30/06/2022
pictogram

Vindkraft: Solide og kostnadseffektive kabelløsninger

Produkter designet for ekstreme forhold


Vindkraft applikasjon, bannerbilde Vindkraft applikasjon, bannerbilde


HellermannTyton er spesialist på kabelføringsløsninger som lar permanent belastede systemer i vindturbiner arbeide mer effektivt. Holdbarhet under ekstreme forhold er stikkordet. Enten det dreier seg om små vindturbiner eller offshore vindparker, kjenner vi kravene svært godt etter mange år i bransjen.

Som en av de ledende leverandørene av kabelføringsløsninger konsentrerer vi oss på løsninger som kan bygges inn og skreddersys i dine systemer. Bare de beste råstoffer finner veien inn i produksjonen, og strenge kvalitetskontroller sørger for holdbare produkter. Også til ettermontering.

Robust kabelbeskyttelse, smarte merkeløsninger, holdbare krympeprodukter, stabile festesystemer og monteringsverktøy for kostnadsbesparende installasjon av våre kabelføringsløsninger utgjør vår omfattende produktpakke.
 

Produktoversikt til vindkraftverk

Klikk på bildene til produktkategoriene under for å se en liste over våre produkter, eller bla videre nedover for mer informasjon på utvalgte produkter.

Innovasjon og produktutvikling til vindkraftverk

Vindkraftverk applikasjon

Nytenkning

Med vårt globale nettverk av produktutviklere har vi kompetansen som skal til for å utvikle nye løsninger til ulike industrier. Et ekspertteam er tilgjengelig for deg innen fornybar energi og vindkraft. Dette gjør oss til en pålitelig partner for planlegging og installasjon av kabelløsninger i vindturbiner.

Vi observerer og analyserer markedet hele tiden. Nye krav krever nye materialer og nye løsninger. Vindenergien følger den tekniske utviklingen tett, og konkurransen er knalltøff.

For oss er kun det beste godt nok, og med våre markedsanalyser kan vi hele tiden videreutvikle våre produkter. Dette gjør at vi kontinuerlig kan sette ny standard i Norge og i hele verden.

Applikasjon av strips i vindturbin

Skreddersydde løsninger

Vi lytter, analyserer, og snakker med våre kunder. Vårt tette samarbeid er en nøkkelfaktor når vi utvikler nye kabelløsninger. Bare stabil drift av vindturbinene og nøytrale vedlikeholdskostnader kan opprettholde den høye effektiviteten som vindkraftverk måles etter. Derfor er det viktig at vi kjenner kravene godt.

Alle komponenter må være i høyeste kvalitet. Våre utfordringer ligger i de ekstreme forholdene for kulde, varme, snø og fuktighet, eller også saltholdige omgivelser i offshore-vindparker hvor en vindturbin må generere strøm hele året. Det er logisk at vi her bare kan skape det avgjørende forspranget ved tett samarbeid med våre kunder.

LTS Helaguard kabelbeskyttelse til vindkraftverk

Lønnsomhet

Enten det dreier seg om en enkelt vindturbin eller om komplette offshore-vindparker, er våre produkter laget for å gi anlegge en optimal lønnsomhet. Det går langt forbi en optimert lynsikring eller effektiv beskyttelse av komplekse kabelbunter.

Vi påtar oss også spesielle utfordringer. For eksempel er vi kjent med det som kreves for å utføre reparasjoner og vedlikehold i trange rom og vanskelig tilgjengelige steder. Det krever tid. Med svært fleksible kabelbeskyttelsesprodukter som alltid kan åpnes og lukkes igjen, reduseres servicekostnadene betraktelig.

T strips og kabelbeskyttelse applikasjon på vindturbin

Fleksibilitet

Vårt samarbeid gjør også at prosjektledelse og prosessflyt ved planlegging og montering av vindturbiner kan forenkles da alle produkter kommer fra én leverandør. Leveringsrekkefølgen kan reduseres til et minimalt mål som senker anskaffelseskostnadene.

Takket være et tett nettverk av serviceorienterte filialer og kompetente distribusjonspartnere kan vi garantere like gode tilbud i hele verden. Vår fleksibilitet og gode leveransevilkår gir deg hele planleggingssikkerheten som er så viktig innen fornybar energi.

