28/09/2023

Kabelklemme for montering av kabler, rør og slanger

Kabelklemmer til enhver applikasjon

Vårt utvalg kabelklemme / p-klemme i metall og plast utvikles stadig!

Kabelklemme med sperremekanisme

En P-klemme, eller en kabelklemme er en festeløsning som benyttes for å feste og samle kabler, rør og slanger. Uavhengig om en kabelklemme er produsert i stål, aluminium eller nylon, har alle disse en ting felles: De ser ut som bokstaven «P» fra siden når de er lukket.

Våre kabelklemmer passer til ethvert bruksområde; tradisjonelle P-klemmer/ kabelklemmer, selvklebende klemmer, åpningsbare/ gjenbrukbare klemmer for vedlikeholdsarbeid og spesialklemmer egnet for de mest krevende forhold.

Produktoversikt

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se vårt produktsortiment, eller bla videre nedover for mer informasjon. Titt også gjerne gjennom våre relaterte produktsider for kabelfester, strips, kabelholder og kantklips.

Åpningsbar/ gjenbrukbar kabelklemme

Ratchet P-Clamp

Ratchet P-Clamp kabelklemme

Ratchet P-clamp ble designet for å løse de mekaniske begrensningene på standard p-klemmer. Med P-clamp kabelklemme kan du forhåndsinstallere uten behov for å låse fast klemmen. P-klemmen kan også gjenåpnes med en skrutrekker. Dette gjør det enklere å vedlikeholde, og dele opp arbeidet underveis, og mellom flere økter. Materialet er også herdet og designet for gjenbruk. Med kun 4 størrelser er det ikke lenger behov for tusenvis av aluminiumsklemmer, plastklemmer eller stålklemmer i ulike størrelser.

P-Clamp ledningsklemme er robust og gjenbrukbar, med lang holdbarhet - selv i de mest krevende miljøer, og ved temperaturer fra -40°C til +105°C. Rathcet P-Clamp kabelklemme leveres i svart farge og benyttes blant annet til solindustri, vindindustrijernbanesektoren, skipsbygging og tungindustri som mobilkraner eller anleggskjøretøy.


 

Tradisjonelle kabelklemmer i nylon og aluminium

P-klips/ P-klemmer

Plast- og metall-p-klemmer

De tradisjonelle p-klemmene er et rimeligere alternativ som benyttes ofte til standard kabelinstallasjoner der det skal festes mindre volum kabler og ledninger. Standardklemmene benyttes til å samle og feste kabler,  ledninger og slanger til et ankerpunkt – vanligvis med en skrue eller en bolt. 

P-klemmer i sort
P-klemmer i hvit
P-klemmer i aluminium med kloropreninnlegg 


 

Selvklebende kabelklemmer

RA og RB klemmer med lim

RA- og RB- standard selvklebende kabelklips

Sammenliknet med skrufester, gir selvklebende kabelklemmer mer fleksibilitet og reduserer risikoen for rustdannelse. RA-, RB- seriene er ideelle for rask og enkel installasjon uten behov for verktøy. Alle klemmene er åpningsbare og gjenbrukbare. De selvklebende klipsene krever ikke strips for å feste kablene og kan benyttes for å føre forskjellige typer kabelbunter. Klemmene brukes til å feste kabler, ledninger, slanger eller rør i trange omgivelser og på jevne overflater. RA-festene har et rundt design mens RB-festene har et mer flatt design.

Klemmer med rundt design
Klemmer med flatt design

SAC klemmer med lim og metallås

SAC-serien standard selvklebende kabelklips

SAC selvklebende kabelklemmer leveres med en låst eller bøybar metalltunge som kan tilpasses ulike kabeldiametre. SAC-serien passer også utmerket til applikasjoner med begrenset plass, eller på steder der limfester er det eneste alternativet.

Klemmer med bøybar lås
Klemme med lukket lås


 

Kabelklemmer egnet for krevende forhold

SSPC stålklemme

SSPC stålklemmer

Våre rustfrie SSPC stålklemmer kombinert med våre rustfrie stålbånd sikrer en solid og pålitelig festeløsning for kabler, rør og slanger i ulike diametre i de mest krevende omgivelser. Stålklemmene har lang holdbarhet og er meget kjemikalie- og temperaturbestandige. SSPC benyttes ofte til applikasjoner utsatt for varierende forhold som i skipsbygging, offshore, industriell maskineri og kjøretøy, matvareindustri og fornybar energi.

