Kabelbeskyttelse, hylser og rør for dine applikasjoner!

Du er alltid på den sikre siden med HellermannTyton kabelbeskyttelse. Perfekt kabelbeskyttelse med fleksible slanger, flettet beskyttelsesstrømpe og spiralslange fra HellermannTyton.

Cable protection braided sleeving Helagaine HLBIngen kabel kan møte de høye kravene som i dag stilles når det gjelder slitestyrke, strekkfasthet og konsistens, ei heller slagkraftighet - uten å ha riktig kabelbeskyttelse. Beskyttelsesslanger (fleksible slanger, flettet beskyttesesstrømpe, og spiralslanger) må oppfylle disse kravene og i tillegg gi beskyttelse mot smuss og fukt eller motstand mot ekstreme temperaturer. HellermannTyton inngår ikke kompromisser når det gjelder kabelbeskyttelse, beskyttelsesslange, nipler / koblinger til kabel, gjennomføringsbeskyttelse, fleksible slanger, koblinger, og ytterligere beskyttelsestilbehør, og oppfyller ikke bare alle nåværende normer og normaliserte standarder, men gir deg også den best mulige kabelbeskyttelsen som er på markedet i dag.

Våre produkter innen kabelbeskyttelse  inneholder alt fra høykvalitets plast og metallslanger, til spiralbinding.  Flettet beskyttelseesstrømpe som kan åpnes og lukkes igjen, og derfor benyttes flere ganger. Fra utmerket fleksibilitet til høye flammehemmende egenskaper  og eksepsjonell mekanisk beskyttelse garanterer HellermannTyton høyeste kvalitet og sikkerhet innen alle områder av kabelbeskyttelse. Der det er behov for kabelbeskyttelse stilles det ofte strenge krav.  Også kabelbeskyttelse i maskiner og anlegg ved konstruksjon krever høye nivåer av mekanisk påvirkning og slitasjebestandighet, en kabelbeskyttelsesslange eller flettet kabelstrømpe som benyttes i offentlige bygg eller i kjøretøy og skal oppfylle høyeste krav til brannsikkerhet.

Cable protection spiral binding made of PTFEI tillegg til de enestående materialegenskapene som de fleste fleksible beskyttelseseslanger har, vet kunder og brukere at HellermannTyton også tilbyr systemløsninger. Det finnes nipler / koblinger, klemmer, låsemuttere, forseglinger, og annet tilbehør for alle metall- og kunststoffslanger i HelaGuard serien.
Når det gjelder installasjon av kabelbeskyttelse, fra design til ombygging, kan for eksempel flettet beskyttelsesstrømpe som kan åpnes og lukkes igjen, være den kabelbeskyttelsen du trenger. 

 

Det siste tilskuddet i vårt produktprogram av kabelbeskyttelse, er HEGWS, bristbeskyttelse for hydraulikkslanger.   Du kan lese mer om HEGWS her

HEGWS bristbeskyttelse for hydraulikkslanger
 

 

Kabelbeskyttelse skredersydd for din applikasjon!

HelaGuardKravene til kabelbeskyttelse blir mer og mer komplekse.  Slanger for kabelbeskyttelse må ha en rekke egenskaper for å beskytte kabelbunter optimalt under varierende forhold, f.eks:

 

  • Fleksiblilitet
  • Høy korrosjonsbestandighet
  • Høy motstand mot UV-stråling
  • Flammehemmende og selvslukkende


HellermanTyton er en global produsent som tilbyr kvalitetsprodukter innen bunte, merke, feste, koble og beskytte kabler og ledninger. Vi utvikler markedstilpassede løsninger som møter våre kunders behov, uansett bransje - å løse et applikasjonskrav, spare installasjonstid og kostnader og forbedre kvaliteten på sluttproduktet:

 

 

 

HelaGuard Beskyttelsesslanger, kunststoffHelaGuard fleksible beskyttelsesslanger og nipler

Korrugert slange finnes i et stort utvalg. Slangene produseres i mange forskjellige materialer. PA6, flammehemmende PA6-FR, PA12 og PP, så vel som dobbelslissede fleksible slanger. Til dette finns et komplett utvalg av nipler / koblinger i IP66 og IP68/IP69k i mange utførelser: rette såvel som vinklede, T- og Y-former, metriske eller med PG-gjenger, faste eller med svivel, alternativt IP65 kompresjonsnipler.


