16/10/2021
pictogram

Skipsbygging: høy lønnsomhet takket være robuste kabelføringsløsninger

Sikkerhet om bord og kostnadsreduksjon
takket være holdbare sertifiserte produkter

Havet er beryktet for sine tøffe forhold. Inne i et skip må alt sikres ekstra godt, og brannvern står øverst på listen for godkjenning av brukte materialer. Våre kabelføringsløsninger for skipsbygging starter allerede her: Utviklet spesielt for verftsindustrien, halogenfrie og med alle godkjenninger, oppfyller de alle forutsetningene. Og varmebestandige produkter som våre strips / buntebånd  i materiale PA46 og stålbånd i SS316 stål kan installeres under ekstreme forhold som finnes i skipsbyggingsektoren. 

Holdbarheten på disse materialene har ikke bare vist seg i mange år i andre næringser som f.eks.  vindkraft og offshore i mange år, men blir kontinuerlig demonstrert i langsiktige tester under reelle forhold. Våre produkter for kabelhåndtering inkluderer holdbare løsninger for en kombinasjon av ekstreme forhold og store mekaniske påkjenninger i skipsbyggingssektoren.

 

HellermannTyton tilbyr sertifiserte produkter for maritim kabelføringHellermannTyton tilbyr sertifiserte produkter for kabelføring i maritime miljøer.

Vi har 20 års erfaring med kabelhåndtering i skipsbygging.

Vi har tjent verftsindustrien i mer enn to tiår. I denne tiden har mange ting forandret seg, teknologiene er mer komplekse og godkjenningene for materialene er blitt strengere. For oss betyr erfaring å ikke hvile på laurbærene, men er et utgangspunkt for å utvikle nye løsninger for å møte dine fremtidige behov. 

Økt sikkerhet og mer lønnsomhet, begge mål oppnår du med våre svært holdbare produkter. 

 

Robust kabelføring, også for containerskip​.
Robust kabelføring, også for containerskip​.

Produktkvalitet med dobbel virkning:
sikkerhet og lønnsomhet

De strenge godkjenningsforskriftene for materialer i skipsbygging og produktenes holdbarhet står øverst på listen hos oss. Resultatet er gjennomtenkte kabelføringsløsninger som hjelper deg å oppnå to avgjørende fordeler: mer sikkerhet og bedre lønnsomhet i kraft av redusert tid og kostnader ved vedlikehold.

 

Tallrike bruksområder for HellermannTyton-produkterHellermannTyton-produkter egner seg for en rekke bruksområder innen skipsbygging.

Pålitelig kabelbeskyttelse i skip: krympeslangene HA40 og MA40

Krympeslange for skipsbygging MA40Disse krympeslangene er utviklet for ekstreme forhold. Våre selvslukkende krympeslanger HA40 og MA40, er flammehemmende, resistente mot løsemidler, syrer og lut, og oppfyller alle krav som du må ta hensyn til innen skipsbygging. Herunder hører også de strenge sertifiseringene fra DNV GL. Fukt og korrosjon er ikke noe problem når disse krympeslangene benyttes.

Kabelgodset krever gjennom materialets holdbarhet redusert tid og kostnader ved vedlikehold samtidig som sikkerheten økes.


 

Krympeslange for skipsbygging MA40

Kabelføring uten bruk av skruer: festesokkel PMB5 med lim

Festesokkel PMB5 – ideell for kabling av skip​.Dette produkten kan benyttes der andre festesokler ikke kan brukes, f.eks.  fordi det ikke er mulig å bore hull. Takket være sokkelformen er det også mulig å klebe PMB5 på ujevne overflater.

Denne egenskapen og den enkle monteringen med deigaktig lim gjør den uunnværlig for skipsbygging.

 

Festesokkel PMB5 – ideell for kabling om bord i skip​.

 

Skipsbygging: Kabelføring på verftet.

Skipsbygging: Kabelføring på verft.

Tåler vibrasjoner og store påkjenninger: HellermannTyton skrufester

Tunglastholdere for kabler i skip​.Disse HellermannTyton Heavy Duty-festene kan brukes på mange områder, og er ideelle for de mest ekstreme forhold, der kabelgodset utsettes for sterke vibrasjoner og krefter.

Skrufestenes foringer i stål muliggjør et høyt tiltrekkingsmoment.

 


Skrufester for kabler i skip​.

Rask og pålitelig bunting, også der det er trangt om plassen: LPH175

Dette buntebåndet har ikke bare de viktige skipsbyggingssertifikatene fra DNV GL eller Bureau Veritas, men overbeviser også gjennom en spesiell hodegeometri. Den flate konstruksjonen muliggjør også en rask installasjon der hvor det bare er liten plass. Den glatte innsiden og den brede påleggingsflaten beskytter kablene spesielt godt. Og med verktøyet MK10-SB kuttes båndene uten å etterlate skarpe kanter.

 

Strips LPH (Robusto) for ekstrene forhold innen skipsbygging.​

Strips LPH (Robusto) for ekstreme forhold innen skipsbygging.​


Din motor er vår drivkraft.
Spesielt når LNG benyttes til drivstoff.

Liquefied Natural Gas som alternativ til tungolje innen skipsbygging har lenge vært daglig kost. Avgassreduksjon er stikkordet for global etterspørsel etter innovative teknologier. De første LNG-motorene ble bygget, og skipene forlot verftene. Her gjelder helt nye sikkerhetskrav da kompliserte kjøleledninger og   sensible kjølesystemer må beskyttes.

HellermannTyton har allerede de ideelle kabelføringsløsningene, halogenfrie for bedre brannbeskyttelse, stabile mot de sterkeste belastninger på havet og selvfølgelig også sertifisert etter de nyeste standarder.

