18/06/2024

Trekkefjær utstyr for enkel kabelføring og kabeltrekking

Cable Scout trekkefjær: Komplette sett og tilbehør

Trekkefjær Cable Scout+

Cable Scout trekkefjær er profesjonelle installasjonsverktøy designet for å forenkle installatørens hverdag, selv når det skal kabelføres i mer krevende områder. Våre trekkefjær og sett passer utmerket til kabelføring i trange omgivelser, over himlinger, bak vegger eller under gulv.

Vi leverer sett med stenger i glassfiber egnet for både enkle og krevende kabelinstallasjoner der det skal trekkes kabler over korte eller lange avstander, i tillegg til ekstra tilbehør. CableScout-settene gjør det enkelt for installatøren å lyse opp, gripe, inspisere, trekke og føre kabler. Stengene i våre sett skrus enkelt sammen og kan trekke opptil 200 kg


 

Sett med trekkefjær og tilbehør

Cable Scout+ Deluxe trekkefjær-sett

Cable Scout+ deluxe Sett

Deluxe-settet er vårt mest populære sett og en solid startpakke for deg som skal trekke kabler, også i mer komplekse områder. Det komplette settet har alt av utstyret du trenger til de fleste installasjoner enten du skal trekke kabler over lange eller korte avstander. Settet inneholder trekkestenger i glassfiber (2 x 1 m hvite, 6 x 1 m røde, 2 x 1 m blå), 15 cm hvit flexstang i glassfiber, trekke-ring, adapter, krok, mini øye, sirkulær- og flat kule, lykt og magnet.

Les mer her

Cable Scout+ Handy trekkefjær-sett

Cable Scout+ Handy Sett

Handy-settet er et middels stort sett som inneholder det meste du trenger til å trekke kabler. Settet passer til små og mellomstore installasjoner der du skal trekke kabler over korte eller mellomstore avstander. Handy-settet passer også godt til de fleste verktøyskrin. Cable Scout+ Handy inneholder 1 x 40 cm hvit, 2 x 40 cm røde og 1 x 40 cm blå, 40 cm hvit flexstang, trekke-kule, mini-krok og mini-øye.

Les mer her

Cable Scout+ Basic trekkefjær-sett

Cable Scout+ basic Sett

Basic-settet er et mindre sett med tilbehør og stenger for ordinære og mindre komplekse kabelinstallasjoner som f. eks. i himlinger på nybygg eller standard kontorlandskap. Basic-settet inneholder hvite trekkestenger 10 x 1 m, 15 cm hvit flexstang, adapter, trekke-krok og mini-øye.

Les mer her

Cable Scout+ CS-SA tilbehørssett

Cable Scout tilbehørssett i liten pose

Flere av våre Cable Scout+ sett inneholder en del tilbehør allerede, men spesialtilbehør kan også leveres som ekstrautstyr eller i egne sett som tilbehørssettet Cable Scout+ CS-SA. CS-SA-settet inneholder 15 cm flexistang, omkobler, mini-krok, standard krok, sirkulær og flat kule, magnet, kjede, trekke-ring og mini-øye.

Les mer her


 

Annet trekkefjær tilbehør

Trekkestrømpe til kabeltrekking

HellermannTyton trekkestrømpe nærbilde

Våre ekspanderende trekkestrømper festes enkelt rundt kabler for sikker og pålitelig kabelføring. Strømpene monteres på stengene og kan enkelt åpnes og lukkes igjen.

Trekkestrømpe 0.4 - 1.5 cm 
Trekkestrømpe 1.6 - 3.0 cm

CS-AW visp

Trekkefjær visp nærbildet

Cable Scout vispen er et populært tilbehør designet for å gjøre det enklere å kabelføre over større kanter, hindringer og i trange omgivelser. Den lette og fleksible gummivispen skrus enkelt på en av endene av stangen.

Les mer her

Trekkefjær/ glassfiberstenger

Glassfiberstenger i ulike farger

Våre stenger i fiberglass kan bøyes, dyttes, dras og løfte små og tyngre kabelbunter. Glassfiberstengene følger alltid med våre sett, men det er også mulig å bestille stengene separat. Stengene kan enkelt skrus på etter hverandre til ønsket lengde. Vi leverer ulike type stenger med ulik fleksibilitet og stivhet:

2x1m hvite stenger (standard fleksibilitet)
2x1m hvite stenger (høy fleksibilitet)
2x1m røde stenger (middels fleksibilitet)
2x1m blå stenger (begrenset fleksibilitet)

Glidemiddel for kabeltrekking

Glidemiddel applikasjonsbilde

Vårt glidemiddel for kabeltrekking reduserer 80% av friksjonsmotstanden og gjør det enklere å føre ulike typer kabler, ledninger og slanger i mer trange og røffe omgivelser. Det miljøvennlige og vannbaserte glidemiddelet er lett å rengjøre og tåler opp mot 50°C

Les mer her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er trekkefjær?

Glassfiberstenger/ trekkefjær benyttes når man skal trekke, installere eller fjerne kabler i trange områder eller områder som ellers er vanskelig å komme til. Glassfiberstenger leveres som regel i sett  med ekstra tilbehør som krok, magnet, lys og oppbevaringsbag, tilsvarende vårt Cable Scout + Deluxe sett.

Hvor bør man bruke trekkefjær?


Trekkefjær benyttes dersom man ikke kommer til kablene og ledningene som skal håndteres. Her er noen eksempler på typiske bruksområder:

1) Gjennom vegger og hulrom
2) Gjennom små hull
3) Under gulv
4) Over himlinger

I tillegg kan trekkefjær benyttes til å trekke kabler gjennom rør og slanger. 


Oversikt over bruksområder på trekkefjær Oversikt over bruksområder på trekkefjær

Hvordan velge riktig trekkefjær og tilbehør?

Valg av riktig stenger og tilbehør kommer an på type kabler og ledninger som skal håndteres, størrelsen på kablene og området, samt avstanden kablene skal trekkes/ føres. I tillegg er det viktig å tenke gjennom hvilke hindringer du kan støte på langs veien. Vi leverer derfor tre ulike sett med skreddersydd tilbehør egnet for enhver installasjon:

Hvordan bruke trekkefjær?

Våre stenger og tilbehør kan enkelt skrus sammen på begge ender. For å feste fast kabler og ledninger til stengene benyttes ofte trekkestrømper som har en elastisk metallstrømpe som du enkelt kan klemme rundt kabelen for sikkert hold. Når du har valgt riktig utstyr og koblet dette sammen er det bare å begynne å trekke i vei. Start rolig og pass på at det ikke oppstår noe motstand når du trekker og at kabelen ikke setter seg fast. Dersom dette oppstår så forsøk å endre vinkelen eller retningen når du trekker. Hvis dette heller ikke hjelper så forsøk å benytt ekstra tilbehør som f. eks. en visp, krok eller lommelykt, avhengig av hvilket sett du bruker og hva som er tilgjengelig.

Hvor mye tåler trekkefjær?

Våre Cable Scout stenger produseres i høykvalitets fiberglass noe som gjør at de tåler en belastning på opptil 200 kg (ca. 400 lbs).

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her