23/04/2024

Korrugerte rør til industri og elektroinstallasjoner

Korrugerte rør, nipler, rørholder og tilbehør

Finn riktig type flexrør til din applikasjon

HelaGuard HG-FR korrugerte rør

Korrugerte rør, eller flexrør benyttes som kabelbeskyttelse i ulike industrier, enten det er offentlige byggeprosjekter, maskinanlegg eller til tog i jernbanesektoren. De korrugerte plastrørene er tilgjengelig i både lukket og dobbelslisset variant, i spesialforsterket materiale og med ulike tykkelser. En komplett installasjon krever også passende nipler, rørholder og annet tilbehør.

Våre korrugerte rør blir produsert i forskjellige størrelser og materialer, som f. eks. PA6, PA12, PP og PE. Materialet kan virke stivt, men flexrørene er produsert på en spesiell måte som gjør at rørene blir svært fleksible og bøyelige.

Standard korrugerte rør i ulike tykkelser

 

HG-LW tynnvegget flexrør

To flleksible og bøylige tynnveggede korrugerte rør

HG-LW tynnvegget korrugerte rør passer til applikasjoner med mindre mekanisk belastning. Flexslange i lettvekt har en lang holdbarhet, er meget fleksibel og slagfast, samt beskytter utmerket mot løsemidler og olje. HG-LW flexrør benyttes ofte i produksjonsteknikk, tavlebygging og byggkonstruksjoner.

Se produktoversikt her

HG-SW flexrør med standard veggtykkelse

Fleksibel og slitasjesterk HG-SW korrugert rør

HG-SW flexrør med standard veggtykkelse anbefales til bruk i industrielle applikasjoner som bl. a produksjonsteknikk, tavlebygging og byggeprosjekter. HG-SW flexrør er meget fleksible og slitesterke. Det korrugerte plastrøret er også slagfast og selvslukkende ihht. UL94 V2.

HG-SW standardutgave
HG-HI vibrasjonsbestandig 
HG-PP for montering i betong/ gips
HG-FR flammehemmende

HG-HW tykkvegget flexrør

Fleksible og tykkveggede korrugerte rør for applikasjoner med høye mekaniske krav

HG-HW tykkvegget flexrør benyttes hovedsakelig til applikasjoner som krever mer mekanisk beskyttelse på kablene. HG-HW korrugerte rør er designet for røffe forhold og er meget slagfaste. Materialet er motstandsdyktig mot væsker og oljer og selvslukkende iht. UL94 V2. HG-HW flexrør benyttes ofte i produksjonsteknikk og byggteknikk.

Se produktoversikt her


 

Dobbelt slissede korrugerte rør

 

HC-DC flexrør i PA6

HelaGuard HG-DC korrugerte rør til før og ettermontering

HC-DC dobbelt slisset flexrør er ideell til installasjoner der ettermontering er nødvendig. Med HG-DC flexrør monteres kablene langs siden og kan enkelt gjenåpnes. Materialet er meget vibrasjonsbestandig, selvslukkende og halogen -, svovel- og fosforfri. Flexslangene er er laget av PA6 og benyttes ofte i tavlebygging og produksjonsteknikk.

Se produktoversikt her


 

Nipler og tilbehør til korrugerte rør

 

HelaGuard nipler og forgreninger

HelaGuard HG-SM Straight Swivel External Thread, IP66.

HelaGuard nipler til flexrør passer for ethvert behov og i ulike vinkler: 45°, 90° eller rettvinklet. Niplene tilfredsstiller DIN EN IEC 60529 standarden og i kombinasjon med passende korrugerte plastrør sikres IP66, IP67, IP68 og IP69k. HelaGuard nipler monteres kjapt, sikkert og enkelt, gir eksepsjonell strekkfasthet og er både vibrasjonsbestandig og sabotasjesikker. Niplene kan fjernes med en skrutrekker og kan gjenbrukes.

Nipler med faste utvendige gjenger
Vribare nipler med utvendige gjenger
Vribare nipler med innvendige gjenger
Nipler med vribar flens
Nipler med strekkavlaster og forsegling
Forgreninger, reduseringer og skjøter

PACC skrubar rørholder

PACC rørholder for korrugerte rør

PACC skrubar rørholder til flexslanger sørger for at flexslangene festes sikkert på plass. De innvendige rillene på slangeholderen forhindrer at rørene flytter på seg. Holderen er kjapp og enkel å installere og kan enkelt festes med skruer.

