06/02/2023

Innovative kabelskjøter med støpemasse for pålitelige forbindelser

RELICON støpeskjøt teknologi for dine skjøteinstallasjoner

Cable Jointing: Relicon i-joint

Det stilles høye krav til dagens støpeskjøter som skal beskytte kabler og ledninger mot inntrengning av fukt, smuss, fremmedlegemer mm. RELICON kabelskjøt med støpemasse benyttes av elektroinstallatører, energiforsyningsselskaper, og til universelle lavspenningsapplikasjoner som rette- eller avgreningsskjøter.

Støpeskjøtene benyttes til permanent kabelskjøting innendørs og utendørs i bakken, under vann og i kanaler. RELICON kabelskjøt med støpemasse er solid og vanntett både i lengde- og bredderetning. Skjøtene fås i ulike varianter og kan benyttes til polymerkabler og ledninger av PVC, XLPE, PE, EPR, samt forsyningskabler.

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. For å komme til vår produktside om gelskjøt, klikk her.

Rett kabelskjøt med støpemasse

RELICON i-Line SF støpeskjøt

RELICON i-Line kabelskjøt med støpemasse applikasjon

RELICON i-Line SF rett kabelskjøt med støpemasse er designet for å skjøte kabler i lavspenningsnettverk. i-Line støpeskjøt er vanntett og kan nedgraves eller senkes i vann. Kabelskjøten beskytter mot termisk stress, fukt og støv og passer til polymerkabler, strømkabler og PVC-, XLPE-, PE- og EPR-ledninger.

RELICON i-Line kabelskjøt med støpemasse kommer i sett med 2-komponent PUR 33 støpemasse, SF fyllingssystem med munnstykke, gjennomsiktig og slagfast skall, plasthansker, sandpapir og elektrikertape (PVC) og distanseblokk for opp til 5 ledere.

Støpeskjøt uten konnektor
Støpeskjøt med konnektor

 


 

Avgrenings kabelskjøt med støpemasse

RELICON Y-line støpeskjøt

RELICON Y-Line avgrenings kabelskjøt

RELICON Y-Line avgrenings kabelskjøt med støpemasse benyttes til lavspenningsapplikasjoner der det er behov for å avgrene kabler og ledninger i en y-akse. Y-Line støpeskjøt er i likhet til i-Line serien vanntett og benyttes inne og ute i og over bakken, eller i kanaler. Y-line serien benyttes til polymerkabler og ledningstype PVC, XLPE, PE og EPR i tillegg til strømkabler.

Y-Line kabelskjøt med støpemasse leveres i sett med PUR33 støpemasse, SF påfyllingssystem med munnstykke, transparent hus, plasthansker, sandpapir, skum, rengjøringsklut, HelaTape elektrikertape og kabelkit. 

Les mer her


 

Tilbehør til støpeskjøt

RELICON PUR 33 standard støpemasse

Støpemasse PUR 33

Støpesett PUR 33 er et to-komponent polyuretan støpesett som brukes i elektroinstallasjoner for å beskytte og isolere kabelskjøter i lavspenningsapplikasjoner ute og inne. PUR 33 støpemasse leveres med RELICON støpeskjøter, men kan også leveres separat.

240 ml støpemasse
1640 ml støpemasse

RELICON ReliClean rengjøringsservietter

ReliClean rengjøringsservietter bøtte

ReliClean rengjøringsservietter inneholder antibaktrielle stoffer for sikker og effektiv rengjøring etter røffe eller møkkete installasjoner. Med ReliClean kan du enkelt rengjøre hender uten irritasjon og fjerne maling, pulverlakk, olje, tetningsmasse, blekk, lim, voks mm. fra ulike overflater på verktøy og annet utstyr.

Les mer her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en kabelskjøt?

En kabelskjøt er en boks som benyttes til å beskytte og isolere kabler og ledninger når de skal skjøtes sammen. Boksene fylles som oftest med støpemasse, eller gel for ekstra forsegling og beskyttelse, avhengig av bruksområdet.

Hvorfor leveres støpemasse i transparente/ gjennomsiktige poser?

To-komponent støpemasse leveres i transparente poser fordi støpesettet (som består av støpemasse og herder), skal blandes sammen kort tid før selve applikasjonen for best mulig effekt. Under blandingsprosessen vil massen begynne å skifte farge, og for å kunne se når fargen på støpemassen blir riktig, er det viktig at posen er transparent.

Hvordan påfylle støpemasse uten å søle?

Våre RELICON støpemasser benytter SF-teknologi for enkel og sikker påfylling i støpeskjøter. SF står for Safe Filling system og beskytter installatøren fra å komme i kontakt med støpemassen når den blandes og støpeskjøten fylles. Dette gjør det sikkert og effektiv å fylle kabelskjøter og koblingsbokser med vår støpemasse. Den transparente posen med støpemasse festes til støpehylsen med et påfyllingsør og en adapter, slik at støpemassen enkelt kan helles ned i hylsen uten at massen bobler. Støpemassens gode flyte-egenskaper gjør påfyllingen enkel og det gjennomsiktige materialet i gjør at du har visuell kontroll med påfyllingen.

Sånn gjør du det:

  • Finn frem den transparente to-komponentposen (i denne demonstrasjonen benyttes støpemasse PUR 33)
  • Bryt opp mellomkanten mellom støpemassen og herderen
  • Miks og kna komponentene godt sammen
  • Blandingen er ferdigmikset når den får en homogen grønnfarge
  • Press munnstykket sikkert på plass på adapter-ringen
  • Til slutt helles støpemassen opp i støpeskjøten

RELICON SF System demonstrasjon RELICON SF System demonstrasjon


Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 04/02/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.195.14) | Update: 04/02/2023 | Personverninnstillinger