HelaGuard Beskyttelsesslanger, metallHelaGuard fleksible metallslanger og nipler

Fleksible slanger i galvanisert stål og rustfritt stål SS316 med høy kompresjon, strekkavlastning og slagfasthet.  Nikkelbelagte messingnipler og koblinger i rustfritt stål (SS316) med metriske eller PG-gjenger, med faste eller utvendige gjenger.


HelaGuard Beskyttelsesslanger, metallHelaGuard fleksible slanger med plastbelegg og nipler

Fleksible metallslanger med PVC, PA6 og Polyolefin (PO) belegg og meget høy kompresjon, strekkfasthet og slagfasthet. Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) så vel som IP65 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke.  Begge versjonene i forskjelige utgaver, faste eller vribare.


HelaGuard Beskyttelsesslanger, metallHelaGuard fleksible metallslanger med vanntett deksel (IP68, IP69k) og nipler

Fleksibel metallslange med med deksel av UV-motstandsdyktig PVC eller termoplastisk gummibelegg.   Høy kompresjon strekkavlastning og slagfasthet. Nikkelbelagte messingnipler med IP68/IP69 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke.  Dette beskyttelessystemet er velegenet for utendørs applikasjoner.


HelaGuard Beskyttelsesslanger, metallHelaGuard vanntett stålslange med plastbelegg og flettet stålbelegg

Fleksible metallslanger med PVC belegg og metall belegg for høy slitestyrke og EMC stråling såvel som høy kompresjon, strekkfasthet og slagfasthethet. Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) så vel som IP65 kompresjonsnipler (metriske og PG) med utmerket avrivingsstyrke og utmerkede EMC-egenskaper.

HelaGuard Beskyttelsesslanger, metallHelaGuard metallslanger med stålovertrekk og nipler

Fleksibel metallslange med metall overtrekk for høy vibrasjonsresistens og EMC-skjerming, så vel som høy kompresjon, stekkfasthet og slagfasthet.  Nikkelbelagte messingnipler IP54 (metriske og PG) faste eller vribare.

HelaGuard SpiralslangerHelaGuard PSR og PSRSC spiralforsterket PVC-kabelbeskyttelseskanal

Meget fleksibel kabelbeskyttelse i PVC  med stiv spiralforsterking, og glatt innerkjerne.  (PSRSC slanger også med glatt utside) Koblinger leveres i 90° PA66  (IP66 og IP67), rett og 90° nikkelbelagt messing (IP66, IP67, IP68 og IP69k) og rett og 90° rustfritt stål  (AISI 316) nipler (IP66, IP67, IP68 og IP69k).

HelaGuard TilbehørHelaGuard tilbehør for kabelbeskyttelsesslange

Et stort utvalg klips, koblinger, stoppmuttere, pakninger, endeavslutninger og konvertere
 

HelaGuard SpiralslangerKabelbeskyttelse for ekstreme miljøer

CTT NSA 935 kompatible PTFE slanger med ekstrem resistens mot stort sett alle kjemikalier, så vel som høy motstandsdyktighet mot høye og lave temperaturer, meget bra strekkfasthet og lang holdbarhet.  CTT slangen som er produsert i PTFE beskytter kabler mot ekstreme termperaturer, brann, fukt, korrosjon, vibrasjon og slitasje.

Helawrap Cable Protection SystemHelawrap kabelbeskyttelse

Helawrap kabelbeskyttelsessystem er den ideelle løsningen for bunting og beskyttelse av kabler og ledninger.  Helawrap monteringsverktøy som følger med i hver pakke, gjør at du raskt og enkelt trekker Helawrap over kabelbunten etter glidelåsprinsippet.  Tilbehør som benyttes dersom man ønsker å feste Helawrap til bord, skap etc.

HelaGuard SpiralslangerKabelbeskyttelse, spiralslange

Spiralslange benyttes for å organisere og beskytte kabler og slanger. HellermannTyton's spiralslanger er tilgjengelig i et stort utvalg størrelser, farger og materialer.

Kabelkanaler og tilbehør

Kabelkanaler benyttes bl.a. i apparatskap og koblingssystemer. HellermannTyton tilbyr kabelkanaler i PVC så vel som PC/ABS halogenfrie utgaver.

