23/04/2024
pictogram

Vindkraft: Solide og kostnadseffektive kabelløsninger

Produkter designet for ekstreme forhold


Vindkraft applikasjon, bannerbilde Vindkraft applikasjon, bannerbilde


Våre kabelløsninger sikrer belastede vindturbiner effektivt arbeid. Holdbarhet under ekstreme forhold er stikkordet. Enten det dreier seg om små vindturbiner eller offshore vindparker, kjenner vi kravene svært godt med mange år i bransjen.

Som en av de ledende leverandørene av kabelføringsløsninger konsentrerer vi oss på produkter som kan bygges inn og skreddersys i dine systemer. Bare de beste råstoffer finner veien inn i produksjonen, og strenge kvalitetskontroller sørger for holdbare produkter, også til ettermontering. Solid kabelbeskyttelse, smarte merkeløsninger, holdbare krympeprodukter, stabile fester og monteringsverktøy for lønnsom kabelinstallasjon utgjør vår omfattende produktpakke.
 

Produktoversikt til vindkraftverk

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se en liste over våre produkter, eller bla videre nedover for mer informasjon på utvalgte produkter.

Kabelbeskyttelse til vindkraftverk

Våre kabelbeskyttelser reduserer faren for kortslutninger. Materialets holdbarhet gjør det mulig å spare betydelige service- og vedlikeholdskostnader ikke bare i vindparker, men også på små vindturbiner. Dermed øker effektiviteten for hver enkel enhet.

Helahook kabelbeskyttelse

HelaHook kabelbeskyttelse til vindparker

Med den robuste Helahook beskyttelsen får du en pålitelig kabelbeskyttelse som kan installeres svært enkelt i etterkant. Den spesielle elastisiteten er perfekt for bøyninger og forskjellige diametere. Monteringen er enkel, og serviceteknikeren kan når som helst åpne Helahook på nytt igjen.

Se produktoversikt her

SPF spiralslanger

SPF spiralslange til vindkraftverk

VDe avrundende kantene og det tykkveggede materialet  på våre SPF slanger gir både høy mekanisk beskyttelse og føringsstabilitet. Disse spiralslangene er utprøvd i den petrokjemiske bransjen – hvor man verdsetter den svært gode oljebestandigheten som gir bedre lønnsomhet også innen vindkraft i form av mindre vedlikehold av kabelsystemene.

Se produktoversikt her

Twist-In kabelbeskyttelse

HelaGaine Twist-in kabelbeskyttelse til vindkraftverk

Der hvor drakrefter sliter og hvor kablene har en begrenset livslengde pga. slitasje, er løsningen Helagaine Twist-In. Den slitesterke og selvlåsende slangen sikrer effektiv beskyttelse mot slitasjeskader.

Se produktoversikt her


 

Strips og festesokler til vindkraftverk

Selv innen vindkraft er holdbarheten av smådeler viktig. Våre strips og festesokler sørger for rask, enkel og pålitelig bunting av kabler, rør og ledninger både i og utenfor vindkraftverket.

T-serien nylonbånd

T strips til vindkraftverk

Tid er penger, og det gjelder spesielt ved kabelhåndtering. T- serien en av de mest lønnsomme kabelløsningene og med EVO monteringsverktøy  får du strammet, låst og et rent kutt på stripsene. Den spesielle formen på båndene forenkler buntingen slik at arbeidet går raskt unna. Materialets holdbarhet hjelper med å redusere vedlikeholdskostnadene.

Se produktoversikt her

HDM skrubare fester

HDM skrufester perfekte til vindturbiner

Tungt kabelgods krever spesielle løsninger. Våre HDM fester for buntebånd kan monteres inn i eksisterende skrueforbindelser. Festene benyttes spesielt der det er viktig med god bæreevne og holdbarhet. Heavy Duty-delene, opprinnelig utviklet for tunge anleggsmaskiner for å holde kabler, ledninger og trykkslanger på plass under ekstreme forhold, er med sine enestående egenskaper perfekte for vindturbiner.

Se produktoversikt her

MBT stålband

MBT stålbånd i rustfritt stål til vindkraftverk

Våre MBT stålband består kortslutningstester på linje med standard kabelklemmer. Elektriske kortslutninger frigjør en enorm ødeleggelseskraft og risikoen for personskader og ytre skader på grunn av slyngende kabler er svært høy. Fremfor alt når en entrådet strømkabel legges i trefoil-formasjon.

Våre stålbånd er et perfekt alternativ for kabelklemmer for å feste lav- og mellomspenningskabler i elektriske industrianlegg, i skinnefartøy, i gruvedrift eller vindturbiner på åpent hav.

Se produktoversikt her


 

Merkesystemer til vindkraftverk

Våre merkeprodukter gjør det enklere for serviceteknikeren å navigere gjennom komplekse kabel- og ledningsstrukturer i blant annet vindturbiner.

TIPTAG merkeskilt

TIPTAG merkeskilt på rull til vindkraftverk

TIPTAG merkeskilt er utviklet for permanent belastning under røffe forhold. Også ideelle for store diametre på ledninger for motorer, hydraulikkslanger eller kraftkabler. TIPTAG-merkeskilt fungerer også utmerket for ettermontering.