CAD-data til vindkraftverk

CAD-data

Produsentene må holde produktkostnadene lavest mulig for å kunne overleve i den internasjonale konkurransen. Mange fremstiller dog komponentene selv, til tross for at passende deler mange ganger finnes på markedet til en bedre pris.

Med gratis elektronisk klargjøring av CAD-dataene samt 3D-visning gjør vi det mulig for ingeniørene å finne den riktige løsningen for deres konstruksjon på en enkel måte.

Få tilgang til CAD-data her

Kabelbeskyttelse til vindkraftverk, utvalgte produkter

Kabelbeskyttelse til vindkraftverk

Solid og fleksibel kabelbeskyttelse

Våre kabelbeskyttelsesløsninger reduserer faren for kortslutninger. Materialets holdbarhet gjør det mulig å spare betydelige service- og vedlikeholdskostnader ikke bare i vindparker, men også på små vindturbiner. Dermed øker effektiviteten for hver enkel enhet.

Helahook kabelbeskyttelse

HelaHook kabelbeskyttelse til vindparker

Reduser vedlikeholdsintervallene også for vindparker i drift. Med den robuste Helahook beskyttelsen får du en pålitelig kabelbeskyttelse som kan installeres svært enkelt i etterkant.

Den spesielle elastisiteten er perfekt for bøyninger og forskjellige diametere. Monteringen er enkel, og serviceteknikeren kan når som helst åpne Helahook på nytt igjen.

Se produktoversikt her

SPF spiralslanger

SPF spiralslange til vindkraftverk

Våre SPF spiralslanger gir en spesiell beskyttelse på kabler og ledninger. De avrundende kantene og det tykkveggede materialet gir både høy mekanisk beskyttelse og føringsstabilitet.

Disse spiralslangene er utprøvd i den petrokjemiske bransjen – hvor man verdsetter den svært gode oljebestandigheten som gir bedre lønnsomhet også innen vindkraft i form av mindre hyppig vedlikehold av kabelsystemene.

Se produktoversikt her

Helagaine Twist-In kabelbeskyttelse

HelaGaine Twist-in kabelbeskyttelse til vindkraftverk

Der hvor drakrefter sliter og hvor kablene har en begrenset livslengde pga. slitasje, er løsningen Helagaine Twist-In.

Fordeler med HelaGaine Twist-In

  • Effektiv beskyttelse mot slitasjeskader
  • Rivefast og selvlåsende 
  • Reduserer reparasjonshyppigheten

Se produktoversikt her

 


 

Se demonstrasjonsvideo av Helagaine Twist-In her:

Strips og festesokler til vindkraftverk, utvalgte produkter

Buntebånd til vindkraftverk

Kvalitet helt ned til minste detalj

Selv innen vindkraft er holdbarheten av smådeler viktig. Våre strips og festesokler sørger for rask, enkel og pålitelig bunting av kabler, rør og ledninger både i og utenfor et vindkraftverk.

T-serien buntebånd

T strips til vindkraftverk

Tid er penger, og det gjelder spesielt ved montering. T- serien en av de mest lønnsomme kabelføringsløsningene og med EVO monteringsverktøy  får du strammet, låst og et rent kutt på stripsene.

Den spesielle formen på båndene forenkler buntingen slik at arbeidet går raskt unna. Materialets holdbarhet hjelper med å redusere vedlikeholdskostnadene.

HDM skrufester

HDM skrufester perfekte til vindturbiner

Tungt kabelgods krever spesielle løsninger. Våre HDM fester, spesielt utviklede skrufester for buntebånd kan monteres inn i eksisterende skrueforbindelser. HDM feste benyttes spesielt der det er viktig med god bæreevne og holdbarhet.

Heavy Duty-delene, opprinnelig utviklet for tunge anleggsmaskiner for å holde kabler, ledninger og trykkslanger på plass under ekstreme forhold, er med sine enestående egenskaper perfekte for vindturbiner.

MBT stålband

MBT stålbånd i rustfritt stål til vindkraftverk

Våre MBT stålband består kortslutningstester på linje med standard kabelklemmer. Elektriske kortslutninger frigjør en enorm ødeleggelseskraft og risikoen for personskader og skader på omgivelsene på grunn av slyngende kabler er svært høy. Fremfor alt når en entrådet strømkabel legges i trefoil-formasjon.