Braided sleeving and fabric tubing Kabelbeskyttelse, flettet kabelstrømpe

 

Flettet kabelbeskyttelse produsert i Polyamid 6.6 (PA66) og Polyester (PET, PBT), og i kombinasjon med en koppertråd for EMI-skjerming. Tekstilslanger med åpning som lukkes med borrelås, Helahook. Helagaine Twist-In med selvlukkende løsning.

Edge Protection icon Kantbeskyttelse

Kantbeskyttelse for både runde og rette kanter, gjennomføringer og strekkavlastere. Produsert i materialer som Polyetylen (PE), Polyamid (PA) eller Polytetrafluoroethylen (PTFE) og blir benyttet for å beskytte kabler mot slitasje.

Cable Protection GrommetsKabelbeskyttelse, gjennomføringer

Bøyebeskyttelse, kantbeskyttelse, strekkavlastere  i mange størrelser for en rekke applikasjoner.

 

HelaGuard fleksibel kabelbeskyttelsesslange og nipler

Kabelschutzschlauch Kunststoff HG SW PA6 StandardKunststoffslanger HG-SW PA6 Standard

HG-SW beskyttelsesslanger gir meget god bestandighet mot slitasje, kompresjon og ytre påvirkning, er meget fleksibel og har lang levetid. Denne slangen har også  god motstandskraft mot løsemidler og oljer, er halogen- svovel- og fosforfri.

Velegnet for maskinbygging, anleggskonstruksjon, kontrollpaneler, offentlige bygninger etc.

 

Non-Metallic Cable Protection Conduit HG-LW PA6 Light WeightKunststoffslanger HG-LW PA6, tynnvegget, lav vekt

HG-LW kabelbeskyttelse er lett og meget fleksibel, med liten bøyeradius. Den har god motstanskraft mot slag og strekk, er meget fleksibel og har lang levetid. Denne slangen er også meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer, og  er halogen-, svovel-, og fosforfri.

Velegnet for generell bruk i  maskinbygging, anleggskonstruksjon, kontrollpaneler, offentlige bygninger.

 

Non-Metallic Cable Protection Conduit HG-FR PA6 Flame RetardantKunststoffslanger HG-FR PA6 Flammesikker

HG-FR kabelbeskyttelse er meget flammehemmende, har lav røyk- og giftighet,  er fleksibel og har lang levetid. Denne kabelbeskyttelsen er også motstandsdyktig mot vibrasjon, trykk og slag.  Den er meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer og er halogen-, svovel-, og fosforfri.

Benyttes i jernbaneindustri, tunneller, undergrunnstasjoner og offentlige bygninger - overalt hvor høy brannbeskyttelse er påkrevet.

 

Non-Metallic Cable Protection Conduit HG-DC Double SlitKunststoffslanger HG-DC dobbel slisset

HG-DC beskyttelsslange kan åpnes og lukkes gjentatte ganger, og har utmerket motstand mot vibrasjon  Kabler legges enkelt inn sideveis.  Denne kabelbeskyttelsesslangen er motstandsdyktig mot slitasje, og har god slag- og strekkefasthet.  Den er også meget motstandsdyktig mot løsemidler og oljer, og er halogen-, svovel- og fosforfri.

Benyttes i kontrollpaneler, maskinbygging, fabrikkbygg, og overalt der retroaktiv montering er nødvendig.
 

Galvanised steel cable protection conduit SCMetallslanger for kabelbeskyttelse
Galvanisert stålslange SC

SC galvanisert stålslange har meget god motstandskraft mot trykk og slag, er meget fleksibel og har høy strekkfasthet.

Benyttes ved kabeltrekking under gulv i kontor- og datasentraler, som beskyttelse av hydraulikk- og pneumatikkslanger.  For høy mekanisk beskyttelse.

 

Stainless steel cable protection conduit SCMetallslanger for kabelbeskyttelse
Rustfri stålslange SSC

Rustfri stålslange SSC har høy motstanskraft mot rust og korrosjon, er fleksibel og har en meget høy kompresjons-,  slag- og strekkfasthet.

Benyttes som beskyttelse av kontaktkabler, instrumenteringsrr, hydraulikk- og luftdrevne slanger i spesiellt korrosivutsatte miljøer.   Benyttes også hyppig i sykehus og klinkker.
 

