30/06/2022
pictogram

Skipsbygging: Lønnsomme og robuste kabelløsninger

Sikkerhet om bord med solide og sertifiserte produkter


Skipsbygging bannerbilde


Havet er beryktet for sine tøffe forhold. Inne i et skip må alt sikres ekstra godt, og brannvern står øverst på listen for godkjenning av brukte materialer. Våre kabelføringsløsninger for skipsbygging starter allerede her: Utviklet spesielt for verftsindustrien, halogenfrie og med alle godkjenninger, oppfyller de alle forutsetningene. Og varmebestandige produkter som våre strips i PA46 materiale og stålbånd i SS316 stål kan installeres under ekstreme forhold. 

Holdbarheten på disse materialene har blitt testet i en årrekke blant andre industrier som f.eks. vindkraft og offshore, og blir kontinuerlig demonstrert i langsiktige tester under reelle forhold. Våre solide produkter til skipsbygging er egnet for ekstreme forhold og tåler store mekaniske påkjenninger.

Vi har tjent verftsindustrien i mer enn to tiår. I denne tiden har mange ting forandret seg, teknologiene er mer komplekse og godkjenningene for materialene er blitt strengere. For oss betyr erfaring å ikke hvile på laurbærene, men er et utgangspunkt for å utvikle nye løsninger for å møte dine fremtidige behov. 

Produktoversikt til skipsbygging

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se en liste over våre produkter, eller bla videre nedover for mer informasjon på utvalgte produkter.

Produktutvikling og sertifiseringer til skipsbygging

Applikasjon skipsbygging

Trender

Ettersom vi allerede har mer enn 20 års erfaring innen skipsbygging, følger vi med på hva som skjer i bransjen. Kabelføringsløsninger i skipsbygging skal fremfor alt ha én egenskap: tilfredsstille de nyeste kravene. Tilbakevendende temaer er klimaendring og utslippsreduksjoner. Aktuelle standarder berører også skipsfarten.

For at et skip fortsatt skal kunne anløpe store internasjonale havner i fremtiden, må utslippsverdiene ligge under maksimalgrensene. På nye motorer oppnås det også med økning av forbrenningstemperaturen. Som en følge av dette må ledninger og tilhørende kabelføringssystemer som sokler, buntebånd og slanger i relevant avstand fra maskinene tåle temperaturer på godt og vel 150 °C.

Containerskip, skipsbygging

Nytenkning

Liquefied Natural Gas som alternativ til tungolje innen skipsbygging har lenge vært daglig kost. Avgassreduksjon er stikkordet for global etterspørsel etter innovative teknologier. De første LNG-motorene ble bygget, og skipene forlot verftene. Her gjelder helt nye sikkerhetskrav da kompliserte kjøleledninger og sensible kjølesystemer må beskyttes.

HellermannTyton har allerede de ideelle kabelføringsløsningene, halogenfrie for bedre brannbeskyttelse, stabile mot de sterkeste belastninger på havet og selvfølgelig også sertifisert etter de nyeste standarder.

Økonomisk seiling, skipsbygging

Økonomisk drift

Våre produkter og løsninger for skipsbygging er designet for å tåle store mekaniske krefter. Fuktighet, høy saltkonsentrasjon og kontinuerlig bevegelse er store påkjenninger på kabler og vaiere.

Løsninger fra HellermannTyton er utviklet for at du skal kunne redusere kostnader betraktelig i form av en rask installasjon og lang holdbarhet.

Sertifiserte kabelløsninger til skipsbygging

Sertifiseringer

Våre ingeniører preger bedriftskulturen. Alt er nøye gjennomtenkt, utvikling er en kontinuerlig tilstand, og vi overlater ingenting til tilfeldighetene. Da er det også naturlig at vi alltid får dokumentert disse anstrengelsene med aktuelle internasjonale sertifiseringene for skipsbygging av DNV, GL (Det Norske Veritas Germanischer Lloyd), ABS (American Bureau of Shipping), BV (Bureau Veritas)

Se alle våre sertifiseringer her
Klikk her for produkter som er sertifisert iht. IEC 62275

 

 

Utvalgte produkter til skipsbygging

Kabelløsninger til skipsbygging

Kvalitet i fokus

De strenge godkjenningsforskriftene for materialer i skipsbygging og produktenes holdbarhet står øverst på listen hos oss. Resultatet er gjennomtenkte kabelføringsløsninger som hjelper deg å oppnå to avgjørende fordeler: Mer sikkerhet og bedre lønnsomhet i kraft av redusert tid og kostnader ved vedlikehold.

Krympeslange HA40 og MA40

HA40 krympeslange til skipsbygging

Disse krympeslangene er utviklet for ekstreme forhold. Våre selvslukkende krympeslanger HA40 og MA40, er flammehemmende, resistente mot løsemidler, syrer og lut, og oppfyller alle krav som du må ta hensyn til innen skipsbygging. Herunder hører også de strenge sertifiseringene fra DNV GL. Fukt og korrosjon er ikke noe problem når disse krympeslangene benyttes.

Materialets holdbarhet reduserer tid og kostnader ved vedlikehold samtidig som sikkerheten økes.

HDM skrufester

HDM skrufester til skipsbygging

Disse  ekstra kraftige HDM festene kan brukes mange steder, og er ideelle for de mest ekstreme forhold, der kabelgodset utsettes for sterke vibrasjoner og krefter.

Skrufestenes foringer i stål muliggjør et høyt tiltrekkingsmoment.

LPH strips

LPH buntebånd til skipsbygging

Dette buntebåndet har ikke bare de viktige skipsbyggingssertifikatene fra DNV GL eller Bureau Veritas, men overbeviser også gjennom en spesiell hodegeometri.

Den flate konstruksjonen muliggjør også en rask installasjon der hvor det bare er liten plass. Den glatte innsiden og den brede påleggingsflaten beskytter kablene spesielt godt. Og med verktøyet MK10-SB kuttes båndene uten å etterlate skarpe kanter.

MBT-bånd i syrefast rustfritt stål med patentert kulelås

MBT stålbånd til skipsbygging

Den solide kabelstrengen på våre MBT stålbånd sørger for at bakoverbevegelsen  blir minimal når båndet buntes og strammes. Den lille kulen kiler seg da fast i det tilløpende hodet. Resultat: Båndet sitter helt fast. Så langt, så godt.

Ved hjelp av v-formen på halen blir den lille kulen allerede ved innføring av kabelbåndet  plassert i optimal posisjon. Buntingen går raskt og helt sikkert. Stykket som ble forlenget i tillegg på undersiden av hodet, forsterker låsen så godt at holdekraften økes med 52 prosent.

MBT-serien holder opptil 7 000 newton og er samtidig motstandsdyktige mot kjemiske påvirkninger og varme. Dessuten er en rask montering av buntebåndene spesielt godt tilrettelagt ved hjelp av monteringsverktøyet HDT16. 

 


Update: 25/06/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.176) | Update: 25/06/2022 | Personverninnstillinger