02/12/2023

RFID-sporing for lagerstyring og informasjonslagring

Smarte løsninger med strips og fester med RFID system

RFID strips

Mulighetene for en intelligent fabrikk er nesten ubegrenset når strips og andre produkter kombineres med RFID-teknologi. Vi har utviklet ulike RFID-strips, RFID tilbehør og RFID lesere for å gjøre RFID sporing og identifiseringsprosesser enklere og mer effektive.

Fordeler med RFID system

 • Samler flere funksjoner i en løsning som øker effektiviteten i produksjonen
 • Lagret informasjon på RFID-brikken er lesbar når som helst, selv under tøffe forhold
 • Gjør det mulig å merke og identifisere overalt, også i trange omgivelser

RFID bruksområder

RFID sporing på lager

RFID sporing for lagerstyring

RFID sporing benyttes ofte for forvaltning av eiendeler til å enklere identifisere bruken av verdifult verktøy eller annet utstyr. Med RFID-strips programmeres båndene med en unik kode som kan kobles mot en forhåndsprogrammert kode, eller tilpasses spesifikke kodekrav. 

Det faktumet at hver komponent er sporbar, er også en fordel for varemottak da det gir en mer transparent kostnadsprosess, og gjør det enklere å identifisere produktforfalskninger. I tillegg sikrer RFID systemet en mer autentisk informasjonslagring ettersom båndet ikke kan bli gjenbrukt.

RFID sporing i vindparker

RFID sporing for vindturbiner

På en offshore vindpark må ingeniører ta med verdifullt utstyr på stedet for å utføre vedlikeholdsoppgaver. For å administrere inventaret og/eller f. eks. identifisere plasseringen av utstyret, kombineres verktøyet ofte med RFID sporing, som bl. a. RFID-strips. RFID systemet kan kobles opp mot en database og kan dermed fungere som et sporings- og informasjonsverktøy.

Ved hjelp av NFC-teknologi (nær-feltskommunikasjon) kan ingeniøren kommunisere med RFID-stripset via en App. Dette gjør det mulig å sjekke ut utstyret før bruk, og sjekke det inn igjen etter at arbeidet er fullført for permanent kontroll, både for brukere og administratorer. 

RFID sporing for krevende omgivelser

RFID sporing for krevende omgivelser

For produksjonsanlegg som er utsatt for ekstreme forhold, som for eksempel kulde, varme og væsker, er RFID stålbånd en ideell løsningen. For eksempel i Offshore og hydraulikkservice som utfører reparasjoner på slanger. En blanding av hydraulisk olje, skrueløsning og smuss vil gradvis ødelegge en konvensjonell produktmerking inntil den blir uleselig.

Dette er svært problematisk for service- og vedlikeholdsarbeid da det ikke lenger er mulig å identifisere hvilken type slange som jobbes med. MTRFID stålbånd er derimot motstandsdyktig mot olje, varme og kjemikalier, og sikrer RFID sporing og digital oversikt over kablene, selv under ekstreme forhold.

RFID sporing for bygg- og anlegg

RFID sporing for bygg- og anlegg

skipsbygging og kran-konstruksjon har etiketter en tendens til å bli uleselig på grunn av røffe forhold, eller fordi det påføres flere lag med maling. Våre RFID-strips sikrer derimot at informasjonen forblir permanent og lesbar, selv under røffe forhold, eller tykt lag med maling.

RFID sporing i bilindustrien

RFID sporing for bil-industrien

Prosesser forenkles og optimaliseres også for sporbarhet av komponenter. For eksempel i tilfelle av feil, tilbakekallinger eller overvåking av vedlikeholdsintervaller. Eller for produktmerking generelt, for eksempel ved montering av bilkomponenter i bilindustrien.

Her fungerer RFID-strips også som en sikkerhetsforanstaltning, og er mer pålitelig og enklere enn konvensjonelle merkeløsninger. Med RFID systemet kan du samtidig spore svært nøyaktig hvem som installerte hvilken komponent, med hvilke egenskaper, i hvilken fabrikk på hvilken dag.


 

RFID sporing med RFID strips

T50RFID strips med HF/ LF transponder

Nylonstrips med RFID - T50RFID

T50RFID-strips er en innovativ løsning for tydelig og rask RFID sporing av kabler og utstyr. Nylonstripset er utstyrt med en høyfrekvens (HF)/ lavfrekvens (LF) RFID transponder og fungerer som en informasjonsbærer, produktetikett og et kabelfeste - alt på en gang.

