30/06/2022

Korrugerte rør til industri og elektroinstallasjoner

Korrugerte rør, nipler, rørholder og rørtilbehør

Finn riktig type flexrør til din applikasjon

HelaGuard HG-FR korrugerte rør

Korrugerte rør, eller flexrør benyttes som kabelbeskyttelse i ulike industrier, enten det er offentlige byggeprosjekter, maskinanlegg eller til tog i jernbanesektoren. De korrugerte plastrørene er tilgjengelig i både lukket og dobbelslisset variant, og kommer i ulike tykkelser. En komplett installasjon krever også passende nipler, i tillegg til passende rørholder.

Våre korrugerte rør blir produsert i forskjellige størrelser og materialer, som f. eks. PA6, PA12, PP og PE. Materialet kan virke stivt, men flexrørene er produsert på en spesiell måte som gjør at rørene blir svært fleksible og bøyelige.

 

 

FlexiGuard spesialforsterkede korrugerte rør

Spesialforsterkede korrugerte rør med spesialforsterkede nipler

FlexiGuard spesialforsterket flexrør benyttes ofte i produksjonsteknikk, robotikk og kabelbeskyttelse i koblingsskap. FlexiGuard beskytter mot mekanisk slitasje, alkalier og syrer, kjemikalier, UV og ozon. 

Se produktoversikt på FlexiGuard her

Nipler til FlexiGuard korrugerte plastrør

HC-DC dobbelt slissede korrugerte rør

 
HelaGuard HG-DC korrugerte rør til før og ettermontering

HC-DC dobbelt slisset flexslange er ideell til installasjoner der ettermontering er nødvendig. Med HG-DC korrugerte rør monteres kablene langs siden og kan enkelt gjenåpnes. Materialet er meget vibrasjonsbestandig, selvslukkende og halogen -, svovel- og fosforfri. Flexslangene er er laget av PA6 og benyttes ofte i tavlebygging og produksjonsteknikk.

HC-DC rør kommer i

 

Korrugerte rør i forskjellige tykkelser

 

HG-LW tynnvegget flexrør

To flleksible og bøylige tynnveggede korrugerte rør

HG-LW tynnvegget korrugerte rør passer til applikasjoner med lav mekanisk belastning. Det fleksible flexrøret i lettvekt har en lang holdbarhet. Flexslangen er slagfast og beskytter utmerket mot løsemidler og olje. HG-LW rør benyttes ofte i produksjonsteknikk, tavlebygging og byggkonstruksjoner.

Se produktoversikt her

HG-SW flexrør med standard veggtykkelse

Fleksibel og slitasjesterk HG-SW korrugert rør

HG-SW korrugerte rør med standard veggtykkelse anbefales til bruk i industrielle applikasjoner som bl. a produksjonsteknikk, tavlebygging og byggeprosjekter. HG-SW korrugerte plastrør er meget fleksible og slitasjesterke. Flexrøret er også slagfast i selvslukkende materiale ihht. UL94 V2.

Andre flexrør med standard veggtykkelse

  • HG-HI: For applikasjoner med mye bevegelser
  • HG-PP: Laget av polypropylen (PP), egnet til å ligge i betong og gips
  • HG-FR: Flammehemmende, for applikasjoner med høye krav til brannvern

HG-HW tykkvegget flexrør

Fleksible og tykkveggede korrugerte rør for applikasjoner med høye mekaniske krav

HG-HW tykkvegget flexrør benyttes hovedsakelig til applikasjoner som krever mer mekanisk beskyttelse på kablene. HG-HW korrugerte rør er designet for røffe forhold og er meget slagfaste. Materialet er motstandsdyktig mot væsker og oljer og selvslukkende iht. UL94 V2. Flexslangene benyttes ofte i produksjonsteknikk og byggteknikk.

Se produktoversikt her

Nipler og forgreninger til korrugerte rør

 

Riktig type nipler og forgreninger til dine flexrør

HelaGuard HG-SM Straight Swivel External Thread, IP66.