 

HellermannTyton for skipsbygging: Kabelbeskyttelse og kabelføring for containerskip og fraktskip​.
HellermannTyton for skipsbygging: Kabelbeskyttelse og kabelføring for containerskip og fraktskip​.

Når du vil seile økonomisk, kommer vi ombord.

Våre produkter og løsninger for skipsbygging er designet for å tåle store mekaniiske krefter.  Fuktighet, høy saltkonsentrasjon og kontinuerlig bevegelse er store påkjenninger på kabler og vaiere. Løsninger fra HellermannTyton er utviklet for at du skal kunne redusere kostnader betraktelig i form av en rask installasjon og lang holdbarhet.

 

En historie preget av innovasjoner. Slik er HellermannTyton.

Buntebånd holder en hel verden sammen. Så enkel kan filosofien til et selskap være – og vi ser tilbake på en unik tradisjon i denne bedriften. Men vi lener oss ikke tilbake på historien.  I stedet arbeider vi daglig med innovasjoner. I sammenhengen med det faktum at vi holder verdenen inne i skipet ditt sammen, ser vi aller helst fremover.

 

HellermannTyton-produkter brukes ved mange verft.HellermannTyton-produkter brukes ved mange verft.

Jorden er rund!
Spesiellt i buntebåndene i MBT-serien

Patentert: MBT-buntebåndene av rustfritt stål.Ofte er løsningen enkel, det er bare å komme på den. Slik var det med MBT-buntebåndene i syrefast rustfritt stål med patentert kulelås. De innebærer en løsning for de tøffeste kravene i skipsbyggingen.

Etter bunting og stramming er det minimal bakoverbevegelse av motstanden til kabelstrengen. Den lille kulen kiler seg da fast i det konisk tilløpende hodet. Resultat: Båndet sitter helt fast. Så langt, så godt.

 
Patentert: MBT-buntebåndene av syrefast rustfritt  SS316 stål.

En av våre ingeniører var imidlertid ikke tilfreds med denne ytelsen, og så et forbedringspotensiale i håndteringen: Buntingen kunne gå enda raskere.  Og dermed utstyrte han bånd-enden med en V-formet hale.

Ved hjelp av denne bringes den lille kulen allerede ved innføring av kabelbåndet nøyaktig i optimale posisjon. Buntingen går raskt og helt sikkert. Stykket som ble forlenget i tillegg på undersiden av hodet, forsterker låsen så godt at holdekraften er øket med 52 prosent.

Tallrike bruksområder for HellermannTyton-produkter​.
Tallrike bruksområder for HellermannTyton-produkter​.


Det er typisk HellermannTyton. Nå kan vår ingeniør sove rolig om natten. Og du også fordi buntebåndene i MBT-serien har ikke bare sterke holdekrefter på opptil
7 000 newton, men de er samtidig motstandsdyktige mot kjemiske påvirkninger og varme.

Perfekt for Skipsbygging: Monteringsverktøy for buntebånd av rustfritt stål.Dessuten er en rask montering av buntebåndene spesielt godt tilrettelagt ved hjelp av monteringsverktøyet HDT16.


Perfekt for Skipsbygging: Monteringsverktøy for buntebånd av rustfritt stål.

Verden er i endring.
Også skipsbyggingen.

Ettersom vi allerede har mer enn 20 års erfaring innen skipsbygging, følger vi med på hva som skjer i bransjen. Hvilke trender og innovasjoner er på gang? Hvordan reagerer havner og verft på den knallharde internasjonale konkurransen? Hvilke blir morgendagens motorer? Les her våre undersøkelser og ideer om emnet.

Kabelføringsløsninger for​ Cruiseskip.

Kabelføringsløsninger for​ Cruiseskip.

Under dekk blir det hett.
Vi har løsningen for kalde datamaskiner.

Kabelføringsløsninger i skipsbygging skal fremfor alt ha én egenskap: tilfredsstille de nyeste kravene. Tilbakevendende temaer er klimaendring og utslippsreduksjoner. Aktuelle standarder berører også skipsfarten. For at et skip fortsatt skal kunne anløpe store internasjonale havner i fremtiden, må utslippsverdiene ligge under maksimalgrensene. På nye motorer oppnås det også med økning av forbrenningstemperaturen. Som en følge av dette må ledninger og tilhørende kabelføringssystemer som sokler, buntebånd og slanger i relevant avstand fra maskinene tåle temperaturer på godt og vel 150 °C.


HellermannTyton har ikke bare riktige produkter med varmebestandige buntebånd av PA46, men naturligvis også de nyeste godkjenningene. Og da er vi ved sakens kjerne igjen: sikkerhet og holdbarhet – to fordeler som begge utmerker oss.

Les mer i vår blogg

Skipsverft i hele verden satser på HellermannTyton​.Skipsverft i hele verden benytter produkter fra HellermannTyton​.

Velg det sikreste alternativet.
Med riktig sertifikat.

Våre ingeniører preger bedriftskulturen. Alt er nøye gjennomtenkt, utvikling er en kontinuerlig tilstand, og vi overlater ingenting til tilfeldighetene. Da er det også naturlig at vi alltid får dokumentert disse anstrengelsene med aktuelle internasjonale sertifiseringene for skipsbygging av:

DNV
GL (Det Norske Veritas Germanischer Lloyd),
ABS (American Bureau of Shipping) og
BV (Bureau Veritas).


Du finner våre produkter sertifisert iht. IEC 62275 her.

Skipsbygging med harde miljøbetingelser.I skipsbygging er det tøffe miljøbetingelser.

Hold kontakt med oss!


Update: 02/10/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.155) | Update: 02/10/2021