Sorte bånd
Blå bånd
Gule bånd

MCTRFID strips med metallpartikler

Metall sporbare strips med RFID brikke på innsiden

MCTRFID nylonstrips med RFID-transponder inneholder en prosentandel av sporbare metallpartikler (via magnet/ røntgen). Stripsene er spesielt utviklet for industrier der forurensning er et problem. Båndene kan brukes for festing, seriemerking, sporing og identifisering av produkter i f. eks. næringsmiddelindustrien, og kjemisk-, samt farmasøytisk industri for å tilfredsstille bransjens strenge kvalitetskrav.

Bånd med lavfrekvens (LF)
Bånd med høyfrekvens (HF)

MTRFID stålbånd med HF/ UHF transponder

Stålbånd med RFID brikke

MTRFID strips i syrefast rustfritt stål er utstyrt med en høyfrekvens/ ultra-høyfrekvens (UHF) RFID transponder. Disse båndene er ideelle for produktidentifisering i krevende omgivelser der høy strekkfasthet og holdbarhet er viktig.

Se produktoversikt her

 

 

 


 


 

RFID sporing med håndholdte og stasjonære lesere

HS9 håndholdte RFID lesere

To håndholdte RFID lesere

HS9 håndholdte RFID-lesere er designet for å lese LF transpondere og HF transpondere montert på våre RFID strips og tilbehør. 

RFID lesere med lavfrekvens (LF, 125 kHz, kun lese)
RFID lesere med høyfrekvens (HF, 13,56 MHz, lese og skrive)

DT22 stasjonær leser

Stasjonær RFID leser

RFID-DT22 stasjonær leser er designet for å lese våre RFID strips og tilbehør med høyfrekvens (HF 13,56 MHz) transpondere, og fungerer som et grensesnitt mellom RFID transponderne og datasystemer. Radiobølger overfører datainformasjonen automatisk fra RFID-transponderen til leseren.

Les mer her


 

RFID sporing med RFID tilbehør

HEXTAG brikke med HF transponder

RFID tilbehør HEXTAG

HEXTAG i PA66 leveres med en høyfrekvens transponder. Hullet i midten gjør det enkelt å installere i områder der RFID-strips ikke er passende eller mulig.

Les mer her

Vugge/ holder med HF transponder

RFID tilbehør VUGGE / HOLDER

RFID vuggen er produsert i TPU og er utstyrt med en høyfrekvens transponder. Vuggen benyttes med vanlige HellermannTyton strips.

Les mer her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er RFID?


RFID står for "Radio Frequency Identification", eller radiofrekvens-identifisering, og er en fellesbetegnelse for teknologier som benytter radiobølger til å automatisk identifisere og spore gjenstander. Dataoverføringen påvirkes ved hjelp av elektromagnetiske radiobølger.

For å aktivere RFID sporing må det du ønsker å identifisere/ spore, utstyres med en såkalt RFID transponder /RFID-brikke, som deretter svarer på en forespørsel fra en leser. Dette gjøres gjennom radiobølger og sikrer at ingen direkte kontakt mellom transponderen og leseren eksisterer.


RFID teknologi RFID teknologi

Hvorfor bruke RFID sporing?

Listen under viser de generelle fordelene med bruk av RFID teknologi:

 • Unik identifisering siden RFID-brikken programmeres med en unik kode
 • Rask og papirløs datainnsamling
 • Eliminering av skrivefeil i rapporter
 • Reduksjon av arbeidstiden på grunn av reduksjon av papirarbeid
 • Kontrollert håndtering av enheter og lager
 • Evne til å holde mer data enn strekkoder
 • Overholde lovgivning
 • Enkelt å dele oppdatert informasjon
 • Administrer utstyrsinspeksjoner, vedlikehold etc.
 • Pålitelig drift i røffe miljøer, for eksempel våte, støvete og skitne betingelser; korroderende miljøer; vibrasjon og støt
 • Ingen behov for kontakt eller siktlinje

Hva er forskjellen på passive og aktive RFID-brikker?

RFID strips med passive RFID-brikker

Passive RFID-brikker leveres uten integrert strømforsyning og krever en RFID-leser for å sende ut signaler, i motsetning til aktive RFID-brikker som er batteridrevet. Passiv RFID sporing er mest utbredt da denne teknologien er mindre kostbar, i tillegg til at de fleste bransjer ikke har behov for å kontinuerlig sende ut informasjon over lengre avstander, i motsetning til f. eks. et fyrtårn. Passive RFID strips brukes bl. a. til:

 • Ressurs- og kapitalforvaltning
 • Antityveri og sporbarhet
 • Sikkerhetsmerking
 • Oppmøteverifikasjon og tidsregistrering
 • Lekkasjesøk
 • Bagasjemerking
 • Kjøretøysidentifikasjon


 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 25/11/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.228) | Update: 25/11/2023 | Personverninnstillinger
Grossister Kontakt