30/06/2022

Stålslanger for solid kabelbeskyttelse

Stålslanger for industrielle applikasjoner

Den riktige metallslangen for den perfekte kabelbeskyttelsen

Helaguard SSC stålslange

Stålslanger/ metallslanger benyttes ofte i applikasjoner utsatt for høye temperaturer eller der beskyttelse mot kjemikalier er sentralt. Men ikke alle metallslanger er like, og ulike applikasjoner har ulike materialkrav og produksjonskrav. Enten det gjelder standard beskyttelse, korrosjonsbestandig beskyttelse for kabler med PVC belegg eller vanntett med IP68 for fuktige omgivelser, finner du riktig stålslange her hos oss.

Vi leverer 2D og 3D modeller på de fleste av våre kabelbeskyttelser, også metallslanger med tilhørende nipler. Se selv her og start planleggingen nå!
 

Stålslanger for næringsmiddelindustrien

PVC beskyttelsesslanger som er enkelt å rengjøre

PSRSC, PVC stålslanger

Den fleksible PSRSC metallslangen passer utmerket til næringsmiddelindustrien/ matindustrien. Med den glatte yttersiden er PSRSC enkel å rengjøre og sikrer en steril kabelinstallasjon. Stålslangen er i tillegg selvslukkende og sikrer enkel innsetting av kabler. Metallslangen benyttes også ofte i skipsbygging, annleggskonstruksjon og elektroinstallasjoner.

Se produktoversikt her

Nipler for stålslanger til næringsmiddelindustrien

Nipler til PSRSC stålslanger

HelaGuard PSRSC stålslanger anbefales med PSRSC rustfrie stål nipler. De flerdelte niplene i stål med utvendige gjenger og gummiforsegling har runde kanter og en glatt overfalte som forhindrer oppbygging av smuss og bakterier - i henhold til EN standarden. Niplene har tetthetsgrad IP66, IP67, IP68 and IP69k med PSRSC metallslanger.

Se produktoversikt her
 

Stålslanger med belegg

PCS stålslanger med PVC belegg

PCS stålslanger med belegg

PCS metallslange har polyvinyl klorid (PVC) belegg som gjør metallslangen meget motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier. I tillegg beskytter metallslangen godt mot korrosjon. PCS stålslanger benyttes ofte i maskinbygging, annleggskonstruksjon og elektroinstallasjon.

Se produktoversikt her

Stålslanger med PA6 belegg

Stålslanger med PA6 belegg

NCS metallslanger med PA6 belegg er kjent for sin gode strekkfasthet. Stålslangen er beskytter utmerket mot høye temperaturer, høyt trykk og har høy slagfasthet. I tillegg er den fleksible stålslangen også meget slitesterk. Der det stilles krav til beskyttelse mot høye temperaturer samt syrer og løsemidler er NCS galvanisert stålslange det perfekte valget.

Se produktoversikt her

Nipler for stålslanger med belegg

PCS-SCG nipler for stålslanger med belegg

Fra kompresjonsnippel med elastomerisk forsegling til enkle endenipler; vi har niplene du trenger til dine beleggbesatte stålslanger.

Se produktoversikt her

Vanntette stålslanger

LTS metallslange med vanntett belegg

LTS, IP68 metallslange med vanntett belegg

LTS stålslange med vanntett belegg og LTS nipler, opprettholder IP66, IP67, IP68 og IP69k grad. Denne fleksible metallslangen i galvanisert stål benyttes til utendørs applikasjoner som krever vanntette kabelløsninger. 

Andre fordeler med LTS vanntett stålslange

  • Høy trykkfasthet, høy strekkfasthet, og høy slagfasthet
  • Glatt overflate som ikke skrukker når den bøyes
  • Motstandsdyktig mot syrer, bensin, oljer og fett

Se produktoversikt på LTS her. Stålslangen leveres også i flammehemmende utgave (LTSH).

Vanntette nipler for stålslanger med IP66, IP67, IP68 and IP69k grad

45° nippel for stålslanger

LTS metall nipler i kombinasjon med LTS metallslanger sikrer IP66, IP67, IP68 og IP69k gradVinklede kompresjonsnipler, kompresjonsnipler med strekkavlastning og tetning eller standardnipler: Vi har de riktige niplene til din applikasjon.

Se produktoversikt her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en stålslange/ metallslange?

HelaGuard stålslange

En stålslange/metallslange er en kabelbeskyttelse i stål som benyttes til å samle og organisere kabler og ledninger i mer utsatte applikasjoner. De fleste stålslanger er motstandsdyktige mot væsker som olje, gass og kjemikalier. I tillegg finnes det andre typer med flere egenskaper, som f. eks. slanger med utmerket slagfasthet og temperaturbestandighet. Vi leverer 5 forskjellige typer stålslanger: 

  • SC: Galvaniserte stålslanger
  • SSC: Metallslanger i rustfritt stål
  • PCS: Galvaniserte stålslanger med PVC belegg
  • NCS: Galvaniserte stålslanger med PA6 belegg
  • LTS: Galvaniserte stålslanger med glatt PVC belegg

Hvordan velge riktig type stålslange/ metallslange?

HelaGuard SC metallslange

Med så mange forskjellige metallslanger å velge fra, er det ikke alltid like lett å finne riktig løsning til spesielle applikasjoner. Først og fremst må du vite hva slangen skal brukes til og hvilke krav slangen skal tilfredsstille. Produktdetaljer finner du som regel i produktdatabladet, men ved større prosjekter kan det også være greit med noen modeller og tegninger av produktet, tilsvarende våre CAD modeller. 

I tillegg til nyttig modelldata, får du tilgang til en rekke forskjellige produktbilder og produktdetaljer som kan være nyttig for prosjektet, og sikre en presis planlegging fra første stund. Se våre CAD modeller her

Hvordan montere på en stålslange/ metallslange?

Helaguard SSC metallslange i rustfritt stål

For å koble på stålslanger trenger du riktig type nippel. Vi har laget en enkel nomenklatur for å gjøre denne prosessen enklere. Navnet på metall niplene er strukturert på samme måte som metallslangene for å enklere finne frem til riktig løsning.

Se vår nomenklatur her

Hvordan kutte en stålslange/ metallslange?

HelaGuard ConClamp slangeholder for stålslanger

For å kutte metallslanger bruker man vanligvis en baufil. For å holde på plass metallslangene og sikre et rent kutt anbefales det å i tillegg bruke en slangeholder som HelaGuard ConClamp

Hvordan kan jeg se hva en stålslange beskytter mot?

HelaGuard NCS, galvanisert stålslange med PA6 belegg

I følge DIN EN IEC 60529 blir beskyttelsesgraden målt med en IP-grad som består av en kode med bokstavene IP, og to karakteristiske sifre for graden av beskyttelse, f. ek.s IP54. 

Klikk her for oversikt over de ulike IP-gradene

Beskytter stålslanger mot kjemikalier?

HelaGuard SSC metallslange i rustfritt stål

Stålslanger er som regel motstandsdyktige mot kjemikalier. Men noen stålslanger er mer kjemikalieresistente enn andre. Dette avhenger av materialet på slangen og produksjonsprosessen. Derfor er det viktig å studere nøye applikasjonskravene og produktegenskapene. 

Se oversikt over hvilke kjemikalier våre stålslanger beskytter mot her.

Nedlastningsmateriell


Update: 25/06/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.176) | Update: 25/06/2022 | Personverninnstillinger