16/10/2021

Kabelstrømpe for industri applikasjoner

Kabelstrømper til enhver applikasjon

Flettede kabelstrømper: Samler og beskytter kablene

Kabelstrømper fra HellermannTyton: Samler og beskytter kablene

Kabelstrømper brukes hovedsakelig til å samle og beskytte kabler. Standard selvlåsende kabelstrømper som kan påføres og lukkes med et enkelt grep passer utmerket til dette.

Enkelte applikasjoner krever også spesielle materialer og egenskaper på kabelstrømpene. For eksempel finnes det varmebestandige kabelstrømper som tåler høye temperaturer. Det finnes også flettede kabelstrømper som kan gi elektromagnetisk beskyttelse eller slitesterke kabelstrømper med eksepsjonell rivestyrke.

Enten du trenger kabelstrømper til et kontorlandskap eller til en spesiell industriell infrastruktur, vil du finne den riktige typen til ditt bruksområde under.

Varmebestandig kabelstrømpe

Kabelstrømpe i ikke-brennbar meta-aramid

HEGMAN varmebestandig kabelstrømpe

HEGMANG varmebestandige kabelstrømper er designet for kabelinstallasjoner med krevende forhold, hvor høy temperatur og varmebestandig beskyttelse er viktig og mekanisk kabelbeskyttelse er nødvendig.

Dette produktet blir ofte brukt i følgende industrier:

 • Flyindustri
 • Militærindustri
 • Jernbaneindustri
 • Skipsindustri

HEGMAN høyekspanderende kabelstrømper er meget motstandsdyktig mot slitasje, ekstremt fleksibel og motstandsdyktig mot stråling og væsker.

Flammehemmende kabelstrømpe

HEGPV0 flammehemmende kabelstrømpe

Den flammehemmende HEGPVO kabelstrømpen er designet for kabelinstallasjoner der brannbeskyttelse er viktig. Den flettede kabelstrømpen er selvslukkende i henhold til UL94V0 og benyttes i blant annet følgende applikasjoner:

 • Jernbaneindustri
 • Verktøyutstyr
 • Robot og automatisk utstyr

Kabelstrømpen er produsert i solid polyester, er meget slitesterk og veldig fleksibel.

Helagaine HEGPA66 er et fleksibelt og elastisk kabelstrømpealternativ produsert i kraftig polyamidgarn som er spesielt godt egnet i kjøretøyproduksjon og i bygg og anlegg.

Skjermet kabelstrømpe

Kabelstrømpe med EMC beskyttelse

Helagaine HEGEMIP kabelstrømpe gir elektromagnetisk beskyttelse og er i tillegg utrolig slitesterk.

HEGEMIP EMC flettet kabelstrømpe

HEGEMIP kabelstrømper er elastisk og ekstremt fleksible: Kan bøyes til over 90°. Dette gjør kabelstrømpene perfekte for kabelinstallasjoner der det er  begrenset plass eller mye bevegelser.

HEGEMIP kabelstrømpe med elektromagnetiske beskyttelse inneholder en materialemiks av halogenfri polyester (slitesterkt garn) og fortinnet kopper (skjermet garn). Denne kombinasjonen reduserer vekten på kabelbeskyttelsen, sammenlignet med tradisjonelle kabelstrømper i metall.

Andre fordeler:

 • Flyttbar innerhylse som beskytter strømpen mot deformering og sørger for lett innføring av kabler
 • Oppfyller IEC CISPR25 krav
 • Ideelt for høysensitiv elektronikk som f. eks. store maskiner, radioutstyr og elektroniske deler i kjøretøy

HEGMPI flettet kabelstrømpe er i tillegg til standard kabelstrømpene tilgjengelig i følgende spesielle utgaver:

 • HEGEMIP-VG, for forsvarsindustrien, godkjent til militær norm VG 96936-10 / Type A
 • HEGEMIP-HY, for hybridbiler, i sølv-oransje
 • HEGEMIPV0, UL94V0 klassifisering, med høyere brannsikringskrav

Selvlåsende kabelstrømpe

Selvlåsende og gjenbrukbare kabelstrømper

Twist-In selvlåsende kabelstrømper i polyester

Twist-In selvlåsende kabelstrømper i polyester er perfekt for kabelinstallasjoner med forhåndskuttede kabler eller til for eksempel ettermontering. Den flettede kabelstrømpen åpnes med en enkel håndbevegelse og gjør det enkelt å vedlikeholde og inspisere kabelstrømpen.

