26/01/2022

RELICON kabelskjøt med gel for pålitelige kabelforbindelser

Kabelskjøt med gel: Enkelt, sikkert og tidsbesparende

Gel Filled Cable Joints

RELICON kabelskjøt med gel benyttes i kabelforbindelser som er nedgravd eller nedsenket i vann. Den herdede to-komponent massen i gel boksene sikrer utmerket holdbarhet og mekanisk beskyttelse mot eksterne påvirkninger. RELICON kabelskjøt med gel beskytter mot termisk stress, fukt og støv og benyttes til rette gjennomføringsskjøter eller til avgreningsskjøter. Vi leverer et stor utvalg for å dekke kravene for vanlige ledertverrsnitt. RELICON imøtekommer DIN EN 50393 (DIN VDE 0278) og DIN EN 60695-2-11.

RELICON gel teknologi byr på mange fordeler

 • Rask og enkel å installere
 • Støpeskallet er produsert i slagfast PP og har integrert hengsel
 • Temperaturresistente opp til 90 °C  og kan lagres i ubegrenset tid når emballasjen er uåpnet

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. For å komme til vår produktside om ledningsskjøt med støpemasse klikk her.

RELICON kabelskjøter: Pålitelige kabelforbindelser i dag og i fremtiden

RELICON kabelskjøt ekspertise

Vi har trua på våre produkter, og RELICON kabelskjøter er intet unntak. RELICON står for pålitelige forbindelser - Du skal kunne stole på at boksene sikrer pålitelige forbindelser mellom:

 • Dagens behov og morgendagens muligheter
 • Virksomheters mål og miljø
 • Effektiv produksjon og optimalt bruk

RELICON er et respektert og velkjent varemerke som finnes på en rekke installasjoner verden rundt. RELICON kombinerer teknisk ekspertise med eksepsjonell kvalitet og bidrar til bedre el-sikkerhet. Med sin unike ingeniørekspertise utvikles det høykvalitets kabelforbindelser til både lav- og mellomspenningsapplikasjoner. RELICON leverer markedsledende skjøter som kabelskjøt med gel og støpemasse, og ekstra tilbehør. 

RELICON Relifix kabelskjøt med gel for kjapp og enkel skjøting

Relifix kabelskjøt applikasjon

Relifix kabelskjøt med gel benyttes når du skal kjapt og enkelt skjøte kabler og ledninger i eller over bakken, ved nedsenkning i vann eller i kanaler. Beskyttelsesskallet er produsert i giftfritt slagfast polypropylen (PP) og både isolerer og forsegler dine kabelforbindelser, uten behov for spesialverktøy.

Relifix gelskjøt har en solid holdbarhet og kan benyttes i områder med opp til 90°C. Gelboksen tilfredsstiller DIN EN 50393 / DIN VDE 0278 standarden. Relifix kommer med og uten konnektor og kan dermed benyttes som gjennomgangsskjøt eller avgreningsskjøt. Passer utmerket til polymerkabler og ledninger i PVC, XLPE, PE, EPR osv.

Relifix kabelskjøt med gel sett

Relifix gel boks leveres i ulike størrelser, og i sett med:

 • Støpeform med gel
 • Konnektor (eks. art nr. 435-00652)
 • Strips
 • Unbrakonøkkel (eks. art. nr. 435-00652 og art nr. 435-00650)
 • Monteringsveiledning

Se produktoversikt her

Applikasjonsvideo, Relifix gel boks

RELICON Reliseal kabelskjøt med gel og konnektor for ekstreme forhold

Reliseal kabelskjøt med gel

Reliseal kabelskjøt med gel er designet for solid og pålitelig beskyttelse, isolering og forsegling på skjøter under ekstreme forhold. Gel boksene oppfyller kravene i henhold til EN 60529:1991 med tetthetsgrad IP68 (vanntett ned til 10 meter) og integrert avlastning for maksimal beskyttelse.

Reliseal gelskjøt passer til blant annet PVC, PE, XLPE og EPR kabler og kan benyttes til en rekke ulike applikasjoner, enten det gjelder lavspenningsapplikasjoner utendørs eller innendørs, og skjøting over eller under bakken.

 

Reliseal kabelskjøt med gel

Reliseal gel boks fås i tre ulike størrelser og kommer i sett med:

 • Konnektor
 • Støpeskall med gel
 • Nippel til avlastning og tetting
 • Adapter for ulike diametre
 • Monteringsveiledning

Se produktoversikt her

Applikasjonsvideo, Reliseal gel boks

RELICON Relilight kabelskjøt med gel for belysningsinstallasjoner med mindre ledertverrsnitt

Relilight kabelskjøt med gel applikasjon

Relilight kabelskjøt med gel er designet spesielt til bruk i belysningsinstallasjoner for å koble og avgrene små ledertverrsnitt.

Relilight gelskjøt har IP68 tetthetsgrad for ideell og pålitelig kobling og isolering av kabler og ledninger i trange rom, og under våte eller støvete forhold. Relilight kabelskjøt med gel har lang holdbarhet, tåler fra -39 til +130°C og oppfyller kravene i henhold til EN 60998-2-1:2004. Bruksområde: I lavspenningsapplikasjoner utendørs, innendørs, og i kanaler. Skjøten kan nedgraves under bakken og senkes i vann. 

Relilight med gel sett

Reliseal kabelskjøt med gel kommer i sett med følgende

 • Konnektor
 • Støpeform med gel
 • Adapter til strekkavlastning (eks. art nr. 435-01650)
 • Installasjonsveiledning

Se produktoversikt her

Applikasjonsvideo, Relilight kabelskjøt med gel

Gel til kabelskjøt

RELICON Religel silikongel

Religel silikongel

Religel silikongel leveres i 1-komponent pressgel eller 2-komponent gel bestående av grønn herder og transparent støpemasse som trygt og enkelt blandes sammen. Silikongelen kommer med målebeger for å enkelt kunne tilpasse mengden til enhver applikasjon.  

Religel oppfyller tetthetsgrad IP68 og sikrer utmerket isolering, kjemisk resistens og fuktbeskyttelse. Gelen kan fylles i kabelskjøter og koblingsbokser, til de fleste lavspenningsapplikasjoner og kommer i to størrelser:

RELICON Religel 2-komponent gel uten silikon

Religel uten silikon

For applikasjoner der det ikke kan benyttes silikon, eller der det stilles krav til ekstra saltvannresistens, tilbyr vi RELICON KH 100 2-komponent transparent gel uten giftige stoffer basert på hydrokarbonharpikser.

Relicon KH 100 leveres i 250 ml esker og passer i kabelskjøter og koblingsbokser til lavspenningsapplikasjoner i fuktige omgivelser og installasjoner i og over bakken. Gelen gir meget god isolasjon og fuktbeskyttelse og er enkelt å fjerne.

 

Nedlastningsmateriell

Hold kontakt med oss!


Update: 22/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.163.1) | Update: 22/01/2022