26/01/2022

Stålslanger for solid kabelbeskyttelse

Metallslanger for industrielle applikasjoner

Den riktige stålslangen for den perfekte kabelbeskyttelsen

Helaguard SSC stålslange

Stålslanger er passende til applikasjoner i for eksempel høye temperaturer eller der beskyttelse mot kjemikalier er sentralt. Men ikke alle metallslanger er like. Ulike applikasjoner har ulike materialkrav og produksjonsprosesskrav. Enten det er standard slangebeskyttelse i stål, en korrosjonsbestandig beskyttelse for kabler med PVC belegg eller vanntett med IP68 klassifisering for fuktige omgivelser: Du finner riktig stålslange her hos oss.

For førsteglans til prosjektplanlegging har de fleste av våre kabelbeskyttelser, også metallslanger med tilhørende nipler, 2D og 3D modeller, tilgjengelig helt gratis. Se selv og start planleggingen allerede nå! Se våre CAD modeller her


 

Stålslanger for næringsmiddelindustrien

PVC beskyttelsesslanger som er lett å renholde

PSRSC, PVC stålslanger

Den fleksible PSRSC metallslangen passer utmerket for næringsmiddelindustrien. I matindustrien er det viktig at hele installasjonen er steril. Med sin glatte ytterside er PSRSC stålslanger enkle å rengjøre. I tillegg er den selvslukkende og sikrer enkel innsetting av kabler og torsjonsbevegelse.

Andre bruksområder

 • Maskinbygging og skipsbygging
 • Annleggskonstruksjon
 • Elektroinstallasjon

Se produktoversikt her

Nipler til stålslanger for næringsmiddelindustrien

Nipler for stålslanger til næringsmiddelindustrien

HelaGuard PSRSC-FMCSSFF fleksible stålslanger anbefales med PSRSC rustfrie stål nipler. De flerdelte niplene i stål med utvendige gjenger og gummiforsegling har runde kanter og en glatt overfalte som forhindrer oppbygging av smuss og bakterier - i henhold til EN standarden. Vi tilbyr forskjellige metallslanger og produktløsninger til spesifikke industrielle applikasjoner.

Fordeler og egenskaper

 • Rett nippel og utvendige gjenger
 • Rustfritt stål (SS316)
 • IP66, IP67, IP68 and IP69k med PSRSC metallslanger

Se produktoversikt her
 

Stålslanger med belegg

PCS stålslanger med belegg

PCS stålslanger med belegg

PCS fleksible metallslanger med belegg er laget i galvanisert stål. Utsiden har polyvinyl klorid (PVC) belegg. PVC belegget gjør PCS metallslangen motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier. I tillegg beskytter metallslangen godt mot korrosjon.

Bruksområde

 • Maskinbygging
 • Annleggskonstruksjon
 • Elektroinstallasjon

Se produktoversikt her

Stålslanger med PA6 belegg

Stålslanger med PA6 belegg

NCS metallslanger med PA6 belegg er kjent for sin utmerket strekkfasthet. Stålslangen er motstandsdyktig mot høye temperaturer, høyt trykk og har høy slagfasthet. I tillegg er den fleksible stålslangen også meget slitesterk

Der det stilles krav til beskyttelse mot høye temperaturer samt syrer og løsemidler er NCS galvanisert stålslange det perfekte valget.

Se produktoversikt her

Nipler for stålslanger med belegg

PCS-SCG nipler for stålslanger med belegg

Fra kompresjonsnippel med elastomerisk forsegling til enkle endenipler; vi har niplene du trenger til dine applikasjoner.

Se produktoversikt her

Vanntette stålslanger

IP68 metallslange med vanntett belegg

LTS, IP68 metallslange med vanntett belegg

LTS stålslange med vanntett belegg og nipler (se nedenfor), opprettholder IP66, IP67, IP68 og IP69k grad. Denne fleksible metallslangen i galvanisert stål med belegg brukes i maskiner, verktøy og utendørs installasjoner der vanntetthet er nødvendig. For applikasjoner der høy temperaturmotstand er nødvendig benyttes LTSH flammehemmende stålslanger.