HelaGuard nipler til flexrør passer for ethvert behov. Designet utgjør forskjellen. F. eks. får du HelaGuard nipler til korrugerte rør i ulike vinkler: 45°, 90° eller rettvinklet. HelaGuard nipler tilfredsstiller DIN EN IEC 60529 standarden. Nipler i kombinasjon med passende korrugerte plastrør fås i IP66, IP67, IP68 og IP69k.

HelaGuard nipler til flexslanger monteres kjapt, enkelt og sikkert. Niplene gir eksepsjonell strekkfasthet og er både vibrasjonsbestandig og sabotasjesikker. Niplene kan fjernes med en skrutrekker og kan gjenbrukes.

Rørholder til korrugerte plastrør

 

Skrubar rørholder til korrugerte plastrør

PACC rørholder for korrugerte rør

PACC skrubar rørholder til flexslanger sørger for at flexslangene festes sikkert på plass. De innvendige rillene på slangeholderen forhindrer at rørene flytter på seg. Holderen er kjapp og enkel å installere og kan enkelt festes med skruer.

Se produktoversikt her

Rørholder i galvanisert stål med PVC belegg for korrugerte plastrør

AFCS rørholder i galvanisert stål med PVC belegg

AFCS rørholder i galvanisert stål og PVC belegg benyttes som en ekstra sikkerhet ved festing av bl.a. flexrør i mer utsatte applikasjoner. Slangeholderen er veldig enkel å bruke og beskytter utmerket mot slitasje.

Se produktoversikt her

 

 

 

 

 

 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig flexrør/ korrugerte rør?

CADENAS, korrugerte rør

Når du skal velge riktig flexrør må du vite hva røret skal tåle og beskytte mot, og hvilken størrelse som passer. For å gjøre valgprosessen enklest mulig tilbyr vi gratis 2D/3D modeller på våre flexrør. Her får du i tillegg til detaljerte produktspesifikasjoner, tilgang til forskjellige produktbilder og nyttig modelldata, som sikrer presis planlegging fra første stund.

Se våre CAD modeller her

Hvordan velge riktig nippel til korrugerte rør?

IWS korrugerte rør

Det å velge riktig type nippel, formgods eller annet tilbehør til korrugerte rør er ikke alltid like enkelt, når flexrør kommer i ulike materialer og størrelser. Derfor er alle våre flexslanger merket med størrelse, materiale, bruksområde og hva slags nippel som passer røret.

Se oversikt på merkekodingen av våre flexslanger her

Hvordan feste og fjerne nipler på korrugerte rør?

For å fjerne HelaGuard nipler på flexrør, trenger du en flat skrutrekker. Skrufestene kan enkelt fjernes og gjenbrukes så ofte som nødvendig.

Slik gjør du det:


Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 1, 2 og 3 Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 1, 2 og 3Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 4, 5 og 6 Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 4, 5 og 6


1. Hvis nippelen er brukt tidligere, pass på at monteringshullet er plassert riktig i "on" posisjonen. For å feste nippelen, dytt den til enden så langt som mulig uten at den tvinges, og vri forsiktig. Nippelen er nå festet sikkert på plass.

2. For å fjerne nippelen, tilføy den flate skrutrekkeren i monteringshullet

3. Beveg bladet på skrutrekkeren mot "off" posisjonen. Nippelen vil begynne å rotere. Låsemekanismen er nå åpnet

4. Fjern skrutrekkeren

5. Roter nippelen manuelt mot "off" posisjonen så mye som mulig

6. Fjern nippelen fra enden på flexslangen

Hvordan kutte korrugerte rør?

CONCUTTER rørkutter for korrugerte plastrør

Korrugerte plastrør kan enkelt kuttes med et kutteverktøy/ en rørkutter som CONCUTTER.

CONCUTTER rørkutter finnes i to forskjellige varianter

 

Nedlastningsmateriell


Update: 25/06/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.176) | Update: 25/06/2022 | Personverninnstillinger