26/01/2022

Kabelstrømpe for industri applikasjoner

Ledningsstrømpe til enhver applikasjon

Flettet kabelstrømpe: Samler og beskytter kablene

Kabelstrømper fra HellermannTyton: Samler og beskytter kablene

En kabelstrømpe, eller ledningsstrømpe brukes hovedsakelig til å samle og beskytte kabler. Standard selvlåsende kabelstrømper som kan påføres og lukkes med et enkelt grep passer utmerket til dette.

Enkelte applikasjoner krever også spesielle materialer og egenskaper på en ledningsstrømpe. For eksempel finnes det varmebestandig strømpe som tåler høye temperaturer. Det finnes også flettet kabelstrømpe som kan gi elektromagnetisk beskyttelse eller slitesterk ledningsstrømpe med eksepsjonell rivestyrke.

Enten du trenger kabelstrømper til et kontorlandskap eller til en spesiell industriell infrastruktur, finner du den riktige typen til ditt bruksområde her.

 

Varmebestandig kabelstrømpe

Ledningsstrømpe i ikke-brennbar meta-aramid

HEGMAN varmebestandig kabelstrømpe

HEGMAN varmebestandige ledningsstrømper er designet for kabelinstallasjoner med krevende forhold, hvor høy temperatur og varmebestandig beskyttelse er viktig og mekanisk kabelbeskyttelse er nødvendig. HEGMAN høyekspanderende strømper er meget motstandsdyktig mot slitasje, ekstremt fleksibel og motstandsdyktig mot stråling og væsker.

HEGMAN ledningsstrømpe blir ofte brukt i:

 • Luftfartsindustri
 • Militærindustri
 • Jernbaneindustri
 • Skipsindustri

Se produktoversikt her

Selvslukkende ledningsstrømpe

HEGPV0 flammehemmende kabelstrømpe

Helagaine HEGPA66 er en fleksibel og elastisk kabelstrømpe produsert i kraftig polyamidgarn og er selvslukkende i henhold til UL94VO. Ledningsstrømpen er spesielt godt egnet til kjøretøyproduksjon og i bygg og anlegg.

Se produktoversikt her

 

 

Skjermet kabelstrømpe

Ledningsstrømpe med EMC beskyttelse

HEGEMIP EMC flettet kabelstrømpe

Helagaine HEGEMIP kabelstrømpe gir elektromagnetisk beskyttelse og er ekstremt fleksibel: Kan bøyes til over 90°. Dette gjør strømpene perfekte for installasjoner der det er begrenset plass eller mye bevegelser.

Fordeler og egenskaper med HEGEMIP ledningsstrømpe

 • Meget slitesterk og EMC beskyttelse
 • Materialemiks av halogenfri polyester og fortinnet kopper som reduserer vekten på kabelbeskyttelsen
 • Flyttbar innerhylse som beskytter strømpen mot deformering og sørger for lett innføring av kabler
 • Oppfyller IEC CISPR25 krav
 • Ideelt for høysensitiv elektronikk som f. eks. store maskiner, radioutstyr og elektroniske deler i kjøretøy

Se produktoversikt her

HEGEMIP HY flettet kabelstrømpe

HEGEMIP flettet ledningsstrømpe er også tilgjengelig i følgende spesielle utgaver

 • HEGEMIP-VG, for forsvarsindustrien, godkjent til militær norm VG 96936-10 / Type A
 • HEGEMIP-HY, for hybridbiler, i sølv-oransje

Selvlåsende kabelstrømpe

Selvlåsende og gjenbrukbar ledningsstrømpe

Twist-In selvlåsende kabelstrømper i polyester

Twist-In selvlåsende kabelstrømpe i polyester er perfekt for kabelinstallasjoner med forhåndskuttede kabler eller til for eksempel ettermontering. Ledningsstrømpen åpnes med en enkel håndbevegelse og gjør det enkelt å vedlikeholde og inspisere strømpen.