Fordeler med LTS vanntett stålslange

 • Høy trykkfasthet, høy strekkfasthet, og høy slagfasthet
 • Glatt overflate som ikke skrukker når den bøyes
 • Motstandsdyktig mot syrer, bensin, oljer og fett

Se produktoversikt her

Vanntette nipler for stålslanger med IP66, IP67, IP68 and IP69k grad

45° nippel for stålslanger

LTS metall nipler i kombinasjon med LTS metallslanger sikrer solid ugjennomtrengelighet med IP66, IP67, IP68 og IP69k grad.

Vinklede kompresjonsnipler, kompresjonsnipler med strekkavlastning og tetning eller standardnipler: Vi har de riktige niplene til din applikasjon.

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en stålslange?

HelaGuard stålslange

En stålslange er en type beskyttelsesslange i stål som har stål nipler. Men ikke alle stålslanger er like. Det finnes metallslanger med utmerket slagfasthet og temperaturbestandighet. I tillegg er mange stålslanger motstandsdyktig mot væsker som olje, gass og kjemikalier. Andre metallslanger gir elektromagnetisk beskyttelse (EMC beskyttelse).

HellermannTyton leverer 5 forskjellige typer stålslanger: 

 • SC: Galvaniserte stålslanger
 • SSC: Metallslanger i rustfritt stål
 • PCS: Galvaniserte stålslanger med PVC belegg
 • NCS: Galvaniserte stålslanger med PA6 belegg
 • LTS: Galvaniserte stålslanger med glatt PVC belegg

Hvordan velge riktig type stålslange?

HelaGuard SC metallslange

Med så mange forskjellige metallslanger å velge fra, er det ikke alltid like lett å finne riktig løsning til spesielle applikasjoner. For å forenkle denne prosessen tilbyr vi, sammen med programvaretjenesteleverandøren CADENAS, 2D og 3D modeller av våre stålslanger og stål nipler gratis.

I tillegg til nyttig modelldata kan du utforske en rekke forskjellige produktbilder og produktdetaljer - for mer presis planlegging fra første stund. Se våre CAD modeller her

Hvordan koble en stålslange?

Helaguard SSC metallslange i rustfritt stål

For å koble stålslanger trenger du riktig type nippel. Vi tilbyr en rekke forskjellige nipler. Navnet på metall niplene er strukturert på samme måte som metallslangene sånn at du enkelt kan finne frem til riktig løsning.

Se vår HelaGuard nomenklatur her

Hvordan kutte en stålslange?

HelaGuard ConClamp slangeholder for stålslanger

For å kutte metallslanger bruker man vanligvis en baufil. For å holde på plass metallslangene og sikre et rent kutt anbefales det å i tillegg bruke en slangeholder som HelaGuard ConClamp

Hvordan kan jeg se hva en stålslange beskytter mot?

HelaGuard NCS, galvanisert stålslange med PA6 belegg

I følge DIN EN IEC 60529, blir beskyttelsesgraden målt med en IP-grad som består av en kode med bokstavene IP og to karakteristiske sifre for graden av beskyttelse, f. ek.s IP54. 

Her finner du en detaljert oversikt over de ulike beskyttelsesgradene

Beskytter stålslanger mot kjemikalier?

HelaGuard SSC metallslange i rustfritt stål

Stålslanger er som regel veldig motstandsdyktige mot kjemikalier. Men noen stålslanger er mer kjemikalieresistente enn andre. Dette avhenger av materialet på slangen og produksjonsprosessen. Derfor er det ofte lurt å ta en nærmere titt. 

Du kan se en oversikt over hvilke kjemikalier våre HelaGuard stålslanger beskytter mot her.

Nedlastningsmateriell

Hold kontakt med oss!


Update: 22/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.163.1) | Update: 22/01/2022