29/09/2022

Kabelstrømpe for industrielle applikasjoner

Kabelstrømpe til enhver applikasjon

Solide og fleksible ledningsstrømper

Kabelstrømper fra HellermannTyton: Samler og beskytter kablene

En kabelstrømpe benyttes i ulike bransjer for å samle og beskytte kabler og ledninger. I tillegg til standard selvlåsende ledningsstrømper, leverer vi også strømper med ulike materialer og egenskaper til ulike industrielle forhold. F. eks. leverer vi varmebestandige kabelstrømper som tåler høye temperaturer, flettet kabelstrømpe med elektromagnetisk beskyttelse og slitesterke strømper med eksepsjonell rivestyrke. Vi har strømpene du trenger enten det skal kabelinstalleres i et kontorlandskap eller til en spesiell infrastruktur.

Varmebestandig kabelstrømpe

HEGMAN strømpe i ikke-brennbar meta-aramid

HEGMAN varmebestandig kabelstrømpe

HEGMAN varmebestandige ledningsstrømper er designet for applikasjoner utsatt for mer krevende forhold, hvor høy temperatur og varmebestandig beskyttelse er viktig og mekanisk beskyttelse er nødvendig.

HEGMAN høyekspanderende strømper er meget fleksible og motstandsdyktige mot slitasje, stråling og væsker. Ledningsstrømpene blir ofte brukt i luftfartsindustri, forsvarsindustri, jernbaneindustri og skipsbygging.

Se produktoversikt her

HEGPA66 selvslukkende strømpe

HEGPV0 flammehemmende kabelstrømpe

Helagaine HEGPA66 er en fleksibel og elastisk varmebestandig kabelstrømpe produsert i polyamidgarn. Ledningsstrømpen er selvslukkende i henhold til UL94VO og er spesielt godt egnet til bilindustri og bygg- og anleggsindustri.

Se produktoversikt her


 

Kabelstrømpe med elektromagnetisk (EMC) beskyttelse

HEGEMIP skjermet strømpe

HEGEMIP EMC flettet kabelstrømpe

Helagaine HEGEMIP kabelstrømpe med EMC beskyttelse er ekstremt fleksibel og kan bøyes over 90°. Dette gjør strømpene perfekte for installasjoner i trange omgivelser eller mye bevegelser. HEGEMPI er meget slitesterk, i lett vekt og oppfyller IEC CISPR25 standarden. Med flyttbar innerhylse for ekstra beskyttelse og enkel innføring. Ideelt for høysensitiv elektronikk som f. eks. store maskiner og elektroniske komponenter.

HEGEMIP leveres i 3 utgaver

  • HEGEMIP (standardutgave)
  • HEGEMIP-VG for forsvarsindustrien og godkjent til militær norm VG 96936-10 / Type A
  • HEGEMIP-HY for hybridbiler i sølv-oransje


 

Selvlåsende kabelstrømpe

Twist-In strømpe

Twist-In selvlåsende kabelstrømper i polyester

Twist-In selvlåsende kabelstrømpe i polyester er perfekt for kabelinstallasjoner med forhåndskuttede kabler eller til for eksempel ettermontering. Ledningsstrømpen åpnes med en enkel håndbevegelse og gjør det enkelt å vedlikeholde og inspisere strømpen.

Twist-In sikrer enkel installasjon eller fjerning av kabler uten noen form for demontering. Ledningsstrømpen er meget slitesterk og benyttes ofte i innen maskinbygg og elektroinstallasjoner - i tillegg til hjem- og kontorapplikasjoner. Twist-In leveres i 2 m og 5 m lengder og i flammehemmende utgave (Twist-In FR).

Se produktoversikt her

HELAHOOK selvslukkende strømpe med borrelåsfunksjon

Åpningsbar kabelstrømpe med borrelåsfunksjon

HELAHOOK selvlåsende og selvslukkende kabelstrømpe med borrelåsfunksjon passer perfekt rundt kablene pga. strømpens elastisitet. Strømpen kan åpnes og lukkes, noe som også gjør den ideell til ettermontering og midlertidige kabelinstallasjoner. HELAHOOK blir ofte brukt i jernbaneindustri, skipsbygging, industrielle maskiner, bilindustri og kontorlandskap.

Se produktoversikt her


 

Kabelstrømpe med bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

HEGWS strømpe

Bristbeskyttelse for hydraulikkslanger

HEGWS kabelstrømpe er med sin ekstreme slitesterke og eksepsjonelle rivestyrke, designet for å gi hydraulikkslanger bristbeskyttelse. HEGWS beskytter mot mekaniske vibrasjoner der trykkskader fra trykkutslipp eller slangebrudd kan oppstå. Ledningsstrømpen tilfredsstiller EN ISO 3457 og EN 1299 standarden.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en kabelstrømpe?

Helagaine HEGPV0X Kabelstrømpe, flammehemmende, høyekspanderende polyester

En kabelstrømpe /ledningsstrømpe brukes for å samle og beskytte kabler og ledninger. Kabelstrømper leveres i forskjellige materialer og egenskaper til ulike bransjer med ulike krav. Standard ledningsstrømpe benyttes ofte i kontorlandskap, mens strømper med spesielle egenskaper og materialer brukes i omtrent alle industrier - inkludert jernbaneindustrien, forsvarsindustri, flyindustri, skipsindustri og bilindustrien.

Hvordan montere en kabelstrømpe?

Helagaine Twist-In-FR Selvslukkende, flammehemmende kabelstrømpe

De fleste kabelstrømper kan enkelt monteres manuelt for hånd med skyv- og dytt metoden. I tillegg til rørformet ledningsstrømpe, finnes det også åpningsbar og selvlukkende strømper. Disse er spesielt egnet for kjappe og enkle installasjoner og til for eksempel ettermontering. I tillegg finnes det flettet strømpe med borrelåsfunksjon som HELAHOOK-serien og selvlåsende strømper som Twist-In serien.

Hvordan kutte en kabelstrømpe?

HSG0 varmekutteverktøy

Hvis du kutter en kabelstrømpe med en vanlig saks, vil enden på strømpen som oftest frynse. Det er derfor anbefalt å bruke et varmekutteverktøy som HSGO slik at du får et rent kutt uten at strømpen frynser. Varmekutteverktøyet varmes opp innen få sekunder. Den oppvarmede metallkniven kutter så gjennom ledningsstrømpen, samtidig som den smelter og sveiser garnet sammen. 

For større installasjoner kan man også benytte forhåndskuttede strømper. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 24/09/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.190) | Update: 24/09/2022 | Personverninnstillinger