18/06/2024
pictogram

Skipsbygging: Lønnsomme og robuste kabelløsninger

Sikkerhet om bord med solide og sertifiserte produkter


Skipsbygging bannerbilde


Havet er utsatt for tøffe forhold. Inne i et skip må alt sikres godt, og brannvern står øverst på listen for godkjenning av materialer. Våre kabelløsninger for skipsbygging starter allerede her: Utviklet spesielt for verftsindustrien, halogenfrie og med alle godkjenninger som oppfyller alle forutsetninger. Og varmebestandige produkter som våre strips i PA46 materiale og stålbånd i SS316 stål kan installeres under ekstreme forhold. 

Holdbarheten på disse materialene har blitt testet i en årrekke blant industrier som f. eks. vindkraft og offshore, og blir kontinuerlig benyttet i langsiktige tester under reelle forhold. Våre solide produkter til skipsbygging er egnet for ekstreme forhold og tåler store mekaniske påkjenninger.

Vi har tjent verftsindustrien i flere tiår og gjennom denne tiden har mye forandret seg. Teknologiene er mer komplekse og sertifiseringene for materialer er blitt strengere. For oss er det viktig å ikke hvile på laurbærene, men å utvikle nye løsninger for å møte fremtidige behov. 

Produktoversikt til skipsbygging

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se en liste over våre produkter, eller bla videre nedover for mer informasjon på utvalgte produkter.

Utvalgte produkter til skipsbygging

De strenge godkjenningsforskriftene for materialer i skipsbygging og produktenes holdbarhet står øverst på listen hos oss. Resultatet er gjennomtenkte kabelløsninger som hjelper deg å oppnå bedre, sikkerhet, bedre lønnsomhet, redusert tid og vedlikeholdskostnader.

Krympeslange HA40 og MA40

HA40 krympeslange til skipsbygging

HA40 og MA 40 krympeslangene er utviklet for ekstreme forhold. De selvslukkende krympeslangene er flammehemmende, resistente mot løsemidler, syrer og lut, og oppfyller alle krav innen skipsbygging. Herunder hører også de strenge sertifiseringene fra DNV GL. Fukt og korrosjon er ikke noe problem når disse krympeslangene benyttes. 

Produktoversikt:

HDM skrufester

HDM skrufester til skipsbygging

De ekstra solide HDM festene er ideelle for de mest ekstreme forhold og når kabelgodset utsettes for sterke vibrasjoner og krefter. Skrufestenes foringer i stål muliggjør et høyt tiltrekkingsmoment.

Se produktoversikt her

LPH nylonstrips

LPH buntebånd til skipsbygging

LPH bånd er ikke bare sertifisert ihht. DNV GL eller Bureau Veritas, men har også en unik gemoetri på låsehodet. Det flate designet muliggjør enkel installasjon i områder med begrenset plass. Den glatte innsiden og den brede flaten gir også utmerket beskyttelse. Og med verktøyet MK10-SB kuttes båndene uten å etterlate skarpe kanter.

Se produktoversikt her

MBT stålbånd

MBT stålbånd til skipsbygging

Det solide låsehode på våre MBT stålbånd i syrefast rustfritt stål sørger for båndet ikke glir bakover når båndet buntes og strammes. Den lille kulen kiler seg fast i det tilløpende hodet og gir solid hold på bunten.

Ved hjelp av v-formen på halen blir den lille kulen allerede ved innføring av kabelbåndet  plassert i optimal posisjon. Buntingen går raskt og sikkert. MBT-serien holder opptil 7 000 newton og er samtidig motstandsdyktige mot kjemiske påvirkninger og varme. Båndet kuttes enkelt med stripsepistolen HDT16.

Se produktoversikt her

Produktutvikling for skipsbygging

Applikasjon skipsbygging

Trender

Med flere tiårs erfaring innen skipsbygging, følger vi med på hva som skjer i bransjen. Kabelløsninger i skipsbygging skal fremfor alt ha en egenskap: Tilfredsstille de nyeste kravene. Tilbakevendende temaer er klimaendring og utslippsreduksjoner. Aktuelle standarder berører også skipsfarten.

For at et skip fortsatt skal kunne anløpe store internasjonale havner i fremtiden, må utslippsverdiene ligge under maksimalgrensene. På nye motorer oppnås det også med økning av forbrenningstemperaturen. Som følge av dette må ledninger og tilhørende kabelsystemer som sokler, buntebånd og slanger tåle ca. 150 °C.

Containerskip, skipsbygging

Nytenkning og økonomisk drift

Liquefied Natural Gas som alternativ til tungolje innen skipsbygging har lenge vært daglig kost. Avgassreduksjon er stikkordet for global etterspørsel etter innovative teknologier. Her gjelder helt nye sikkerhetskrav da kompliserte kjøleledninger og sensible kjølesystemer må beskyttes.

Vi har allerede de ideelle kabelføringsløsningene som er bl. a. halogenfrie med utmerket brannbeskyttelse, som kan tåle kraftige belastninger og mekaniske krefter fra havet, og som selvfølgelig også sertifisert etter de nyeste standarder. Våre løsninger er utviklet for at du skal kunne redusere kostnader betraktelig med kjappe og holdbare installasjoner.

Sertifiseringer til skipsbygging

Sertifiserte kabelløsninger til skipsbygging

Våre ingeniører preger bedriftskulturen. Alt er nøye gjennomtenkt, utvikling er en kontinuerlig tilstand, og vi overlater ingenting til tilfeldighetene. Da er det også naturlig at vi alltid får dokumentert disse anstrengelsene med aktuelle internasjonale sertifiseringene for skipsbygging av DNV, GL (Det Norske Veritas Germanischer Lloyd), ABS (American Bureau of Shipping), BV (Bureau Veritas).

Se våre sertifiseringer her
Se produkter med IEC 62275 sertifisering her