18/06/2024

Termoskrivere for industriell kabelmerking

Termoskriver for store og små volum

TT4030

Våre termoskrivere benyttes til de fleste industrier, både for små/ medium volum og store volum. De robuste og fleksible termoprintere har en integrert nettverksdriver som gjør det mulig å kontrollere flere termoskrivere fra samme kilde. I tillegg er termoprinterne enkle å bruke, med forhåndsdefinerte maler og mulighet til å lage eget unikt design.

Termoskriverne våre benytter kvalitetsfolier for å produsere holdbar og høyoppløselig kabelmerking med opp til 300 dpiKontakt oss for å teste våre termoprintere ute i feltet.

Termoskriver for små og medium volum

TT431 termoprinter

Termoskriver TT431 benyttes for merking av små eller medium volum med merkematerialer, som selvklebende skiltetiketter, krympemerker og kabelmerker. TT431 har et lett og kompakt design, og lavt støynivå passende i alle slags applikasjoner, selv i kontorlandskap. 

Termoskriveren er enkel i bruk, med intuitiv touch skjerm og 300 dpi for utmerket utskriftskvalitet av tekster, strekkoder, logoer og grafikk. TT431 har en utskriftshastighet på opptil 15 mm/ s. Tilbehør som kutter og perforator kan også leveres ved behov.

Les mer her

Termoskriver for store volum

TT4030 for enkeltsidig merking

Termoskriver TT4030 for store volumer

Vår termoskriver TT4030 skriver ut høyoppløselig grafikk som 2D strekkoder, standard strekkoder, tall og tekst på større volum av selvklebende etiketter, krympeslanger og merkeskilt på rull. Termoskriveren har en LCD touchscreen fargeskjerm med moderne brukergrensesnitt for intuitiv betjening og har en utskriftshastighet på opptil 300 mm/ s. TT4030 passer utmerket med vår TagPrint Pro programvare.

Skriverhode i 300 dpi oppfyller alle standard krav for utskrift av strekkoder, sikkerhetsskilt, logoer, grafikk og all slags skriftlig informasjon. I tillegg kan tilbehør leveres, som perforator og kutter. Disse fungerer sømløst med termoskriveren og tilfredsstiller de strengeste krav i kabelindustrien.

Les mer her

TT4030DS for dobbeltsidig merking

Termoskriver TrakMark DS

TT4030 DS termoskriver benyttes for dobbeltsidig merking av våre krympemerker. Med to skriverhoder montert parallelt, skriver TT4030 DS på begge sider av merkematerialet samtidig, med 300 dpi oppløsning. Termoskriveren har en utskriftshastighet på opptil 200 mm/s.

TT4030 DS kan kobles til flere eksterne enheter som gjør det enklere å benytte skriveren til flere applikasjoner med ulike krav. Termoskriveren er enkel å benytte takket være displayet som gir klare statusmeldinger på flere språk.

Les mer her

Programvare for kabel- og komponentmerking med termoskriver

TagPrint Pro 4.0

Programvare for kabel- og komponentmerking

TagPrint Pro 4.0 er den nyeste versjonen av vår brukervennlige programvare. Programvaren gjør det enklere og mer effektivt å merke ledninger, komponenter og utstyr. I tillegg til enkeltutskrift kan du også skrive ut batchutskrift til en eller flere printere samtidig. TagPrint Pro leveres med våre termoskrivere eller separat.

TagPrint Pro lar deg produsere etiketter på en brøkdel av tiden, og kan øke produksjonshastigheten med 23 ganger så mye. For etikettjobber reduseres arbeidsmengden med 20% eller mer - spesielt i full automatiseringsmodus. Vårt merkemateriell er allerede konfigurert i databasen med praktiske rullegardinmenyer, clip-art bilder mm. Programvaren kan kobles og importeres til Excel, Access, tekstfiler og andre databaser.

TagPrint Pro oppgradering

Oppdateringer etter 4.0 versjonen

  • Digital veiledning som guider deg enkelt gjennom etikettoppsett
  • Endre lengden på merkematerialet i sanntid
  • Strekkoder skaleres automatisk til å passe etiketten
  • Excel funksjoner i TagPrint Pro som den nye filterfunksjonen, gjør printing fra tabeller enklere og raskere
  • Lag grupper med utskriftsjobber med dra-og-slipp-funksjon, og skriv ut hele batcher med en enkel skanning eller strekkode med den nye Print Automation funksjonaliteten.


