23/07/2024

Kabelklemme for montering av kabler, rør og slanger

Kabelklemmer til enhver applikasjon

Kabelklemme / festeklips i metall og plast

Kabelklemme med sperremekanisme

En kabelklemme er en festeløsning som benyttes for å feste og samle kabler, rør og slanger. Uavhengig om en kabelklemme er produsert i stål, aluminium eller nylon, har alle disse en ting felles: De ser ut som bokstaven «P» fra siden når de er lukket.

Våre kabelklemmer passer til ethvert bruksområde; tradisjonelle festeklips, selvklebende festeklips, åpningsbare/ gjenbrukbare klemmer for vedlikeholdsarbeid og spesialklemmer egnet for de mest krevende forhold.

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfester, strips, kabelholder og kantklips.

Åpningsbar/ gjenbrukbar kabelklemme

Ratchet P-Clamp

Ratchet P-clamp er designet for å løse de mekaniske begrensningene på standard festeklips. Med P-clamp kabelklemme kan du forhåndsinstallere uten behov for å låse fast klemmen. P-clamp kabelklemmer kan også gjenåpnes med en skrutrekker. Dette gjør det enklere å vedlikeholde, og dele opp arbeidet underveis, og mellom flere økter. Materialet er også herdet og designet for gjenbruk

Med kun 4 størrelser er det ikke lenger behov for tusenvis av klemmer i ulike størrelser. P-Clamp kabelklemme er meget robust - selv i de mest krevende miljøer, og ved temperaturer fra -40°C til +105°C. . 

Ø 6,2-13,7 mm | Ø 12,7-19,5 mm | Ø 19,4-36 mm | Ø 36-51 mm | Tilbehør | Alle produkter

Selvklebende kabelklemmer

RA og RB klemmer med lim

RA- og RB- standard selvklebende kabelklips

Sammenliknet med skruefester, gir selvklebende kabelklemmer mer fleksibilitet, i tillegg til at de reduserer risikoen for rustdannelse. RA-, RB- kabelklemme er ideelle for rask og enkel installasjon uten behov for verktøy. RA og RB kabelklemmer er åpningsbare og gjenbrukbare.

De selvklebende klipsene krever ikke strips for å feste kablene og kan benyttes for å føre forskjellige typer kabelbunter. RA og RB kabelklemmer brukes til å feste kabler, ledninger, slanger eller rør i trange omgivelser og på jevne overflater. RA kabelklemme har et rundt design mens RB kabelklemme har et mer flatt design.

Med rundt design | Med flatt design | Alle produkter

SAC klemmer med lim og metallås

SAC-serien standard selvklebende kabelklips

SAC selvklebende kabelklemmer leveres med en låst eller bøybar metalltunge som kan tilpasses ulike kabeldiametre. SAC kabelklemme passer også utmerket til applikasjoner med begrenset plass, eller i områder der limfeste er det eneste alternativet.

Med bøybar lås | Med lukket lås | Alle produkter

TY8HS klemmer med lim for rør og kabler

TY8HS festeklips produktbilde

Våre TY8HS selvklebende festeklips er designet for å holde oppe rør, kabler og ledninger uten behov for strips. Festeklipset kan skrus på, eller limes på tavler og sidevegger. Fingrene på siden holder kablene sikkert på plass i tillegg til at det er enkelt å fjerne kablene for hånd. TY8HS kabeklemmer benyttes ofte til datautstyr og husholdningsapparater.

Les mer her

Festeklips

Standard festeklips/ P-klemme i nylon og aluminium

Plast- og metall-p-klemmer

De tradisjonelle festeklipsene er et rimeligere alternativ som benyttes ofte til standard kabelinstallasjoner der det skal festes mindre volum kabler og ledninger. P-klemmene benyttes til å samle og feste kabler, ledninger og slanger til et ankerpunkt – vanligvis med en skrue eller en bolt. 

Sort/ hvit | Aluminium med kloropreninnlegg | Alle produkter

Festeklips med forlenget kabelholder

COW festeklips applikasjonsbilde med lengre kabel

Vårt sortiment av festeklips består i tillegg til tradisjonelle p-klips av forlengede festeklips med kabelholder som passer utmerket til å feste og kabelføre lengre kabler og ledninger. Våre festeklips leveres i ulike varianter for hull, kanter, pigger og skruer

For runde/ ovale hull | For kanter | For skruer/ pigger | Alle produkter

Kabelklemmer egnet for krevende forhold

SSPC stålklemme

SSPC stålklemmer

Våre rustfrie SSPC stålklemmer kombinert med våre rustfrie stålbånd sikrer en solid og pålitelig festeløsning for kabler, rør og slanger i ulike diametre i de mest krevende omgivelser. SSPC festklips har lang holdbarhet og er meget kjemikalie- og temperaturbestandige. Våre SSPC festeklips benyttes ofte til applikasjoner utsatt for varierende forhold som i skipsbygging, offshore, industriell maskineri og kjøretøy, matvareindustri og fornybar energi.

For 4 mm hull | For 5 mm hull | For 6 mm hull | Alle størrelser

Beam Clamp klemmer for tungindustri

Beam Clamp kabelklemmer applikasjonsbilde

De ekstra glassfiberforsterkede Heavy Duty Beam Clamp klemmene i polyamid materiale benyttes til applikasjoner som krever solide og permanente festeløsninger. Beam Clamp kabelklemmer benyttes i en rekke ulike applikasjoner som f. eks. i tungindustri, jernbaneindustri, skipsbygging, industrielle byggeprosjekter og jordbruk.