Klemmer for 4 mm hull
Klemmer for 5 mm hull
Klemmer for 6 mm hull

Beam Clamp klemmer for tungindustri

Beam Clamp kabelklemmer applikasjonsbilde

De ekstra glassfiberforsterkede Beam Clamp klemmene for tungindustri i polyamid materiale benyttes til applikasjoner som krever solide og permanente festeløsninger. Klemmene ble originalt designet som en alternativ løsning for stålfester til bilindustrien, men benyttes i dag i en rekke ulike applikasjoner som f. eks. i tungindustri, jernbaneindustri, skipsbygging, industrielle byggeprosjekter og jordbruk.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan velge riktig kabelklemme?

Når du skal velge riktig kabelklemme kan det være greit å tenke gjennom følgende:

1: Hva skal du feste?

Den vanligste feilen er å kjøpe feil størrelse på klemmen så prøv tenk gjennom hvor store/ mange kabler du skal bunte fast i forkant.

2. Hvor skal du feste?

Hvis du skal kabelføre i et trangt område med liten veggflate, eller rundt en hindring, kan det være lurt å bruke en vinklet kabelklemme. Ratchet P-Clamp leveres f. eks. i 180° rett, 15°, 30° eller 90°. Kabelklemmer med monteringsplate gjør det også enklere å tilpasse installasjonen etter dine behov, i tillegg til at de gjør det mulig å koble flere kabelklemmer sammen. Ratchet P-Clamp ledningsklemme leveres med korte, middels eller lange monteringsplater.

4. Hvor stort monteringshull trenger du?

I enkelte bransjer som i tungindustri kan det være behov for større monteringshull. Våre Ratchet P-clamp klemmer kommer i fire forskjellige hullstørrelser (6 mm, 8 mm, 10 mm og 12 mm)

5. Hvordan skal du montere?

Tradisjonelle p-klemmer blir ofte brukt til standard kabelinstallasjoner som festes med en skrue/ bolt. I områder der det er krevende å bore hull kan det derimot være greit med selvklebende kabelklemmer. I tillegg finnes det kabelklemmer designet for vedlikeholdsarbeid/ ettermontering som gjør at du kan tilpasse klemmen fritt og slipper å demontere hele klemmen for å åpne den. Hvis klemmen derimot skal monteres i et mer utsatt område med strengere krav, anbefales det å bruke en mer solid løsning, tilsvarende våre stålklemmer eller Beam Clamp klemmer.

Hvordan koble sammen flere kabelklemmer?

Kabelklemmer som har monteringsplater kan som regel kobles sammen. Våre Ratchet P-Clamp klemmer leveres f. eks. med sinkbelagte monteringsplater i rustfritt stål, i ulike lengder, hullstørrelser og vinkler. Ratchet P-Clamp kan konfigureres på forskjellige måter, her er de 4 mest vanlige konfigurasjonene:

Kabelklemmer faste konfigurasjoner side mot side


 

1. Kabelklemme festet over hverandre

En kabelklemme montert over en annen kabelklemme med lengre monteringsplate, og som er festet sammen på ett monteringspunkt.

Kabelklemmer faste konfigurasjoner sammenkoblet


 

2. Kabelklemme sammenkoblet på tvers

To klemmer satt sammen på ett monteringspunkt der den ene baksiden er montert over den andre.

Kabelklemmer faste konfigurasjoner ulike vinkler


3. Kabelklemme festet med ulike vinkler

Ulike vinkler for føring rundt f. eks. hindringer.

Kabelklemmer faste konfigurasjoner stablet

 

4. Kabelklemme stablet

To klemmer stablet på f. eks. en bolt med et avstandsstykke.

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her


 


Update: 23/09/2023 © HellermannTyton 2023
© HellermannTyton 2023 (v4.222.2) | Update: 23/09/2023 | Personverninnstillinger
Grossister Kontakt