Twist-In  sikrer enkel installasjon eller fjerning av kabler uten noen form for demontering. ledningsstrømpen er meget slitesterk og benyttes ofte i områder innen maskinbygg, elektronikk og elektroinstallasjoner - i tillegg til hjem- og kontorapplikasjoner. Twist-In leveres i praktiske 2 m og 5 m lengder.

For spesielle applikasjoner der brannsikkerhet er viktig, er den flammehemmende Twist-In-FR den ideelle løsningen.

Se produktoversikt her

ledningsstrømpe med borrelåsfunksjon

Åpningsbar kabelstrømpe med borrelåsfunksjon

HELAHOOK serien er åpningsbare, selvslukkende og flettede kabelstrømper med borrelåsfunksjon. Ledningsstrømpe passer perfekt rundt kablene pga.  strømpens elastisitet. Strømpen kan åpnes og lukkes, noe som også gjør den ideell til ettermontering og midlertidige kabelinstallasjoner.

HELAHOOK blir ofte brukt i:

 • Jernbaneindustri
 • Skipsbygging
 • Industrielle maskiner
 • Bilindustri
 • Eventbyrå

Se produktoversikt her

Kabelstrømpe for hydraulikkslanger

Bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

Bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

HEGWS kabelstrømpe  er med sin ekstreme slitasjesterke og eksepsjonelle rivestyrkedesignet designet for å gi hydraulikkslanger bristbeskyttelse.

HEGWS beskytter utstyret og mennesker som jobber i nærheten av anleggsmaskiner og i applikasjoner med mekanisk vibrasjon der trykkskader fra trykkutslipp eller slangebrudd kan oppstå. Vår ledningsstrømpe for hydraulikkslanger tilfredsstiller standardene EN ISO 3457 og EN 1299.

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en kabelstrømpe?

Helagaine HEGPV0X Kabelstrømpe, flammehemmende, høyekspanderende polyester

En kabelstrømpe eller ledningsstrømpe, hjelper deg med å samle og beskytte kablene dine. 

Kabelstrømper leveres i forskjellige materialer og egenskaper til ulike bruksområder: Fra flammehemmende strømper til bristbeskyttelse for hydraulikkslanger og til elektromagnetisk beskyttelse.

Standard ledningsstrømpe benyttes ofte i kontorlandskap, men strømper med spesielle egenskaper og materialer brukes i omtrent alle industrier - inkludert jernbaneindustrien, forsvaret, flyindustri, skipsindustri og bilindustrien.

Hvordan installerer man en kabelstrømpe?

Helagaine Twist-In-FR Selvslukkende, flammehemmende kabelstrømpe

De fleste kabelstrømper kan enkelt installeres manuelt med skyv- og dytt metoden. Med hjelp av et varmekutteverktøy kan du enkelt kutte strømpen til ønsket lengde (se detaljer under).

Ledningsstrømper fra HellermannTyton leveres med monteringsverktøy som gjør det enda lettere å skyve inn kablene i strømpen. 

I tillegg til rørformet ledningsstrømpe, finnes det også åpningsbar og selvlukkende strømper. Disse er spesielt egnet til mer kjappe og enkle installasjoner og til for eksempel ettermontering. HellermannTyton tilbyr flettet strømpe med borrelåsfunksjon som HELAHOOK-serien og selvlåsende strømper som Twist-In serien.

Hvordan kutte en kabelstrømpe?

HSG0 varmekutteverktøy

Hvis du kutter en kabelstrømpe med en vanlig saks, vil enden på strømpen som oftest frynse. Det er derfor anbefalt at man bruker et varmekutteverktøy til små og mellomstore installasjoner. Med varmekutteverktøy som HSGO får du et rent kutt uten at strømpen frynser.

Varmekutteverktøyet varmes opp innen få sekunder. Den oppvarmede metallkniven kutter så gjennom ledningsstrømpen og samtidig som det  smelter og sveiser garnet sammen

Til tross for verktøyets robusthet, er varmekutteverktøyet HSGO veldig enkelt og praktisk å bruke.

For større installasjoner tilbyr vi forhåndskuttede strømper. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Nedlastningsmateriell

Hold kontakt med oss!


Update: 22/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.163.1) | Update: 22/01/2022