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen på p-klemmer/ festeklips og Ratchet P-clamp kabelklemme?

En kabelklemme er et type kabelfeste som festes og klemmes tett rundt kabler og ledninger. Det finnes ulike typer kabelklemmer som f. eks standard p-klemmer/ festeklips som festes med en skrue/ bolt, selvklebende klemmer som festes med lim, og gjenbrukbare/ justerbare klemmer som våre Ratchet P-clamp fester. 

Ratchet P-Clamp kabelklemme er en mer fleksibel festeløsning sammenlignet med tradisjonelle festeklips. P-Clamp klemmene passer bedre til applikasjoner som krever vedlikeholdsarbeid for å enkelt tilpasse spenningsstyrken på festet, eller skifte ut kabler og ledninger uten behov for å ødelegge festet. I tillegg er det flere installasjonsmuligheter med P-Clamp enten festene skal limes eller festes på ulike hull, skruer eller bolter. P-Clamp kabelklemmer leveres også med ulike monteringsplater som gjør det mulig å feste kablene i optimal vinkel, uavhengig applikasjon.

Hvordan velge riktig kabelklemme?

Her er en kort sjekkliste på hva du bør tenke på når du skal velge riktig kabelklemme:

 • Valg av størrelse
  Den vanligste feilen er å kjøpe feil størrelse på klemmen fordi man feilvurderer hvor store/ mange kabler som skal festes fast.
   
 • Bruksområde
  Hvis du skal kabelføre i et trangt område med liten veggflate, eller rundt en hindring, kan det være lurt å bruke en vinklet kabelklemme. Ratchet P-Clamp kabelklemmer leveres f. eks. i 180° rett, 15°, 30° eller 90°. Kabelklemmer med monteringsplate gjør det også enklere å tilpasse installasjonen etter dine behov, i tillegg til at de gjør det mulig å koble flere kabelklemmer sammen. Ratchet P-Clamp ledningsklemme leveres med korte, middels eller lange monteringsplater.
   
 • Monteringshull
  I enkelte bransjer som i tungindustri kan det være behov for større monteringshull. Våre Ratchet P-clamp klemmer kommer i fire forskjellige hullstørrelser (6 mm, 8 mm, 10 mm og 12 mm)
   
 • Krav og egenskaper
  Tradisjonelle festeklips blir ofte brukt til standard kabelinstallasjoner som festes med en skrue/ bolt. I områder der det er krevende å bore hull kan det derimot være greit med selvklebende kabelklemmer. I tillegg finnes det kabelklemmer designet for vedlikeholdsarbeid/ ettermontering som gjør at du kan tilpasse klemmen og unngår risikoen for å ødelegge hele klemmen for å åpne den. Hvis klemmen derimot skal monteres i et mer utsatt område med strengere krav, anbefales det å bruke en mer solid løsning, tilsvarende våre stålklemmer eller Beam Clamp Heavy Duty klemmer.

Hvordan koble sammen flere kabelklemmer?


Kabelklemmer som har monteringsplater kan som regel kobles sammen. Våre Ratchet P-Clamp klemmer leveres f. eks. med sinkbelagte monteringsplater i rustfritt stål, i ulike lengder, hullstørrelser og vinkler. Ratchet P-Clamp kan konfigureres på forskjellige måter, her er de 4 mest vanlige konfigurasjonene:

 • Kabelklemme festet over hverandre (1): En kabelklemme montert over en annen klemme med monteringsplate, festet sammen på ett monteringspunkt.
 • Kabelklemme sammenkoblet på tvers (2): To klemmer satt sammen på ett monteringspunkt der den ene baksiden er montert over den andre.
 • Kabelklemme festet med ulike vinkler (3): Ulike vinkler for føring rundt f. eks. hindringer.
 • Kabelklemme stablet (4): To klemmer stablet på f. eks. en bolt med et avstandsstykke.

Ratchet P-Clamp panorama bilde Ratchet P-Clamp panorama bilde

Hva er de mest vanlige applikasjonene for P-Clamp kabelklemmer?

 • Bilindustri. Ratchet P-Clamp kabelklemmer benyttes til å feste og organisere kabler og ledninger i kjøretøy, samt eksosanlegg
 • Luftfartsindustri. P-klemmene benyttes til sikring og organisering av kommunikasjonskabler i fly
 • Skipsbygging. Klemmene benyttes for å feste og sikre rørsystemer på båter og skip
 • Bygg og anlegg. Kabelklemmene benyttes til sikring og festing av hydrauliske og pneumatiske slanger i tungindustri og industrielt utstyr
 • Fornybar energi. I solindustri benyttes Ratchet P-Clamp kabelklemmer til å feste kabler og ledninger på solcellepaneler

Hvilke kabelklemmer passer til applikasjoner med ustabile/ dynamiske forhold?

Våre Ratchet P-Clamp kabelklemmer benyttes ofte til å sikre og holde på plass kabler og ledninger i utsatte/ dynamiske miljøer, men det er viktig at kabelklemmen brukes på riktig måte i samsvar med applikasjonens spesifikasjoner og krav. Ratchet P-Clamp klemmene gir bl. a. et solid hold på vibrasjonsutsatte kabler som fordeler spenningen på kablene jevnt utover. Dynamiske miljøer er likevel vanskelig å forutse, og regelmessig inspeksjon og vedlikehold vil være nødvendig for å håndtere potensiell slitasje som kan oppstå over tid.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her