05/12/2022

Stålslanger for solid kabelbeskyttelse

Stålslanger til industrielle applikasjoner

Perfekt kabelbeskyttelse med riktig metallslange

Helaguard SSC stålslange

Stålslanger/ metallslanger benyttes ofte i applikasjoner utsatt for høye temperaturer eller kjemikalier. Men ikke alle metallslanger er like, og ulike applikasjoner har ulike materialkrav og produksjonskrav. Enten det gjelder standard beskyttelse, korrosjonsbestandig beskyttelse for kabler med PVC belegg eller vanntett med IP68 for fuktige omgivelser, finner du riktig stålslange her hos oss.

Vi leverer 2D og 3D modeller på de fleste av våre kabelbeskyttelser, også metallslanger med tilhørende nipler. Se selv her og start planleggingen nå!

PVC stålslanger og nipler til næringsmiddelindustrien

PSRSC selvslukkende slange

PSRSC, PVC stålslanger

Den fleksible PSRSC metallslangen passer utmerket til næringsmiddelindustrien/ matindustrien. Med den glatte yttersiden er PSRSC enkle å rengjøre og sikrer en steril kabelinstallasjon. Stålslangen er i tillegg selvslukkende og sikrer enkel innsetting av kabler. Metallslangen benyttes også ofte i skipsbygging, annleggskonstruksjon og elektroinstallasjoner.

Se produktoversikt her

PSRSC rustfrie stålnipler

Nipler for stålslanger til næringsmiddelindustrien

HelaGuard PSRSC stålslanger benyttes med PSRSC rustfrie stål nipler. De flerdelte niplene i stål med utvendige gjenger og gummiforsegling har runde kanter og en glatt overfalte som forhindrer oppbygging av smuss og bakterier - i henhold til EN standarden. Niplene har tetthetsgrad IP66, IP67, IP68 and IP69k med PSRSC metallslanger.

Se produktoversikt her


 

Stålslanger med belegg

PCS slange med PVC belegg

PCS stålslanger med belegg

PCS metallslange har polyvinyl klorid (PVC) belegg som gjør metallslangen meget motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier. I tillegg beskytter metallslangen godt mot korrosjon. PCS stålslanger benyttes ofte i maskinbygging, annleggskonstruksjon og elektroinstallasjon.

Se produktoversikt her

Nipler for stålslanger med belegg

PCS-SCG nipler for stålslanger med belegg

Fra kompresjonsnippel med elastomerisk forsegling til enkle endenipler; vi har niplene du trenger til dine beleggbesatte stålslanger.

Se produktoversikt her


 

Vanntette stålslanger og nipler

LTS slange med vanntett belegg

LTS, IP68 metallslange med vanntett belegg

LTS stålslange med vanntett belegg og LTS nipler, opprettholder IP66, IP67, IP68 og IP69k grad. Denne fleksible metallslangen i galvanisert stål benyttes til utendørs applikasjoner som krever vanntette kabelløsninger.  De vanntette slangene sikrer høy trykkfasthet, strekkfasthet og slagfasthet. Slangene har en glatt overflate som kan bøyes og er motstandsdyktig mot syrer, bensin, oljer og fett.

Standardutgave i sort (LTS)
Standardutgave i grå (LTS)
Flammehemmende utgave (LTSH)

LTS stålnipler

45° nippel for stålslanger

LTS nipler i kombinasjon med LTS metallslanger sikrer IP66, IP67, IP68 og IP69k gradVinklede kompresjonsnipler, kompresjonsnipler med strekkavlastning og tetning eller standardnipler: Vi har de riktige niplene til din applikasjon.

Se produktoversikt her


 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er en stålslange/ metallslange?

En stålslange/metallslange er en kabelbeskyttelse med stålmateriale som benyttes til å samle og organisere kabler og ledninger i mer utsatte applikasjoner. De fleste stålslanger er motstandsdyktige mot væsker som olje, gass og kjemikalier. I tillegg finnes det andre typer med flere egenskaper, som f. eks. slanger med utmerket slagfasthet og temperaturbestandighet. Vi leverer 4 forskjellige typer stålslanger:

  • SC: Galvaniserte stålslanger
  • SSC: Metallslanger i rustfritt stål
  • PCS: Galvaniserte stålslanger med PVC belegg
  • LTS: Galvaniserte stålslanger med glatt PVC belegg

Hvordan velge riktig stålslange/ metallslange?

Med så mange ulike metallslanger å velge fra, er det ikke alltid like lett å finne riktig løsning til spesielle applikasjoner. For å velge riktig løsning må du vite hva slangen skal brukes til og hvilke krav slangen skal tilfredsstille. Produktdetaljer finner du som regel i produktdatabladet, men ved større prosjekter kan det også være greit med noen modeller og tegninger av produktet, tilsvarende våre CAD modeller.

Se våre CAD modeller her

Hvordan installere en stålslange/ metallslange?

For å installere stålslanger trenger du riktig type nippel. Vi har laget en enkel nomenklatur for å gjøre denne prosessen enklere. Navnet på metall niplene er strukturert på samme måte som metallslangene for å enklere finne frem til riktig løsning. 

Se vår nomenklatur her

Hvordan kutte en stålslange/ metallslange?

For å kutte metallslanger bruker man vanligvis en baufil. For å holde på plass metallslangene og sikre et rent kutt anbefales det å i tillegg bruke en slangeholder som HelaGuard ConClamp

Hvordan kan jeg se hva en stålslange/ metallslange beskytter mot?

Etter DIN EN IEC 60529 standarden måles beskyttelsesgraden med en IP-grad som består av en kode med bokstavene IP, og to karakteristiske sifre for graden av beskyttelse, f. ek.s IP54.

Klikk her for oversikt over de ulike IP-gradene

Finnes det kjemikaliebestandige stålslanger/ metallslanger?

Stålslanger er som regel motstandsdyktige mot kjemikalier. Men noen stålslanger er mer kjemikalieresistente enn andre. Dette avhenger av materialet på slangen og produksjonsprosessen. Derfor er det viktig å studere nøye applikasjonskravene og produktegenskapene.

Se oversikt over hvilke kjemikalier våre stålslanger beskytter mot her

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på! Kontakt oss her


 

Nedlastningsmateriell


Update: 03/12/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.195.5) | Update: 03/12/2022 | Personverninnstillinger