Kontakt oss for gratis programvareoppdatering

Skrivefolie / fargebånd for termoskrivere

Skrivefolie til termoskrivere

Alle våre skrivefolier/ fargebånd inneholder en spesiell harpiks-sammensetning som optimaliserer utskriftskvaliteten. I kombinasjon med våre termoskrivere, får du utmerket utskriftskvalitet på alt av vårt merkematerialet. Folien har en lengde på opp til 300 meter og reduserer nedetid og kostnader forbundet med båndpåfylling og produksjonskryss.

Se produktoversikt her eller se vår utvalgsguide i FAQ-seksjonen under.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig folie?

Enkelte folier passer til flere kabelmerker, mens andre kabelmerker krever spesielle folier for å få en klar og tydelig utskrift, alt avhengig av materialet på merket. For å forenkle denne prosessen har vi laget en guide som viser hvilke av våre skrivefolier og kabelmerker som passer til hvilke termoskrivere.

Last ned vår guide her

Hvordan bruke en termoskriver?

I vår demonstrasjonsvideo viser vi deg hvordan du setter på folie og kabelmerker, og hvordan du kan skrive ut tydelige merker på en standard TT431 termoskriver med TagPrint Pro programvare:

Kan man bestille tilbehør eller deler til en termoskriver?

Ja, man kan bestille tilbehør og deler til alle våre termoskrivere. Her er en oversikt:

Hvorfor revner skrivefolien under utskrift?

Sjekk innstillingene for varme (darkness) i programvaren. Hvis temperaturen er for høy kan dette forårsake at folien revner.

Hvordan fjerne tilsmusset skrivehode for å unngå dårlig utskrift?

Skriv ut et stort sort felt med høy varme. Dette vil hjelpe med å fjerne smuss fra skrivehodet.

Hvorfor blir noe av merkingen på etiketten borte?

Skriveholdet er ødelagt eller tilsmusset. Benytt f.eks. spritholdig rensevæske.  Sjekk i printer manualen. 

Hvorfor ryker skrivefolien når jeg skriver ut (feilmelding sier "No Ribbon")?

Sjekk at rullen med skrivefolie er satt inn korrekt, og at riktig skrivefolie benyttes. Hvis folierullen er for stor, kan det forårsake gnissning. Hvis rullen er festet for stramt kan problemet også oppstå. Benytt ekstern rull-holder for større rull. 

Hvorfor revner folien under utskrift når jeg bruker TTRC+ folie?

Det er for mye varme eller for mye press på skrivehodet.

Hvordan kan jeg lage et nytt design på en ny etikett? 

Se i brukermanualen for ny etikett design.

Jeg koblet termoskriveren via USB og nå har jeg mer enn 1 skriver i listen min. Hvordan kan jeg unngå dette?

Før du kobler termoskriveren fra datamaskinen, sørg for at du velger "sikker fjerning" og "løs ut". Det aller beste er å benytte en ethernet kobling. 

Når jeg ber om utskrift, føres materialet ut, men det er ikke noe merking på det? 

Dette kan være fordi det er valgt "continous sensor" når du egentlig trenger "gap sensor".

Trykket kommer ikke på rett plass på TipTag?

Dette kan forekomme hvis du velger feil sensor.

Jeg skrev ut med en mal, og deretter lagde jeg en ny mal og sendte til utskrift. Skriveren førte frem noen tomme etiketter. Hvorfor ? Jeg åpnet ikke skrivehodet?

Dette kan være noe som har med malen å gjøre.  Sjekk etikett- og side-dimensjoner. Se også på egenskaper i TP3. 

Hvordan fungerer en termoskriver?

En termoskriver benytter termo transfer teknologi som vil si at visse punkter på skrivehodet varmes opp og overfører farge fra skrivefolien til overflaten på merkematerialet. En termoskriver med "tynnere rull" gir raskere og mer presis utskrift enn printere med «tykk-rull-teknologi». God utskriftskvalitet, høy skrivehastighet og mulighet for permanent merking på nesten alle typer materialer, dette er de unike fordelene med å merke med termoskrivere. Dessuten gjør den lineære retningen på etikettene eller krympeslangen det mulig å skrive ut etter behov, noe som er spesielt nyttig ved merking i serieproduksjon. 


Termo transfer teknologi Termo transfer teknologi


Hva er forskjellen på direkte termotrykk og utskrift med en termoskriver?

Direkte termotrykk vil si at termoskrivehodet overfører varme direkte på overflaten av det som skal merkes, uten bruk av skrivefolie. Denne type termotrykk er mer følsom for lys, varme og vibrasjon, og kan derfor reduserer levetiden på det merkede materialet betraktelig, sammenlignet med en termoskriver. En termoskriver benytter skrivefolie for å produsere en mer solid og holdbar merking over lengre tid.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her