16/10/2021
pictogram

Solkraftverk: Få bedre lønnsomhet raskere
Med kabelinstallasjonsløsninger fra HellermannTyton

Vårt mål er din suksess med solkraftverk
Spar penger med reduserte servicekostnader

Det kan høres enkelt ut, men vår jobb er å øke din lønnsomhet. Og holde deg der. Naturligvis oppnår vi det på vår måte – og kun innen kabelinstallasjonsløsninger. Men her er vi spesialister når det gjelder å føre kabelsystemer i solenergianlegg så optimalt og robust at tid og kostnader på service reduseres betraktelig. Vårt arbeid bidrar til at strømmen fra sol-energi blir et pålitelig og konkurransedyktig produkt å kjøpe.

Her finner du vår kompetansebrosjyre for solenergimarketdet (engelsk)

 

Sol-energi er vår styrke. Vi er din pålitelige partner og leverer produkter som passende buntebånd / strips, til  fleksible merkemaskiner og komplekse systemer for verktøystøttet montering av kabelinstallasjoner.

 

Helhetlige kabelinstallasjonsløsninger for solkraftverk

Som en av de ledende produsentene av spesielle kabelinstallasjonsløsninger for solenergianlegg er vi opptatt av  våre kunders  lønnsomhet. Vi er godt kjent med at strøm fra fornybar energi er utsatt for økende konkurranse. Derfor er alle våre produkter rettet mot å forbedre effektiviteten, allerede når de er på ide-stadiet. Når du bruker produkter og løsninger fra HellermannTyton for installasjon av solcellepaneler, må det foreligge en driftsmessig fordel for deg.

Eksempelvis i tilfellet med våre buntebånd i Q-serien: 25 prosent tidsbesparelse takket være det spesielle designet på disse båndene med åpent låsehode og forlåsfunksjon.

Sett en standard: ditt spesielle solenergianlegg

Vårt produkttilbud for solkraftverkindustrien er svært omfattende. Og du kan fortsatt forvente mer: Prosjektet ditt er unikt – og vi er i stand til å utarbeide den perfekte løsningen med et skreddersydd konsept for deg. Dermed har vi f.eks. som kundekrav utviklet festemodulen Mini EdgeClip med lav installasjonshøyde og spesielt små kanter for solcellepaneler.

For oss er et partnerpreget samarbeid grunnlaget for all felles suksess. Spør oss!

 

Solkraftverk: En global suksesshistorie som er kommet for å bli

Det kunne ikke Alexandre Edmond Becquerel ane når han oppdaget den fotoelektriske effekten i 1839: Solkraftverk, første gang brukt som solsegl for uavhengig strømgenerering på slutten av 1950-årene i verdensrommet, leverer i dag prisgunstig energi på jordkloden. På denne måten yter de et konkurransedyktig bidrag til det globale strømbehovet.

Sol-energi har sin spesielle berettigelse. For ordens skyld, og til sammenligning: Ca. 12 000 ganger det globale primærenergiforbruket treffer jordens atmosfære som sol-energi i løpet av et år. Ca. 50 prosent av denne når jordoverflaten, og kan med dagens teknikk omgjøres til energi. Kommende teknologi vil være enda mer effektiv.

I mellomtiden satser man på silisium ved bygging av solenergianlegg, men dette råstoffet er dyrt og bare begrenset tilgjengelig. Innovative solcellepaneler arbeider allerede med mineralet perovskitt. Med denne krystallstrukturen lar solcellene seg produsere betraktelig tynnere, og dermed også settes på som folie på bølgede overflater. Men også den effektive utnyttelsen av grønt og blått lys gjør perovskitt svært interessant for fremtiden.
 

Uansett hvilken teknologi for fornybar energi som strøm fra sol-energi som kommer tilå benytte i fremtiden, har HellermannTyton den økonomiske kabelinstallasjonsløsningen for deg.

 

Holdbarhet lønner seg.
Det er et faktum.

Egentlig tror vi ikke på enkle formler for suksess, men på dette punktet er det ingen merkverdigheter.  Ved valg av materialer og ved hjelp av den skreddersydde konstruksjonen på våre produkter for fornybar energi satser vi fremfor alt på kabelinstallasjonsløsningenes holdbarhet. Resultatet? Drifts- og vedlikeholdskostnadene reduseres, mens driftsstabiliteten på solkraftverkene øker.
 

Vår produktkvalitet er også designet for din økonomiske suksess.

 

Enkel montering på solcellepaneler med EdgeClip serien.

Den raske og enkle monteringen uten verktøy reduserer installasjonstiden.  EdgeClip settes på for hånd langs kantene på sokkelen eller modulrammen. Fjærstålet av høy kvalitet og dobbelt herding motvirker pålitelig selv høye trekkrefter. Vår EdgeClip-serie er laget for kantmål fra 1,0 til 6,0 mm, og er en svært rask og enkel festeløsning for solkraftverk i kombinasjon med våre Q-ties og OS-buntebånd / strips.