Twist-In kabelstrømpe sikrer enkel installasjon eller fjerning av kabler uten noen form for demontering. Kabelstrømpen er meget slitesterk og benyttes ofte i områder innen maskinbygging, elektronikk og elektriske installasjoner - i tillegg til hjem- og kontorapplikasjoner.

Kabelstrømpen leveres i praktiske 2 m og 5 m lengder. For spesielle applikasjoner der brannsikkerhet er viktig, er den flammehemmende Twist-In-FR den ideelle løsningen.

Kabelstrømpe med borrelåsfunksjon

Åpningsbar kabelstrømpe med borrelåsfunksjon

HELAHOOK er åpningsbare og selvlukkende kabelstrømper med borrelåsfunksjon. Den flettede kabelstrømpen passer perfekt rundt kablene pga.  strømpens elastisitet. Kabelstrømpen kan åpnes og lukkes, noe som også gjør kabelstrømpen ideell til for eksempel ettermontering.

Siden kabelstrømpen er gjenbrukbar, fungerer den også utmerket til midlertidige kabelinstallasjoner.

HELAHOOK flettet kabelstrømpe benyttes i følgende industrier:

 • Jernbaneindustri
 • Skipsbygging
 • Industrielle maskiner
 • Bilindustri
 • Eventbyrå

Kabelstrømpe for hydraulikkslanger

Bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

Bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

HEGWS kabelstrømpe er med sin ekstremte slitasjesterke og eksepsjonelle rivestyrke designet for å gi hydraulikkslanger bristbeskyttelse.

HEGWS beskytter utstyret og mennesker som jobber i nærheten av anleggsmaskiner og i applikasjoner med mekanisk vibrasjon der trykkskader fra trykkutslipp eller slangebrudd kan oppstå.

Vår kabelstrømpe for hydraulikkslanger tilfredsstiller standardene EN ISO 3457 og EN 1299

Frequently Asked Questions

Hva er en kabelstrømpe?

Helagaine HEGPV0X Kabelstrømpe, flammehemmende, høyekspanderende polyester

Kabelstrømper hjelper deg med å samle og beskytte kablene dine. En annen unik egenskap med flettet kabelstrømpe er at den kan sikre elektromagnetisk beskyttelse (EMC beskyttelse).

Kabelstrømper leveres i forskjellige materialer og egenskaper til ulike bruksområder: fra flammehemmende kabelstrømper til bristbeskyttelse for hydraulikkslanger og til elektromagnetisk beskyttelse.

Standard kabelstrømper benyttes ofte i kontorlandskap, men kabelstrømper med spesielle egenskaper og materialer brukes i omtrent alle industrier - inkludert jernbaneindustrien, forsvaret, flyindustri, skipsindustri og bilindustrien.

Hvordan installerer man en kabelstrømpe?

Helagaine Twist-In-FR Selvslukkende, flammehemmende kabelstrømpe

De fleste kabelstrømper kan enkelt installeres manuelt med skyv- og dytt metoden. Med hjelp av et varmekutteverktøy kan du enkelt kutte kabelstrømpen til ønsket lengde (se detaljer under).

Kabelstrømper fra HellermannTyton leveres med monteringsverktøy som gjør det enda lettere å skyve inn kablene i kabelstrømpen. 

I tillegg til rørformede kabelstrømper, finnes det også åpningsbare og selvlukkende kabelstrømper. Disse kabelstrømpene er spesielt egnet til mer hurtige installasjoner og til for eksempel ettermontering. HellermannTyton tilbyr kabelstrømper med borrelåsfunksjon som HELAHOOK-serien og selvlåsende kabelstrømper som Twist-In serien.

Hvordan kutter man en kabelstrømpe?

HSG0 varmekutteverktøy

Hvis du kutter en kabelstrømpe med en vanlig saks, vil enden på kabelstrømpen som oftest frynse. Det er derfor anbefalt at man bruker et varmekutteverktøy til små og mellomstore kabelstrømpeinstallasjoner. Med varmekutteverktøy som HSGO får du et rent kutt uten at kabelstrømpen frynser.

Varmekutteverktøyet varmes opp innen få sekunder. Den oppvarmede metallkniven kutter så gjennom kabelstrømpen og samtidig som det  smelter og sveiser kabelstrømpegarnet sammen

Til tross for verktøyets robusthet, er varmekutteverktøyet HSGO veldig enkelt og praktisk å bruke.

For større installasjoner tilbyr vi forhåndskuttede kabelstrømper. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Hold kontakt med oss!


Update: 02/10/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.155) | Update: 02/10/2021