17/05/2022

RFID-sporing for lagerstyring og informasjonslagring

Smarte løsninger med RFID-strips og tilbehør

RFID strips

Mulighetene for en intelligent fabrikk er nesten ubegrenset når strips og andre produkter kombineres med RFID-teknologi. Vi har utviklet ulike RFID-strips, RFID tilbehør og RFID lesere for å gjøre RFID-sporing og identifiseringsprosesser enklere og mer effektive.

Fordeler med RFID

 • Øker effektiviteten i produksjonen: Mange trinn unngås da produkter med RFID-brikker har flere funksjoner
 • Lagret informasjon på RFID-brikken er lesbar når som helst, selv i ekstreme produksjons- og driftsmiljø
 • Merk og identifiser utilgjengelige deler: RFID-strips er et pålitelig alternativ når konvensjonell identifikasjon er vanskelige å lese, for eksempel gjennom plassbegrensninger eller materielle årsaker

RFID produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. 

Demonstrasjonsvideo RFID produkter

RFID bruksområder

RFID sporing for lagerstyring

RFID sporing for lagerstyring

RFID sporing benyttes ofte for forvaltning av eiendeler til å enklere identifisere bruken av verdifulle verktøy eller annet utstyr. Med RFID-strips programmeres båndene med en unik kode som kan kobles mot en forhåndsprogrammert kode, eller tilpasses spesifikke kodekrav. 

Det faktumet at hver komponent er sporbar, er også en fordel for varemottak da det gir en mer transparent kostnadsprosess, og gjør det enklere å identifisere produktforfalskninger. I tillegg sikrer RFID strips en mer autentisk informasjonslagring ettersom stripset ikke kan bli gjenbrukt.

RFID sporing for vindparker

RFID sporing for vindturbiner

På en offshore vindpark må ingeniører ta med verdifullt utstyr på stedet for å utføre vedlikeholdsoppgaver. For å administrere inventaret og/eller f. eks. identifisere plasseringen av utstyret, kombineres verktøyet med bl. a. RFID-strips. RFID stripsene kan kobles opp mot en database og dermed fungere som et sporings- og informasjonsverktøy.

Ved hjelp av NFC-teknologi (nær-feltskommunikasjon) kan ingeniøren kommunisere med RFID-stripset via en App. Dette gjør det mulig å sjekke ut utstyret før bruk, og sjekke det inn igjen etter at arbeidet er fullført for permanent kontroll, både for brukere og administratorer. 

RFID sporing for krevende omgivelser

RFID sporing for krevende omgivelser

For produksjonsanlegg som er utsatt for ekstreme forhold, som for eksempel kulde, varme og væsker, er RFID stålbånd en ideell løsningen. For eksempel i Offshore og hydraulikkservice som utfører reparasjoner på slanger. En blanding av hydraulisk olje, skrueløsning og smuss vil gradvis ødelegge en konvensjonell produktmerking inntil den blir uleselig.

Dette er svært problematisk for service- og vedlikeholdsarbeid da det ikke lenger er mulig å identifisere hvilken type slange som jobbes med. MTRFID stålbånd er derimot motstandsdyktig mot olje, varme og kjemikalier, og sikrer en digital oversikt over kablene, selv under ekstreme forhold.

RFID sporing for bygg- og anlegg

RFID sporing for bygg- og anlegg

skipsbygging og kran-konstruksjon har etiketter en tendens til å bli uleselig på grunn av røffe forhold eller fordi det påføres flere lag med maling. Våre RFID-strips sikrer derimot at informasjonen forblir permanent og lesbar, selv under røffe forhold og tykke lag med maling.

RFID sporing for bilindustrien

RFID sporing for bil-industrien

Prosesser forenkles og optimaliseres også for sporbarhet av komponenter. For eksempel i tilfelle av feil, tilbakekallinger eller overvåking av vedlikeholdsintervaller. Eller for produktmerking generelt, for eksempel ved montering av bilkomponenter i bilindustrien.

Her fungerer RFID-strips også som en sikkerhetsforanstaltning, og er mer pålitelig og enklere enn konvensjonelle merkeløsninger. Med RFID strips kan du samtidig spore svært nøyaktig hvem som installerte hvilken komponent med hvilke egenskaper i hvilken fabrikk på hvilken dag.


 

RFID strips

T50RFID strips med HF/ LF transponder

Nylonstrips med RFID - T50RFID

T50RFID-strips er en innovativ løsning for tydelig og rask RFID-sporing av kabler og utstyr. Nylonstripset er utstyrt med en høyfrekvens (HF)/ lavfrekvens (LF) RFID transponder og fungerer som en informasjonsbærer, produktetikett og et kabelfeste - alt på en gang.