Våre stålbånd er et perfekt alternativ for kabelklemmer for å feste lav- og mellomspenningskabler i elektriske industrianlegg, i skinnefartøy, i gruvedrift eller vindturbiner på åpent hav.

 

 

 

 

Se kortslutningstest på våre MBT stålbånd her:

Merkesystemer til vindkraftverk, utvalgte produkter

TT431 termoprinter til kabelmerking i vindkraftverk

Oversiktlig kabelføring

Våre merkeprodukter bidrar til at serviceteknikeren kan navigere sikkert innen komplekse kabel- og ledningsstrukturer i blant annet vindturbiner.

TIPTAG merkeskilt

TIPTAG merkeskilt på rull til vindkraftverk

TIPTAG merkeskilt er utviklet for permanent belastning under røffe forhold. Også ideelle for større diameter på ledninger for motorer, hydraulikkslanger eller kraftkabler. Naturligvis kan TIPTAG-merkeskilt også settes på i ettertid. 

 

Helatag selvlaminerende skiltetiketter

Helatag selvlaminerende skiltetiketter til vindkraftverk

For hurtig merking med utmerket motstandsdyktighet anbefaler vi våre Helatag selvlaminerende etiketter. Laget for sikker bruk under ekstreme forhold hvor temperatursvingninger og høy fuktighet er dagligdags. Her sørger et beskyttelseslaminat for at ytre påvirkninger ikke ødelegger merkingen din.

Helatag 1204

Helatag 1204 til merking i vindturbiner

Merking med 1204 etikettene gjør at den kostnadsintensive materialbruken for de vanlige tidkrevende aluminiumskiltene bortfaller. De matte sølvfargede etikettene egner seg meget godt for jevne og glatte flater, f.eks. kabinetter og koblingsskap. Med et stort utvalg av størrelser og formater kan du hele tiden lage egne løsninger.

De selvklebende etikettene er ideelle for kritiske underlag som lakk og plast. Den høye temperaturbestandigheten på opptil +150 °C muliggjør et svært bredt bruksområde.

Termoskriver TT431 med programvare

Termoskriver TT431 til vindkraftverk

Krympeslanger merkes direkte, etiketter skrives enkelt og raskt ut: Termoskriveren TT431 klarer også større utskriftsmengder raskt og pålitelig. Robustheten og den smale størrelsen gjør den egnet til allsidig bruk.

Med riktig programvare får du tilfredsstilt dine merkebehov raskt, enkelt og profesjonelt. Med Tagprint Pro skaper du din egen merking, og er utstyrt for høy produktivitet: Produser din egen profesjonelle merking. Merking av TipTag, krympeslange og etiketter er enkelt med Tagprint Pro.

 

 

 

 

Se demonstrasjonsvideo av TT431 her:

Krympeprodukter til vindkraftverk, utvalgte produkter

Krympeslanger til vindkraftverk

Fullstendig isolering og beskyttelse

Temperatursvingninger og fuktighet forekommer ofte i vindturbiner, og det er viktig at sensitive kabler og materialer beskyttes mot dette. Med våre krympeprodukter får kabelsystemene i blant annet vindturbiner den beskyttelsen og isolasjonen de trenger.

Krympeslange SA47-HT

https://www.hellermanntyton.no/produkter/search?&query=SA47-HT

Vår krympeslange SA47-HT har en spesiell termoplastisk innvendig lim med høy smeltetemperatur. Dermed byr SA47-HT ikke bare på korrosjonsbeskyttelse, men omslutter også kabelgodset stabilt og vanntett. På denne måten oppnås en ekstremt høy fuktbeskyttelse.

Krympeslangene i produktfamilien SA47 gir så god korrosjonssikkerhet at også de høye kravene i bilbransjen oppfylles. Enda en grunn til å planlegge inn krympeslangene i vindturbiner.

MA47 medium tykkvegget med lim

MA47 krympeslange til vindturbiner

Den medium tykkveggede krympeslangen MA47 (med lim) benyttes ofte til vindustrien og andre applikasjoner på grunn av slangens meget gode isolasjonsegenskaper og styrke

MA47 passer utmerket til kabelskjøter og kabelavslutninger i høye omgivelser som for eksempel i vindturbiner.

Nedlastningsmateriell til vindkraftverk


Update: 25/06/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.176) | Update: 25/06/2022 | Personverninnstillinger