Se produktoversikt her

AFCS rørholder i galvanisert stål med PVC belegg

AFCS rørholder i galvanisert stål med PVC belegg

AFCS rørholder i galvanisert stål og PVC belegg benyttes som en ekstra sikkerhet ved festing av bl.a. flexrør i mer utsatte applikasjoner. Slangeholderen er veldig enkel å bruke og beskytter utmerket mot slitasje.

Se produktoversikt her


 

Spesialforsterkede korrugerte rør og nipler

FlexiGuard rør

Spesialforsterkede korrugerte rør med spesialforsterkede nipler

FlexiGuard spesialforsterket flexrør benyttes ofte i produksjonsteknikk, robotikk og kabelbeskyttelse i koblingsskap. FlexiGuard beskytter mot mekanisk slitasje, alkalier og syrer, kjemikalier, UV og ozon. 


Standardrør
Standardnipler (IP54)
Nippel med festebrakett (IP54)


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er korrugerte rør/ flexrør?

Korrugerte rør er rør i slitesterkt plastmateriale som er produsert med spor langs veggene som gjør rørene bøyelige til tross for det stive materialet. Flexrør har lang holdbarhet og benyttes til kabelbeskyttelse i en rekke ulike industrier. Vi leverer flexrør i ulike tykkelser og varianter som bl. a:

Hvordan velge riktig korrugerte rør/ flexrør?

Her er noen tips til hva du bør tenke gjennom når du skal velge riktig flexrør:

1. Hvor stor diameter kreves? 

Hvor store kabler og hvor mange kabler skal kabelbeskyttelsen dekke?

2. Hvilken veggtykkelse kreves?

Korrugerte rør med standard veggtykkelse benyttes til de fleste industrielle applikasjoner, men ikke alle. Enkelte applikasjoner f. eks. i tungindustri som er utsatt for tøffere forhold krever som regel en mer solid løsning og tykkere vegg, mens andre applikasjoner med mindre belastninger som f. eks. i tavlebygging passer det kanskje bedre med en tynnvegget variant.

3. Hvilke egenskaper må røret ha?

Dette kan være et bestemt materiale, en IP-grad eller en bestemt sertifisering. I jernbaneindustrien er det f. eks. viktig at enkelte rør er vibrasjonsbestandige og flammehemmende, mens i applikasjoner med mye ettermontering/ vedlikeholdsarbeid er det kanskje viktigere at rørene er dobbelt slisset og kan enkelt åpnes. Husk å også velg riktig nippel som passer og tilfredsstiller kravene. For utdypende informasjon om våre kabelbeskyttelser tilbyr vi også gratis 2D/3D modeller med detaljerte produktspesifikasjoner, produktbilder og nyttig modelldata. Se våre CAD modeller her

Hvordan velge riktig nippel til korrugerte rør/ flexrør?

Alle våre flexslanger er merket med størrelse, materiale, bruksområde og hva slags nippel som passer røret.  Se vår guide her

Hvordan feste og fjerne nipler på korrugerte rør/ flexrør?

For å fjerne HelaGuard nipler på flexslanger, trenger du en flat skrutrekker. Skrufestene kan enkelt fjernes og gjenbrukes så ofte som nødvendig. Slik gjør du det:

  • Hvis nippelen er brukt tidligere, pass på at monteringshullet er plassert riktig i "on" posisjonen. For å feste nippelen, dytt den til enden så langt som mulig uten at den tvinges, og vri forsiktig. Nippelen er nå festet sikkert på plass.
  • For å fjerne nippelen, tilføy den flate skrutrekkeren i monteringshullet
  • Beveg bladet på skrutrekkeren mot "off" posisjonen. Nippelen vil begynne å rotere. Låsemekanismen er nå åpnet
  • Fjern skrutrekkeren
  • Roter nippelen manuelt mot "off" posisjonen så mye som mulig
  • Fjern nippelen fra enden på flexslangen

Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 1, 2 og 3 Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 1, 2 og 3Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 4, 5 og 6 Hvordan feste og fjerne nipler til korrugerte rør steg 4, 5 og 6


Hvordan kutte korrugerte rør/ flexrør?

Korrugerte plastrør kan enkelt kuttes med et kutteverktøy/ en rørkutter som CONCUTTER. CONCUTTER finnes i to varianter:

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her