23/04/2024

Stålslanger for solid kabelbeskyttelse

Stålslange til industrielle applikasjoner

Perfekt kabelbeskyttelse med riktig metallslange

Helaguard SSC stålslange

Stålslanger/ metallslanger benyttes ofte i applikasjoner utsatt for høye temperaturer eller kjemikalier. Men ikke alle metallslanger er like, og ulike applikasjoner har ulike materialkrav og produksjonskrav. Enten det gjelder standard stålslange, korrosjonsbestandig beskyttelse for kabler med PVC belegg eller vanntett med IP68 for fuktige omgivelser, finner du riktig stålslange her hos oss. Vi leverer 2D og 3D modeller på de fleste av våre kabelbeskyttelser, også metallslanger med tilhørende nipler. Start planleggingen her!

Standard stålslanger

SSC rustfrie stålslanger

SSC rustfrie stålslanger

Våre SSC slanger i rustfritt stål sikrer solid kabelbeskyttelse i mer krevende omgivelser. Stålslangene er rust- og korrosjonsbestandige og benyttes ofte til Offshore installasjoner eller andre applikasjoner som er utsatt for tøffe forhold.

SSC rustfrie slanger
SSC rustfrie nipler

SC galvaniserte stålslanger

Galvanisert stålslange

SC galvaniserte stålslanger gir utmerket mekanisk beskyttelse og har høy strekk- og slagfasthet. De robuste stålslangene benyttes til alt fra beskyttelse av datakabler i kontorlandskap til kabelbeskyttelse av hydraulikkslanger.

SC galvaniserte slanger
SC galvaniserte nipler

PVC stålslanger og nipler til næringsmiddelindustrien

PSRSC selvslukkende stålslange

PSRSC, PVC stålslanger

Den fleksible PSRSC metallslangen passer utmerket til næringsmiddelindustrien/ matindustrien. Med den glatte yttersiden er PSRSC enkle å rengjøre og sikrer en steril kabelinstallasjon. Stålslangen er i tillegg selvslukkende og sikrer enkel innsetting av kabler. Metallslangen benyttes også ofte i skipsbygging, annleggskonstruksjon og elektroinstallasjoner.

Se produktoversikt her

PSRSC rustfrie stålnipler

Nipler for stålslanger til næringsmiddelindustrien

HelaGuard PSRSC stålslanger benyttes med PSRSC rustfrie stål nipler. De flerdelte niplene i stål med utvendige gjenger og gummiforsegling har runde kanter og en glatt overfalte som forhindrer oppbygging av smuss og bakterier - i henhold til EN standarden. Niplene har tetthetsgrad IP66, IP67, IP68 and IP69k med PSRSC metallslanger.

Se produktoversikt her


 

Stålslanger med belegg

PCS stålslange med PVC belegg

PCS stålslanger med belegg

PCS metallslange har polyvinyl klorid (PVC) belegg som gjør metallslangen meget motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier. I tillegg beskytter metallslangen godt mot korrosjon. PCS stålslanger benyttes ofte i maskinbygging, annleggskonstruksjon og elektroinstallasjon.

Se produktoversikt her

Nipler for stålslanger med belegg

PCS-SCG nipler for stålslanger med belegg

Fra kompresjonsnippel med elastomerisk forsegling til enkle endenipler; vi har niplene du trenger til dine beleggbesatte stålslanger.

Se produktoversikt her


 

Vanntette stålslanger og nipler

LTS stålslange med vanntett belegg

LTS, IP68 metallslange med vanntett belegg

LTS stålslange med vanntett belegg og LTS nipler, opprettholder IP66, IP67, IP68 og IP69k grad. Denne fleksible metallslangen i galvanisert stål benyttes til utendørs applikasjoner som krever vanntette kabelløsninger.  De vanntette slangene sikrer høy trykkfasthet, strekkfasthet og slagfasthet. Slangene har en glatt overflate som kan bøyes og er motstandsdyktig mot syrer, bensin, oljer og fett.

LTS standard slange
LTSH flammehemmende slange

LTS stålnipler

45° nippel for stålslanger

LTS nipler i kombinasjon med LTS metallslanger sikrer IP66, IP67, IP68 og IP69k gradVinklede kompresjonsnipler, kompresjonsnipler med strekkavlastning og tetning eller standardnipler: Vi har de riktige niplene til din applikasjon.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en stålslange/ metallslange?

En stålslange benyttes til å samle, beskytte og organisere kabler og ledninger i mer krevende forhold. Stålmateriale har gode beskyttende egenskaper mot bl. a. olje, gass, kjemikalier og væsker. I tillegg finnes det andre typer med flere egenskaper, som f. eks. slanger med utmerket slagfasthet og temperaturbestandighet. Vi leverer 4 forskjellige typer:

  • SC: Galvanisert metallslange
  • SSC: Stålslange i rustfritt stål
  • PCS: Galvanisert stålslange med PVC belegg
  • LTS: Galvanisert stålslange med glatt PVC belegg

Hvordan velge riktig stålslange/ metallslange?

Med så mange ulike metallslanger å velge fra, er det ikke alltid like lett å finne riktig løsning. For å velge riktig løsning må du vite hva slangen skal brukes til og hvilken IP-grad/ krav slangen skal tilfredsstille. Produktdetaljer finner du som regel i produktdatabladet. Ved større prosjekter kan det også være greit med modeller og tegninger av produktet, tilsvarende våre CAD modeller. Se våre CAD modeller her

Hvordan installere en stålslange/ metallslange?

For å installere en stålslange trenger du riktig type nippel. Vi har laget en enkel nomenklatur for å gjøre denne prosessen enklere. Navnet på metallniplene er strukturert på samme måte som metallslangene for å enklere finne frem til riktig løsning. Se vår nomenklatur her

Hvordan kutte en stålslange/ metallslange?

For å kutte metallslanger bruker man vanligvis en baufil. For å holde på plass metallslangene og sikre et rent kutt anbefales det å i tillegg bruke en slangeholder som HelaGuard ConClamp

Hvordan kan jeg se hva en stålslange/ metallslange beskytter mot?

Etter DIN EN IEC 60529 standarden måles beskyttelsesgraden med en IP-grad som består av en kode med bokstavene IP, og to karakteristiske sifre for graden av beskyttelse, f. ek.s IP54. Klikk her for oversikt over de ulike IP-gradene

Finnes det kjemikaliebestandige stålslanger/ metallslanger?

Stålslanger er som regel motstandsdyktige mot kjemikalier. Men noen slanger er mer kjemikalieresistente enn andre. Dette avhenger av materialet på slangen og produksjonsprosessen. Derfor er det viktig å studere nøye applikasjonskravene og produktegenskapene. Se oversikt over hvilke kjemikalier våre stålslanger beskytter mot her

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her