 

Ekstremt sikker og kostnadsbesparende: EdgeClip MSC2

Den biter seg fast slik at det er ikke nødvendig med hull. Med EdgeClip MSC2 byr vi på en kabelinstallasjonsløsning som gjør selv buntebånd overflødig.
 

EdgeClip – til kantfesting på solarmodulerKorrosjonsbestandig rustfritt stål og en raffinert konstruksjon muliggjør en varig holdeytelse selv i ørkenklima eller i saltholdig luft. Ved hjelp av avrundede kanter innvendig foregår den raske installasjonen for hånd – uten å skade kabelisolasjonen.

EdgeClip MSC2, spesielt utviklet for solcellepaneler, og sørger for stabil og sikker parallelføring av kabler.

 

Spar 25 prosent monteringstid: Bruk buntebånd i Q-serien

Buntebånd i Q-serien er spesielt godt egnet til solkraftverkGjennomtenkte rasjonelle løsninger. Tid er penger – spesielt ved installasjon av solcellepaneler. Vi har med andre ord gjort bunting så raskt med den åpne hodeformen på Q-serien at du kan starte lønnsomheten på solcellepanelene med disse buntebåndene allerede ved monteringen.

To arbeidstrinn mindre og værbestandig polyamid – denne kabelinstallasjonsløsningen betaler seg med én gang og over tid.

 

Motstand mot ekstreme værforhold, buntebånd i rustfritt stål i MBT-serien

Buntebånd i rustfritt stål for solenergianleggStrøm fra sol-energi har ofte ekstreme forhold som utgangspunkt. For eksempel i ørkenklima. Allerede det faktum at solenergianlegg og deres kabelsystemer utsettes for intensiv UV-belastning fra naturens side, gjør buntebåndene i MBT-serien så kostbare.

Fordi det rustfrie stålet motstår de høyeste temperaturer og permanent direkte sollys. Dessuten er MBT-serien motstandsdyktig mot kjemiske påvirkninger, og lar seg montere forbløffende raskt. Og da står vi igjen med lønnsomheten til solkraftverkene.

 

 

 

 


Å skrive seg inn i evigheten, med M-BOSS Compact

Hvor mange av dine solcellepaneler er utsatt for forskjellige værpåvirkninger året rundt? For det entydige svaret har vi også en like klar løsning slik at forblåste eller forvitrede skilt hører fortiden til.
 

Prege merking –til tross for værforholdeneVårt merkemaskin for stålskinner M-BOSS Compact  preger og merker stålskinnene raskt og for evig tid. M-BOSS Compact er allerede utprøvd med suksess i offshore-industrien med hensyn til ytelse, og er også et ideellt merkesystem for kabelmerking innen solkraftverk.

 

Vi har produkter som tåler solen. Og du tjener på det.

Mens mange andre konstruksjoner som regel må ettermonteres fordi de aldres raskt på grunn av direkte sollys, tilbyr vi produkter med ekstremt høy UV motstand. For eksempel buntebåndet av polyamid PA11 utviklet  for solkraftverk, og vellykket testet av Fraunhofter-instituttet for solenergisystemer ISE. Våre kabelinstallasjonsløsninger skiller seg fra andre: Resultatet er svært lave vedlikeholdskostnader. Fordi vi bruker høyverdige og utprøvde materialer.

 

Holdbarhet lønner seg. Prøv selv.

Ikke bare at vi gjerne setter oss ned rundt bordet med dine ingeniører og får i stand felles utviklinger for dine spesielle solkraftverk: Vi er så overbevist om at våre produkter holder mål at vi stiller disse till din disposisjon for testing. På din sjekkliste skal det stå: Rask montering, pålitelig stabilitet, motstand mot ekstreme værforhold og ekstremt høye trekkrefter. Og etter testen ser du at bak hvert av disse kravene er det merket av med en hake.


Det er ikke for å skryte at vi sier at vi begge blir mer konkuransedyktige - det er ganske enkelt sannheten.


Test våre produkter. Her kan du bestille en prøvepakke gratis.

 

HellermannTyton hjelper deg videre
fordi kjemien stemmer

Ved bygging av solkraftverk gikk trenden fra aluminium til galvanisert stål av kostnadsgrunner. Vi har nettopp laget nye løsninger. Klorinnholdet i luften på kysten fører sammen med sink og vann til en kjemisk reaksjon. En type løsemiddel oppstår, og dette angriper vanlige polyamider. Og dermed stiger uunngåelig vedlikeholdskostnadene.