Standardserien leveres i fire varianter

MCTRFID strips med metallpartikler

Metall sporbare strips med RFID brikke på innsiden

MCTRFID nylonstrips med RFID-transponder inneholder en prosentandel av sporbare metallpartikler (via magnet/ røntgen). Stripsene er spesielt utviklet for industrier der forurensning er et problem. Båndene kan brukes for festing, seriemerking, sporing og identifisering av produkter i f. eks. næringsmiddelindustrien, og kjemisk-, samt farmasøytisk industri for å tilfredsstille bransjens strenge kvalitetskrav.

MCTRIF levers i to utgaver

MTRFID stålbånd med HF/ UHF transponder

Stålbånd med RFID brikke

MTRFID strips i syrefast rustfritt stål er utstyrt med en høyfrekvens/ ultra-høyfrekvens (UHF) RFID transponder. Disse båndene er ideelle for produktidentifisering i krevende omgivelser der høy strekkfasthet og holdbarhet er viktig.

Se produktoversikt her

 

 

 

 


 

Håndholdte og stasjonære lesere

HS9 håndholdte RFID lesere

To håndholdte RFID lesere

HS9 håndholdte RFID-lesere er designet for å lese LF transpondere og HF transpondere montert på våre RFID strips og tilbehør. 

HS9 leveres i to utgaver

DT22 stasjonær leser

Stasjonær RFID leser

RFID-DT22 stasjonær leser er designet for å lese våre RFID strips og tilbehør med høyfrekvens (HF 13,56 MHz) transpondere, og fungerer som et grensesnitt mellom RFID transponderne og datasystemer. Radiobølger overfører datainformasjonen automatisk fra RFID-transponderen til leseren.

Les mer informasjon her

 

 

 

 


 

RFID tilbehør

HEXTAG brikke med HF transponder

RFID tilbehør HEXTAG

HEXTAG i PA66 leveres med en høyfrekvens transponder. Hullet i midten gjør det enkelt å installere i områder der RFID-strips ikke er passende eller mulig.

Les mer informasjon her

Vugge/ holder med HF transponder

RFID tilbehør VUGGE / HOLDER

RFID vuggen er produsert i TPU og er utstyrt med en høyfrekvens transponder. Vuggen benyttes med vanlige HellermannTyton strips.

Les mer informasjon her

 

 

 

 

 

 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

1. Hva er RFID?


RFID står for "Radio Frequency Identification", eller radiofrekvens-identifisering, og er en fellesbetegnelse for teknologier som benytter radiobølger til å automatisk identifisere og spore gjenstander. Dataoverføringen påvirkes ved hjelp av elektromagnetiske radiobølger.

For å aktivere RFID-sporing må det du ønsker å identifisere/ spore, utstyres med en såkalt RFID transponder /RFID-brikke, som deretter svarer på en forespørsel fra en leser. Dette gjøres gjennom radiobølger og sikrer at ingen direkte kontakt mellom transponderen og leseren eksisterer.


RFID teknologi RFID teknologi

2. Hvorfor bruke RFID?

Listen under viser de generelle fordelene med bruk av RFID-teknologi:

 • Unik identifisering siden RFID-brikken programmeres med en unik kode
 • Rask og papirløs datainnsamling
 • Eliminering av skrivefeil i rapporter
 • Reduksjon av arbeidstiden på grunn av reduksjon av papirarbeid
 • Kontrollert håndtering av enheter og lager
 • Evne til å holde mer data enn strekkoder
 • Overholde lovgivning
 • Enkelt å dele oppdatert informasjon
 • Administrer utstyrsinspeksjoner, vedlikehold etc.
 • Pålitelig drift i røffe miljøer, for eksempel våte, støvete og skitne betingelser; korroderende miljøer; vibrasjon og støt
 • Ingen behov for kontakt eller siktlinje

3. Hva er forskjellen på passive og aktive RFID-brikker?

RFID strips med passive RFID-brikker

Passive RFID-brikker leveres uten integrert strømforsyning og krever en RFID-leser for å sende ut signaler, i motsetning til aktive RFID-brikker som er batteridrevet. Passiv RFID-teknologi er mest utbredt da denne teknologien er mindre kostbar, i tillegg til at de fleste bransjer ikke har behov for å kontinuerlig sende ut informasjon over lengre avstander, i motsetning til f. eks. et fyrtårn. Passive RFID strips brukes bl. a. til:

 • Ressurs- og kapitalforvaltning
 • Antityveri og sporbarhet
 • Sikkerhetsmerking
 • Oppmøteverifikasjon og tidsregistrering
 • Lekkasjesøk
 • Bagasjemerking
 • Kjøretøysidentifikasjon

Nedlastningsmateriell


Update: 14/05/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.172.2) | Update: 14/05/2022