PCS galvanised steel cable protection conduit with PVC coverMetallslanger med plastbelegg
PCS beskyttelseslange i galvanisert stål med PVC-belegg

PCS galvanisert stålslange med PVC-belegg gir en kabelbeskyttelse med meget høy kompresjons-, slag-, og strekkfasthet.  PCS-slangen er meget fleksibel og motstandsdyktig mot alkalier, syrer og kjemikalier.

Benyttes i maskiner og fabrikker.

 

LTS Galvanised Steel Cable Protection Conduit, PVC CoverMetallslanger med glatt vanntett plastbelegg
LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg

LTS galvanisert stålslange med PVC-belegg er vanntett (IP68, IP69 med LTS nipler) og gir meget god beskyttelse mot trykk og slag, og har høy strekkfasthet, er meget fleksibel og motstandsdyktig mot oljer, fett, syrer og kjemikalier.  Den er UV-resistent og velegnet for utendørs bruk.

Benyttes bl.a. i maskiner og installasjoner utendørs, der vanntett kabelbeskyttelse (IP68) er et krav.

 

PCSB galvanised steel cable protection conduit with PVC cover and galvanised steel overbraidMetallslanger med plastbelegg og metallovertrekk
PSCB galvanisert stålslange med PVC-belegg og ekstra overtrekk av galvanisert stålstrømpe

PSCB galvanisert stålslange med PVC-belegg og ekstra overtrekk av galvanisert stålstrømpe - for utmerket slitasje- og EMC-beskyttelse.  Denne slangen er også meget fleksibel og har høy kompesjon, slag- og strekkfasthet.

Benyttes i industrielle miljøer der meget høy slitasjestyrke eller EMC-skjerming er et krav.

Kabelbeskyttelse, flettet beskyttelsesstrømpe

Kabelschutzschlauch Helagaine HegmanHelagaine HEGMAN og HEGMANWO flettet kabelstrømpe

De flettede kabelstrømpene HEGMAN og HEGMANWO er produsert i meta-aramid NOMEX®.  De er meget fleksible og har høy ekspansjonsrate for enkel installasjon, selv over lange kabelstrekk og konnektorer. 

HEGMAN og HEGMANWO gir optimal mekanisk beskyttelse for kabler og ledninger, og tåler de mest krevende miljøer.  De beskytter kabler mot vibrasjon, høye temperaturer og flammer.
Helagaine HEGMAN og HEGMANWO  benyttes i applikasjoner som krever mekanisk beskyttelse ved høye temperaturer, som f.eks. flyindustri, militære-, jernbane-,  og skipsbyggingsindustrier.

Self-closing, woven cable protection tubing HelaGaine Twist-In Selvlukkende vevd kabelbeskyttelse HelaGaine Twist-In

Helagaine Twist-In er en selvlukkende slisset strømpe produsert i enfibret polyester. Den selvlukkende egenskapen gir deg enkel og rask installasjon og demontering av strømpen, også på kapslede komponenter og tilkoblede kabler. Med Helagaine Twist-In er det enkelt å komme til kabler og ledninger for inspeksjon, vedlikehold og montering.  Et lite utvalg av Helagaine Twist-In dekker et stort spekter av applikasjoner og diametre.
Twist-In kabelbeskyttelse benyttes i mange applikasjoner i egnineering, elektronikk- og elektriske installasjoner.
 

Standard polyester cable protection braided sleeving HelaGaine HEGPStandard flettet kabelbeskyttelse i polyester, Helagaine HEGP

Helagaine flettet kabelstrømpe HEGP gir en fleksibel kabelbeskyttelse med høy slitasjestyrke. Den er meget enkel å montere.  Strømpen er vevd etter sakseprinsippet, hvilket gir egenskapen at den utvider seg når den tyrkkes sammen, og diametermålet reduseres når man trekker i den.
HEGP har høy dekningsgrad og den gode tøybarheten gjør beskyttelsesstrømpen enkel å montere.  For å kunne tilby optimal passform finnes strømpen i 13 forskjellige størrelser, fra 1 - 66mm.
Helagaine HEGP flettet beskyttelsesstrømpe blir benyttet innen bilindustrien og i maskinkonstruksjon.  Den benyttes også for å unngå høye temperaturer.