Med GalvaLok PA11 bidrar vi med en løsning. Disse buntebåndene med sin høye bestandighet mot kjemikalier og UV-stråling er typisk HellermannTyton: Mer lønnsomhet for deg i kraft av robuste, kabelinstallasjonsløsninger med lang levetid.

 

Også pålitelig ved høy UV-stråling: Kabelinstallasjonsløsninger fra HellermannTyton

HellermannTyton sprer lys gjennom systematisk arbeid.

Det som gjøres i USA i elektroinstallasjoner, er underlagt NEC-bestemmelsene (National Electrical Code). Denne standarden definerer hvordan og på hvilken måte driftsspenninger, type kabling, sikringer samt støpsler skal legges, kobles eller monteres. Og dette får igjen forskjellige tilpasninger fra de enkelte delstater og lokalmyndigheter. Og selvfølgelig må alt få spesielle etiketter. NEC oppdateres årlig etter første gangs utgivelse i 1897.


Uunngåelig fører dette til et system som er svært vanskelig å forstå, mye forvirring, risiko for feil og høye kostnader hos selskapene i bransjen. Spesielt innen sol-energi, hvor komplekse solkraftverk er daglig kost, utgjør NEC en dyr inngangsport. Det har holdt våre kolleger i USA våkne om nettene.
 

Fordi vi vet at arbeidskostnadene kun kan reduseres om de rette verktøyene finnes.  

 

Solkraftverk krever nytenkning

Fornybare energier er et spesialområde. Og solenergi er i seg selv en egen sak. Før vi er tilfreds med et nytt buntebånd, må det gjennomgå strenge tester. Derfor har vi gitt det internasjonalt anerkjente Fraunhofter-instituttet for solenergisystemer ISE i oppdrag ikke å vise nåde ved en radikal UV-påvirkning av materialet. Den intensive UV-strålingen simuleres til tre års værtæring utendørs. Og fordi det gjennomgående fremragende laboratorieresultatet ikke er nok for oss, har vi også satt buntebåndet ut i tre år i ørkenen. Den faktiske tæringen utendørs under de tøffeste forhold, som Negevørkenen kan by på, gir utvetydig klarhet.

Eller sagt på enklere måte. kabelinstallasjonsløsninger fra HellermannTyton innebærer å kunne generere kalkulerbar, lønnsom solarstrøm fra sol med din forretningsmodell fordi vedlikeholdskostnadene er svært lave.

 

Etterspørselen etter solenergi øker over hele verden.
Vær på utkikk etter innovasjoner!

Watteffekt fra solarstrøm har siden 2010 har doblet seg globalt, og verdensmarkedet er vitne til en årlig vekst på 15 prosent. HellermannTyton holder følger med på trender, og informerer om innovasjoner. Dra nytte av det.

UV-bestandighet produkter i solcelleanlegg

Cost of Energy - solar plants

Våre buntebånd for solenergi-anlegg er testet under de tøffeste forhold av Fraunhofter-instituttet for solenergisystemer ISE.

Les mer informasjon om dette i vår blogg.

 

 

 

Nyutvikling: GalvaLock PA11 for solcellepaneler med galvanisert ramme.

Saltholdig luft og galvaniserte overflater reagerer kjemisk. Resultat:
Vanlige buntebånd løser seg opp etter kort tid. Lønnsomhet er m.a.o. et spørsmål om lang holdbarhet. HellermannTyton har svaret.

Les mer informasjon om dette i vår blogg.

 

 

Solen står opp i øst, og går ned i vest.
Og i mellomtiden er det ikke rent lite som skjer.

Sol-energibransjen er i stadig endring. Vårt verdenssamfunn forbruker stadig mer energi, innovasjonene kommer på rekke og rad, og bestemmelsene for kraftforsyning fra solkraftverk eller spesielle forsyningsmodeller endres hele tiden. HellermannTyton følger disse nøye, og sporer opp trender.

Sol-energi er et spennende og konstant tema. Nyheter om vellykkede batterilagringssystemer og hvilken kabelinstallasjonsløsning i de ekstra bygde koblingsskapene som faktisk er lønnsomhet, får du vite av oss.

 

Vi holder ikke bare koken, vi setter standarden.
Markeds- og konkurranseanalyser for din virksomheten

Vi venter ikke på at en nyhet skal dukke opp ett eller annet sted, én eller annen gang. Nei, dette utvikler vi selv. Vi analyserer markedet og konkurrentene kontinuerlig, og setter disse kunnskapene ut i live. Takket være et stort, verdensomspennende nettverk av eksperter og utviklere utarbeider stadig nye ideer hvor andre fortsatt går gamle veier. Fordelen for deg: Du kan med våre produkter reagere raskt og vellykket på de kontinuerlige endringene innen teknologien i solcellepaneler.

 

Hold kontakt med oss!


Update: 02/10/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.155) | Update: 02/10/2021