Se produktoversikt her

Helatag selvlaminerende etiketter

Helatag selvlaminerende skiltetiketter til vindkraftverk

For hurtig merking med utmerket motstandsdyktighet anbefaler vi våre Helatag selvlaminerende etiketter. Laget for sikker bruk under ekstreme forhold hvor temperatursvingninger og høy fuktighet er dagligdags. Beskyttelseslaminatet sørger for at ytre påvirkninger ikke ødelegger merkingen.

Se produktoversikt her

Helatag 1204

Helatag 1204 til merking i vindturbiner

Merking med 1204 etiketter reduserer materialbruken av tidkrevende aluminiumskilt. De matte sølvfargede etikettene egner seg meget godt for jevne og glatte flater, f. eks. tavler og koblingsskap. Med et stort utvalg av størrelser og formater er det enkelt å finne det perfekte merket. De selvklebende etikettene er ideelle for lakk og plast underlag og tåler opptil +150 °C.

Se produktoversikt her

TT431 termoskriver med programvare

Termoskriver TT431 til vindkraftverk

Termoskriver TT431 gjør det kjapt og enkelt å kabelmerke i og utenfor vindturbinene. TT431 sørger for utmerket utskriftskvalitet på krympemerker, kabelmerker, skiltetiketter mm. Med TagPrint Pro programvaren får du tilfredsstilt dine merkebehov raskt og profesjonelt. Programvaren lar deg lage din egen merking.

Se produktoversikt her


 

Krympeprodukter til vindkraftverk

Temperatursvingninger og fuktighet forekommer ofte i vindturbiner, og det er viktig at sensitive kabler og materialer beskyttes mot dette. Med våre krympeprodukter får kabelsystemene i blant annet vindturbiner den beskyttelsen og isolasjonen de trenger.

Krympeslange SA47-HT

https://www.hellermanntyton.no/produkter/search?&query=SA47-HT

Vår krympeslange SA47-HT har en spesiell termoplastisk lim med høy smeltetemperatur på innsiden. Dermed byr SA47-HT ikke bare på korrosjonsbeskyttelse, men omslutter også kabelgodset stabilt og vanntett. På denne måten oppnås en ekstremt høy fuktbeskyttelse.

Se produktoversikt her

MA47 medium tykkvegget med lim

MA47 krympeslange til vindturbiner

Den medium tykkveggede krympeslangen MA47 med lim benyttes ofte til vindindustrien og andre applikasjoner på grunn av slangens meget gode isolasjonsegenskaper og styrke. MA47 passer utmerket til kabelskjøter og kabelavslutninger i høye omgivelser som for eksempel i vindturbiner.

Se produktoversikt her

Innovasjon og produktutvikling for vindkraftverk

Vindkraftverk applikasjon

Nytenkning

Med vårt globale nettverk av produktutviklere har vi kompetansen som skal til for å utvikle nye løsninger til ulike industrier. Et ekspertteam er tilgjengelig for deg innen fornybar energi og vindkraft. Dette gjør oss til en pålitelig partner for planlegging og installasjon av kabelløsninger i vindturbiner.

Vi observerer og analyserer markedet hele tiden. Nye krav krever nye materialer og nye løsninger. Vindenergien følger den tekniske utviklingen tett, og konkurransen er knalltøff. For oss er kun det beste godt nok, og med våre markedsanalyser kan vi hele tiden videreutvikle våre produkter. Dette gjør at vi kontinuerlig kan sette en ny standard i Norge og i hele verden.

Applikasjon av strips i vindturbin

Skreddersydde løsninger

Vi lytter, analyserer, og snakker med våre kunder. Vårt tette samarbeid er en nøkkelfaktor når vi utvikler nye kabelløsninger. Bare stabil drift av vindturbinene og nøytrale vedlikeholdskostnader kan opprettholde den høye effektiviteten som vindkraftverk måles etter. Derfor er det viktig at vi kjenner til kravene.

Alle komponenter må være i høyeste kvalitet for å kunne tåle de ekstreme forholdene for kulde, varme, snø og fuktighet, eller saltholdige omgivelser i offshore-vindparker når en vindturbin skal generere strøm hele året. Det avgjørende forspranget utvikles gjennom tett samarbeid med våre kunder.

LTS Helaguard kabelbeskyttelse til vindkraftverk

Fleksibilitet

Vi påtar oss også spesielle utfordringer. For eksempel er vi kjent med det som kreves for å utføre reparasjoner og vedlikehold i trange omgivelser. Det krever tid. Takket være et tett nettverk av serviceorienterte filialer og kompetente distribusjonspartnere kan vi garantere like godt tilbud i hele verden. Vår fleksibilitet og gode leveransevilkår gir deg hele planleggingssikkerheten som er så viktig innen fornybar energi.

Med vår gratise CAD-dataer samt 3D-visninger, gjør vi det enkelt for ingeniører å finne de riktige produktene. På denne måten slipper produsenten å produsere egne komponenter som kun blir et fordyrende element.

Få tilgang til CAD-data her


 

Andre spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Kontakt oss her
 

Nedlastningsmateriell til vindenergi