Cable protection braided sleeving HelaGaine HEGEMIPV0Flettet kabelbeskyttelse Helagaine HEGMIPV0

Det patenterte materialet i HEGEMIPV0 sørger for sikker kabelbunting og elektromagnetisk beskyttelse.  Den spesielle kombinasjonen av tynne kopper- og polyestertråder beskytter både mot indre og ytre slitasje.    Den er selvslukkende iht. UL94 V0 og benyttes der brannbeskyttelse er en vesentlig faktor. HEGEMIPV0 leveres med en innerslange for å forenkle innføring av kabler, samt gi beskyttelse under transport så strømpen ikke deformeres. Den er enkel å montere uten at metallet ødelegges, også på trange plasser.  Strømpen oppfyller de internasjonale EMI-normene CISPR25 (10KHz til 1GHz).

Helagaine HEGMIPV0 benyttes for å beskytte sensitiv elektronikk i industrier hvor brannbeskyttelse er viktig, som i massekommunikasjon, luftfart og i militære kjøretøy.

Flere kabelbeskyttelsesslanger

Cable protection spiral binding made of polypropylene for high resistance to oilSpiralslange serie SPS

SPS spiralslange er meget robust, og gir od beskyttelse mot mekanisk slitasje og oljer.  I tillegg er SPS spiralslange meget god vibrasjonsbeskyttelse.  SPS leveres i større diametre (opp til 50mm) enn andre spiralslanger, og er ideell for store kabelbunter.

SPS spiralslange er spesiellt godt egnet  i områder hvor høy slitasjestyrke og store diametre er nødvendig, f.eks. i bil- og petrokjemisk industri samti tunge anleggskonstruksjoner.

 

Optimal cable protection at panel edgesKantbeskyttelse

Flexiform kantbeskyttelse monteres enkelt på hull i panel, uten bruk av lim eller spesialverktøy.  Kantbeskyttelsen sitter godt og gir et ordentlig og ryddig inntrykk, og  beskytter kabler mot slitasje fra skarpe kanter.

Flexiform kantbeskyttelse blir benyttet for å bestkytte kabler mot skarpe kanter.

 

Flexible Cable Support, Heladuct FlexFleksibel kabelbeskyttelse, Heladuct Flex

Heladuct Flex fleksibel kabelbeskyttelse er et plassbesparende der kablene er fullt synlige for visuell inspeksjon og vedlikehold.  Kabler kan føres inn eller ut langs hele lengden på Heladuct Flex.  Kabelbeskyttelsen kan monteres raskt enten med skruer eller dobbeltsidig tape.

HHeladuct Flex fleksibel kabelbeskyttelse benyttes ofte i skapbygging, og er også mye brukt i møbelindustrien, og er et nyttig produkt for å holde orden på kabelbunter i kontor- og industribygg.HF RoHS UL
 

Helawrap cable protection tubing with handy application toolHelawrap HWPP fleksibel kabelbeskyttelse

Helawrap kabelbesyttelse er den ideelle løsningen for å bunte og beskytte kabler i industrien så vel som i hjem- og kontorapplikasjoner.

Takket være den spesielle profilen og det praktiske monteringsverktøyet, monterer du Helawrap enkelt og raskt. Det unike designet tillater brukeren å føre ut kabler hvorsomhelst langs kabelbeskyttelsen.  Helawrap kan tas på og av så ofte det er nødvendig. Helawrap produseres i to forskjellige materialer og i flere farger og størrelser for et stort bruksområde. Monteringsverktøy følger med alle pakninger.

Helawrap benyttes for å bunte og beskytte kabler innen elektrisk industri, skapbygging, maskinproduksjon og bilindustri dar bevegelse og vibrasjon ofte forekommer. Helawrap i 25-meters lengder er den perfekte tidsbesparende løsningen for industrielle applikasjoner. Med sine utmerkede flammebeskyttende egenskaper er Helawrap i Polyamid 6 V0 det rette produktvalget der brannbeskyttelse er viktig, f.eks. i kollektivtrafikk.  Helawrap i pratiske 2-meters lengder er spesiellt godt egnet for hjem- og kontorapplikasjoner.  Nyttig produkt for å få slutt på kabelkaos rundt PC, TV, og HiFi-systemer.

Hold kontakt med oss!


Update: 18/03/2017 © HellermannTyton 2016