18/06/2024

Kabelstrømpe for industrielle applikasjoner

Flettet kabelstrømpe til enhver applikasjon

Solide og fleksible ledningsstrømper

Kabelstrømper fra HellermannTyton: Samler og beskytter kablene

En kabelstrømpe benyttes i ulike bransjer for å samle og beskytte kabler og ledninger. I tillegg til standard selvlåsende ledningsstrømper, leverer vi også strømper med ulike materialer og egenskaper til ulike industrielle forhold. F. eks. leverer vi gnagebestandige kabelstrømper, varmebestandige kabelstrømper som tåler høye temperaturer, flettet kabelstrømpe med elektromagnetisk beskyttelse og slitesterke strømper med eksepsjonell rivestyrke. Vi har strømpene du trenger enten det skal kabelinstalleres i et kontorlandskap eller til en spesiell infrastruktur.

Selvlåsende/ selvlukkende kabelstrømpe

HELAHOOK strømpe med borrelås

Åpningsbar kabelstrømpe med borrelåsfunksjon

HELAHOOK selvlåsende og selvlukkende kabelstrømpe med borrelås passer perfekt rundt kablene pga. strømpens elastisitet. Strømpen kan åpnes og lukkes, noe som også gjør den ideell til ettermontering og midlertidige kabelinstallasjoner. HELAHOOK blir ofte brukt i jernbaneindustri, skipsbygging, industrielle maskiner, bilindustri og kontorlandskap.

Se produktoversikt her

Twist-In selvlåsende strømpe med borrelås

Twist-In selvlåsende kabelstrømper i polyester

Twist-In selvlåsende kabelstrømpe i polyester er perfekt for kabelinstallasjoner med forhåndskuttede kabler eller til for eksempel ettermontering. Borrelåsen på ledningsstrømpen åpnes med en enkel håndbevegelse og gjør det enkelt å vedlikeholde og inspisere strømpen.

Twist-In sikrer enkel installasjon eller fjerning av kabler uten noen form for demontering. Ledningsstrømpen er meget slitesterk og benyttes ofte innen maskinbygg og elektroinstallasjoner - i tillegg til hjem- og kontorapplikasjoner.

Twist-In standardstrømpe
Twist-In flammehemmende strømpe


 

Gnagebestandig kabelstrømpe

Twist-In RR kabelstrømpe som beskytter mot gnagere

Twist-In RR gnagebestandig kabelstrømpe

Twist-In RR er en selvlåsende kabelstrømpe i polyester og glassfiber som beskytter kabler og ledninger mot rotter og andre gnagere. Kabelstrømpen er vibrasjonsbestandig og kan enkelt åpnes og lukkes. I tillegg beskytter Twist-IN RR mot syrer, løsemidler, UV-stråling og mikroorganismer. Rottebeskyttelsen beskytter utmerket mot tøffe forhold som i underjordiske applikasjoner og avløpsanlegg.

Se produktoversikt her

 

 

Varmebestandig/ varmeisolerende kabelstrømpe

HEGMAN flettet strømpe i ikke-brennbar meta-aramid

HEGMAN varmebestandig kabelstrømpe

HEGMAN varmebestandige ledningsstrømper er designet for applikasjoner utsatt for mer krevende forhold, hvor høy temperatur og varmebestandig beskyttelse er viktig og mekanisk beskyttelse er nødvendig. HEGMAN høyekspanderende strømper er meget fleksible og motstandsdyktige mot slitasje, stråling og væsker. Ledningsstrømpene blir ofte brukt i luftfartsindustri, forsvarsindustri, jernbaneindustri og skipsbygging.

Standardstrømper
Vann- og oljeavstøtende strømper

HEGPA66 selvslukkende strømpe

HEGPV0 flammehemmende kabelstrømpe

Helagaine HEGPA66 er en fleksibel, elastisk, varmebestandig og flettet kabelstrømpe produsert i polyamidgarn. Ledningsstrømpen er selvslukkende i henhold til UL94VO og er spesielt godt egnet til bilindustri og bygg- og anleggsindustri.

Sorte strømper
Grå strømper


 

Kabelstrømpe som beskytter mot elektromagnetiske forstyrrelser (EMI)

HEGEMIP skjermet strømpe med elektromagnetisk beskyttelse (EMC)

HEGEMIP EMC flettet kabelstrømpe

HEGEMIP flettet kabelstrømpe med EMC beskyttelse er fleksibel og kan bøyes i over 90°. Dette gjør strømpene perfekte for installasjoner i trange omgivelser, i områder med mye bevegelser og der det er viktig å beskytte mot elektromagnetisk forstyrrelser. 

HEGEMIP er meget slitesterk, i lett vekt og oppfyller IEC CISPR25 standarden. Kabelstrømpen består av halogenfritt polyester (slitasjebeskyttelse) og fortinnet kobber (skjermingsbeskyttelse). Leveres med flyttbar innerhylse for ekstra beskyttelse og enkel innføring. Ideelt for høysensitiv elektronikk.

HEGEMIP standardstrømper 
HEGEMIP-VG 96936-10/ Type A sertifiserte strømper
HEGEMIP-HY for hybridbiler


 

Kabelstrømpe med bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

HEGWS strømpe

Bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

HEGWS flettet kabelstrømpe er med sin ekstreme slitesterke og eksepsjonelle rivestyrke, designet for å gi hydraulikkslanger bristbeskyttelse. HEGWS beskytter mot mekaniske vibrasjoner der trykkskader fra trykkutslipp eller slangebrudd kan oppstå. Ledningsstrømpen tilfredsstiller EN ISO 3457 og EN 1299 standarden.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en flettet kabelstrømpe/ ledningsstrømpe?

En flettet kabelstrømpe benyttes for å samle og beskytte kabler og ledninger, og har et mer elastisk materiale sammenlignet med en standard kabelsamler. Kabelstrømper leveres i forskjellige varianter til ulike bransjer med ulike krav, enten det gjelder kabelhåndtering i kontorlandskap, til jernbaneindustri, forsvarsindustri, flyindustri, skipsindustri eller bilindustri.

Hvordan montere en kabelstrømpe?

De fleste kabelstrømper kan enkelt monteres for hånd med skyv- og dytt metoden. Våre kabelstrømper leveres i tillegg med et avtagbart rør på innsiden som gjør det enklere å skyve hylsen over kablene. Vi leverer også åpningsbare og selvlukkende strømper som forenkler installasjonen ytterligere. Disse er spesielt godt egnet for kjappe og enkle installasjoner, og til ettermontering/ vedlikeholdsarbeid.

Hvordan kutte en flettet kabelstrømpe?

HSG0 varmekutteverktøy

Hvis du kutter en kabelstrømpe med en vanlig saks vil enden på strømpen ofte frynse. Det er derfor anbefalt å bruke et varmekutteverktøy som HSGO slik at du får et rent kutt uten at strømpen frynser. HSGO varmes opp innen få sekunder og den oppvarmede metallkniven kutter ledningsstrømpen, samtidig som den smelter og sveiser garnet sammen. For større installasjoner kan vi også levere forhåndskuttede strømper.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her