20/05/2024

Merkeskilt for ethvert behov

Tydelig og pålitelig merking av kabler og ledninger

Kabelskilt på bane og rull

TIPTAG PU – UV-bestanding, gult merkeskilt for høye temperaturer

Når det skal installeres og vedlikeholdes kabler i jernbanesektoren, telekomnettverk, matvareindustrien eller andre industrier, er det viktig med tydelig merking med merkeskilt. Risikoen for å velge feil kabler øker betraktelig dersom kablene ikke merkes godt nok.

Med merkeskilt blir hverdagen til kabelinstallatøren enklere og mer effektivt. Vi tilbyr merker i forskjellige materialer og egenskaper til ulike bransjer som bla. UV-bestandige/ slitesterke, brannhemmende/ halogenfrie, sporbare og kjemikaliebestandige skilt. Skiltene kan skrives ut med våre termoskrivere.

1-komponent merkeskilt

TAGPU LOOP kabelmerker og strips i en løsning

TAGPU LOOP

TAGPU LOOP kabelskilt er designet for å identifisere kabler og ledninger uten behov for å feste merkene med strips. Merkene løkkes på kabler og ledning fra 2.8 til 35 mm der det kreves holdbare merker som forblir lesbare under hyppig UV-eksponering. Materialet er egnet for både termoprint og lasertrykk.

Andre fordeler

  • 3-1 løsning: Benytt kun et kabelmerke fremfor 2 strips og 1 merke
  • Egnet for ulike bransjer: Solindustri, elektroinstallasjon, OEM, hydraulikkslanger mm
  • Designet for å tåle krevende forhold både til innendørs og utendørs applikasjon

Se produktoversikt her

 


 

Standard brannhemmende og halogenfrie merkeskilt

 

TAGLF/ TIPTAG HF merker på bane/ rull

Identification tags for cable bundle in ladder style TAGLF

Det halogenfrie og brannhemmende materialet på våre TAGLF skilt sørger for lav røykgenerering/ giftutslipp. Skiltene benyttes ofte i sikkerhetsområder med spesielle brannkrav som offentlige bygg, transportkjøretøy og tunneller.

Skiltene tilfredsstiller EN 45545-2 standarden og blir hyppig brukt i jernbanesektoren og i telekom. TAGLF gir utmerket mekanisk beskyttelse og passer til strips med opp til 4.7 mm bredde. TAGLF reduserer kostnadene gjennom lengre service- og vedlikeholdsintervaller.

Merker på banegule merkerhvite merkerandre farger
Merker på rullgule merker, hvite merkerandre farger


 

Sporbare merkeskilt

 

TIPTAG MC skilt med metainnhold

TIPTAG MC sporingsbare merker til næringsmiddelindustri

TIPTAG MC kabelskilt inneholder metallpartikler som kan spores, og som kan enkelt fjernes fra produksjonen. Skiltene benyttes ofte til merking av kabler og ledninger i matvareindustri/ næringsmiddelindustri som har strenge sikkerhetskrav for sporbart materiale. Kabelskiltene inneholder 14% metall og sørger for en sikker og avfallsfri produksjon.

MC skiltene beskytter utmerket mot kjemikalier og høye temperaturer, og har et ikke-brennbart materiale. TIPTAG MC leveres i blå farge men kan også leveres i andre farger på forespørsel. MCT kabelskilt gir også utmerket utskriftskvalitet med vår termoskriver.

MCT standardstrips (PA66MP)
MCTS strips (PA66MD)

SSM/ SSC rustfrie stålmerker

SSM rustfrie og korrosjonsbestandige merkeskilt

Våre rustfrie og korrosjonsbestandige SSM stålmerker og SSC stålskinner beskytter utmerket mot uorganiske syrer, saltsyrer og halogensalter. Stålskiltene benyttes i ulike industrier når det skal merkes i mer utsatte og røffe forhold.

SSC stålmerkeskinner kombinert med våre MBT stålbånd sikrer en solid og holdbar festeløsning på kabler og rør, selv i de mest krevende miljøer. Stålmerker preges enkelt med vår M-BOSS stålmerkemaskin. Vi tilbyr også printservice ved behov for preging av mindre antall merker, kontakt oss for mer informasjon.

SSM stålmerkeskinner
SSC stålmerkebokstaver, -siffer og -tegn


 

UV-bestandige og slitesterke skilt for tøffe forhold

TIPTAG PU merker på rull

Applikasjonsbilde av gule TIPTAG merkeskilt som tåler høye temperaturer

TIPTAG PU og TAGPU UV-bestandige skilt benyttes ofte i hydraulikksystemer og applikasjoner der det er viktig med hyppig vedlikehold for å oppnå en feilsikker og langvarig produktsyklus. Skiltene er designet for røffe forhold hvor det kreves permanent kabelmerking. Kabelskiltene gir utmerket mekanisk beskyttelse og er motstandsdyktig mot kjemikalier og slitasje.

Gule merker
Hvite merker
Andre farger


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er et merkeskilt?

Merkeskilt benyttes i de fleste bransjer for å tydelig og konsist merke kabler og ledninger, både ved innendørs og utendørs applikasjoner. For å skrive ut et kabelskilt trenger du en termoskriver og riktig type folie. Vi leverer forskjellige type skilt med ulike egenskaper på rull/ bane til de fleste bransjer:

Tåler merkeskilt ekstreme/ tøffe forhold?

Ja, men ikke alle. For eksempel finnes det kabelskilt med motstandsdyktig polyuretan materialet. Disse brukes ofte der permanent og UV-bestandige skilt kreves. I tillegg finnes det korrosjonsbestandige skilt i rustfritt stål. Disse beskytter ekstra godt mot væsker, syrer og kjemikalier. Les mer om hvordan du velger riktig merke her.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her

Nedlastningsmateriell