar metalltunge som kan tilpasses ulike kabeldiametre. SAC-serien passer også godt til applikasjoner der det er vanskelig å komme til, eller på steder der limfester er det eneste alternativet.

Andre kabelfester

I tillegg til selvklebende kabelfester tilbyr HellermannTyton et stort utvalg andre kabelfester, festesokler og kabelklips som:

Klemmer og klips for skruer eller gjengede bolter - for heavy duty applikasjoner

Heavy Duty kabelfester

Hvordan montere selvklebende kabelfester


HellermannTyton selvklebende kabelfester leveres med forskjellige akryl-baserte og syntetiske gummilim, noe som gjør at de kan benyttes i alle slags applikasjoner innen forskjellige driftstemperaturer og krav til heftevne. 

Syntetisk gummilim har utmerket umiddelbar heftevne, og gjør at de kan belastes nesten umiddelbart etter montering. Akrylatlim har vanligvis mindre umiddelbar heft, men genererer til gjengjeld høyere permanent heftevne etter at de har herdet - vanligvis etter et antall timer.


Lim for selvklebende kabelfester

Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester Monteringsanvisning for selvklebende kabelfester


1. Overflaten må være tørr og fri for støv, oljer og andre urenheter. Overflaten må rengjøres ved å benytte en ren klut og isopropanol/vann (50/50). Benyttes andre vaskemidler, forsikre deg om at de ikke skader overflaten eller etterlater rester. La overflaten tørke etter rengjøring.

2. Ta av beskyttelsesfolien på baksiden av kabelfestet og sørg for å ikke berøre limflaten.

3. Trykk kabelfestet godt til underlaget med tommelen i noen sekunder.

4. Avhengig av type lim, vent noen minutter før kabelfestet belastes (syntetisk gummi) eller timer (acrylat) slik at limet kan herde til overflaten.

Fordeler ved kabelfester med akrylatlim (SolidTack/FlexTack)

 • Akryl skum tape er produsert av et homogent akryl lim med høy ytelse
 • Meget god umiddelbar heft 
 • Høy temperaturresistens 
 • Lim muliggjør designfrihet i kabelføringen, ingen bruk av skruer eller nitter 
 • Reduserer risiko for rustdannelse, boring av hull ikke nødvendig
 • Vektreduksjon sammenliknet med mekanisk montering 
 • Mulighet for å optimalisere produsjonsprosesser og redusere monteringskostnader (lim vs skruer) 
 • Kan til en viss grad kompensere for ujevnheter
 • Spesielt utviklet for lav-energi overflater

Forskjellige belastninger på limputer


Forskjellige belastninger på limputer Forskjellige belastninger på limputer


1. Skjærekraft. Trekker limflatene i motsatte retninger langs en parallell linje.

2. Strekkfasthet. Trekkraften trekker limflatene fra hverandre vinkelrett i forhold til klebeflaten.

3. Spaltekraft.  Kan oppstå der kreftene som virker på de limte flatene ikke er jevnt fordelt, men konsentrert langs en enkelt linje.

4. Rivebestandig. God rivekraft. Limet er fleksibelt.

Hold kontakt med oss!


Update: 27/11/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.161) | Update: 27/11/2021